"Месец ДЕКЕМВРИ е вече, всеки ден радваме се на ново човече!"

• 15 560
  • 317
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Здравейте и от мен Simple Smile

Честито на новите мами и късмет на чакащите  Hug

Някой питаше за криза на растежа при нас се прояви с повече от нормалния плач и търсене на храна много често. Плача от глад ни е различен от коликите... Трябваше ми един ден докато се усетя. После започнах да кърмя на 2 часа и от двете гърди (преди това давах едната, а той се будеше по-рядко).
Така за около 3 дни се регулираха нещата - започна пак да се задоволява с едната гърда, да се буди по-рядко (на 3-4 часа), а гърдата от която трябва да давам я усещам доста пълна.

Сасано -  аз се наливам с чай на Weleda и Хип за кърмене, сок ябълка, вода. За моя голяма мъка съм спряла кравето мляко във всяка форма (заради коликите), та не пия айрян, а иначе ям по 2-3 кофички на ден. Шоколяд също не ям по тази причина, както и цитруси. Пия бирена мая, хапвам сурови орехи, бадеми и лешници, супички, сушени плодове.

Nenna - вместо физиологичен разтвор пръскам Тетрисал - пак е физ. разтвор но на спрейче. И на нас ни "хърка" нослето, пръскам колкото често има нужда. При него няма предозиране, така че не се притеснявай Simple Smile

Didi* - какви правила имаш предвид? Simple Smile

И да ви питам за двете гърди - защо отчитате време? Аз го слагам на първата, ако усетя, че е много омекнала минаваме на втората и той сам пуска, когато е сит(обикновено заспива още на първата). Но никога не му засичам колко време е сукал. Всяко бебе суче с различо темпо, гърдите са различно пълни дори при отделните хранения - според мен времето не може да е еднакво за две отделни кърмения, да не говорим за отделни хора Wink бебчето само си показва  Peace

Последна редакция: пн, 29 дек 2008, 21:08 от abel

# 196
Здравейте и от мен.

Не мога да се включа нещо.
Първо да честитя радостта на новите мами.
На тези, които все още очакват - леко и безпроблемно раждане.

Ние ползваме Либеро 2. По принцип ми се струват малко твърди, но Деница добре ги понася. И нас ни мъчат колики. Особено нощем - голямо разнасяне пада. Иначе не плаче и е доста спокойно бебе. Но с тези колики спасение няма - явно трябва да ги израстем  #2gunfire
На всичкото отгоре хълцаме здраво, понякога и по 20 минути. това обикновено води до връщане на мляко, преобличане и т.н
Ние сме само на кърма и като ви чета направо се чудя - ние ядем 10, максимум 15 минути. После не мога посмъртно да я накарам да яде още или пък да пие вода/чай. Понякога направо си заспива. Не мисля че не и стига. Обикновено ядем през 3 -3,5 часа. Понякога спи по 2,5, понякога по 4. Изобщо никакъв режим не и създавам и се чувствам малко гузна, защото с баткото бях много стриктна, дори го будех да яде  Embarassed.
НЕНА и аз и капвам физиологичен разтвор при нужда - не мисля, че можеш да предозираш.
Да ви питам  - Вие по коя схема ще захранвате - първо със сокчета от 2-месец или първо с зеленчуково пюре. Че с тези нови тенденции в храненето съвсем се обърках.

Весели празници на всички!!!

# 197
  • София
Хм, аз да допълня - за Инфакола - давам 15 минути преди всяко хранене по 2 пипетки.
Може и само по една, но при нас се оказа, че не стига...  Rolling Eyes

За захранването - до 6 месец живот и здраве само на кърма, дано успея да удържа фронта с кърменето. Захранването чак след шестия и то с храни, които не предизвикват алергии. Мисля, че бях чела за оризова каша, но беше отдавна и не помня  Embarassed
Като наближи ще прочета отново, че сега и да чета, пак ще забравя Wink
Ето тук в тази темичка има секция за захранване и хранене на бебето, тук някъде четох и аз:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=1844.0

# 198
Здравейте и от мен! Ех, все не мога да се включа! Тъкмо се настаня да пиша и малкия Жорко ме "повиква" по бебефона. Laughing
Аз взех да се притеснявам вече, имам чувството че кърмата ми намалява, след ядене не мога да изцедя и 20 мл., додавам му ги от шише , а той повечето пъти продължава да плаче, незнам от какво е - гладен ли е...боли ли го коремчето..много ме естрах да не ми спре кърмат, въобще не искам да го дохранвам с Ам, но как да преценя дали му стига?Иначе си наддава добре.
По въпроса за памперсите- аз ползвах Хъджис - 1 -чка, обаче последния път мъжа ми не можал да намери ивзел памперс- 2-ка и аз взех, че му се накарах, а сега съм много доволна, защото Хъджиса ми пропуснаха няколко пъти, а памперса са супер.
И последно- по въпроса за секса- мен вече ме огря  luvbed newsm44 на Коледа стават чудеса Laughing Laughing Laughing
Точно 5 седмици бяха минали от операцията и нямаше никакъв проблем, даже напротив Embarassed
Лека и спокойна нощ от мен!

# 199
А, забравих да ви кажа, че вчера с Жорето бяхме на т. нар. " Чиста молитва". Който не знае- прави се на 40 - тия ден от раждането в някоя църква и попа чете за прочистването на майката и детето. Беше много приятно!

# 200
Да са живи и здрави бебчетата на Бърборанче, Гала и Нелма!
Много радост да носят на семействата!

Invisible
, благодаря  bouquet
rrhh Hug Nenna Hug тук съм си още. Днес имах много силни болки ниско долу, утре съм на преглед и отново ще проверим за разкритие. Rolling Eyes

Мами, искам да ви питам за получаването на акта за раждане - необходимо ли е и двамата родители да присъстват, тъй като нашият татко няма да е тук?

Милички, чета за всичките ви притеснения и тревоги около мъничетата.. и ми става едно миличко  Heart Eyes какво по-хубаво от грижите за бебче?

Krastavichka, rrhh, dani_cat, mira и останалите, които чакаме - стискам палци thumbsup Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed Hug
Шаркче, тук ли си? Hug Praynig

Елмина, чакаме снимки на слънчицето Hug

# 201
  • Пловдив
Йоанка  Laughing мила  Heart Eyes пиши по-честичко ако не си на срещичка с буболечката , че се тревожим за теб  Crazy ! Стискам палци за утрешния преглед пък и въобще си стискам палци всичко да е наред  Praynig fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover

# 202
 Здравейте момичета!Честито на новите мами!Да са живи i здрави бебенцата!
Аз сложих снимка на моята беба в албумчето и моля тези които разбират да я сложат на първа страничка при датата й на раждане,че аз не мога да се справя.Благодаря ви предварително.Желая на всички весело посрещане на нова година!
 П.С. бебе Дая на мама monny_77 15.12

# 203
Здравейте, мамчета и вие - очакващи своите съкровища!

На всички, които вече гушкат малките ангелчета - честито и само положителни емоции около тях!
На всички останали - леко и безпроблемно очакване и раждане!

Относно памперсите: други майки ме посъветваха да започнем направо от Либеро 2, особено при момченцата е много по-удобен по-големиа размер.
Само в родилния дом ползвахме Памперс 1, но тъй като общо взето те си го преобличаха, нямам особени впечатления. като се прибрахме в къщи се оказа, че има обриви, а от останалите няколко бройки памперси се отказах, след като ми се наложи да отлепвам мрежичката от дупето като кола маска. От тогава сме с Либеро 2 и нямам "пропуски", а и обривите отшумяха.

За коликите - при нас положението е както го описват Есес и другите майчета, опитващи се да оцеляват след безсънните нощи и мъчителни дни. След като изпробвахме всички медицински средства - Инфакол, еспумизан, масаж с Бебинос и т.н, преминахме на "бабешките рецепти" - билкови чайчета пт анасон, копър, джоджен, настъргано индийско орехче, разбира се специалните  шишета със системи против колики ..... и изводът е НИЩО НЕ ПОМАГА  Cry 
Единственото, което облекчава е носенето на ръце и гушкането близо до тялото на възрастен, така че да се притиска и затопля коремчето и съчувствието към болките мъника. За мама, обаче, която трябва да се наспи и да открадне минутки за пълноценно хранене, за да има кърма положението е неспасяемо и ДА - ако разбира се, че трябва да помислим и за себе си и май единственият изход е да не отказваме,к когато ни се предлага или да помолим за помощ от таткото и бабите поне за носенето и успокояването на детенцето да ни отменят, за да можем да възстановим сили и да сме полезни и пълноценни и за бебчето и за семейството и за себе си, преди да грохнем от изтощение.
Проблемът със свекървите си остава. моята поне е заела "мъдрата" позиция да ме съветва само, когато я попитам нещо и се обажда, за да предлага помощта си без да се натрапва. Пожелавам го на всички.

За кризата на разтежа - преживяхме вече две  - след като се прибрахме у дома и около 3-та седмица с онова непрекъснато търсене на гърдата и постоянен глад, въпреки храненето на 1,5 часа. колкото и да не ми се искаше прибягнахме до дохранване с АМ, а в последствие и почти го спряхме и сега е сведено до 1 път на ден при необходимост, че юнакът не се шегува като огладнее. Сега очакваме следващата криза, но сме подготвени (поне психически) и ще я преодолеем по-леко, а и с чайчето на Хип се надявам на достатъчно количество кърма и да не е необходимо да се дохранваме отново. Слава Богу, поне бебока не се отказа от сученето, покрай храненето с биберона.

За шевовете - в болницата ми казаха, че конците след 60 дни се саморзграждат (едва ли е най-точната дума). Моите ги свалиха в по голямата част, а са останали малко по-нагоре и ми казаха, че ще ги свалят само ако ми пречат при полов контакт (за сега не знам  Joy), ако пожелая.

И за секса - моята докторка ми препоръча да изчакаме до към 6-та седмица след раждането и разбира се да се пазим много, защото липсата на менструация не означава липса на овулация.

Дано с разказите за "разнообразното" ни откъм емоции и преживявания безсънно ежедневие не изплашим очакващите мамчета. Не са просто думи, че само един поглед и усмивка на малкото ангелче оправдава всяка болка, съпътстваща раждането и възстановяването и всяка минута, отдадена на грижи за него.

Йоанка, актът за раждане може да се вземе от единият от родителите на детето, но е необходимо да носи личните карти на двамата родители.

Е, това е до следващия път, когато отново успея да се включа в темата , преди бебефона да ме прекъсне, както все се случва.

# 204
Здравейте, момичета! Чета ви, но все не ми остава време да пиша. Първо честито на многото нови мами след мен, които влизам редовно да видя колко се увеличават.  bouquet
Ние вчера бяхме на първата консултация - 20 дена след раждането. Наддал сме почти половин килограм, което си е добре, при положение, че много спим и трудно се събуждаме за храна. При нас храненето още от родилния дом е смесено. И аз се тровех първите дни, че нямам достатъчно кърма и пиех какво ли не, но в крайна сметка спрях да се тревожа и дохранвам Митака, защото е важно да е сит и спокоен, отколкото нервен и недохранен.
На всички майчета от нашите редици, които са още в трепетно очакване стискам палци и им пожелавам прекрасен новогодишен подарък. Blush

# 205
Добро утро и от мен  Hug

Имам няколко минутки преди Крис да се събуди и седнах да почета малко да се разсеям. Благодаря ви на всички за бързите отговори  Hug

За конците - моите се резорбираха 2 седмици след операцията. И вчера като ходих да ми свалят конците нямаше нищо за сваляне  Laughing
Но аз редовно си почиствах раната и бях със стерилни марлички за да може раната да диша, както ми поръча доктора. Може би за това се бяха резорбирали така бързо  Rolling Eyes

Йоанка, защо не направите за всеки случай едно пълномощно, с което таткото те упълномощава да получиш акта за раждане на детето? така ще избегнете момента с 2те лични карти, защото той ако пътува може би ще му трябва неговата  Thinking Текстът можете да си го съставите и вие, не е нужно да го съставя нотариус, само после за заверка на подписа на таткото да отидете.

Хайде толкова от мен, ще подготвям бойното поле за миене на дупе. После настава една олелия ... такъв рев се дерем докато правим проицедурите по тоалета ...

# 206
Добро утро от мен!

Ние днес ще пътуваме за празниците и ще поостанем малко до бабата.
За раждането не съм разказвала, че то беше одисея. Нищо особено де, планово секцио само дето ме вкарваха и изкарваха от операционната 2 пъти. Тъкмо да ми бият упойката и айде навън - спешно секцио. Та от 11 до 13.30 си почаках. В 14.05 извадиха Стаситка, и се започна едно шиене.....2 часа. Два пъти ме разшиваха и това място ме боля доста после. В реанимацията вече беше веселба Simple Smile Благодарение на един доктор спахме цялата нощ и болката не я усетих. Оператор ми беше д-р. Ковачева. Сутринта ни вдигнаха под пара малко, че имаше нещо спешно, но по-добре. В отделението ме настаниха в стая сама , до бебетата и така си виждах моето бебче когато поискам. В Шейново, отново получих много внимание, добро отношение и много се грижиха за мен.

# 207
  • София
честито синче на гала_гърл. пожелавам ви много здаве и щастие!

на мамите в очакване - леко раждане!

мисля (но не съм сигурна), че акта може да се получи само от един родител! ние ходихме двамата, но поискаха лична карта само на единия за справка. след това пак един от двамата се подписва, че е получил акта за раждане. поне в община Триадица (София) беше така.

# 208
  • София
Здравейте и от мен.
Днес рано бях на ЖК в Шейново и всичко е нормално - кръвно и тонове на бебето. Все още няма никакви признаци за раждане. Казаха ми, че трябва всеки ден да ходя на запис на тонове ако подмина термина, което май наистина ще се случи.
На всички очакващи като мен - стискам палци.  Peace
На всички мами - по-малко грижи и притеснения покрай малките съкровища.  Hug

# 209
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Добро утро!

Честит голям мъж на Гала! Да ти е жив и здрав и много да те радва.   bouquet

На мамите, които са още 2 в 1 леко и безпроблемно раждане!

Да наистина уж планово секцио и при мен, а протече цял ден. Едно спешно, размяна на часове с моето, още едно спешно и накрая в 12.30 стигнаха и до моето кълцане  Joy Joy Joy То хубаво ама иглата за упойката запушена и половин час ме дупчиха по гръбнака и накрая добре, че анестезиоложката реши да я смети та стана от раз. Самата операция протече много бързо, като за моя радост нямаше сраствония от предишната и доктора каза, че живот и здраве спокойно може и трето секцио. Докато ме шиеше накрая се появи някакъв друг доктор и много жестоко се скараха и тогава се притесних мъничко, но без основание. В реанимацията не ме свърташе и към 4 през ноща станах и се разходих, а акушерката щеше да ме бие  hahaha На сутринта ме качиха във випа на 12ет., но след половин час се появи една акушерка и започна да ми събира багажа, че щели да ме местят на 7ет. Да ама там випа е подигравка и аз с нощничката и дрена в ръка почнах да обикалям болницата и да се разправям с глупости. В крайна сметка останах на 7ет., но не съжалявам.

Мен ме шиха със сини конци и на 8ден ми ги свали една комшийка медицинска сестра.

Преди 3години взех акта за раждане на Йоана с двете лични карти.

Общи условия

Активация на акаунт