Френска празнична тема - 18

• 26 223
  • 298
  •   1
Отговори
# 240
Eee  момичета, благодаря ви за милите думи, но не правя кой знае какво.
Детенце е много жизнено и Даная много обича Еди да е покрай нея.Професора, който ще оперира дава голяма гаранция за успешна операция, остава после да се молим  образуванието да не се появи отново Praynig, Ех, какво са преживяли тези хора и какво преживяват  Sad Моля се с цялото си сърце всичко лошо да остане зад гърба им Praynig

# 241
Здрасти и от мене
За любимия Чоколат крейзи кейк гледам говорите децата все ме карат да го правя умират за него
Той ни е нещо като фамилен специалитет
Тони и тото в БГ го правих с истинско какао и става супер
Но от как съм тук го правя с Нескуик вече 3 пъти и пак систава супер
Та тествано е  Peace става но си мисля че с истинско како ще си е по добре
Изяжда се за отрицателно време да знаеш  Wink

Мацки Юли ще си ходим на ваканция до БГ някой да ме насочи къде да гледам за билети евтини сайтове нещо  Praynig
Мамо Светли ,я дай рецептата на този изпитан специалитет , не6то ме развълнува  и заинтригува.. Laughing да го пробвам и аз в къ6ти...
а за полетите аз ползвам ето този сайт:
www.avion.fr
Желана браво за майсторството ти с тези све6ти !!
И аз като Летиция съм фен на мозайката и си правя когато имам време..голяма е краста .
Мари Рус, и от мен едно рамо за това което прави6. HugНадявам се с преводите да нямате проблем,но знам 4е другите хора имат голямо сърце и 6те помогнат доколкото могат и те. Hug
Хайде девойки оставям ви. Hug

# 242
Лелтициа, кажи моля те,  къде ги намери тези курсове по френски ? Ако не те притеснявам, дай ми повече подробности защото има едно момиче тук, което иска да научи езика и го записахме в Мирай, но чак за октомври месец, а и не е сигурно дали ще я вземат. чакам с нетърпение информация, дано да мога да я зарадвам с добра новина  Wink
Ансим, на мен ми е трдно да ходя по срещи, за мен пък две са се лепнали и ми идва нанагорно  Rolling Eyes
Роца, мерси  Grinning

# 243
Благодаря че ме помните момичета! Hug
mari_rus и аз да кажа - много е благородно това, което правиш! За раждането - мина добре, беше вагинално след секцио и в България ме бяха изкарали луда, жива ме погребаха пет пъти, но всичко мина прекрасно, благодаря! Доста по-тежко беше преместването - разбутването, опаковането и раздаването на 10 години живот, дългия път с едномесечно бебе, шестгодишно и 35 годишно, което беше най-мрънливото от трите  Wink и настаняването тук.Алиталия ме поздравиха със стачка на хамалите (аз си мислех че само французите стачкуват) и си чаках петте куфара да ми ги носят един по един през 2 дни в продължение на 10 дена - коледните подаръци и лампичките за елхата дойдоха малко след Нова година  Crazy
Роца - ама наистина малко в повечко ми идват ваканциите тук, че и срядата не учат - слободия  Twisted Evil.Но на малкия училището много му харесва.Суперизненадан от 2 неща - в училище се ходи с обувки и можеш да си вземеш каквото ти харесва за ядене и да оставиш нещо недоядено!!!Страхотни кокичета!!!Аз също си имам малка градинка, абсолютно празна за момента (като изключим едно бобено зърно, което вчера сина ми посади триумфално), моля за бърз курс по градинарство - откъде елементарни градински пособия, евтини семена (за пишман градинари, да не те е яд ако не покарат) и кое се гледа суперлесно - само расте дет се вика...?
За ваксините - нашият док каза че БЦЖто е морално устаряла ваксина, мисля да караме само със задължителните за сега.Вашите лекари се славят с изписването на куп медикаменти и като гледам има защо - веднага ни предписа сума ти витамини, витамин Д, флор...в Япония са на принципа - ако не е крайно необходимо, значи не е необходимо.
Има ли Лионски мами в групата?Бих се радвала да установим контакт.
Някакви съвети за как да изразходвам енергията на един дивчо през ваканцията, грижейки се за бебе?Не иска да ходи на джудо, макар да има доджо наблизо - притеснява се защото не знае френски...
  bouquet

# 244
Самурайка, мисля че няма да му пречи на сина езика за да ходи на джудо - моят младеж ходи и доколкото разбирам, всички "команди" си ги казват на японски. Иначе пак да си кажа за "сантр аерé" - направи му досието в кметството докато е сега момента Hug

# 245
. Иначе пак да си кажа за "сантр аерé" - направи му досието в кметството докато е сега момента Hug
Обяснете моля като за тъпо?Досие?Кое гише (отдел) да търся и за какво да питам?И "сантр аере" кеске се?

# 246
Чумби, голямо благодарско. Обаче аз не се ориентирах хич в сайта и не намерих формуляра който ми трябва. Прогресивно оглупявам.
Роца, рано е, ама искаме да приключим с формалностите френски, да не ги мисля повече. Пък и по мои сметки тоя път трябва да ни върнат данъци, та да видим Simple Smile
С тримата е лудница, свиква се, но енерго разхода е сериозен, а нервоопъването не може да се опише. С Немция се свиква лесно след Франция. Нали знаете че съм виден франкофоб Simple Smile

Самурайка, скоро се сещах за теб. Радвам се, че нещата при вас се наместват. Ако искаш - питай на лични за каквото се сетиш, ще обяснявам бавно и внимателно Simple Smile Скайп ползваш ли?
Жалко че се разминахме, ние живеехме на 1 час път от Лион, често пътувахме натам. Можехме да запознаем домочадието, ако не бяхме заминали преди вас.

# 247
Сбъдваща тюх, язък! И аз си мислех за теб - как мина твоето раждане и къде беше - у френско или немско?Аз ще питам, ще питам, ама да не се оплакваш после, че съм малко неориентирана (малко ли казах? Rolling Eyes )

# 248
Здрасти самурайка,
спокойно в началото е пълна мъгла, тъмна Индия и т.н. но после с течение на времето ще се наместят нещата  Grinning
Значи отиваш в кварталното кметство и им обясняваш случая и те ще ти дадат едни формуляри, които трябва да попълниш и подадеш. Обикновено са любезни и ще ти кажат какви документи трябва да представите; тук във Франция е голяма писарщина и бюрократщина и почти нищо не става без предварително уговорена среща, но ще свикнеш  Laughing Това малкото самурайче ли е, много е сладко!
В Лион има много българи, дано да се включи някоя мама от там и да ти помогне с повече инфо  !
Сбъдваща, снимката е страхотна  Hug

# 249
Мише, пиши на лични, ако имаш нужда от помощ - не е в твоя ТВ повредата Grinning, ами наистина са много сложни тези бюрокрации! Би трябвало да получите формулярите по пощата, данъчните няма начин да не ви намерят.  Hug

Самурайка, и аз не мога да ти обясня защо му викат сентр аерé, и какво му е толкова "проветреното" Wink, но в кметството ще те разберат по тази ключова дума. Може да имат и други центрове и предложения за през ваканциите, струва си да се провери. А по-голямото самурайче колко се справя с френския?

Isave, нищо не казваш за малката госпожица, а ние тук се вълнуваме...

# 250
  • MERIGNAC, FRANCE

Самурайка, и аз не мога да ти обясня защо му викат сентр аерé, и какво му е толкова "проветреното" Wink

Joy Joy Joy

При нас не е аере , а е centre de loisir, но май няма разлика.

Самурайка, за градинарството можеш да се разходиш в магазина Jardiland.

# 251
Здравейте момичета,

Тони и Тото : (Летициа, кажи моля те,  къде ги намери тези курсове по френски ? Ако не те притеснявам, дай ми повече подробности защото има едно момиче тук, което иска да научи езика ...)

И нашата идея беше да се запиша в университета с чуждестранните студенти за една година , но още нямам отговор дали ще ме приемат, а и се  започва от есента. Аз  до тогава ще посещавам  католическата мисия , където е идеално за начална подготовка . Толкова спокойно е там и не съм в стрес да си подготвя за следващия урок .
 Уроците са веднъж седмично/ понделник/ в Секур Католик . Близо е до СНСФ Маренго .  Напълно безплатни са , а преподавателите са изключително мили , търпеливи и опитни . В група са  по 2-3 човека и се говори само на френски. Обучението е бих казала индивидуално , в зависимост от личните нужди . Сега имаме 2 седмици ваканция и от 23 -ти започваме пак. Наистина съм приятно изненадана , че може да се учи език толкова успешно по тази система, но е факт.  Утре ще ти напиша на лични телефоните, е-маил и т.н. Ако иска момичето може да дойде с мен следващият път и да пробва . Няма проблем да се включи, защото групите се образуват и променят постоянно.

Последна редакция: чт, 05 фев 2009, 20:43 от Letizia

# 252
momi4eta,nalaga mi se speshno da zamina za bg drugata sedmica Cry.v momenta tarsq bilet i sam pod para....moje li nqkoi da mi kaje kolko gore dolu e taxi ot gare montparnasse do aéroport CDG I KOLKO VREME SHTE MI OTNEME.BLAGODARQ Vi PREDVARITELNO! Hug

spored vas 25 min dostata4ni li sa da se predvija ot tgv koeto pristiga na cdg do terminala na izlitashtiq samolet?

Последна редакция: чт, 05 фев 2009, 20:57 от krasivka

# 253
Leti, много ме зарадва мило  Heart EyesУтре ще се видя с момичето и ще и кажа за това, сигурно ще шашна  Laughing Да и казвам ли направо за 23, понеделник, или трябва да се обадим преди това ?
Още веднъж, много ти благодаря от нейно име.

# 254
  • пак на Рив Гош
Самурайка, мама Щрумф хубаво те е насочила към Jardiland. И аз съм пишман градинар, затова си насадих - кокичета, минзухари, зюмбюли и лалета - само луковици - боднеш ги и тръгват  Grinning. Имам и здравец, нашите ми го донесоха като идваха миналата година. А от старите собственици имам един зокум и още два дърво-храста, които няма да пипам Simple Smile
За centre de loisirs - най-добре е да питаш в кметството - service "Enfance", в много случаи направо на сайта на кметството има списък с необходимите документи, които да подготвиш. Ако имаш нужда от помощ с бумащината - насреща сме Simple Smile

Чумби, имаш ЛС.  Grinning

Красивка, за 25 мин ще стигнеш от гарата до терминала, но ми се вижда малко като резерв - я влак закъснее, я нещо друго.... За таксито - много зависи по кое време и кой ден ще пристигнеш на Монпарнас. Ако е през седмицата, в час пик, предвиди поне час и половина, ако не и два. Ако е за събота/неделя в 6h30 сутринта, и за половин час се стига.
На сайта на таксита G7 (http://www.taxisg7.fr/) -> Infos pratiques има симулатор за цена и време, провери там.

Общи условия

Активация на акаунт