Френска празнична тема - 18

• 26 207
  • 298
  •   1
Отговори
# 210
  • MERIGNAC, FRANCE
Доротея, и моя Тони по4ти всяка сряда и през ваканциите е в centre de loisirs. И той е доволен, и аз  Wink

Letizia, аз само веднъж тук съм ходила на фризиор и останах доволна (струваше 25 евро, но имах талон за намаление на 17  Grinning )

Роца, а не е ли това най-подходящият момент за един бг-стаж на Камбанката? Ще има щастливи баба и дядо, ще се нау4и да говори езика (предполагам 4е го разбира), а ако има и братов4еди и де4ица на нейната възраст наблизо ще е идеалният вариант.

Приятен уикенд на вси4ки, аз отивам да се подготвям, 4е дове4ера имам концерт   bouquet

# 211
  • пак на Рив Гош
Мамба, филмът ми е в списъка за наваксване при един от следващите безкамбанчени уикенди - на Дани Бойл съм му фен още от 90те години  Mr. Green

# 212
Роца, най-много ни харесват с полвинчо горещите джакузита там newsm10 , иначе водните пързалки и изкуствените вълни са най-големите атракции за мъниците.Аз се пуснах по една скоростна пързалка, която беше за деца 12+ , ей свят ми се зави, имах чувството , че няма да оживея Grinning Явно съм в категория на водни пързалки -12.
Иначе имаш още време да помислиш над дилемата- да или не Камбанка в Индия.Притегли плюсовете и минусите и вземи решение.
Mama Strumpf, успех довечера Hug

# 213
Роца, точно сладко търсех, бе душа  FlutterНо съм съгласна и на друг някакъв сладкиш стига да е лесен, че съм ного схваната в кухнята  Sick
Имам едни приятели, които ходиха на сватба в Индия. Били в богато семейство, ставало се в 3 или 4 часа сутринта, защото сватбата започвала в 5 часа  ShockedНо много хубаво било. Тъй-че наспете се, преди тръгване  Wink
Пощенски картички ли ти трябват ? Навита съм да ти пратна няколко, само пак ми дай адреса си на лични, да не ги изпратя в някоя стара квартира.

# 214
  • пак на Рив Гош
Роца, точно сладко търсех, бе душа  FlutterНо съм съгласна и на друг някакъв сладкиш стига да е лесен, че съм ного схваната в кухнята  Sick

Тони и Тото, ако искаш бърз и лесен сладкиш, за мен първенството държи американският Crazy chocolate cake на Янита - рецептата е в първия пост. Прави се за 10 минути и се излапва за 5  Grinning. Аз слагам 1 1/ч чаени чаши захар (вместо 2те дадени в рецептата), бъркам в една купа първо сухите съставки, добавям 1 по 1 мокрите и не го глазирам допълнително. Виж, ако не обичате шоколад, задачата се усложнява Simple Smile.
Мерси за отзивчивостта, имаш ЛС.  Hug

Мамо Щрумф, какъв концерт имаше?

Уф, утре пак е понеделник.  Sad

# 215
  • MERIGNAC, FRANCE
Роца, тук играя в една група за балкански танци и снощи у4аствахме в едно благотворително мероприятие за една асоциация на инвалидите. Добре се представихме  Blush и после хапнахме марокански, китайски, руски и български ястия.

Днес пък отско4ихме до Испания, да разходим брат ми, който ни е на гости. Не уцелихме супер време, но поне не валеше.

Лека неделя ве4ер и успешна седмица на вси4ки   bouquet

# 216
Пак е понеделник и пак вали... доста мрачно, но пък чух, че в Париж например вали сняг!

Роц, я кажи с две думи какво да пише на картичките и дай на лични адрес! Идеята е много добра, но не успях да прочета цялата тема за да разбера какво точно сте решили.
Не че някой ме пита, ама аз да си кажа, че също бих предпочела да пратя детенце при баба и дядо - хем и вие ще купонясвате по- на спокойствие, хем баба и дядо доволни, а пък за малката не се притеснявай - бързо свикват. Сашо точно на тази възраст беше когато ходи за първи път сам в България. Майка ми дойде да го вземе, постоя малко тук така че посвикнаха заедно и след това всичко мина безпроблемно.

Иха, мама Щрумф, браво че сте тропнали, а какви балкански танци играете - има ли много други балкански субекти при вас?

# 217
  • MERIGNAC, FRANCE
4умби, аз бях доскоро единственият балкански субект в групата  Laughing , но преди два месеца привлякох две приятелки българки, еднта от които игра на концерта, но другата не се престраши.  Вси4ки останали са французи, а играем български, сръбски, македонски, румънски, гръцки и израелски танци.

А идеята ти към Роца да дойде бабата да я вземе и да свикнат двете е идеална.

# 218
Здравейте френски ма(да)ми

Извинявам се че пак нахлувам при вас, бях писала във предишна ваша тема.Ще идваме с малката в Париж да и правят една операция и ако може да ви питам:
   Клиниката е във Версай,от летището до там ми казаха,че ще ни е малко трудно с багаж,количка и дете по метрото и затова сигурно,ще вземем такси,разбрах че ще е около 60-90 евро,но ако може да ми кажете как се возят децата в такситата,няма да взимаме столче и незнам дали,ще е проблем.

Благодаря Ви  bouquet

# 219
Привет, стари приятели!
Търся някъде в нета формуляр за данъци 2007, който да разпечатам и попълня. Нещо не откривам. Едно рамо ще ударите ли?

# 220
Здравей, Мише! Как е дружината?

Пробвай на този сайт -  impots.gouv.fr
http://www.impots.gouv.fr/portal/dgi/home?pageId=home&sfid=00 - не съм го използувала, но доколкото виждам на пръв поглед, може да се избере годината, и да се разпечата формуляра, който ти трябва.

Последна редакция: пн, 02 фев 2009, 18:03 от chumbi

# 221
Здравейте на всички,
на нас най-после ни махнаха гипса, но за раздвижване не ни дадоха направление  Shocked
ще трябва да си правим гимнастиката самички в къщи.
Имахме си сняг от сутринта, но вече се е постопил..
Роца, пиши и на мен, да се включа и аз в това дело, въпреки че не разбрах много каква е идеята за тези деца,
ще ни дадеш ли повече подробности ако можеш, плз
мамо щрумф, жалко, че не си ни по-наблизо, да знаеш как си търсим танцъори за един кръжок по хоро да си направим...

# 222
Здравейте момичета,

Благодаря на ISAVE, CHUMBI, MAMA STRUMPF и Роца за информацията. Утре мъжът ми ще отиди до кметството да провери, но май сме изпуснали срока защото питах днес в детската и ми казаха че срокът за записване е бил до днес, но все пак да провери ме.  Имаме още един вариант да го пратим на гости при леля му - Патенце във Виена, братовчед му там много го обича и само за него пита. Но не знам как ще стане с рейс без придружител дали ще го вземат той е на 11 год. а със самолет ще ни излезе доста скъпо. Някак ще го измислим.

Днес сутринта се събудихме приятно изненадани от валящ пухкав сняг, който взе че дори малко натрупа и хрупкаше под краката. Напомни ни за зимата в България. Grinning

# 223
Здравейте Hug
Ние посрещнахме Рени и семейство, страхотни са , а малката е такава сладурана HugЕдно момче, доста пробивно и оправно ще им превежда когато имат нужда.Днес сутринта отидоха на първите изследвания.Дано всичко мине добре и накрая да си приберат в България едно здраво детенце Hug
Дор, надявам се съвсем скоро да се видим с теб Hug Поздрави на Крис, а за малкият сладур Марти много целувки Hug

# 224
  • MERIGNAC, FRANCE
Doroteya, има нискотарифни самолети Пaриж - Виена на skyeurope. В момента имат и промоция за 50 евро за двама в едната посока.

vessi122, ако си сама с детето ще ти е може би трудно, но ако сте двама няма проблеми. Такситата са много скъпи. Ина4е тук има смели мами, които сами с по две деца са се прехвъряли между самолети, метра и влакове.

isave, а защо не си поискаш сеанси при кине, не вярвам да ти откажат. А няма ли наблизо около вас подобна група за танци? Ако не, ела при нас  Grinning

Мише, да нацелуваш бандата вкъщи   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт