"Месец ДЕКЕМВРИ е вече, всеки ден радваме се на ново човече!"

• 15 549
  • 317
  •   1
Отговори
# 225
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=307490&pid=9668005 ето и малко снимки на нашият юнак

# 226
rrhh честита принцеска Габриела! Да е жива и здрава, да яде и да е много послушна!

petichkata честита радост! Нека да малката да расте жива и здрава и много радост да ви носи!

radi81 понякога това е след кърмене, друг път без кърмене.

bambi25
нашият педиатър е за Пентаксима, а и ние сме на същото мнение.

Pupinka
ние точно така правим при нужда, а и педиатъра каза, че бебетата нормално си дишат по-шумно.

# 227
Честито на petichkata и rrhh!
Pupinka изобщо не се притеснявай можеш да и слагаш тези капки. Прочетохме изрично листовката - за новородени са. Казват се Nisita и струват около 7-8 лева.
И ние ще я вземаме Pentaxim-а, но да знаетеч етя се слага 3 поредни месеца.
Дано е наше бебе 2009  Praynig

# 228
  • София
Привет Simple Smile
да ви се похвалим и ние - вчера бяхме на първа консултация - пораснали сме с 3 см за 17 сни Simple Smile явно е доста защото лекарката го мери 3 пъти.. Simple Smile А на кг - не ми е ясно - премери го както е с памаперс и дрехи - от 3000г на "около 3650 - даже и дрехите да махнем- добре е" .. цитат неин - явно е добре бебчо. Пълни памперсите което е много добре..
Коликите са кошмар - това вече на всички е ясно явно... давам Сап Симплекс само защото установих че чайчетата и копъра освен да ме изтощават мен докато го варя и приготвям друг ефект няма...
Ние сме много глезени вече - баба му го свикна  като писне и тя да е на линия.,,, ама като съм сама е  Crazy .. - Но сега ви пиша докато той си кротува в мен в слинга - само където ме боли кръста от разнасянето ама той така или иначе си ме боли Simple Smile)
Другият ми проблем е че не мога и не мога да изцедя нищо - тази скъпа помпа н аАвент ми идва да я строша в стената, а на ръка не мога да му хвана цаката Sad Пробвам и преди да се кърмим, когато със сигурност иманещо - тц ... Чудя се дали да не проуча и да отида някъде да ми покаже някоя мама ка да се цедя поне на ръка...
Айде че стана дълго  -целувки и стискам палци на мамите които още чакат

# 229
малко нови снимки и от насhttp:
http://www.dek2008.snimka.bg/album.php?album_id=299312&pid=9669596

Последна редакция: вт, 30 дек 2008, 18:45 от bambi25

# 230
  • София
Честити бебчета на petichkata и rrhh ! Да са им живи и здрави и бързо възстановяване на мамите!
ninanb имам известни подозрения, че моето секцио беше разменено с твоето като час  newsm78 и после в реанимацията, докато се наканя да те питам и ме качиха нагоре...
Сасано и при мен се получава така по някога и това ми е най-голямото притеснение. Днес обаче говорих с педито и тя ми каза, че щом има минимум 2 часа м/у храненията и редовно пълнене на памперса значи всичко е наред.

# 231
ЧЕСТИТО НА RRHH И НА PETICHKATA!!!
CACANO, на теб бебчето ти е още много малко, сигурно му отговаряш на нуждите, щом не плаче. Иначе за увеличаване на кърмата аз се наливам с вода и чайове- на Хип, а също и български, билкови.
Pupinka, можеш да му капваш и от физиологичния разтвор неограничено, педито ми каза, че клетките на всеки организъм плували в такава течност, така че е напълно безвредно.
Приятен ден и дано наистина бебе 2009 е наше!!!

# 232
  • София
Честито на petichkata и rrhh! Да са ви живи и здрави рожбите!

Бамби, куклата ти е чудесна, но бих ти препоръчала тая снимка, на която е голичка да махнеш от албумчето. неотдавна в един форум (може и тук да е било) мама си беше открила снимка на детето си, сложена в някакъв чужд сайт. хора всякакви има в интернет, педофили - също.

# 233
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Честити принцески на rrhh и  petichkata! Да са ви живи, здрави и да растът послушни! 

.svetlanka ако секциото ти беше при Карагьозова и вместо 12.30 те свалиха в 10.30 значи е така.  Wink

Бамби страхотна кукличка си имаш!  Hug

Нашата педиатърка днес успя да дойде за първи път да ни види. Беше в провинцията и 7дена се гледахме без да дойде. Дабре че не ми е първо дете та не съм се шашкала. Хубавото е, че ни остави електронната си везна до утре да направим няколко пробни кърмения за мое спокойствие!

# 234
Привет мацки, маценца, и малки мъжки котачета Laughing Laughing

Мойта писанка нунка, ама и аз вече си мисля, че изживяваме от ден два "криза на растежа".... Незнам какво означава това, но ние имаме следните симптоми, неспокойни и гладни. Не може да нямам кърма, щото пампите са пълни и тежки, чак се изненадвам колко течност отпускам аз, а колко е остатъчната!! Laughing Laughing  Лошото е че аките са ни черни.... това щото моите рагади се разкървиха и мацата стана вампирче, пие кръв и ака черно..... Абе ден не минава без изненади и въпросителни!?!?
Вчера бяхме на ехограф, водихте ли някои от вашите съкровища на преглед за първия месец!? Нас ни гледаха тазовите кости, щото бяхме седалищно.  Дадоха ни и снимчици, нямаме луксация  разбира се, но в изпънато положение, ставичките още не са си легнали в ямките на таза.

Вияхза секс питате вече а!!  Laughing Laughing  Вица за старците дето видели една мацка знаете ли го?
Първия казал:
- Леле това да го фанеш па да го прегръщаш прегръщаш.........
Втория добавил:
- .... па да го целиваш, целиваш...
Третия, както си седял, тропа замислено с бастуна по земята и вика:
- Абе имаше още нещо!?!?!?!

Та така и ние, още малко,както  казва мъжа ми,май от Март на Март ще я караме Grinning Grinning

Ама време си е вече, ама нещо тези лохии не спират да се влачат, айде дано е вярно, че са до 40 ден. Ние навършваме четирдесет точно на 01.01 и с Новата година, Нов късмет!!!

Честито на RRHH   и Петичка!!!  и на всички мами които съм пропуснала!!  жИВИ И ЗДРАВИ И МНОГО ПЪЛНИ ПАМПЕРСИ ПРЕЗ НОВАТА ГОДИНА Wink

Hug ПОЗДРАВИ НА ВСИЧКИ И ЛЕКА И СПОКОЙНА НОЩ!1

# 235
Бамби, куклата ти е чудесна, но бих ти препоръчала тая снимка, на която е голичка да махнеш от албумчето.

И аз мислех да и кажа за голата снимка.

# 236
Привет от нас  Hug

Днес ходихме на консултация оказа се че това в устичката му не е млечница а запушени жлезички само дето го тъпчех с Дактарин Thinking ама от къде да знам, мислех че са афти.
Както и да е поне сега съм спокойна че не го боли, но пък кърмата ми е намаляла и лакомника не иска да суче защото се дразни че не пуска достатъчно пия какво ли не да я увелича но нищо  Cry Cry много ми е криво, но нямам избор и дохранвам с АМ. Дано пък да се стимулира незнам  Praynig
Ноо малкия ми звяр до момента е пораснал с 7см. и вече сме 4700 кг.  Heart Eyes на мама лакомника Hug

rrhh честита принцеса Габи да ви е жива и здрава много, много да ви радва да е послушно бебе и да расте щастливо дете Hug Hug бързо да се възстановяваш и те чакаме на линия bouquet

Петичката честита радост да ви е жива и здрава, много да ви радва  bouquet

Ние също ще бием Пентаксим  Peace

Стискам палци на очакващите мами  Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed

# 237
  • София
rrhh, честита принцеса. Да расте здрава и много послушна. На мама бързо възстановяване.

Честита принцеса и на petichkata. Да е здрава и расте много щастлива.     newsm51 newsm51

Хайде момичета, намаляваме чакащите.  Hug fingerscrossed

# 238
МОМИЧЕТА МНОГО ВИ БЛАГОДАРЯ -махнах я и вече няма да слагам такива

# 239
  • Бургас
Честито на новите мами!
На очакващите стискам палци за много леко раждане!

Прави ми впечатление, че на бебчо му е бял езика. Няма афти по устата, не пие вода. Може ли да е млечица?

За нослето - сополките му ги чистя с клечка за уши без ограничител, напоена с физиологичен разтвор. Бъркаш в нослето и с въртеливи движения ги изкарваш.

За Пентаксима - чувала съм само добри отзиви. Идва малко скъпичко. Преди ваксината за менингит по ЗК е била жива, но вече не е и не е опасна от към странични ефекти. Чудя се и аз какво да правим, но поне имаме още време.

Прави ми впечатление, че на Вальо му се лющи кожата по пръстите, китките и глезените, въпреки, че мажа с олио. Това дали е проблем?

За увеличаване на кърмата знам, че върши работа вареното жито, ядки без фъстъци и много течности. В болницата ми казаха да не ям цитруси, газирано, шоколад и фъстъци, заради алергиите, поне в началото.

И нас май ни почват коликите, че много пръцка, а преди това се напъва и плаче. Това е от обяд до към 16-17 часа, от 2-3 дена някъде. Още нищо не му давам.

Знаете ли как се взима уднократната помощ за раждане? Какви документи са нужни и къде се подават?

Общи условия

Активация на акаунт