Коледа посреща ЮНСКА мама, радостта й става още по-голяма! Тема №15

• 14 836
  • 286
  •   1
Отговори
# 210
Добре дошла на safira ! Hug
slavena , добре дошла в отбора на юнаците

Gydelichkova, Чиполино е среден клас, както и Бертони http://www.bertoni-bg.com/
Имам предвид, че цената и качеството си заслужават.
Все пак нямам намерение да возя децата си в бебешка количка до абитуриентския им бал.
Ето този количка купихме за дъщеря ми и е като нова, ползвана е не повече от 4-5 месеца, с това ще гледаме и бебето живот и здраве.

А ето и малко скъпите:
http://www.kasidabg.com/maxi-cosi.html
http://www.kasidabg.com/strollers_strollers-peg-perego.html
http://www.kasidabg.com/strollers_graco.html

# 211
Добре дошла на новата мама и само хубави емоции!
Аз все не смея да препоръчвам какъвто и да било лекар, не ми се сърдят, много е деликатно-всеки остава с различни впечатления. Или като съм го правила съм оставяла човек сам да си реши дали му харесва.
Иначе мен ме гледа Д-р Константин Ташков от Първа АГ /Тина Киркова/, син е и според мене достоен наследник на баща си Д-р Божидар Ташков, който е име в професията. Има много добри лекари и съм чувала за лекари от къде ли не добри отзиви.
Честито потвърдено момченце! Ще чакаме и нови потвърдени момиченца Wink
Хубава вечер. У нас сме болни дечко и аз - направо разкош, той има вече и Т Sad
Но ще се оправим, вярвам.

# 212
safira, добре дошла, дано от тук нататък се радваш на спокойна бременност.
Gydelichkova, аз подкрепям мнението на Франческа и също  мисля, че количките на Чиполино и Бертони са среден клас и са много добри, а и освен това има деца които не обичат да стоят много в количка и за това не си струва за няколко месеца да се дават пари за много скъпи колички, но това е мое мнение.Аз с дъщеря ми имах количка на Чиполино и съм доволна единствения недостатък беше, че тежеше.

# 213
  • София
safira, освен Но-шпа, друго взимаш ли? Предлижиха ли ти да ти сложат Прегнил за отлепянето? Наистина не е лошо да си направиш консултация поне с още един специалист щом е проблемна бременността. Въпреки, че в момента не е особено удачно да пътуваш.

Аз имам от скъпите колички, подарък за малката от свекърите. Страхотна е, не е мръднала, а вози страшно леко и е супер маневрена. Без проблем ще отгледаме и второто с нея.

# 214
Петя виждам че си офлайн но ще ти отговоря че пия магнерич и гинипрал.В момента за щастие нямам кървене.Прегнил не са ми били нито предлагали.Докато бях в болницата бях на системи,но незнам какви.Много се притеснявам защото четах че момичета с тази диагноза въпреки че се пазят пак получават кръвоизливи и отлепяне.Благодаря на всички че ме приехте при вас newsm10 newsm10

# 215
safira, с първото си дете имах отлепяне, но всичко се оправи. Следващата си бременност не можах да износя. Пак отлепване, кръвоизлив... С тази бременност пак получих кървене, пак отлепяне...Много се бях уплашила, че краят пак ще бъде неблагоприятен. Но слава богу всичко се оправи. Така че мисли позитивно, почивай си повечко, не се претоварвай и всичко ще е наред.

# 216
safira, добре дошла и от мен Hug пази се повечко и стискам палци ,че всичко ще се оправи и през юни ще се радваш на два здрави бебока Wink

Гледам,че сте обсъждали количките - аз също мисля,че ще си взема на Чиполино.Сестра ми има на тази марка и специално нейната е комбинирана много лека и супер маневрена.Единствения недостатък,за който тя не беше помислила е,че дръжката не се обръща.Та аз ще държа и на тази екстра,защото е важна Peace

Искам да ви питам дали знаете нещо по въпроса за къпането с гореща вода- вредно ли е и предизвиква ли контракций? Сестра ми ми каза,че на нея док и била казала още докато била бременна да не се къпе с гореща вода,поради тези причини.А най-лошото е,че аз обожавам да се къпя с почти вряла вода Embarassed излизам от банята когато вече почти няма въздух от пара Laughing

# 217
  • Варна
Здравейте и от мен, момичета!
Чак ме е срам да ви се представя... За пръв път чета тази тема във форума и е време да се включа. Радвам се на емоцията на всяка една от вас и си мисля какво ли ме чака.
Накратко за мен: Днес направих поредния (надявам се последен опит) да отида на кюртаж. Бащата на детето ми за пореден път не ме пусна. Дори не знам защо ме спира непрекъснато, тъй като не иска детето. А аз съм объркана. (Имам кака на почти 20 години, студентка на 300 км, ех...пари, пари...) Знаете какво е за всяка една от вас сега да посегне някой на детето ви...
На 38 г. съм, първата ми бременност беше на 18 г. и така и не успях да я усетя и... родих.
Е, сега понасям всеки един ден освен с обвинение, че съм допуснала да се случи, макар че го исках, и с мъка. Никога не съм си представяла какво значи на бременна да и е лошо. Е, сега разбрах. Само дето не беше сутрешно прилошаване, а целодневно. И то цели 4 месеца. И продължава. На всичкото отгоре ми се ядат всевъзможни глупости.
За капак съм сигурна, че ще е момче, а аз не искам.
Така че, след НГ ще ходя на амниоцентеза и на фетална морфология.
Има ли момиче, което е ходило на такива изследвания в Майчин Дом Варна и при Давидков? За амниоцентезата се разбрахме с д- р Яков да му се обадя на 5.01 и на 6.01 да отивам, но с центъра на Давидков не се свързах. А звънях в 16.00 часа днес. Не можаха ли да се сетят, че ще ми дойде на ума да им звъня, че да ме чакат:-)
Като мина прегледите, ще ви докладвам, ако представлява интерес. 

# 218
maryana, добре дошла в отбора! Само не можах да разбера на какъв кюртаж искаш да ходиш в 17г.с. Не мисли глупости, а се радвай на бременността си  Hug

# 219
За къпането с гореща вода и сауните съм чела на няколко места, че не се препоръчват. Аз лично с първото бебе се задъхвах под горещата вода, а иначе обичам.

# 220
Хайде да се запиша следколедно и аз! Върнах се в София и пак съм на линия Simple Smile Виждам, че сте стигнали до полезните съвети и ви благодаря за тях, защото аз все още съм от незнаещите, а времето си минава и трябва да се понауча на някои неща. Преди си мислех, че като забременея, ще изчета всичките книги по въпроса... Е, за 4 месеца не съм отворила нито една - може би защото Д-р Google знае всичко  smile3521

maryana, кураж и давай смело напред! Добре дошла в юнския клуб!  Hug

Някой има ли болки в ханша и горната част на бедрата (точно под дупето)? През нощта имам болки и едвам ходя. Не е непоносимо, но е като притиснат нерв, а аз като вече имала дископатия, не се плаша лесно. Вероятно е от разтягането на ханша, но чак да ми е затруднено ходенето... странно ми е. На следващото виждане с доки ще поставя въпроса, защото ако продължавам така - до 9-тия месец ще съм с бастун  newsm78

PS: Намерих инфо за моя проблем Simple Smile Нормално е за този етап :

You have periodic pain in your legs. This is called sciatic nerve pain and is associated with pressure on the nerve caused by your developing baby.
( http://indiwo.in.com/india/guides/termfull-cycle-pregnancy/pregn … -17th-week/2494/0 )

Целувкиии

Последна редакция: вт, 30 дек 2008, 21:49 от KaterinkaM

# 221
Аз пък имам проблем със спането по гръб. За половин час да съм така и почва да ме боли гърба, кръста и трудно се обръщам. Много рано ми е май за тия работи, ама знам ли...Една вечер, пък, страшно ме боля рамото-една остра болка-не се търпи. Сигурно повече от час ме държа будна и в напрежение. Като видях, че не ще да си ходи даже станах, хапнах, гледах филми и като се успокои пак си легнах.
За креватчетата предполагам, че ще вземем от тези подвижните сладури., но се чудя дали да чакам след раждането таткото да ходи да купува. Предполагам, че ще се сдобием с кошарка преди това. А тези пелени, за които говорят някои майки-не ми е ясно точно за какво се използват(нали преди е нямало памперси, та това е било предназначението).

# 222
maryana, амниоцетеза мисля, че само в МД правят, не зъм чувала Давидков да прави, ако да - сигурно е отскоро.
А за пеленките - те се продават по 3 в комплект, малка, голяма и тензух. Аз лично ги ползвах за много неща - подлагах на количката, да не се поти бебето, след баня ползвах като хавлия, върху повивалника постилах, леко прегъвах и като възглавничка ползвах, лятото и като леко чаршафче намятах върху бебето докато спи, изобщо имат много приложения. В началото си спомням, понеже мажех Елица след баня със зехтин и няколко хавлии бяха станали на петна от зехтина и не можех да изпера и да премахна специфичната миризма, тогава започнах да ползвам плътната пелена и си купих допълнителни комплекти - имам спомен, че струваха около 3-4 лева. Тензухчето по-късно става за пецеждане на сокчета.
Аз за съжаление си пазя само лятната количка и ще се наложи да купувам нова, избрала съм си, но още е рано, чак май месец мисля да пазарим.

# 223
Момичета толкова много сте изписали Crazy
Аз количката си не я пазя защото я подарих, харесала съм си вече но ще изчакам май месец за тези покупки Peace
Моя син все още си спи в дървената кошара която в момента е като легло  Peace и съм много доволна но му купихме и сгъваема като беше бебе и да ви кажа че ,снея обрисъхме Българията Peaceмного е удобна Peace
Аз вече всеки ден си усещам бебчо и  то доста отчетливо и да ви кажа усещането е несравнимо Crazyпожелавам на всички скорошни "ретничета"
Добре дошли на новите попълнения   bouquet
Аз януари най после ще ходя на ФМ и биохимичен скрининг и вече нямам търпение да узнаем пола Blush
Утре ми е последния работен ден и после отпуска а след това сигурно ще си взема болничен  smile3521
Весело посрещане на новата година  Drunk newsm19 santa2

# 224
Здравейте,

Много полезни неща сте написали за дрешките и необходимите неща за бебето. Копирах си тези мнения, за да ги чета когато тръгнем на пазар, ще са ни от голяма полза, за което благодаря на всички писали мами Simple Smile Разбира се, колкото повече информация има по тези въпроси, толкова по-полезно ще е Simple Smile

Аз се  боря с безсънието, хем съм изморена, а не мога да заспя, нощем се събуждам и от най-малкия шум.

Катеринка, и аз имам тази болка, схващам се / левия крак/ и понякоа едвам се движа.

Общи условия

Активация на акаунт