"Месец ДЕКЕМВРИ е вече, всеки ден радваме се на ново човече!"

• 15 547
  • 317
  •   1
Отговори
# 240
Честита принцеса на rrhh   bouquet Да ти е жива и здрава рожбата, много да слушка и да папка! Бързо възстановяване  Hug

Честита розова радост, петичка!   bouquet

Йо, какво стана при теб??  Hug

# 241
# 242
май нещо не се справих, последните в албумчето Sunglasses Laughing Wink

# 243
Бубабо днес питах педито за езичето, че и нашето е бяло и тя каза че е напълно нормално и да не се притеснявам и да си давам водичка. Аз мислех че е млечница но не е  Peace

Еднократната помощ се взима от социалните трябват ти удостоверение за семейно положение, акта за раждане и лична карта на майката там се попълва една декларация и до около месец трябва да ти ги преведат.

На Крис също му се лющи кожата на крачетата около глезените и педито каза просто по често да го мажа с олиото по 2-3 пъти на ден да се омекотява  Simple Smile

# 244
  • София
Честити бебчета на rrhh и petichkata   bouquet Да са ви живи и здрави, много да ви радват.

Бамби, за акането опитахте ли с термометъра. На нас веднъж ни се наложи и подейства веднага, от тогава не сме имали проблеми (да чукна на дърво  Simple Smile)

Орлина, за запушени канали знам, че се пие лецитин. Опитай, казват, че помага.

Илианка, голям сладур този Кристиян  Simple Smile

# 245
  • На брега на реката
Ех, че хубави бебчета!
За сухата кожичка, на нас доки направо ни каза да се мажим със зехтин. Много ни е суха кожичката и не ще да се омазнява с бебешкото олио. А било хубаво след баня да са много мазнички, като рибочета  Rolling Eyes Иначе го имахме този проблем със сухта кожичка около глезените, със Судокрема се оправи. Но в началото е нормално тук таме да се побелва кожата. Ние така сме пъпчасали, като пубертетче ми е. Ама пак ми иде да я изпапам, толкова ми е сладка. За пъпките, доки каза, че може да е много целуване. Но как да не си целувам детето  Mr. Green

# 246
И аз да се разпиша, докато мъника спи  Laughing
Аз докато се чудя криза на разтежа ли ни хвана, кърамата ли не стига и премина този период и май наистина е било криза на разтежа  newsm78 Продължи два-три дни, като постоянно беше гладен човека и ядеше по 40-50 мин (при нормално хранене 10 мин). Уж се е наял, а като го вдигна да се оригне и започва един рев  #Crazy и айде пак на цица  Mr. Green и така по няколко пъти, докато го махна от гърдата благополучно без да плаче с една така блажена усмивка  Laughing А от днес всичко пак си е по старому Simple Smile Яде лакомо 8-10 мин, като през това време преглъща като невидял и се задавя по няколко пъти. И така набързо се наяжда и заспива, че понякога не успявам дори водичка да му дам  #2gunfire

Аз сега да си кажа и моят проблем - Ицко нещо не иска да ака редовно и не мога да разбера какво става. Един път не беше акал 2 дни и на 3-я му сложихме термометъра. Резултат - изака се, но цвета и консистенцията си бяха съвсем нормални  newsm78 В смисъл не е запечен. Последваха 2 дни, в които отново не ака. На 3-я се изака самичък (със залп  Joy hahaha)и пак същата работа - съвсем нормално. И сега пак не е акал от 2 дни...Това ме навежда на мисълта, че не запечен, щом акото не се променя. Но какво се случва ?!  Rolling Eyes Досега си акаше по 3-4 пъти на ден... Четох някъде, че това може да е знак, че усвоява добре кърмата  Thinking Ама той е досега си усвояваше, щом за две седмици наддаде 650 гр.  Rolling Eyes
Ако някой има идея на какво се дължи, нека пише  Peace

За ваксината - и аз съм за Пентаксима  Peace

Аз щях да забравя - Честито на rrhh и petichkata   bouquet Да са ви живи и здрави бебоците и колкото се може по-малко грижи да ви създават  Wink

# 247
  • София
Привет и от нас Simple Smile

Честито на rrhh и petichkata - да са им живи и здрави дечицата, мамите бързо да се оправят Wink

За растежната криза - мойто човече се държи различно, когато е гладно и когато има колики... Като е гладен непрекъснато търси нещо за хапване, смуче ръчички, бибата... а при коликите пищи и не признава нищо...

Сасано - щом пълните пампите и спи детенце, всичко е наред. Кърмете се редовно и тя кърмата ще се увеличи според нуждата на бебето. Имайте предвид, че с помпата излиза много  по-малко, отколкото бебето може да "изцеди" Wink

Акта за раждане идва в общината по местоживеене на майката и се получава от единия родител с неговата карта Wink Аз сама взех моя. Invisible вече е казала за еднократата помощ, ние така направхме, сега да видим превода кога ще дойде Wink

За лющенето - мажех по-честичко с маслото, а около пампите гънките мажеха на всяка смяна.
И ние ще слагаме Пентаксим - едно, че е комбинирана и ще го дупчат веднъж; второ, че съдържа антитела за още няколко заболявания. Също планираме да сложим и Rotarix (срещу ротавируси - причиняващи стомашните разстройства при малки деца), слага се до 12 седмица първата доза, но не се покрива от здравната каса и затова не е включена в имунизационния календар. В ЕС обаче, вече е включена в календара на доста страни, както и в щатите.

При нас май пак се задава растежна криза или на мен ми намаля кърмата... Май пак ще има борба тези дни.
Лека вечер и спокойна нощ, а на чакащите стискаме палци  Simple Smile

# 248
  • Ямбол
 Честито бебенца на RRHH  Petichka да са живи и здрави и много да ви радват.
mira georgieva, yoyoanka, dani cat, shark и на всички чакащи Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed fingerscrossed
Ние утре сме на запис на тоновете и ще видим какво ще каже док, аз вече се настроих за след новата година.

# 249
Абелче, защо ПАК криза на растежа? Нали на 20- тия ден? Или има няколко пъти?

# 250
Еех, появи се бебка на rrhh! Да ти е здрава, ящна, поспалива и игрива малката принцеска, миличка!
А на теб бързо възстановяване!

Да е жива и здрава Ева на Петичката!

Шаркче Hug  bouquet
Ето какво става при мен - нямам грам разкритие и за капак беба се е обърнала надясно и е застанала челно, с извъртяна главичка. Плацентата вече е много остаряла и няма за кога да се мотаме. Ако не започне бурна родова дейност до 02.01 ще се режем. Доки ми назначи секцио в 13.30.. Изобщо не ме зарадва. Цял следобед говоря на мъника да се размърда, дано ме чуе Praynig

Благодаря ви за отговорите, милички  bouquet

# 251
Йоанка, дано бебо се намести и тръгне, та да стане бебе 2009!Но ако се стигне до секцио не се притеснявай толкова, въобще не е страшно, даже напротив! На мен нормалното ми се струва доста по- страшно! Аз вече забравих, че имам операция, сега вече е една тънка линийка като косъмче.Стискам палци да родиш нормално и много много лесно! Стискам палци и за другите малко останали майчета 2 в1 !

# 252
ЗДРАВЕЙТЕ И ОТ МЕН!
ЧЕСТИТО НА НОВИТЕ НИ МАМИ!!!
МАКАР И КЪСНО ВЕЧЕР УСПЯХ ДА СЕ ВКЛЮЧА!
МОЕТО АНГЕЛЧЕ СИ СПИ СЛАДКО И ЧАК НЕ ИСКАМ ДА ГО БУДЯ ЗА ПОСЛЕДНОТО ХРАНЕНЕ!
ПЛАМ,НИЕ СЪЩО ИМАМЕ ПРОБЛЕМ С АКАНЕТО-СЛАГАМ ТЕРМОМЕТЪР И ВСИЧКО СИ ИЗЛИЗА С НОРМАЛНА КОНСИСТЕНЦИЯ И ЦВЯТ И АЗ НЕ МОГА ДА СИ ОБЯСНЯ ЗАЩО НЕ МОЖЕ САМ ДА СЕ ИЗХОДИ??? newsm78
ЙОАНКА,АКТА ЗА РАЖДАНЕ МОЖЕ ДА СЕ ВЗЕМЕ САМО С ЛИЧНАТА КАРТА НА ЕДИНИЯ РОДИТЕЛ И Е ГОТОВ ЗА 2 ДНИ.
УСПЕХ НА ЧАКАЩИТЕ МАМИ И ЧАКАМЕ БЕБЕ 2009!!!
ЛЕКА НОЩ НА ВСИЧКИ!!!

# 253
  • София
Йо, стискам палци бебка да се обърне както трябва. Не се притеснявай всичко ще е наред. Praynig Hug

# 254
                                              Добро утро мамчета!
  food010 morning по кафенце за всички на които им се затварят очичките. Аз все още не мога да вляза в ритъм. Ние с Александър се кърмим, но все още не можем да си създадем общ режим.....при другите мами, които кърмят как е??? Също се притеснявам и за това, че не мога да разбера какво е количеството кърма, което е хубаво да приема за 1 денонощие #Crazy
    Александър се роди едричък 4600гр. и е изключително лаком. Това добре, но #Crazy това че повръща ме притеснявя и шашка.
  Е ,,,че стана дълго, но имам толкова много въпроси около кърменето, а всичко което изчетах си е обяснено ,но в действителност трудно приложимо при нас...поне за сега. И един последен ?Какво правите с изцедената кърма???, дохранвате или съхранявате, или просто хвърляте както аз досега....
    е вече се увлякох много ....
      Хубав ден на всички и причтно приготовление за довечера

Общи условия

Активация на акаунт