Френска празнична тема - 18

• 26 201
  • 298
  •   1
Отговори
# 195
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=334361

Готово сложих снимките надписано е всичко
На общата надписа е като коментар
Не сложих само една на която Мария беше мигнала както и обещах  bouquet Peace
Приятно гледане утре вечер ги трия   bouquet
Мамо Светли , не ги трии ,а сложи парола за албума , 4е не мисля , 4е вси4ки които са искали са ги видели ,а и така моми4етата 6те могат да си ги вземат , 4е аз не им взех майлите да им ги пусна...
Мамо 6трумф -бе6е много приятно и хубаво , все едно 4е се познавахме от дълго време,а 6омон ни разказа интересни не6та, от нейното у4ене...а ти не съжалявай ,ами се ка4вай на влака и ела насам...  Hug Heart Eyes
А да ви кажа,4е видях и Доротея, която е много смела и хубава млада жена. Hug 

# 196
Ей, момичета , много сте готини  HugСамо мога да съжелявам , че не можах да дойда, но с две деца хич не ми се рискуваше Simple Smile
Мамба, планирам прибиране към българско-юни.Ще се радвам да се запознаем там, освен ако не повториш идването си в Париж.
С Доротея все още не се познаваме лично, но скоро и това ще стане Hug

# 197
Здравейте момичета,

Страхотни сте и се радвам за хубавата среща. Да знаете, че не се предавам и събирам сили скоро и аз да мога да присъствам.
Black Mamba благодаря за приятното гости, прегръщам те!

# 198
  • пак на Рив Гош
Много сте хубави на снимките - направо ме е яд, че не можах да дойда! Следващия път ще трябва поне с мама Светли и Доротея да се запозная, и с Мари_рус, ако може да дойде.

Мамо Щрумф, Тони и Тото, как е при вас след бурята? По новините даваха за падналите дървета, спрян ток, телефони и вода...

Аз както казвах, че ще изчаквам с незадължителните ваксини, май ще се наложи да ваксинирам Камбанката предсрочно - за Индия се оказа, че някои са препоръчителни - хепатит А и Б, менингококова и противо тифоидна треска. Ще трябва да звънна на доФторката да видя какво ще препоръча. Междувременно ще се образовам Simple Smile. То мани, и аз май ще трябва да си подновя ДТП-то и хепатита...

# 199
Ей, къде изчезнахте всички?

Роца, Камбанката и нея ли ще вземате в Индия? Аз съм слушала доста истории от познати, ходили там, за болести като дизентерия и амебиаза...честно казано не бих посмяла да взема там децата. Rolling EyesНе че е моя работа, ама да си кажа.

Аз гледам сайтове за Лурд в момента. Свекърва ми иска да ходи там с нейните приятелки. Някой ходил ли е там? Някакви съвети?

# 200
  • MERIGNAC, FRANCE
Роца, ами възстановява се вси4ко малко по малко. Има още неработещи светофари, гътнати сгради, изкоренени дървета, с4упени коли...

Аз няколко дена ще съм без орди, но ще си мисля за вас  Hug

# 201
Здравейте момичета,
 Flutter благородно ви завиждам за парижката среща , много сте готини .
В Тулуза не е време за излизане, ние сме си вкъщи с  грип след като ни надуха здраво ураганния вятър в събота  Rolling Eyes, а милото освен грипа е помръкнал и от мъка че си продаде колата миналия уикенд, а новата ще дойде чак средата на февруари ...Аз тайничко съм доволна , че ще си е повече време вкъщи  newsm53
 Вчера ходих за пръв път на фризьор .С такова удоволствие отидох, а съм адски разочарована ...толкова ми е лесна за стилизирана косата - естествено е къдрава, но с обикновена четка и сешоар без усилие става идеално права , а с дифузер и малко пяна за 2 мин ставам на тирбушончета ... незнам дали това е стандартата процедура " Купе" но ми измиха косата, взеха ми връхчетата за 5 мин., духна ми малко косата със сешоар- без дифузер и без четка и това беше .. успя да ме направи като разплетена  кошница - без форма, без обем, без една къдричка . Това струваше 28 евро . Момичета това нормално ли е !?? Ако искам дифузер или да ми я изглади с четка  още допънитено ли трябва да плащам ? То е ясно че там няма да отида втори път, но какво трябва да очаквам от фризьора за тази цена, не трябва ли поне да я стилизира малко след пострижката ? Ще съм много благодарна ако, някой сподели относно фризьорските услуги.. Hug

# 202
Здравейте момичета,

Letizia, нямам голям опит с тукашните фризьори. Водихме момчетата и съпругът ми веднъж и останахме много доволни. За децата цената ако не си лъжа беше по 15 евро за всяко като предварително им измиха косите на големия му дадоха каталог да си избере прическа след пострижките ги изсушиха с сешоар и оформиха с гел. На съпруга ми му взеха 20 или 25 евро за същата процедура бяха мили и любезни и през цялото време питаха дали така е добре и трябвали някъде още да се вземе. Салонът не беше нещо кой знае какво, но си имаше табло с цените и услугите.

Роца, извинявай но и аз да си кажа поне ако може вземете някаква консервирана храна за малката защото и аз съм чувала неприятни неща. 

Момичета, да питам какво правите с децата през тези чести ваканции разбирам, че сега от 15.02.09 до 28.02.09 са във ваканция и малки и голями, ако останат вкъщи ще ме побъркат. Дали не организират ски лагери и на какви цени, някой пращал ли си е детето и какви са отзивите и към кой трябва да се обърна.

# 203
Привет на всички!
Доротея, ски лагерите са доста скъпи май, има centres aérés / garderie към училищата и там можеш да запишеш децата за през ваканцията; организират им разни дейности и занимания; аз лично не съм записвала моите, защото така и така съм си в къщи с малката, но със сигурност ще е по-добре отколкото да стоят пред телевизора или да щуреят  Twisted Evil Заплащането е според доходите, но не е лошо да попиташ отсега има ли места, че става с предварително записване поне при нас
Ние за ваканцията ще имаме на гости баба и дядо и ги чакаме отсега с нетърпение  Grinning
Летиция, за фризъорите тук не ми се говори, освен че са скъпи, много е трудно да си намериш някой, който да те направи както трябва... аз обикновено ходя като се прибера в в Бг, но тук едва след няколко несполучливи опита намерих един италианец и отнего съм доста доволна, но пак ходя доста рядко като цяло
Парижанкиии, много сте готини, надявам се да мога да отскоча до Париж и аз някой ден да се видим  Flutter

# 204
Привет от мен Hug
Ние вчера с полвинчо бяхме на Аква-булевард, но за съжеление Даная мога да водя там чак след 3-ри годишна възраст, и в тази връзка искам да попитам парижанки , дали има тук басейн подходящ за бебета и по-малки деца?
Аз си намерих на  една пряка от нас един фризьор-арабин е, много е готин Simple Smile и съм страшно доволна от него Hug Моята коса също е къдрева, но човека ме подстригва с толкова ловки движения, че да ти е кеф да го гледаш, и най-важното оставам супер доволна накрая!Миене,връхчета и сушоар, всичкото това за 20eвро( преди беше 25, но криза братче Simple Smile, цените паднаха Simple Smile)

# 205
 Благодаря момичета за споделения опит. Изглежда е въпрос на късмет да попаднеш на стилист, то иначе имената им много гръмко звучат- Креатьор, Атр-коафьор  и т.н. Трябва да намеря и аз някой качествен, поне за подписването тук  да ме направят както трябва.  Добре, че идеята за сватба в София се прие добре от съпружеската страна и най-после мога да се развихря по български...  Sunglasses. Още си нямаме дата, на мен много  ми се иска да е 26 април. Преди една година на този ден точно в навечерието на великден се запознахме и от тогава живота и на двама ни се промени. След 3 месеца се сгодихме и след поредица от безкрайни пътувания между 4 държави .. най-после живеем заедно . Толкова красиви спомени, толкова романтика , толкова очакване , не ми се иска да свършва това ... Heart Eyes

# 206
Здравейте момичета  Hug

При нас няма щети от бурята. Мисля, че бяхме на завет между големите сгради в центъра и затива. Обаче цяла събота гледах как две антени на отсрещният покрив застрашително се клатят и се чудех ще падат ли или не  ThinkingЕ, издържаха,ей  Laughing И реката мног бучеше наблизо, но не се осмелих да изляза, за да я видя.
Лети, може би трябва да отидеш при по-скъп фризьор. Когато се жених ходих ведин салон, където за една прстрижка ми вземаха 35 евро (2003 година беше), но оставах много доволна. Сега, като търся евтино и посещавам Diloy's, зобщо не съм доволна, те не знаят да постригват и ми правят едни каски, мани, мани  Whistling Кгато започнат да сушат с проклетите им сешоари, направо ми опърлят главата !
Доротея, моите са малки за ваканции и не съм запозната. Търпя си ги през цялото време и луда ставам  #CrazyДобре че, мъжът ми няма уроци по това време, та с него си делим неволята, иначе ще изкукуригам съвсем.
Друго ново не се сещам  newsm78 Ах, Роца, тикато веща готвачка, имаш ли рецепта за руло някакво ??? Може и другите да се включат  Flutter

# 207
Привет, момичета!

Как сте след бури, снегове, стачки и тем подобни бедствия? Тук при нас понеже никое от тях не се усети особено, само слушах за спрели токове, блокиран транспорт и си представям ужасите, надявам се че не сте пострадали?

Тони и Тото, какво руло търсиш, нещо като руло Стефани ли? Интересно че въпреки френското си име, тук не е известно като рецепта.

Доротея, заинтересувай се в кметството за сентре аерé - при нас специално точно сега е момента да се попълни досието за годината, а записанията са от 9-ти февруари. Навсякъде е различно това което предлагат, зависи от възможностите на общината, но аз специално съм доволна, стига да има място, добре ги занимават децата през ваканциите и през почивните среди.   Hug Hug

Isave, как е ръчичката на малката? Свалихте ли гипса?

Ах, Letizia, какви красиви вълнения! Пожелавам ти да организирате най-незабравимата сватба, а приказката няма начин да не продължи, след като е започнала така романтично (при мен трае вече 10 години, значи е възможно Sunglasses)

Ей, парижанките, завидях за срещата, много сте сладки всичките на снимката, жалко че скоро май не виждам да ми се отвори път толкова далече на север.

Малко замръзнали, но слънчеви поздрави на всички ви!

# 208
  • пак на Рив Гош
Привет и от мен!
Тъкмо се зарадвах, че се постопли, даже и кокичетата ми се показаха в градината, а то пак взе та застудя!

Доротея, тъкмо и аз щях да ти кажа за centre aéré или centre de loisirs. Намерих малко инфо на сайта на ваше село : http://www.ville-gennevilliers.fr/guide/risf.htm - може да погледнете с мъжа ти. Камбанката ходи на centre de loisirs, защото ние нямамe толкова отпуска, че да насмогнем на ваканциите Wink.

Letizia, качествен фризиор се намира с търпение и на метода "проба-грешка" Wink. Имай предвид, че подстригване и "издухване" се смятат отделно, има тарифи за къса и дълга коса (всичко под раменете се води дълга), балсам след измиването се плаща допълнително и т.н. То затова нa мен едно подстригване, балсам (че мразя да се опитват да ми разрешат мократа коса "без вазелин" Wink) и издухване накрая (поне 2 дни да не ходя като разплетена дамаджана в главата) ми излиза редовно над 40 евро. Не знам при вас дали има от веригата "T'chip" - те са доста евтини, обаче не знам какво им е качеството.

Isave, и аз щях да те питам за гипса, ама Чумби ме е изпреварила.

Toni i Toto, какво руло търсиш? Само да не е пандишпанено, че по сладкарските работи 'ич ме няма Simple Smile.

Mari_rus, хареса ли ви Аквабулеварда? Ние навремето живеехме близо до него, но на "плажа" не съм ходила, само от време на време на кино там.

Иначе, аз все повече затъвам в размисли дали да вземаме Камбанката с нас в Индия или не. Използвах и жокера "попитай съфорумка" Wink, от 3 дни чета един френски форум за пътувания, утре ще звъня на докторката да питам за ваксините... Всъщнoст, нашият огромен проблем е, че няма на кой да я оставим. Свекърите заминават в Португалия в края на юли и сигурно ще стоят там до средата на септември и не вярвам да се навият да се върнат по-рано само заради нас (миналата година малко се озорихме да ги "върнем" в края на август, че ходихме на сватба в Тулуза). А не искам да изпращам Камбанката с тях за повече от месец - селото е на края на цивилизацията, нямат телефон в къщата, нямат кола на място, а най-близкият град е на 10 км. От друга страна, знам, че нашите с удоволствие ще вземат Камбанката в София и ще я гледат като писано яайце. НО, тя не е свикнала с тях, не знае езика, няма познатите от тук неща (легло, стая, анимационни филмчета, дори). А не ми се иска да карам нашите да идват дотук, за да я гледат у нас... В същото време, ще сме една орда "западняци", придружавани от местни,  на които е ясно, че бледоликите са изнежени души, свикнали на климатик и лукс, та сигурно няма да ни настанят в палатки насред джунглата... Ох, в голяма дилема сме....  newsm78

Имам една молба към тези от вас, които са в различните краища на Франция. Ще участвам в инициативата "Децата на България пътуват по света" - на който му се чете - малко по-раздвижено представяне на страната, в която живеем на децата от домове в България. Аз ще пиша за Франция и бих искала да изпратя материалите през май. Смятам да включа малко неща не само за Париж и региона, но и за другите части на Франция. Та, молбата ми към вас е - ако може да ми пратите 2-3 картички с някоя характерна особеност от вашия регион (Нор, Бретан, Бордо, Тулуза, Кот д'азур, Алзас...), ще съм ви страшно благодарна.   bouquet Ако можете да ми помогнете, моля, пратете ми ЛС.

Та това е от мен тази вечер! Отивам да гледам боливудски филм Simple Smile

# 209
Роца, като заоговори за Индия и филми ....иди да гледа6 този филм:
http://www.allocine.fr/film/fichefilm_gen_cfilm=129924.html
Филма е за Индия, излезе сега...в един момент един от героите казва на "белите изнежени американци " - Искахте истинската Индия , ето я...! Mr. Green Laughing...та препоръ4вам ти го(преди пътуването 6те ти е от полза може би.... Wink) ,аз току 6то се връ6там от киното и филма е супер, изоб6то не о4аквах да е такъв... Peace

Общи условия

Активация на акаунт