"Месец ДЕКЕМВРИ е вече, всеки ден радваме се на ново човече!"

• 15 559
  • 317
  •   1
Отговори
# 210
Честито на всички мами които тези дни са видели своите бебчета.Аз съм изтървала доста, но вече явно ще е така.
Аз за моето раждане няма да разказвам, но е вярно, че каквото и да е се забравя.
От окръжна останах много доволна и изобщо не съжалявам, че избрах да раждам там. Докторите бяха много мили и реагираха изключително бързо и адекватно- за което им благодаря. След раждането постоянно ме проверяваха как съм. Е аз си ги постреснах сериозно, но пък резултата е толкова хубав Grinning
Йоанка мъжът ми днес взе акта за раждане от общината и то мисля, че само с неговата лична карта.

# 211
  • София
Абел, как да различа кризата на растежа от коликите? Четах доста по въпроса, но малкия когато и да го сложа на гърдата ще приеме, дори и да не суче. Просто от родилния дом си е така, като ме доближи и почва да си цока, независимо дали е гърда или не. Днес сме на лекар и ще разпитам по-подробно, но все пак си мисля, че са колики.
Иначе за правилата - ето тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=341826.0 има тема за тях и в нея има линк с блога на Xedra с повече информация и сайта Ето от тук могат да се изтеглят филмчетата: http://www.mininova.org/tor/740851. При нас помага много повиването и държането на страни, докато слуша бял шум. Успокоява се много бързо и заспива.

Йоанка, миличка още малко остана и до твоята среща с малката кукла. Може да е решила да е бебе 2009 Simple Smile

# 212
 Simple Smile   добре дошли на малките бебоци    Heart Eyes

Ето един поздрав от Йонас за всички новородени бебета    Hug

http://www.jacquielawson.com/preview.asp?cont=1&hdn=0&pv=3111918

# 213
Привет и от нас майчета!
Гледам че пишете относно времето за кърмене. 10 минути на гърда е относително време. Зависи от това колко кърма имате и зависи колко силно тече кърмата. При мен например има много кърма и като си пусна гърдите те сами текват на струйка, което ще рече че кърмата лесно изтича от гърдите ми и не е нужно детето да прави големи усилия за да суче. така ча се нахранва по-лесно и за по-кратко време. Аз например вече и давам само едната гърда, защото тя и стига, даже и остава още мляко в нея.
Аз не слагам на Галя физ.разтвор, а капки. Педито ни изписа Nisita, за новородени са и доколкото пише в тях това е солена вода. Много са ефикасни, като напръскаме малката и веднага излизат сополки и носа и се отпушва.
Аз исках и друго да попитам някой знае ли нещо за ваксината Pentaxim?  newsm78
Тя се слага на втория месец и е поливалентна, но не се поема от касата а се купува. Тазни, която я дават на детската консултация не била толкова добра, а и трябвало детето да го бодат 2 пъти, в крака и ръката. Pentaxim-а се приемал от децата по-лесно и не били толкова кисели. Ваксината струва около 70 лева и ние смятаме да я сложим

# 214
  • София
Здравейте,
Радвам се да видя, че има и други очакващи... Стискам палци на всички! Аз се надявам да прескочим термина и да родя в първите дни на 2009. Вече се настроих, че детето ще е по-малък набор, а и не ми се виси в болница по празниците. Ще слушам и ще кротвам още 2-3 дни, пък ще видим. Днес съм на запис на тонове и ще се опитам да изкрънкам и 1 ехограф, че напоследък не я гледаме госпожицата и не знам колко е пораснала.
Чета с интерес всичко, което родилите мами пишат, но вместо по-ясно ми става все по-страшно, че няма да се справя! Опитвам се да си мисля, че като се появи бебето, то ще си покаже от какво и кога има нужда, защото като гледам всички бебета са различни и няма универсална рецепта за гледане...

# 215

Тук съм, Йо, стискам ти палци за днешния преглед  Praynig  Praynig
Вчера док ми каза, че бебка няма намерение да излиза и ме пита 3-4 пъти дали съм с редовен цикъл, да не би да е сбъркан термина... Доста се бях притеснила, но днес съм по-добре психически - принцеската си шава и се надявам да е добре. На първи ме вика да постъпвам в болница, за да я следим отблизо.

rrhh, Dani_cat и всички очакващи -  Praynig  Hug

Мамчета, давате толкова полезна информация, дано запомня нещо и да го прилагам с бебка  Blush

Хубав и слънчев ден  Hug

# 216
Здравейте настоящи и бъдещи мамчета! Хайде момичета не остава и чакам с нетърпение БЕБЕ 2009 да е наше бебе!!!! Hug Hug Hug

Моята кърма прогресивно намалява, съдейки по това колко изцеждам /вече 20-30 мл. от двете гърди/, но пък пълним памперси и не знам какво да мисля. На 6ти сме на консултация и ще видим как сме с теглото.  Rolling Eyes

# 217
Елмина добре дошла при нас-липсваше ни  Hug

Йо, Шаркче, rrhh, Dani_cat - стискам ви палци, тези дни ще си имаме няколко бебчета-сигурна съм!  Heart Eyes

За ваксините- повечето педиатри ги купуват и на тях се плаща, попитайте ги, мисля че няма да ви откажат!

Аз от два дни съм с температура от запушени канали- ако някоя от вас усети дори минимална болка в гърдите  да слага топли компреси и да се цеди яко- защото много боли после  Sad

plam_-  Hug

# 218
Йоанка, аз си взех акта за раждане само с моята лична карта и се подписах, че съм го получила.
Камелия, и ние ще вземем платената ваксина, от много места чух, че е много по- добра , а и педито така ме посъветва. На 19 януари ще ни я бият живот и здраве. Те си я съхранявят в поликлиниката и оттам ще я вземем.
Cacano, ти как така изцеждаш толкова? След хранене или без да си хранила?

# 219
  • Пловдив
[color=red]  newsm68 newsm44 newsm44 ИМАМ ЧЕСТТА ДА ВИ СЪОБЩЯ ЧЕ ДНЕС В 13.20 ч. RRHH  СТАНА МАМА НА ПРИНЦЕСА ГАБРИЕЛА  .МАЛКАТА КУКЛА Е С МЕРКИ 3.600 КГ И 51 СМ ,И ДВЕТЕ СЕ ЧУВСТВАТ ДОБРЕ !

Честито на мама и тати    bouquet  bouquet  bouquet да им е жива и здрава дъщеричката и много да ги радва, а на мама бързо възстановяване!

Последна редакция: вт, 30 дек 2008, 15:11 от Aнели

# 220
zdrawejte mam4eta! az naj nakraq uspqwam da se wkliu4a, izwinwam se za latinicata no smenihme kompa i nqmam wreme da go naglasqm.
4ESTITO NA WSI4KI NOWI MAMI I NA SLADKITE IM BEBOCI, A NA O6TE O4AKWA6TITE USPEH POJELAWAM!

Kristiqn e dobre, malko koliki go my4at du6i4kata mi, no se oprawqme. Ka4il e 400gr ot izpiswaneto do sega. Rodih go normalno i nqmam 6ewowe Mr. Green, 6te razkazwam kato imam powe4e wreme.
 Otnosno kyrmeneto nie sme dobre. Beboka ima apetit, a az imam kyrma, samo 4e zyrnata mi sa mnogo razraneni i se cedq i mu dawam kyrmata. Oba4e wse o6te nqmame rejim na hranene, wednyj stawa na 3 4asa, posle na 4 4asa... Thinking Smqtam 4e 6te se naglasim skoro. Towa e ot men , 6te se opitam skoro da ka4a snimki.

# 221
ЧЕСТИТО НА НОВИТЕ БЕБЧЕТА
И аз на скоро се замислих че БЕБЕ 2009 може да е наше-давай ЙОАНКА ще стискаме палци  Heart Eyes Hug
Искам да попитам някой знае ли нещо за комбинираните ваксини ,,ПЕНТАКСИМ,, казват че нямали странични ефекти и били по пречистени,та сега се чудя какво да правя,на 26.01 сме на ваксина и трябва да съм решила до тогава ,ако някоя мама знае нещо по въпроса да казва.
Ние сме много зле с акането ,милото все се мъчи незнам вече какво да правя а доки не иска да ни дава нищо разхлабително казва че трябвало по естествен път ,и аз вече незнам какво да правя

# 222
  • На брега на реката
Честито на новите мамчета! Да са им живи и здрави бебоците и да са много послушни  Hug
Ние вчера бяхме на консултация. Мимка ми е наддала с 800 гр за 24 дни, много съм доволна, че и доки ни похвали. В общи линии, този преглед ми беше необходим, за да се успокоя, че имам кърма, че добре си растем. Иначе тази нощ се скъса да яде, буквално през час писваше гладна, че и от двете гърди и давах да папа. Чак и се чудя, колко малко спи това дете. Аз вече изнемогвам, а тя само си ритка с крачета, ококорила едни голеееми очи  #Crazy
За съжаление аз съм болна, седя на разстояние от мъника, гушвам си я само като трябва да се храним. Много ми е гадно така, ама не искам и да си помисля, че мога да я заразя.
Да ви питам, мога ли на своя глава да и капя от този физиологичен разтвор или от другите капки, които споменахте. Защото си хърка от време на време, а доки нищо не каза по въпроса  newsm78

# 223
Здравейте!
Честито на всички мами, които гушкат вече своите малки рожбички!  Hug
Аз също вече съм една от вас - на 23.12  в 17:08 часа се роди моята малка дъщеричка - Ева (3080 кг, 50 см., нормално раждане в Майчин дом-София)!! Grinning

# 224
  • София
Честито на petichkata и rrhh! Да са ви живи и здрави бебчетата, да са спокойни и послушни, и много да ви радват!

Аз се върнах от запис на тоновете. Запсът е хубав и ако не родя до тогава ме викат чак на 03.01.

Общи условия

Активация на акаунт