Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са стандартните кръвни изследвания по време на бременност?
Какво представлява изследването с доплеров ехограф при бременност?
Какви са препоръките за хранене по време на бременност?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са стандартните кръвни изследвания по време на бременност?
Стандартните кръвни изследвания по време на бременност включват електрофореза на Hb (A2) за хемоглобина, кръвна група, HBsAg за хепатит, Anti-HCV за хепатит, VDRL за венерически болести, IgG, IgM Toxo за токсоплазмоза , IgG, IgM CMV за цитомегаловирус, IgG, IgM Rubella за морбили , Anti-Listeria за бактерията листерия и непряк Coombs тест за кръвни телца. Освен това се изследват хормонални показатели като FT3, FT4, TSH, anti-TPO и anti-TG, както и пълна кръвна картина, уринарна картина, захар, урея , креатинин и пикочна киселина. Тези изследвания обикновено се правят в началото и в края на бременността.
-
Какво представлява изследването с доплеров ехограф при бременност?
-
Какви са препоръките за хранене по време на бременност?
Препоръките за хранене по време на бременност включват консумация на храни, богати на желязо като коприва, спанак, лапад и други зеленолистни зеленчуци. Освен това е важно да се следи нивото на хемоглобина с редовни кръвни изследвания и да се приема желязо според нуждите. Вегетарианците трябва да се консултират с лекар за подходящо меню. Също така е от съществено значение да поддържате здравословна диета по време на бременност. Препоръчително е да консумирате хранителни продукти, богати на фолиева киселина, желязо, калций и други важни хранителни вещества. Важно е да включите зеленчуци, плодове, млечни продукти, риба и месо в умерени количества. Освен това от съществено значение е да се консумира достатъчно течност и да се избягва консумацията на алкохол и никотин.
-
Какви са симптомите на бременността и как може да се облекчи гаденето?
-
Какво представлява 3D ехографът и кога може да се чуе сърцето на бебето?
, но не се притеснявай, както казва Ники, тези болки винаги съществуват в началото, все пак матката се подготвя доста да се разшири, поне аз така си го обеснявам, не съм медицинско лице.

Шегата настрана, но на мен ужасно много ми падна имунитета след раждането и сега всички вируси ги пипвам още докато съобщават за епидемиите по телевизията. 
след това направихме и ултразвук и видяхме как тупка сърчицето му
. За мен това е първа бременност и е голямо щастие, тъй като преди 2 години ме оперираха от киста на яйчника и ми извадиха единия, даже лекарите не бяха много обнадеждени че ще успея да забременея, но ето на лице е моята сполучлива, дай боже и за напред бременност!!!! На 4.02 съм на стандартните кръвни изледвания. Бях записана вече по здравна каса и съм много доволна от грижите, които ми оказват за сега. Лекарката ми каза да продължа с дуфастона до 3-тия месец и да започна фолиева киселина до 5-тия:) Успех на всички бъдещи мами!!!!