Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Възможно ли е зъбите да започнат да растат на 3 месеца?
Какви са признаците, че бебето може да има зъби?
Как да успокоим бебето, ако изпитва дискомфорт от зъбите?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Възможно ли е зъбите да започнат да растат на 3 месеца?
-
Какви са признаците, че бебето може да има зъби?
-
Как да успокоим бебето, ако изпитва дискомфорт от зъбите?
-
Трябва ли да се притеснявам, ако бебето ми показва признаци на зъбоникнен? Но все още няма зъби.
-
Какво да правя, ако педиатърът ми не взема на сериозно притесненията ми относно зъбите?
Напипвам твърди места по венеца, но нищо не е избило още. Ходихме на лекар днес, педито каза, че щели да минат няколко месеца, докато избият, но на мен не ми се вярва.
Да не говорим, че беше в отвратително настроение и едваааам я накарах да погледне за какво става дума. За какво съм го разкарвала за няма нищо (цитирам), рано било.
Сериозно се замислям да я сменям (не само по този случай).
Имам син на 3 месеца ( дори по-малко, сега на 27 - ми ги навършва) и от около седмица се държи странно. Неспокоен е, постоянно си лапа ръката, но не палчето, а цялото юмруче, кокалчетата. Мъжът ми мисли, че му тръгват зъбки, но според мен е прекалено рано. Опипах му венците - побелели и твърди са и отгоре, и отдолу. Не съм звъняла още на педито, пък и трябва да го закарам да го види, по телефон няма да стане. Чух за друг случай с 3-месечно бебче, на което също му е избило вече зъбче.
А и моят се роди доста едър, ако има значение. 
Много често чувах "Зъби!!!? Едва ли?" Обаче бяха зъби!