Коледа посреща ЮНСКА мама, радостта й става още по-голяма! Тема №15

• 14 847
  • 286
  •   1
Отговори
# 225
Poly, при мен ситуацията е същата със съня Sad Ето ме на - сега съм пак на компа. Готвих, разтребвах, четох, бездействах - уж ми се спи, а като легна ми се иска да стана и нещо да правя. Първия път това беше чак в 8ми месец, а сега...от няколко дена се е изостило положението.
Ох, и аз чакам ритничетата на бебчо Simple Smile Гледах си по медицинското кръгче кога е било предния път - първите дни на 5ти месец, за да сравня със сега.
За пелените от тензух и бархет.
В началото и аз се чудех защо толкова ми говори майка ми за тях, но после без тях не можех да си се представя. Тензухените - за попиване след баня върху хавлийката, за забърсване на устичката след бозаене, при измиване след наакване /чак едва сега си позволявам да използвам само мокри кърпи без измиване предвид на бременността ми/, подлагане, завиване - през топлите месеци е добре като много тъничко одеалце, постилане върху преповивалника или в коша на количката и т.н - това важи и за бархетните пелени. От бархетните слагах всеки ден по една чиста сгъната на 4 под главичката. Докато го кърмех си слагах под главата му също пелена, че често връщаше млекце или докато го държах да се оригне - на рамото една пелена сгъната на 2 и бебо на нея. Докато даваме лекарсво /напр. Панадол след някои ваксини - той до 1г и половина не беше боледувал/ все трабваше да се избърше с мокра кърпа уста, ръцем гушка. Много майки разрязват една тензухена пелена на 4, за да си имат повече и по-малки като площ или си шият, ако преценят, че са им скъпи и искат много. Сещам се, че тензухена съм използвала и за направата на компрес след някои ваксини - купешката марля никак не ми свърши работа.
С една дума хиляди приложения. Аз ги открих с времето, в началото имах само по 2 от вид. После си накупих още. До ден днешен ги ползвам. Хартиените кърпи в разни кутии така и не са ни станали още необходима вещ Simple Smile

Забравих да кажа, че освен, че не ми се спи, ми се похапва по тези странни часове Simple Smile
Най-трудно е ставането сутрин след такава нощ, но с още един час полежаване сутрин /но не и спане/ се окопитвам Simple Smile
От коя седмица се влиза в 5-ти месец?

Последна редакция: ср, 31 дек 2008, 01:40 от ayas

# 226

От коя седмица се влиза в 5-ти месец?

Според тази таблица , от 18-та Simple Smile

# 227
Добро утро момичета!
Видях че, greenlife има днес рожден ден.
Бъди жива и здрава, много щастие и красиво бебе на финала!

# 228
maryana , добре дошла. Ти си почти на моето положение. И аз съм на 38, като имам дъщеря на 18 и син на 10. Сега съм бременна с трето и живот и здраве ще го родя на 39. И аз много пъти се каних да го махна и ходих до моя лекар за кюртаж, но накрая се отказах и продължих напред. И моят мъж, въпреки че е виновен това да се случи, не искаше детето и все още продължава да мърмори, че е стар и не ще повече деца, но да е мислил преди да го направи. Мен лично гледането и възпитаването на дете не ме плаши. В Америка съм гледала собствените си деца, както и куп чужди почти сама и мисля, че се справям добре. Ще чакаме таткото да помага откъм финанси, а и аз смятам да продължа да работя и да ангажирам бабите да се радват на изтърсака. Сега се моля всичко да е ок с бебето и мен и да родя леко. Признавам си, че ме е страх малко от раждане в БГ условия. След раждането на дъщеря ми, мислех че никога повече няма да се навия...беше кошмарно. Дано са се пооправили нещата...
Най-щастлива съм, че бременноста ми я следи мой дългогодишен приятел и много разчитам на него.

# 229
maryana, добре дошла!
Казват че, тези "изтърсачета" са дар от Бога. Наслаждавай му се. Сама знаеш по-голямо богатство от децата няма!   bouquet

# 230
Добро утро момичета!
Честит рожден ден на greenlife! Желая ти много здраве, радост, любов, безпроблемна бременност до края и сладко бебче на финала Hug!

Няколко дни ни нямаше в София и не съм се включвала, бяхме на планина, изкарахме си страхотно!

Лошото беше като се върнахме, външната врата ни беше разбита (касова е ), беше счупена ключалката и след като са я отворили
 се е включила алармата и явно са се уплашили и втората врата не беше пипана. Слава богу не са успели да влязат.   За втори път се опитват да ни разбиват, първия беше преди години и пак беше неуспешен, защото се прибрах по-сскоро отколкото са очаквали. Тогава сложихме алармата.

Въпреки, че не са могли да влязат усещането, че някой е искал да влезе в дома ти е ужасно. Снощи не можах да заспя до късно, постоянно за това мислех. От съседите никой нищо не е чул, как става така незнам.....алармата със сигурност е свирила доста време ooooh!
Да ви кажа радвам се, че тази година си отива и дано следващата да е по - добра за всички нас Praynig
И чантата ми откраднаха лятото със всички документи вътре, пак големи разправии....колата ми разбиха, колкото да ми счупат ключалката и да ми създадат главоболия. В каква държава живеем незнам вече.....

Извинявайте, за този пост просто още ми държи от снощи!

# 231
Честит рожден ден greenlife!
 newsm59 Пожелавам ти много здраве, успешна 2009 година и едно здраво и красиво бебе през юни  bouquet

# 232
  • София
Добър ден от мен в последния ден на 2008-ма година!
Честит Рожден Ден greenlife  smile3525
Добре дошли на новите Юнки Grinning
Минавам само да пожелая на всички весело посрещане на новата година   Hug

# 233
Весело посрещане на новата година!
честит рожден ден greenlife - каквото си пожелаеш да ти се сбадне Tada

# 234
здравейте всички.Рожденничката да е жива и здрава, а на всички останали весело прекарване на новата година  ura

# 235
Greenlife, много здравер, много късмет, много щастие, безкрайно много любов и най-сладкото бебче юни месец   baby

Tzveti, наистина неприятна история. Опитай се да не мислиш много за случилото се. На времето (бях още ученичка) в нас също влязоха крадци. Сестра ми се беше уплашила много, защото тя си беше вкъщи. Посрещнала ги е с вик и нож в ръката. Явно не са били изпечени крадци, защото са избягали. Та след това тя беше много напрегната и решихме да си сложим желязна врата. И нещата се поуспокоиха. Надявам се скоро да забравиш преживяното  Praynig

# 236
**********Весело посрещате на Новата 2009-та година.
Нека ни донесе много щастие, положителни емоции и здраве за нас, нашите неродени бебета и нашите семейства!**********

П.П. Аз отивам вече да готвя за довечера! Mr. Green

# 237
  • София
Здравейте!
Пожелавам ви много целувки и усмивки в новогодишната нощ!
Tzveti, нас ни ограбиха когато бяхме новодомци преди 5 години. Чувствах се като изнасилена (не че знам как се чувстват точно изнасилените) и омърсена. Всичко беше извадено и изсипано на пода. Тогава си сложихме решетки и малко се успокоих

# 238
  • София
greenlife, честит рожден ден! Да си много щастлива и усмихната!
Tzveti, дано тези неприятности да приключат с изтичането на тази година.
safira, лекарствата, които взимаш за контракциите са много добри, особено Гинипрала е много силен(говоря от личен опит, защото съм с доста проблемни бременности, особено първата, с която прекарах 5 месеца в болница на всички видове лекарства, инжекции и системи). Виждам, че си в средата на 5 месец и може затова да не са ти предлижили Прегнил(човешки хормон, които много добре се отразява при отлепяния). Слага се до 20-та седмица. Но поне Утрогестан не ти ли дадоха, това е женски хормон прегнил, наричан "пазител на бременността". Миналия път го взимах до 7 месец 3x2, а сега по една. Общо взето го изписват на всички с проблемнна бременност. Аз бих те посъветвала да пуснеш тема с молба за съвет във форум проблемно забременяване и рискова бременност, където пишат много майки след инвитро и с проблеми подобни на твоите. Те със сигурност ще ти дадат по-адекватни съвети и могат да ти препоръчат и специалисти.

# 239
greenlifebaloni hbday baloni
да си жива и здрава и да бъдеш вдъхновена от хиляди прекрасни неща всеки ден!!!!

На всички желая весело да си изкарате довечера, да люшнем бебчетата в кръшни танци и в полунощ да се помолим новата година да е по-добра, по-мирна, по-щастлива, а за нас - да е началото на едно красиво и нежно приключение с нашите нови малки слънчица!!! Simple Smile

Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт