ПЪРВОКЛАСНИКЪТ 6-ци нареди, ваканцията е тук за весели игри!

• 18 185
  • 323
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Добро утро!Днес в училище ме посрещнаха с "добрата"новина,че имат намалени часове и ще учат до 10:00,а утре изобщо няма да учат.За понеделник се надяват кризата да е отминала вече Mr. Green

за два часа-- newsm78
аз не бих я пуснала на училище

и в училището на сина и в това на малката,топло има и учат,,,докога--не се знае

едва ли до понеделник проблема ще е решен Thinking

Ако знаех,че така стоят нещата и аз нямаше да го пращам,но при положение,че вече сме се замъкнали до там,го оставих,пък и не е много далеч.Учителката не иска да губят материал,правили са контролно по български Mr. Green
Гита Ог,можеш ли да ми кажеш какви бяха задачите?Оги ще е на някакво състезание на 20.01,учителката ни каза,ако искаме предварително да ги подготвим,но аз не мога да намеря задачи newsm78,щели да имат две текстови,които според нея,може и да ги затруднят.

# 181
  • Варна
  ЧЕСТИТА НОВА 2009 ГОДИНА! Здраве и щастие на всички!

Нашето училище  125соу работи и  има парно поне за сега, всъщтост нямам точна информация  какво се случва  там,  защото баща му го  води, оставя го на десетина метра от двора и никога нищо незнае и нее чул. Притесних се тази сутрин като видях една  майка как се връща с детето от съседното училище    разпуснато с бележка -дървена ваканция , без предупреждение. Представих си мойто, как седи подсмърчайки пред училище и плаче или пък си хваща автобуса и се прибира в къщи,  слава богу обадих се учат.

Мисля, че тази цена 250 лв. за 5 дни е ужасно висока пада се по 50 лв на ден, а миналата година от градината ни искаха 20 или 25 лв на ден. А кога е следващата ваканция?
Защо на 10 м от двора - ние ги предаваме в класната стая на учителката.
А за лагера - нашата цена е по-висока, но ние сме от Варна и децата ще спят и ще се хранят в хотел, а до Пампорово ще ги водят с автобус, което също много ме притеснява.

# 182
  • София
Дияна май все още учат. Вчера като я прибирах я питах дали имат парно и тя каза "не", но пък било топло. Имат ни телефоните, надявам се ако стане нещо да звънят.
Току що нейният кръстник каза, че племенникът му бил в дървена ваканция. Хлапето май учи в 1во.

# 183
  • София
Здравейте!Скоро не съм влизала в темата.
Станислава си учат нормално.Госпожата вчера им казала,че ако нямат парно ще ги пуснат в дървена ваканция,но засега си учат.Снощи даже ходи на карате,баща й каза че в салона е топло.В тяхното училище няма оферти за бяло училище.

# 184
А кога е следващата ваканция?
29.01.09 год. - 01.02.09 год. междусрочна ваканция.
01.04.09 год. - 12.04.09 год. Пролетна ваканция

# 185
     Анет,  такова задръстване е около у-щето, че е невъзможно да се паркира и за това детето  върви по тротоарчето и право в двора, не вярвам да е единствения , а и при нас има охрана и не се допускат родители до класните стаи само във фоаето, което е претъпкано с хора.
      lili28,  мерси за отговора , записах  си датите.
Може ли и аз да се наредя на опашката  за задачи за олимпиадата по математика?  Wink

# 186
  • София,
И ние сме в дървена  Mr. Green ваканция от днес до понеделник, голяма изненада беше. А тя ваканцията май трябва да не се казва дървена ами знам ли и аз Mr. Green, много смешно ми звучи. НО днес сме си в къщи, чак ме е яд защото баща му е в отпуска цяла седмица и спокойно можеше да си останем в провинцията и да ходим на ски Mr. Green.
Звучи хубаво де, ама нали малкия трябваше да е на училище, а пък и малката взе че се разболя отново, та сега си стоим и четиримата в къщи на супер слабото парно, а сметката за тока като дойде после и сигурно ще е фантастична. Mr. Green
Днес ходихме да търсим шушлеково долнище за пързалката, че онзи ден по физическо госпожата им искала дрехи за снега и дрехи за вътре Embarassed. ПО физическо се пързаляли, правели снежни човеци и се замеряли със сняг, та беше целия мокър. ДОбре че намерихме де, че и новия сняг който наваля днес, утре може да отиде да се попързаля с новата шейна от Дядо КОледа  Mr. Green.

# 187

Цитат
А тя ваканцията май трябва да не се казва дървена ами знам ли и аз , много смешно ми звучи.

газова ваканция  Laughing
Нашите си ходят на уч-ще, но 2 дни са вече с намалени часове.
Олинце, утре по ДБТ ще правят маските на 32 стр. Трябва да носят картонени чинии,  бои, лепило, ножица.... Rolling Eyes

# 188
  • Ланкър, планините Овнерог

Гита Ог,можеш ли да ми кажеш какви бяха задачите?Оги ще е на някакво състезание на 20.01,учителката ни каза,ако искаме предварително да ги подготвим,но аз не мога да намеря задачи newsm78,щели да имат две текстови,които според нея,може и да ги затруднят.

Нямам идея какви са били. Това на 20.01 ще е национално. И на него се нави да ходи.

# 189
Вчера учителката ми се обади, за да микаже, че ще са втора смяна. Каза, че през нощта е намалено газоподаването и до обяд ще е по-топло в стаите. Rolling Eyes
Утре ще учат, но от понеделник излизат дървена ваканция. Дано до понеделник всичко да се оправи.

# 190
  • Пловдив
Олинце, утре по ДБТ ще правят маските на 32 стр. Трябва да носят картонени чинии,  бои, лепило, ножица.... Rolling Eyes

Ето, знаех си аз че тези теми са изключително полезни. Моя син не ми каза нищо за материалите след последния час по ДБТ, а подозрях че е забравил нещо. А от къде се снабдихте с тези хартиени чинии? Тези за рожденните дни дали са подходящи, защото аз само такива открих?

В нашето училище все още е изключително топло. Радиаторите, даже на коридора са горещи. Не знам на какво гориво са.

# 191
Цитат
А от къде се снабдихте с тези хартиени чинии? Тези за рожденните дни дали са подходящи, защото аз само такива открих?

Точно за такива става въпрос, за еднократна употреба. Ама аз разбрах много късно  Rolling Eyes, а  и Кристиан отсъстваше в този час.
 И аз трудно влизам в ритъм. Съвсем забравих, че утре е петък/имат само ЗИП/ и днес по погрешка направихме домашните ама за понеделник.
Късно се усетихме какви сме ги свършили и няма как и за петък  ги направихме. Та така малко на горно му дойде на ученика  Rolling Eyes
И тез чинии ме довършиха, от къде да ги търся по никое време. ooooh! Laughing Уредихме въпроса по съседски.
Ама както казва той : Утре пък ще сме 'пей сърце'  без домашни Grinning
Лекааа на всички !

# 192

Нямам идея какви са били. Това на 20.01 ще е национално. И на него се нави да ходи.
И ние на 20 01 сме на математика . Олимпиадата е оргатизирана от Сдружение на Българските  Начални учители .
В една от последните сдмици на декември миналата година , имаше олимпиада по Роден край , коаято беше организирана от същото сдружение .Малко по късно през януари ще има и по БЕЛ Така че регламента бил - който има максимален брой точки на две от олимпиадите , минава на национално ниво . Ние по Роден край сме с 28 т. т. е максимален bowuu

Сега се готвим за математиката . Казаха , че на страницата на Сдружението има примерни тестове от миналата година . Вчера и даох този по БЕЛ Фасулски и беше  Mr. GreenДнес ще се ровна за този по математика
На Коледното Математическо имахме 53 т. Не съм доволна , защото след като и видяхме работата , установихме че труднитеи са решени , а на лесните пак е била  в облаците .... Иначе баща и е доволен .....все пак е сред първите двадесет .

Сега видях , че олимпиадата по литература е през март

Последна редакция: пт, 09 яну 2009, 12:56 от Тъщичка 3

# 193
Прочитам аз поста на Тъщичка 3 и като съвестна майка намирам страницата на Сдружението на българските начални учители, виждам кога са състезанията и прочитам "Дата на получаване на материали за състезанието 12 - 16 януари". Звъня аз, обяснявам, те ми викат от кое училище и аз :"22-ро, колко струват материалите за подготовка ?" и те "385 лв." И аз Shocked Shocked Shocked. Аз си мислех, че това са примерни тестове за състезанието, а то било таксата, която трябва да получи училището за получаването на тестовете.  Е, разбрахме се с мацката, де. Много съм отвеяна  Laughing

# 194
  • София
Накарах мъж ми да се обади, че моя тел се беше скапал. Срокът за записване бил удължен до понеделник. Имало голям интерес.
16то не били подали все още заявка за участие. Казали на мъж ми да звънне в понеделник и ако още няма заявка ще запишат Дияна в квотата на 54то у-ще (у-щето от съседния квартал).
Сега като отида да взема Дияна ще питам учителката от занималнята дали знае нещо. Или ще говоря с зам. директорката.

Общи условия

Активация на акаунт