Машина за хляб - 13 част

  • 89 496
  • 997
  •   1
Отговори
# 195
  • Мнения: 9 785
  Какво брашно ползвате? Да сте открили някое по-добро от друго?



Купувам  на Соф Мел Peace., но ползвам и от тукашната мелница Laughing.

Vivian*, дай рецептата за тази питка, моля. Нали в крайна сметка изглежда като хляб все пак? Извинявам се за тъпия въпрос.

# 196
  • Мнения: 411
Не пресявам брашното.

Бискочо, пусни си хляба на бързата програма. По рецептата по която си правиш хляб, но на бързата, която е около 2ч. С нея няма да превтаса. На нас ни харесва повече хляба на тази програма.

Аз правих питката на Нети. Стана супер голямо тестото и опечена се отделяше на конци. Страхотна рецепта!
Само дето брашното е 1100г по рецепта и машината се смая докато омеси всичко, а после при втасването надигна капака, та дори не дочаках да втаса до край.
Определено си записвам рецептата и когато искам да правя питка, нея ще правя.



Правих и козунака на Пина. Не знам къде сгреших, но стана тежък и плътен, като коледен кекс. Не се надигна да стане пухкав като козунак. Хем размесих почти всичко на ръка, топлих и млякото, и т.н. Пак го изядохме де. Това е хубавото на тези машини, че се опича все пак.
Ще пробвам на тази програма,а можеШ ли да дадеШ рецептата на нети за питката която ти е харесала пе4еШ ли я в маШината ако не е за някакьв слу4ай разбира се. то в испания и браШното не е като в бьлгария,но какво да се прави

# 197
  • Мнения: 389
Ето я:
Здравейте момичета!!!
Айде и аз да се похваля направих първата си питка в машината за хляб Grinning, стана страхотна отнесох всички похвали на празника Hug Да видим вие какво ще кажете:
http://i032.radikal.ru/0812/ff/a50c30024c36.jpg
Ето я и рецептата:
3 с.л. краве масло
0,500 мл прясно мляко
1 с.л. захар
1 кубче прясна мая
3 с.л. оцет
2 яйца + 1 белтък
1,100 кг брашно
1 с.л. сол

За намазване: 1 желтък и пожелание сусам

Разтворих кубчето мая в половината мляко със 1 с.л. захар, като набъбна изсипах в машината за хляб и последователно прибавих продуктите описани по горе. Месих тестото на програмата за тесто като не го оставих да втаса до последно - 30мин преди края на програмата го извадих, защото така втаса че имаше опасност да излезе. От тестото направих 3 топки, които намазах с маргарин и разтеглих поставяйки ги една върху друга, между топките сложих сирене. Направих фитил навивайки тестото все едно е палачинка Laughing /как го написах само/. С ножа отрязах парчета от фитила и с отрязаната част ги сложих в намазана с маргарин тава. Е да ви е сладко Joy


Тя е от същата тема, малко по-назад.

Значи аз я месих и втасвах в машината. Пекох я във фурната, защото тестото става огромно и при втасване се лепи в капака ( като се има в предвид, че моята машина е с две бъркалки и пече до един кг. хляб). Не мисля, че може да се пече в машината. Може би ако се намалят съставките на половина.

# 198
  • Мнения: 9 785
Ами аз сега се сещам за тази рецепта, но ти като каза питка и си помислих, че там си я пекла. За продуктите си мислех и аз, че наполовина трябва да са. То едно кило и кусур брашно Shocked - тя машинката ще издъхне сигурно. Не ми се рискува, че не съм в София и ако и се случи нещо, незнам даже къде трябва да я занеса.

# 199
благодаря  Hug знаеш ли някоя рецепта която да се получава с мляко вчера пак пробвах нищо не стана

# 200
  • Мнения: 438
Аз също много умувах да направя питката на Нети, но не съм я направила.
Все си мисля,че тестото може да се омеси в машината и след това да се извади да втасва навън.
Моята машина е Мулинекс с две бъркалки за 1,5кг тести и мисля,че ще успее да се справи.
Ще пробвам и ще докладвам. А иначе аз ползвам само синия пакет брашно на Софимел.

# 201
  • София
  • Мнения: 547
dudulinka78, много успешно ми се получи Пърленка с розмарин на pina, Божественото хлебче на Belinda, хляба (на мен ми прилича на тутманик) на Netty и Солената корона на Котка  Simple Smile за последните две намалявах количествата наполовина - общо взето всички рецепти които са дадени тука, са изпробвани и успешни, така че аз просто следвам рецептата и се получава (виж при божественото хлебче пуснах друга програма, но рядко променям нещо)
коя рецепта пробва вчера?

# 202
  • Мнения: 289
Аз също ползвам на София мел синия пакет много съм доволна .Да споделя какво ми се случи  тези дни сложих да пека един килограм хляб на 31.12 тестото стигна капака на машинката и даже го отвори отделих отгоре тестото и се опече хляба без проблем втори път сложих хляб и го пуснах на късата програма защото в къщи е топло мислех че ще е по добре същата работа се получи като първия път .Следващия път сложих да пека хляб 750 гр надигна се и се опече почти колкото ми е ставал преди един килограм хляб .Да кажа само че не правя  за първи път хляб от рецептата за 1 кг .хляб друг път съм нямала такъв проблем и тъкмо един хляб ние стигал за деня даже вчера се наложи два пъти да пека хляб че нямаше в магазина а моите мъже като седнаха и единия хляб си го хапнаха само за обяд  Laughing

# 203
  • София и там където не се пуши
  • Мнения: 12 146
Ето я:
Здравейте момичета!!!
Айде и аз да се похваля направих първата си питка в машината за хляб Grinning, стана страхотна отнесох всички похвали на празника Hug Да видим вие какво ще кажете:
http://i032.radikal.ru/0812/ff/a50c30024c36.jpg
Ето я и рецептата:
3 с.л. краве масло
0,500 мл прясно мляко
1 с.л. захар
1 кубче прясна мая
3 с.л. оцет
2 яйца + 1 белтък
1,100 кг брашно
1 с.л. сол

За намазване: 1 желтък и пожелание сусам

Разтворих кубчето мая в половината мляко със 1 с.л. захар, като набъбна изсипах в машината за хляб и последователно прибавих продуктите описани по горе. Месих тестото на програмата за тесто като не го оставих да втаса до последно - 30мин преди края на програмата го извадих, защото така втаса че имаше опасност да излезе. От тестото направих 3 топки, които намазах с маргарин и разтеглих поставяйки ги една върху друга, между топките сложих сирене. Направих фитил навивайки тестото все едно е палачинка Laughing /как го написах само/. С ножа отрязах парчета от фитила и с отрязаната част ги сложих в намазана с маргарин тава. Е да ви е сладко Joy


Тя е от същата тема, малко по-назад.

Значи аз я месих и втасвах в машината. Пекох я във фурната, защото тестото става огромно и при втасване се лепи в капака ( като се има в предвид, че моята машина е с две бъркалки и пече до един кг. хляб). Не мисля, че може да се пече в машината. Може би ако се намалят съставките на половина.



Правих я на НГ – само бъркането – и моята тръгна да я гоня, но нещо не се омеша както трябва и допълнително както беше тръгнала я доразбърках с миксера, после добавих още брашно и пак я доразбърках, стана чудна, но я имам предвид като рецепта, но по този начин няма да я повторя.


Таааа вече два три пъти половината доза я правя в машината, като олиото оставям същата доза, 1 яйце и вместо оцет слагам лимонтузу около една чаена лъжичка. Изтрепват се да я ядат.



# 204
  • Мнения: 411
Eй,не мога да се преборя с тази дебела кора и това е,загубила сьм тренинг .няколко години нямах време от работа да меся и не си спомням каква беШе при4ината за да се образува дебела кора.сноЩи заредих един козунак,4е тук на 6ти януари се яде ROSCON,което на бг си е просто козунак ама нали домаШното си е по вкусно...какьв аромат,какви конци,но да ядеШ само средата,е то аз го и попрепекох.знам 4е при4ината е в пе4енето,но не си спомням то4но куде греШа.а пьк забравих и да го снимам за да ви по4ерпя по едно пар4е,следваШтия пьт.обеЩавам

# 205
за основен хляб 300мл. пр .мляко 3с .л. маргарин 2ч.л. сол 500гр. брашно 2 с.л. захар 2ч.л. мая стана на половина в формата за втори път го пробвам и не става сега пак си пека от книжката първата рецепта по горе е бях писала надува се до капака и става мн .вкусен ако искаш го пробвай супер е

# 206
пробвала ли си коэунак  или фъча който са писали исками се и нещо сладко да пробвам ама по иэпитана рецепта БЛАГОДАРЯ ТИ   bouquet предварително

# 207
  • Мнения: 2 567
Таааа вече два три пъти половината доза я правя в машината, като олиото оставям същата доза, 1 яйце и вместо оцет слагам лимонтузу около една чаена лъжичка. Изтрепват се да я ядат.
Дороти, на каква програма печеш, колко часа?

# 208
  • София
  • Мнения: 17 652
Правих втори път конфитюр от цитруси, и почти изядох едното бурканче, че то голяма вкусотия... скоро ще пробвам и крушите (че ги имам и ми се пречкат) и моркови...

# 209
  • София
  • Мнения: 547
моркови Shocked

Общи условия

Активация на акаунт