Коледа посреща ЮНСКА мама, радостта й става още по-голяма! Тема №15

• 14 846
  • 286
  •   1
Отговори
# 180
Добро утро и от мен!

Мен снощи пак ме боля ниско долу корема около 4 часа, незнам какво  е това дали се разширявам отдолу, незнам ама е ужасно, звънях тази сутрин на лекарката ми, че снощи не исках да я притеснявам и тя ми каза да си пия нош-па по 3пъти на ден по две, пък на 1-ви януари ще отида да видим бебока, понеже днес не  е работа, но ми каза, ако искам и днес да отида да ме види някой друг лекар в Токуда, но ще изтрая до 1-ви! най-странното е ,че почва да ме боли ,само като лежа , а иначе и цял ден да обикалям се чувствам много добре и от никъде никаква болка! Ходих вчера на гости на една приятелка, която наскоро роди, та тя ми каза, че имала колежка, дето сега  е в 9-ти месец и почти от началото е с такива болки от разгягане и то много силни, абе гадничко си е като си помисля, че така евентуално би ме боляло още 5 месеца!

Гледам, че обсъждате покупките и аз съм за кошарка, въпреки, че първоначално бях против тях и залагах на леглото, но сега като се замислиш, че можеш да се транспортираш навсякъде с кошарката,съм твърдо за нея! И аз изобщо не смятам да бъда от онези фанатични мами, дето гладят дрехи, като умопобъркани до 1 год,къпят бебето всеки ден до една година, смятам да си гледам детето живот и здраве по мои правила, затова и не чета  такава литература! Приятелката при която ходих нейния бебок е на 3 месеца, от един месец е спряла да го глади, т.е гладила е само два месеца и го къпе през ден, изобщо нищо погрешно не виждам в грижите и за бебо, каза, че от нова година спира и със стерлизатора!Расте си едно здраво  и голямо бебе!Предпочитам от тях да получавам съвети и от тези от вас,които са преминали по този път, а не да си гледам детето по книга! Peace

Последна редакция: вт, 30 дек 2008, 10:47 от somebody

# 181
Здравейте моми4ета,
Честито Рождество !
Не съм влизала от 10 дни и вие сте изсписали толкова много!
Ве4е се прибрах в България и ще си стоя тук   Grinning!
Да ви се похваля полу4их наи прекрасния коледен подарък ,моят приятел ме изненада с ново жилище купил го е и ме заведе на Коледа да ми го покаже , беше страхотно разбира се оставил е най сладката 4аст с обзавеждането за мен ,та сега съм на тази вълна! Grinning

# 182
  • Плевен
Здравейте момичета и от мен.
Страхотни съвети сте дали. Прави са хората, като казват питай патило, а не старило. Особено на Айас списъка е невероятно точен и практичен, аз съм на абсолютно същото мнение.
За легълцето - ние боядисахме в патешко жълто и подменихме дръжките на легълцето, дървено, в което сме отгледани 4 деца. Стана като ново , просто перфектно. Купихме само ново матраче. А към годинката купихме кошарка, която е невероятно полезна вещ, ходихме н море с нея, много е удобна при пътуване. Има матрачета за нея в Метро по 30 лв.
За гладенето също не съм се вманиачавала, няколко месеца, накрая само бельото и гладех. Перях с Тео бебе, и досега е така, даже нашите неща перях с него - бельо, чаршафи, че като се гушкаме с бебчо да не получи някоя алергия. Също не съм изварявала дълго време 5-6 месеца сигурно, после разредих.
Наистина ако мислите да кърмите шишета не ви трябват, аз използвах за водичка или чай против колики тези от помпата ми на авент, която също ми беше безценна вещ, защото имах много проблеми в гърдите.
Дрешки купих само по 2 комплектчета за родилния дом и после още 3-4 бодита и това ни беше, всичко друго беше на подаръци, нямате представа колко дрешки се получават, от всеки, който дойде да види бебето. Нямат износване.
Ами това е горе долу, ако се сетя друго ще пиша.

# 183
Здравейте пак от мен момичета!
С голям бебчо ни подариха едно дървено легло, което си има и положителните страни. Стабилно е и всичко останало. Околниците и ние сложихме по късно и то не на леглото, а на кошарата за игра. Шишета и на мен не ми трябваха- само едно за водичка и тоне толкова за пиене колкото за изплакване на устата след кърмене заради млечницата. Но и той се научи да пие вода и сега си пие доста. Залъгалка и аз се заричах да не давам но като го засърбя много започнах и сега и е голям фен. Дрехи няма как да няма неносени, а удоволствието да купиш дреха на детето си е неизмеримо. За къпането- ние си се къпем всеки ден, бебо също, и аз спрях да гладя към 5-6месец, но от как минахме на АМ стерилизирам шишетата, според мен всякакви стовмашни инфекции са много опасни, а бебчовците още са малки. Аспиратор за нос съм ползвала 2 или 3 пъти и добре че го имаше защото няма как да се обясни на 5 месечно дете да си издуха носа, а то горкото да не може да спи, защото те дишат основно през носа, навик от кърменето. Обобщено искам да кажа, че наистина има много излишни неща, но има и много, които се оказват полезно и моя съвет е да не купувате, но да сте разгледали всичко и да сте си избрали марка и място от което евентуално при нужда след раждането, да изпратите объркания си и шашнат мъж с конкретни поръчения. А и всяко дете си е индивидуално- моето пък например хич не се е пллюнчило и почти не е повръщало в началота така че личавничета не са ми трябвали, а и сега като се храни е много прилежничък. 
Аз самата посещавах безплатни курсове за бременни и бях много доволна- освен наистина полезната информация се общува с много жени на същия "хал" и беше наистина много приятно.
За спането- ако имаше ак и аз щях да спя по 10 часа- който може да се възползва, защото колкото и травиално да звучи, после няма да има кога!
Весело посрещане на Нова година!

# 184
Снощи бяхме на гости при едни приятели, които са с 1-годишно бебе. Те също ми похвалиха много кошарките, та и аз съм ЗА с двете ръце. За останалите неща, които изборявате като най-необходими за бебето, съм 100% сигурна, че още другата семдица ще забравя, та сега май ще си копирам всичко писано от вас, за да не ви досаждам с питане след време (след като се "похвалих" колко много забравям, наистина вече всичко си записвам).

Somebody, за съжаление, тези болки няма да ни се разминат. Вчера питах моята приятелка, защото нали и аз онзи ден почувствах някакви странни болки, но в таза, и тя каза, че това било най-неприятната част от бременността. По принцип най-силни ставали от 6-я месец натам. Четох  в книгата, която имам, че сле раждането отново боляло, защото тазът се стеснявал, но тя ми каза, че при нея нямало такива болки. Може би е индивидуално при всяка мама и зависи от фигурата й.

На гимнастиката вчера всички мами бяха в доста напреднала бременност и отначало се чувствах доста неловко, но пък бяха големи скици и аз нали съм си бъбрива, веднага си намерих приказка с тях. Наистина, общуването с други бременни жени е много приятно и най-вече защото знаеш, че ви вълнуват едни и същи неща. Когато разказвам на приятелките ми, които не са бременни, как се чувствам, имам чувството, че много им досаждам.

# 185
Ами честно казано аз дрехите на дъщеря си никога не съм ги гладила с презумпцията за дезинфекция. Просто мразя измачканите дрехи, независимо да ли са облечени от възрастен или дете.
А пък и повечето бебешки дрехи са памучни и ако не минат през ютия нямат особен вид.
Гладя и до сега. Всъщност в детската градина има доста "неизгладени" дечица и колкото и да са хубави дрешките им, изглеждат някакси....
Къпала съм детето си до навършването на една година всяка вечер, не водена от прочетеното в книгите. Щом всяка вечер аз и съпругът ми се къпем, защо да не къпя и детето си? Косата й съм мила два пъти в седмицата.
Но все пак всеки си има мнение.

# 186
Уф, това гладене е много неприятно. Но колкото и да ми е досадно, си гладя като поп всичко. От майка ми е останало, че всичко изгладено е много по-приятно за носене и дори има друг мирис (не мога да опиша точно миризмата, но на още по-чисто ми мирише). Тя ми гладеше дори бельото. Така че на бебето ще гладя всяка една дрешка. Дори се замислям дали да не си купя преса за гладене - страшно е удобна. Майка ми глади с години на такава и става толкова бързо и лесно. Леко са скъпички, но инвестицията определено си заслужава.

# 187
  • София
Ами честно казано аз дрехите на дъщеря си никога не съм ги гладила с презумпцията за дезинфекция. Просто мразя измачканите дрехи, независимо да ли са облечени от възрастен или дете.
А пък и повечето бебешки дрехи са памучни и ако не минат през ютия нямат особен вид.
Гладя и до сега. Всъщност в детската градина има доста "неизгладени" дечица и колкото и да са хубави дрешките им, изглеждат някакси....
Къпала съм детето си до навършването на една година всяка вечер, не водена от прочетеното в книгите. Щом всяка вечер аз и съпругът ми се къпем, защо да не къпя и детето си? Косата й съм мила два пъти в седмицата.
Но все пак всеки си има мнение.
подкрепям казаното от Франческа и по двата въпроса. Ще гладя дрехите на дъщеря си, докато не започне сама да се глади. Не мога да я облека цялата намачкана, като гаврошче е.
Ние продължаваме да се купем и мажем всяка вечер. И да не излиза навън, се търкаля по земята по цял ден, как да не я къпем? А и тя си иска.
somebody, няма болки при разтягането на матката, а много силно дърпане. Тоива са си контракции, явно се уморяваш през деня, я почивай повече.

# 188
  • Плевен
За къпането и ние си я къпехме до годинката всеки ден с косичката, чак след това малко поразредихме, сега през ден или два.
За гладенето съм съгласна, че изгладената дрешка и мирише и стои много добре, но просто много време ми отнемаше и полека лека тези, които могат да минат и без гладене направо ги прибирах - разни плюшени гащеризончета и блузки, те даже като се изгладят и се степват някак си.
Забравих да честитя на Беатрикс новото жилище. Честито и да го напълните с дечица и много много щастливи мигове да имате в него!

# 189
Здравейте момичета, вече съм убедена, че усещам побутванията от бебчо/очаквах ги след НГ/, в момента седя пред лаптопа прегъната малко напред и бебчо явно се бунтува. Усещането е страхотно! Със сигурност скоро всички ще го усетите.
 С каката имахме дървено легло, но не е никак удобно, постоянно си удряше главичката, въпреки обиколниците, като стана на 9мес. незнайно как се научи да излиза от оградата и оттогава все ме беше страх, че може да падне, наскоро го изхвърлихме и й купихме комплект за детска стая, розово със сърца и с огромно легло/ние двамата с таткото спим на легло с почти същите размери/. Сега съм за подвижните кошарки виждат ми се много удобни, евтини са и си имат място за повиване и матраче, дори играчки.
Бибероните ги стерилизирахме 6мес., също и гладенето, след това бебето става доста по-подвижно пипа навсякъде и тези дейности се обезсмислят, пък и трябва да свиква да се справя с микробите, не може все да го държим в стерилна среда.
Количката ни беше комбинирана/лятна и зимна/, но не е удобна след като поотрасне детето, защото беше много тежичка и сега смятам да я ползвам в началото докато е малко бебчето, а след това като започне да седи стабилно да купим друга, по-малка и лека. Дъщеря ми стоя в количката само до 8-9 мес. и след това направо пощуряваше, постоянно скачаше права и дори е падала от количката. Направо се чудех на други доста по-големи деца, които си стояха мирно и кротко в количките и майките им съвсем спокойно ги оставяха пред магазините, влизаха вътре и си пазаруваха и децата не казваха и гък.
По същия начин беше и със биберона залъгалка-изобщо не го искаше и трябваше постоянно някой да я забавлява.
Много ми се иска малкото да е по-кротичко като нас с таткото, ние сме били изключително кротки и послушни деца, но дъщерята изобщо не прилича на нас и видяхме голям зор.

Последна редакция: вт, 30 дек 2008, 12:48 от vanny_76

# 190
Аз нощес сънувах,че съм в болницата да раждам,с контракции и всичко,и някво много приятно такова.Супер сън.
Но по някое време се усетих и викам на доктора"Ама чакайте,аз съм в 4 месец,рано ми е да раждам още" Crazy

Сигурно сънят е предизвикан от среднощното ми хилене с темата "Смешно ли е раждането".

Не знам защо,но този път съм сигурна,че раждането ми ще мине супер гладко и приятно.Първия път се надявах да е така,а сега просто знам.

# 191
Петя, най-странното е ,че при мен болките се появяват, когато цял ден съм се търкаляла по леглата и то вечер, аз няма от какво да се преуморя тъй като нищо не пипвам вкъщи, всичко прави приятелят ми, като търтей съм,откакто съм бременна, не ми дава нищо да правя, освен да пускам пералнята,после обаче той простира, а като навън съм обикаляла по-5-6 часа се чувствам, като преродена и нищо не ме боли и вечерта- в това е и парадокса!

# 192
  • София
Петя, най-странното е ,че при мен болките се появяват, когато цял ден съм се търкаляла по леглата и то вечер, аз няма от какво да се преуморя тъй като нищо не пипвам вкъщи, всичко прави приятелят ми, като търтей съм,откакто съм бременна, не ми дава нищо да правя, освен да пускам пералнята,после обаче той простира, а като навън съм обикаляла по-5-6 часа се чувствам, като преродена и нищо не ме боли и вечерта- в това е и парадокса!
, най-добре е да отидеш да те погледнат точно, когато те боли, защото контракциите се виждат много добре на видеозон. За всеки случай си взимай и Но-шпа, за да се поуспокои матката. Аз когато го бях закъсала преди време с контракциите, точно ми се появяваха докато лежа и то от доста време, без да съм правила нищо. Но това никак не е добре, да се появяват контракции по време на покой.

# 193
  • Плевен
Ами somebody, явно решението е всеки ден обиколки по магазините  Wink
Майтапа настрана, но и аз първата бременност така се бях отпуснала, по цял ден лежах и все ми беше лошо, гадно. А сега заради малката няма отпускане, детето си иска грижите и вниманието и хич не и пука, че мам е бременна. Но се чувствам страхотно, жизнена и енергична, рядко ми е лошо. Явно трябва да се поддържаме активни, да не се залежаваме, в рамките на разумното разбира се да е активността. Прави това, от което се чувстваш добре, пък дори да е много ходене, явно организмът ти го изисква, знам ли...

# 194
Ние имаме и легло (което вече го няма, тъй като малкара разбойничка измъкна всичките му пречки и от него нищо не остана - сега сме си на голямо детско легло и се шири като принцеса) и кошарка. Кошарата действително е страшно удобна. Много съм доволна. На море, на планина, при баба и дядо, навсякъде е с нас.
За гладенето - до трети месец минавах абсолютно всичко с ютията. Сега общо взето пак е така по простата причина, че аз много обичам да гладя  1ironing За къпането - отново до трети месец я къпехме всяка вечер. Вече я къпя два пъти в седмицата   bath1 но всяка вечер си миеме крачета, вратле, ръчички...
Залъгалки и биберони не влязоха в употреба. Имахме два биберона, но до тях не стигнахме. Моето дете харесваше повече вкуса на пръстите си и за голямо съжаление продължава да ги смуче, когато заспива.

Беатрикс, честито ви жилище. Да го напълните с дечица и весел слях  Hug

Общи условия

Активация на акаунт