"Месец ДЕКЕМВРИ е вече, всеки ден радваме се на ново човече!"

• 15 562
  • 317
  •   1
Отговори
# 180
ЧЕСТИТА КОЛЕДА, СЪС ЗАКЪСНЕНИЕ, НО ОТ СЪРЦЕ Hug  love001 newsm51
Честито на всички нови мамчета и техните семейства, да ги радват много малките вързопчета.
Нашите колики са в рамките на разумното, гърчи се мрънка, но чак да плаче не.Трудно заспива обаче, мрънка, иска да я нося, унася се като я сложа на гърдата и като я сложа в креватчето пак започва да мъца.
Относно кърменето не ми е много ясно дали се справям добре.Имах страшни бодежи и болка, особено на едната гърда и докторката каза, че са ми запушени каналчетата и ми предписа някакви хомеопатични дражета   и определено има ефект.Не знам дали е правилно, но аз не се изцеждам, Теди суче по20 -30 мин и след това усещам гърдата ми празна, понякога я пуска и мрънка и и давам от другата, тя дръпне малко и се откаже, та смятам , че и стига.На 23. бяхме на консултация за 17 дни е качила 930 гр., което ми се струва добре, така че явно и стига.Въпроса ми е трябва ли да се изцеждам? newsm78
Лека вечер на всички и чакаме нови бебчета fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover  Hands Clap

# 181
  • София
Есес, пробвай да му пуснеш бял шум. Ето от тук съм си изтеглила: http://www.burninwave.com/ и ефекта е поразителен. Заедно с принципите на Крап засега е поносимо, макар че пак плаче, ама то не може без хич.

# 182
eses изобщо не е грешно. И аз се самосъжалявам ама ... ох а за ядосването да не говорим  #2gunfire  #2gunfire  #2gunfire

bebenceto  и ние давахме на Галина Еспумизан, но да знаеш че детето свиква и не му действа. Сега сме на Колийф и сме страшно доволни. Не че не плаче ама плаче по 5-10 минути не повече.

Invisible  не се притеснявай давай и двете гърди. Като бяхме в болницата ми казаха 10 мин на едната гърда и 10 мин на другата. След това ги изцеждай до край и си запазвай изцеденото. Аз сега току що изцедих от лявата гърда 250 мл без да съм пипнала още дясната

# 183
МОмичета за Инфакола нали знаете, че действието му се усеща след 3-тия ден от първия прием.При някои бебета и след седмица.

# 184
Инвизибъл   bouquet благодаря ти мила,това прилича на радио което не се хваща  Simple Smile ще му пускам,дано действа.
Оказвам се в омагьосан кръг,недоспиване,умора,изнервяне,допълнително изнервяне от дразнители , аз се опитвам да го оставям за малко за да си почина ,той усеща че съм изнервена,че не го гушкам може би достатъчно,плаче и сигурно си мисли че ще изчезна и повече плаче,аз се обвинявам че не съм добра майка щом искам да си почина от него и мисля за себе си и така в омагьосан кръг.  Cry Cry Cry Cry

# 185
eses  не се обвинявай за нищо! Напълно нормално е да искаш да си починеш малко ...  Hug
Стискайте зъби ... много са ни малки бебенцата и всичко това е нормално.Ще отмине и този период;)

# 186
  • София
мамчета, neda.dikova e родила син Божидар на 03. 12. да й е честит!

(инфото го видях в подписа на мамата)

# 187
  • София
да честитя и на елинор, Нелма и соуфи! да са ви живи и здрави слънчицата! Simple Smile

# 188
Здравейте момичета  Hug

Честито на новите мамчета, да са им живи и здрави дечицата и много да слушкат

Ние с Крис бяхме на консултация днес. Оказа се, че почти не е наддала милата  Sad казаха да я дохранвам с АМ, а на мен от от няколко дена кърмата ми съвсем намалява ... Сега ще се изцеждам да видим какво ще стане...

Да попитам: Вие по колко пъти на ден капвате физиологичен разтвор в нослето? От 2-3 дена нослето ни се запушва, но се притеснявам да капя често-често. А забравих да питам на консултацията  Embarassed

И още нещо: Има ли някоя от вас, която е застрахована в Дженерали? Нашият татко го осигуряват там и понеже работят с Токуда (или поне такива спомени имам), се чудя как ли става номера, за да осигуряваме и бебка там  newsm78

Капките Инфакол по колко пъти ги давате? П
реди всяко храненене или само вечер ... При нас вечер се появяват коликите и ми се ще да не й давам всеки път, а само вечер. Ама дали ще има ефект така  newsm78

Лека вечер на всички, дано бебчетата ни тази вечер спят по-леко

Йо нещо ми се позагуби  Thinking

# 189
Набързо да честитя на всички нови мами - нека бебчетата растат живи и здрави, и много щастливи!

А сега кажете мамите, които кърмите - какво ядете и пиете?
Притеснявам се, че не изцеждам достатъчно кърма - по 60-70 мл. от двете гърди общо, което е крайно недостатъчно /от два дни цедя, за да видя колко пуска и давам с шише/. Пия чай на Хип за кърмачки, отделно чай от семена на копър, поне 2,5 литра течности - вода, айрян и чаша бира. С храната го карам малко по-трудно - нямам апетит, но все пак си ям и не пропускам плодове и шоколад - не мога да ги откажа. Blush Blush Blush Blush

Или аз не мога да слагам памперса или Памперс 1 пропускат ужасно! #Crazy Сега си чакам пак Либерото, но има проблем и ще е 2ката.

А като чета за тези колики - не ми се мисли....

# 190
Здравейте мамчета!
Все се каня да пиша, но все не остава време. Опитвам се поне да ви чета.
Първо искам да честитя бебчетата на всички майки, родили докато ме нямаше.
Ние с малкия Ангелчо сме добре засега.
Раждането мина нормално и бързо. И в най-добрите си фантазии не съм се надявала че ще родя за по-малко от 1 час. Цяла сутрин си търпях болките вкъщи и към 12:00 ч. тръгнахме към болницата. Към 12:30 вече ме преглеждаше докторката, която каза на акушерката да ми включвала системата, да пука водите и съм родила.. Аз малко я изгледах странно, но явно съм била с пълно разкрития, защото в 12:50 ч се роди малкото ми ангелче и бях на върха на щастието...
Та искам да пожелая на всички, които им предстои великия момент, раждане поне толко бързо и леко като моето.
Е имах няколко шева, но те минават бързо.
Ще спирам засега, че малкия се размрънка, но пак ще пиша.
А за кърменето - и аз давам първо от едната, после от другата, защото само от едната не му е достатъчно. Надявам се така да му стига и да не ми намалее кърмата. Но не се изцеждам, което незнам дали не е грешка.
Лека вечер от мен!

# 191
Аз също давам всеки път и от двете гърди по около 10-15 мин. на гърда - докато усетя че само дъвче без да преглъща (изпразнил е гърдата) после цедя по около 10 мл. от гърда и си събирам изцеденото и като усетя че след кърмене пак е гладен му давам изцедената кърма като добавка от горе долу 50 мл.
Пия един лактогонене чай, в който има анасон за коликите, но коликите са си налице въпреки всичко. Една позната каза че каквото и да давам коликите просто трябва да се преживеят и то най-вече от родителите (бебето нито ще ги помни нито ще му навреди плача), нищо не помага.
На мен сърцето ми се къса като го видия да се изтяга и посинява от рев и често си поплаквам, но това е... най-много да си добавя още някой бял косъм в колекцията  Rolling Eyes
От менюто си съм изключила почти всички храни противопоказни за колики, но ефект тц.
Аз да попитам за колко дни трябва да паднат разграждащите се конци? Усещам аз че се подава отвътре някакъв конец, който още си стои и ходих даже да ми го махат (помислих че не са го видяли като са махали другите), но ми казаха че ще падне - падали до месец  Shocked

# 192
# 193
  • София
Честито на новите мами! Да са им живи и здрави бебчетата и много да ги радват!
Стискам палци и на тези, които са в очакване! Малко остана до гушкането с малките бебоци!

Камелия мила, аз питах за гърдите (не Инвизибъл). Това по 10 мин. не е ли малко? После връщаш ли я на първата? Че иначе става 20минути цялото хранене, а малкия сега се храни по половин час и то доста енергично сукане.

Нена, записването на малките към осигурителя става с една молба, но като излезе ЕГН-то. И аз ще запиша малкия към нашите, че и таткото, че предния път го пропуснах Laughing

Сасано, аз си мислех да ям всичко и да изключвам постепенно храните, които причиняват колики на малкия, ама сега като го гледам как се гърчи милото и не смея да ям от тези храни въобще. Та съм изключила всички тези храни. Шоколада и той не е препоръчителен, а аз така го обичам, но откакто кърмя съм хапнала 1-2 пъти само по едно парченце. Четах, че биренета мая помага за кърмата и я пия от вчера, ама ефект няма още Rolling Eyes

# 194
  • Кърджали
здравейте и от мен.
Честито на всички нови мамчета, а на тези които са 2 в 1 още да им пожелая леко раждане
На 19.12 в 04.30 часа се роди моето слънчице сина ми Владимир с размери 4.300 кг и 54 см.нормално раждане

Общи условия

Активация на акаунт