Машина за хляб - 13 част

• 91 410
  • 997
  •   1
Отговори
# 525
  • Разград
Та значи

300 мл прясно мляко+кисело(да речем 200 мл прясно и 100 мл кисело)
3 сл олио/зехтин
1 чл сол
1 чл захар
400 гр брашно
100 гр грис
 2 чл суха мая
Това е рецептата,но аз малко увеличих дозата на око.Сложих 300 мл прясно иоще около 100 мл кисело,маята ми беше прясна и сложих половин кубче(20 гр ),сложих 100 гр грис и 400 гр брашно,но в последствие добавих около(не съм сигурна)100 гр,да се получи тесто на топка.
По-горе писах,че го правих с прекъсване на процеса.Преди да почне печене изключвам машинката за около 20 минути и оставям тестото да си втаса(един пръст под ръба на контейнерчето),след което пускам програма печене.

# 526
maх-mama задължително ще го пробвам хлебчето - изглежда страхотно. Наумила съм си утре да се пробвам с козунак, така че ако имате някакви съвети - ще ви бъда много благодарна   bouquet

# 527
  • София
Тази вечер и аз ще бъркам хляба ти max-mama, а взех да се чудя ако сложа царевично брашно  вместо грис дали ще стане newsm12

# 528
  • София
Здравейте, от седмица и аз съм с машина за хляб. Прави ми впечатление, че като меси в едното ъгълче винаги се струпва брашно и понякога и помагам с дървена бъркалка да си го прибере.  Имате ли такива случки? С една бъркалка е и досега съм правила само 700 гр хлебчета.  Rolling Eyes

# 529
  • Разград
Тази вечер и аз ще бъркам хляба ти max-mama, а взех да се чудя ако сложа царевично брашно  вместо грис дали ще стане newsm12

Мисля,че ще стане,вместо 100 гр грис,можеш да сложиш да речем 150 гр царевично брашно.

Здравейте, от седмица и аз съм с машина за хляб. Прави ми впечатление, че като меси в едното ъгълче винаги се струпва брашно и понякога и помагам с дървена бъркалка да си го прибере.  Имате ли такива случки? С една бъркалка е и досега съм правила само 700 гр хлебчета.  Rolling Eyes

Да,така става,но не винаги.На дългите програми много добре си обира брашното,но на бързата винаги помагам.

# 530
  • София
винаги помагам първите 5 минути с дървена лопатка да се доомеси, щото съм вадила хлебчета с брашно в крайщата

# 531
  • София
И на мен ми се е случвало въпреки , че съм с две бъркалки. Важен е резултата.

# 532
И отгоре, и отдолу остава по малко и помагам с лъжица, а отгоре даже с пръстчета побутвам Party.

# 533
И аз понякога помагам на машинката и аз с пръст, но  не като ме удари бъркалката Shockedвече с дървена лопатка.
Сега пуснах машината да омеси тесто и ще правя питки вътре със сиренце, кашкавал и яйце. Дано се получат  chef, че имам много злополучни опити в кухнята Blush

# 534
А аз докато с лъжица не омеся в началото с машинката тестото - все едно не съм забъркала хляб. Все ръчкам, помагам, трябва да си начеша крастата на хлебарка......И си обирам хубаво брашънцето и чак тогава свалям капака и го отварям вече, когато е готов хлябът.

# 535
  • София
 Явно повредата не е в моята машина. Пак трябва и ръка да пипне.
Преди малко извадих първият ми провал. Реших да експериментирам и смесих царевично, типово и бяло брашно. Преди да започне да пече се беше надигнал страшно много и като го видях после - беше издишал отвсякъде. Confused Нищо, човек се учи от грешките си. Като се опитам с импровизациите и не се получава. А и  в книжката ми рецептите са с мед или много захар и ми сладнят. newsm78

# 536
А ти наблюдава ли процеса от началото да видиш дали не иска брашно или вода да добавиш?

# 537
  • Разград
А и  в книжката ми рецептите са с мед или много захар и ми сладнят. newsm78

Няма да навреди да намалиш количеството.

# 538
Колко мая сложи? И да не си вдигнала капака без време....Не е добре, когато тасва и първите около 20 мин. от печенето да се отваря капака. Аз си позволявам само първите около 20 мин. и после хлебопечката е забранена!uva_uva  - ще свикнеш! Ще се научиш. Специално за всички, които имат неуспехи и искат да се откажат, показвам моите първи опити-неуспешни, естествено: тук и тук.....Оставям ги без коментар!

# 539
  • София
 Изглеждаше идеална топка, но грешката ми май беше, че пуснах на програмата за пълнозърнест хляб.
 А захарта в рецептите е от порядъка на 2 лъжици, но доминира сладки вкус. А с мед не съм пробвала все още.
Мама Цоцоланка, няма да се отказвам. Моят е много издишал, но не ми се занимава да снимам. Мая- 1/4 кубче. Капака го вдигах за последно като поръсих със сусам, но тогава беше на средата на съдчето и продължи да се надига.
 Да допиша - срязах го и долу изглежда леко сбит, а издишалата част е пухкава. Става за ядене и без друго нямаме купен хляб...

Последна редакция: пт, 16 яну 2009, 18:34 от uva_uva

Общи условия

Активация на акаунт