Отговори
# 135
Всъщност болките ми в корема са търпими и непостоянни, просто се притеснявам,защото ми е първа бременност и не знам какво да очаквам. Все още не съм ходила на лекар, защото мисля,че е много рано,минало е  само една седмица.

# 136
  • София/Търново
Силви, аз от незнание отидох точно тогава и нищо не се видя  Embarassed До 3 месец обаче трябва да идеш, за да те регистрират, ако ще си по каса. А и да не си-да те види лекар поне. Имаш право до тогава на 1 УЗИ. След това чак 20 седмица някъде. И повече няма. Освен в особените случаи или по благоволение на АГ...

# 137
Силви, и аз имам такива болки, но се притеснявам и пия но шпа, дори и да са търпими, просто ме е страх, и с първото ми дете, така беше и си пиех но шпа. Така съм по сигурна, но ако болките ти се засилят, задължтелно на гинеколог.  Hug, но не се притеснявай, както казва Ники, тези болки винаги съществуват в началото, все пак матката се подготвя доста да се разшири, поне аз така си го обеснявам, не съм медицинско лице.  Hug

# 138
  • София
Здравейте момичета  Heart Eyes
И аз съм от миналогодишните септемврийки   bouquet
Чаках този ден да ви поздравя, защото днес преди година разбрах за съществуването на моето съкровище  Heart Eyes
Вълнувам се с вас и повежалавам лека и безпроблемна бременност, незабравими положителни емоции и само усмивки  Hug
За главоболие помага сока на 1-2 лимона  Peace
Ето и почерпката:

# 139
Здравейте момичета! Hug
Предната бременност ме регистрираха в 4 гестационен месец на ЖК,а не в трети.Обясниха ми,че до 3-тия бременосттите се водят рискови и т.к вероятността от спонтанни аборти е голяма не правят регистрации на бременни до 4 гестационен.
Благодарим на миналогодишните мами за отзивчивостта и помощта.Тук виждам сме се събрали доста мами с по едно детенце вече,така че повечето знаем какво ни чака.При нужда можем и ние да ви помогнем със съвети при отглеждането на вашите дечица. Hug
Мен днес май не ми е добре,няма да излизаме по разходки.Пък и в това дъждовно време...И корема ме придърпва нещо. Rolling EyesАма много тежи това мойто детенце бре,сигурно има поне 17 кг вече.Налага ми се постоянно да я вдигам,да я качвам в колата,свалям, та сигурно е от това.А и болките в кръста... Rolling Eyes

# 140
  • София
Добър ден и от мен!
Сложих звяра да спи най-накрая. Бебешки пуберитет ли кара, заради принудителния домашен арест от лошото време ли е, не знам и аз, но е неърпим тези дни. По цял ден вика "Баба, баба" и като стане непоносим викам майка ми да дойде за малко, добре, че живеят съвсем близо.
Арлина, да ти е жива и здрава момата, сина ми е около 13,5 кг. и пак ми идва повечко за носене. Аз болките в кръста си ги имам няколко месеца след първото раждане, като се развали времето и ме почват, като бабичка съм станала. Гледах един филм, по Дискавъри мисля, че през бременността гръбнака в зоната на кръста се измества/изпъва 5 см. назад и след раждането леко-полеко се връща в старото си положение. Във филма казаха, че именно връщането обратно е толкова болезнено.
Adicted, мерси за почерпката!

# 141
Добре дошли на бъдещите майчета!

Аз имам чувство че първата ми бременност, беше доста по-лека, все още не е спряло да ми се гади, почти през целия ден. И на мен често ми се налага да вдигам детенцето ние сме към 13-14 кг. и все се страхувам така да не навредя на бебчето, а и малкия като дойде да се глаи в мен все корема ми рита или натиска.

Приятен ден на всички!

# 142
O,да за болките в кръста,права си Ники.По време на бремеността не бяха токова силни,колкото след раждането.Абе незнам дали се връща този гръбнак,моя сигурно още не се е събрал Mr. Green.Зоя се роди 4 кг без 50 грама,голямо бебе и голяма си върви.Та тази допълнителна тежест,да я вдигаш всеки ден,цялото бременеене и си дава отражение.Не ми се мисли след второто раждане как ще съм. Confused

# 143
  • София
След второто раждане от сега усещам, че ще съм развалина.  Joy Шегата настрана, но на мен ужасно много ми падна имунитета след раждането и сега всички вируси ги пипвам още докато съобщават за епидемиите по телевизията.
Сина ми се роди 3.640, 53 см., 8 дни преди термин, пак сравнително голямо бебе, но сега си върви съвсем в норма.

# 144
  • Габрово
Хе-хе, развалина е точното определение за мен още от сега, а не ми се мисли как ще е след раждането. Гърбът още не ми се е оправил от предната бременност и изобщо физическата ми форма е под всякаква критика. Само да родя и слагам една спирала и неща да чуя за бебета повече Crazy

Ставам да се оправям, чеслед малко ще ходим да чуем сърцето на малката ядчица Heart Eyes Дано не чакам много, че малката ще е с нас и ще ни подлуди.

# 145
Здравейте на всички бъдещи мами!
Моят  термин е на 07.09.09г. Моята история е много интересна. Малко преди коледа си направих тест за наша радост имаше 2 чертички, но втората беше мааалко по-бледа от първата. Съответно след 1 седмица (3 дни след закъснвнието), отидох на гинеколог за ехограф за потвърждение. За наша изненада лекаря откри 3.5см. киста. Тъй като и преди съм имала такива проблеми не се учудих. Лекаря ми изписа дуфастон, като ме успокои, че по неговите думи било вероятно 1 на 1000 да съм бременна, но било рано да се каже. Та купих си аз дуфастона и започнах да го пия. На 5 януари отидох отново на преглед, но вече при гинеколожката на майка ми, която само със стандартен преглед установи че съм бременна Simple Smile след това направихме и ултразвук и видяхме как тупка сърчицето му  Grinning. За мен това е първа бременност и е голямо щастие, тъй като преди 2 години ме оперираха от киста на яйчника и ми извадиха единия, даже лекарите не бяха много обнадеждени че ще успея да забременея, но ето на лице е моята сполучлива, дай боже и за напред бременност!!!! На 4.02 съм на стандартните кръвни изледвания. Бях записана вече по здравна каса и съм много доволна от грижите, които ми оказват за сега. Лекарката ми каза да продължа с дуфастона до 3-тия месец и да започна фолиева киселина до 5-тия:) Успех на всички бъдещи мами!!!!

# 146
ззззззззздравейте мами, септемврийки, и аз съм една от вас.
На мен това ми е първа бременност но сум относително запозната.Та доколкото знам болките за които (в кръста и корема), са савсем нормално нещо за жена която е в ранна бременност.
Ох, аз сякаш не мога да възприема какво точно ми се е случило. Според изчисленията тернина ми е  в средата на септември.Надявам се всичко да е наред

# 147
  • София
Добре дошли Бебешондел и Енна! Леко бременеене, момичета!
Бебешондел, много готина история. На най-близката ми приятелка така преди години и откриха киста, въпреки, че тя дълбоко се съмняваше, че е бременна. Бременността като цяло беше нежелана и непланирана /имаха и друго малко дете/, затова се успокои, че е киста и остави въпроса настрана. Обаче, естествено се оказа, че е бременна и сега си има една прекрасна почти 6-годишна киста.  Laughing
Валка, успех, мила, дано всичко е наред и чуете сърчицето на малкото фъстъче!

# 148
Ники, благодаря за поздравленията:) Знаете какъв проблем ми се появи на мен от няколко дни ми се струва, че съм хванала  "гъбички". Смади ме като пишкам, и на бельото също има следи от това.
Всъщност нормално ли е ??? Дайте съвет какво да правя.
БЛАГОДАРЯ, предварително Heart Eyes

# 149
Ники. , Благодаря за хубавите пожелания! Аз мога да се похваля с малко болки в корема и никакво гадене, за сега. енна и при мен има течение, поразрових се и разбрах че е добре да се изследва. Казват че е нормално, но ако стане кафеникаво задължително да се изследва. Болки в гърдите също имам, но не са силни. Аз пък се притеснявам за секса, четох една статия, в която се развиваше теорията че при оргазъм се получават контракции, които преччат на бебето... Не знам дали е истина, ако някой може да помогне, моля Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт