Машина за хляб - 13 част

• 89 489
  • 997
  •   1
Отговори
# 225
Люсил, честита ти машинка! Аз се интересувам от рецептата за царевичния хляб, защото ме заинтригува с количеството, което споменаваш -  200/300 -  бяло/царевично. Струва ми се множко царевичното. Как стана хляба, не се ли трошеше повечко?

# 226
  • Варна
Момичета въпроса ми е към тези от вас които имат Мулинекс-реших да направя експресен хляб ,но той още не е втасал ,а започна да се пече ,нормално ли е  newsm78

# 227
  • София
Нормално е. Втасва в началото на печенето, е не се надига чак колкото нормално втасалия, но... става.

pro77, би ли споделили рацептата по която меси в машината тестото за баница?

# 228
Здравейте, момичета! Имам машина за хляб от Коледа и се опитвам да направя козунак взех една рецепта тук от форума, но и двата пъти козунака ми стана като тухла Embarassed кажете вие как го правите. Знам че вината е в мен не в рецептата ooooh!

# 229
  • София
Неличка, честита ти машинка, със здраве да си я ползваш!

Много ми харусва рецептата на Пина за козунак, но само го меся в машинката, после го сплитам и пека във фурната. Потърси Пина при любимите рецепти, /моите манджи/ тя имаше и много хубаво обяснение. Тя е много веща във печивата.

# 230
  • Разград
Момичета въпроса ми е към тези от вас които имат Мулинекс-реших да направя експресен хляб ,но той още не е втасал ,а започна да се пече ,нормално ли е  newsm78

Нормално е.Почти винаги ползвам тази програма,но като започне да пече изключвам машинката и изчаквам тестото да втаса добре.След това включвам програма-печене или ако бързата програма се е запазила,оставям да се довърши.

# 231
И аз правя като max-mama. Обикновено програмата ми се запазва и си продължава.

# 232
  • Варна
Благодаря ви момичета,нищо не стана .От брашното ли ,от това че не ми достигна 1|2 лъжичка мая ли  newsm78

# 233
  • Разград
Благодаря ви момичета,нищо не стана .От брашното ли ,от това че не ми достигна 1|2 лъжичка мая ли  newsm78

Що така newsm78?Не е от маята,дай да видим рецептата.А какво по-точно не стана?

# 234
  • Варна
Рецептата е от книжката на Мулинекс-експресен хляб.Но аз и не изчаках да втаса допълнително и той почти не беше се надигнал. На вид стана хубав ,но на размери наполовина на колкото трябваше да е  и е малко сбит.Ама ще го изядем де Mr. Green

# 235
  • Разград
Рецептата е от книжката на Мулинекс-експресен хляб.Но аз и не изчаках да втаса допълнително и той почти не беше се надигнал. На вид стана хубав ,но на размери наполовина на колкото трябваше да е  и е малко сбит.Ама ще го изядем де Mr. Green

Веднъж ми се случи да оставя цялата програма,без прекъсване и наистина хлябът не беше бухнал много и беше лееееееко сбит,но ставаше за ядене.Предпочитам да действам с изключването на машинката.
Опитай пак някой ден,но остави тестото да втаса добре(около 20 минути).

Моята рецепта
2-3 сл олио/зехтин
300 мл топло прясно мляко
500 гр брашно
1 чл сол
1 чл захар
2 чл суха мая

# 236
  • Варна
Ще опитам  и твоята рецепта.Сега всеки ден изпробвам нови рецепти.Иначе хляба на вкус стана като содена  питка ,ама без сода Laughing

# 237
  • Плевен
Люсил, честита ти машинка! Аз се интересувам от рецептата за царевичния хляб, защото ме заинтригува с количеството, което споменаваш -  200/300 -  бяло/царевично. Струва ми се множко царевичното. Как стана хляба, не се ли трошеше повечко?

Трошеше се , но не чак толкова много, сякаш нормално.

# 238
Ето една снимчица от мен /отвътре - утре/:

# 239
  • София и там където не се пуши
  Аз не знам дали е обсъждан този въпрос, но за да втаса хляба в машинката му е  необходимо и бяло брашно. От скромния ми опит (3 хляба от различни (не бели) брашна), хляба стана много вкусен, но някъде бях чела или чула, че си трябва и бяло брашно. Ще пробвам обаче и какво 

Аз в момента така го правя и с бяло брашно, но питам за чисто - някаква рецепта някой ако е открил..

Общи условия

Активация на акаунт