Отговори
# 120
  • Sofia
Добре дошли на всички-Venilove,silvi-silvi.
Dreems и toni 84 на вагинален ехограф чухме сърчицето и видяхме емриончето в 6седм. и 5 ден.
А за еуфорията-да и при мен е много голяма,като се има предвид колко много сме го чакали,а и аз забременях инвитро и сега съм постоянно в притеснение дали всичко е наред с бебчо.

# 121
  • София
 tami1111  тогава честито сърчице   Kissing Heart

# 122
  • София
Добре дошла и на Силви Силви!
Ние пък второто го направихме малко по-трудно и еуфорията, че стана беше по-голяма от първият път. Първият път всичко ми беше някак нереално - казахме си "Хайде да си направим бебе" и след 3 седмици държах положителният тест.
И аз като Валката не само не се пазя, ами постоянно забравям, че съм бременна.  Embarassed Сещам се след третото "Наздраве!" или след като вдигна сина ми 50 пъти днес или след като преместя нещо тежко като маса от масив например. Дано всичко е наред, Господ ги пази малчовците.

# 123
  • Karlovo
Здравейте момичета ,
първо честито сърчице на tami1111   Laughing . Изправена съм пред голяма дилема и много се надявам на вашите препоръки , и така -
миналия август си взехме куче порода голдън ретривър ,като кучето беше подарък за дъщеря ми и сега тя се грижи за него , но сега не знам какво да правя с кучето .Ако го махна тя ще ми е сърдита защото си е нейно , а ако остане не знам как ще опазя да не влиза там където ще е бебо . Апартамента не е малък ,но и кучо е свикнал да ходи където иска ,опитвам се да го науча да стои в една стая ,но той дере и лае с часове. Опитах се да я убедя че така трябва да постъпим ,но трудно се убеждава тинейджър .

# 124
  • на последния етаж
И аз имам проблема на Dreems: нашият кокер е на 5 години и половина и също ходи навсякъде... А живеем само в двустаен апартамент. Моля мамите с любими четириноги да помогнат със съвет. Ужасно се чувствам, когато ми кажат, че трябва да се "отърва" от кучето си за известно време - та това да не е някаква си вещ! Той е част от семейството!!!   

# 125
Ние имаме двама котараци, много палави, бутат и ядат всичко, но пък толкова много ги обичаме.. а и мисля, че няма да имаме проблеми с тях Simple Smile
а за кучето...просто мисля,че не трябва да се оставя животинката сама с бебето. другото май мен не е проблем.? тоест ако е под постоянен надзор, и не скача по легълце, количка, а у.. а и е ваксинирано май няма проблем.   надявам се да се справите най-безболезнено с решаването на този въпрос  Peace

аз имам друга драма обаче.. гаджето на братовчед ми се разболя от варицела, а аз не съм карала никаква шарка Sad
в интерес на истината не съм се виждала с нея от 2-3 седмици, но с братовчед ми бяхме заедно събота и неделя...  Shocked но пък той я е карал
мислите ли, че е проблем??

# 126
  • София/Търново
Здравейте!

Аз съм от мамите с септемвро-октомврийски термин /така и не го установихме  Rolling Eyes/ Родих на 02.10.08 г.

Ако се меся пекалено кажете предварително. Просто мамите от минали години сме винаги готови да помогнем, та се обръщайте винаги към нас. Едва ли някоя ще откаже.

Ентусиазирана съм, защото на мен нямаше кой да ми даде информация и искам да Ви поспястя зора.

Всичко, което казвам е мнение! Не налагам нищо, само споделям. Това е важно уточнение!

aguto, това с варицелата, специално, е доста опасно, но имам позната, която го изкара преди 3 месец даже и си роди едно прекрасно здраво бебче. Но не се тревожи излишно! Говори с джи пи-то си или гинеколога обезателно, за да се реагира навреме.

За животните. От лекциите на 9 месеца научих, че алергиите към животни са след годинка. Другата гледна точка е хигиената. Майките с котета може да си направите токсоплазмоза-18 лева е, рядко се поема от каза, но аз ги дадох. Има животни, които се съобразяват с новодошлия член, както и други, които не реагират много добре. Вие си преценете рисковете. Аз, ако имах животинче щях да го отдалеча за известно време. Но, ако бях ветеринар едва ли...

И си научете правата. Тюх, че съм затрила линка...

# 127
Здравейте момичета Venilove,silvi-silvi! И на вас пожелавам спокойна и безпроблемна бременност и сладки и здрави дечица на есен.
Тами, и аз си мислех за вагиналния видеозон, обаче само като си помисля ми настръхват косите, даже и на преглед не мога да ходя, много ми е гадно чувството, надявам се до 19 януари всичко да е наред, защото тогава съм си решила да ходя на обикновен видеозон.
Лека нощ, аз пак отивам да спя, ще се побъркам само ми се спи! Shocked

# 128
  • София
Момичета, мога да споделя опит само за куче. Нашите имат булонка улична превъзходна и след като се роди бебето кучето се отдръпна. И досега двамата се отбягват, буквално не са имали контакт, ние го учим засега да не пипа животните, че е по детски груб и не знам някое чуждо животно как би реагирало.
Кучето иначе се научи буквално с една команда да не ходи при малкия.

# 129
Искам да питам някоя имала ли някакви оплоквония в 1-2-я месец- нещо като болки в корема,гадене, главоболие ит.н

# 130
Благодаря за хубавите пожелания момичета  easter лека и безпроблемна бременност и на вас и скоро да споделяме за снимки със сърчица. На мен все още ми е напрегнато докато не го видя на екрана. Направих милион теста ама друго си е да видиш черно на бяло Simple Smile

# 131
Благодаря ви момичета за гостоприемството   bouquet

# 132
  • София
Силви, всички сме имали болки в корема, много рядко някоя мама няма. Ако споделиш това с гинеколога ще ти изпише вероятно Но шпа. Тъй като моите болки са си съвсем търпими не бих пила обезболяващи.
Гаденето е често срещано, отминава до 3-4-ия месец, гинеколозите изписват лекарства, в много тежки случай се изписват едни свещички.
За главоболието да знаеш, че през първият триместър не можеш да пиеш абсолютно нищо, така ме боля главата един ден, че ми се плачеше, обиколих аптеките наоколо - категорично всички аптекарки бяха единодушни - да си търпя болката.

# 133
  • София/Търново
Силви, подкрепям Ники с двете ръце. На мен ми предписаха магнезий за главоболието, но така и не го пих. Не посегнах и към обезболяващите нито веднъж. И не съжалявам. Според мен никакви лекарства. Но обезателно споделяй с гинеколога си всичко, което те притеснява. Съвет-записвай си въпросите.

# 134
  • Sofia
За болките в корема лично на мен докторката ми каза и при най-леката болка да вземам но шпа,не е вредно и успокоява матката.
Иначе всичко друго май ще трябва да потърпиш-не е хубаво да пиеш лекарства.

Общи условия

Активация на акаунт