Отговори
# 180
Здравейте, всички нови бъдещи мами, колко е хубаво, че малкото ни семейство тук във форума, става вече голямо!
Аз да се похваля, че днес отидох на лекар, защото пак имах доста силни болки от ляво и ВИДЯХ ПЛОДНОТО САКЧЕ, много съм щастлива, много се притеснявах дали си е застанало на мястото, ама бебока е на цели 5 седмици и 1 ден!
След десет дни, ще отидем да видим как му тупка сърчицето!
Лека нощ и приятни сънища! Hug

# 181
  • Sofia
Добре дошла,ДД2 Hug.Лека и безпроблемна бременност и сладко бебче на финала.
Тони84, честито сакче.
Момичета,да задам един въпрос-почнахте ли да мажете с мазила против стрии или е още рано? BlushЧудя се кога да започна-първа бременност ми е.Благодаря.

# 182
Всичко зависи от кожата ти,ако е  е по-суха е по-добре по- отранчко да почнеш.Предният път започнах с мазилата май точно по това време,към 2-ри месец.Голямо мазане падна,най-вече гърдите и корема,до края нищо ми нямаше и ден преди да родя голямо местене и чистене падна,дали от тежките неща ,които вдигах,незнам,ама ми се нацепи със стрии корема Rolling EyesНаправо да умреш от яд,9 месеца мазане и всичко за един ден.След това,като се посъбра се окажа,че пораженията не са толкова много,почти не се виждат,особенно като се има впредвид,че имах ОГРОМЕН корем,направо плашещ Mr. GreenНо все пак моята кожа е доста еластична,всичко е много индивидуално.

# 183
Toni84, значи си отишла на лекар 10 дни след като ти е закъсняло нали така? Аз смятах да отида към 2 февруари, тогава ще съм втория месец,но болките в корема ме притесняват. По мои изчисления съм в 5седмица и би трябвало да се види на видео зона така ли? Аз си мислех,че минимум 14 дни трябва да се изчака.

# 184
  • Габрово
dd2, ^MIA^ , добре дошли в отбора Hug

silvi_silvi , ако искаш може и сега да отидеш на доктор за да си сигурна, че бременноста е вътрематочна и има плодно сакче, но принципно е по-добре да изчакаш още поне седмица за да чуете направо и сърцето иначе ще трябва след седмица пак да ходиш.

А колкото до зодиите аз съм доста добре запозната с Девите, затова се моля да родя малко по-рано за да е Лъвче бебето. В моята рода цялата женска част без мен са Деви и не че са лоши хора, напротив за приятели са страхотни, но за себе си не са и често си патят от добротата и наивността си.

Последна редакция: пт, 16 яну 2009, 10:14 от valkata78

# 185
Силви, както казва Валката, можеш и сега да отидеш да видите сакчето и дали е в матка, аз затова отидох, защото много се притеснявах, заради тия болки. Лекарката каза, че всичко е наред само за болките да пия но шпа и спазмалгон, за ги редувам на четири часа, дори и да не ме боли. Вече почна да ми се гади много и много се дразня, защото с първата бременност нямах чак такива неща, сигурно ще е момче, всички така ми казват, ако те боли много корем и ако много ти се гади, но нищо аз и без това искам момче, защото имам една принцеса, дано сега да е мъж! Hug
А пък за мазането, аз предната бременност започнах да се мажа в третия месец и така до осмия и след това настанаха големите жеги и ми беше много гадно да се мажа, но нямам нито една стрийка, само че ми се обели целия корем, като на змия, мъжът ми казваше, че съм си сменяла кожата като змиите:sick:, мъжка му работа!

# 186
Добре дошла ДД2! Hug и лека и безпроблемна бременност.

silvi_silvi:след като си в пета седмица,значи си във втори месец.

# 187
Добре дошли на новите бъдещи майчета!  welcome

При предната бременност започнах да си мажа корема като започна да ми расте, не съм имала проблеми със стрии, мисля че всичко си зависи от кожата, и колко е еластична.
Относно гаденето, през първата бременност ми беше доста по-малко и леко, сега по цял ден ми се гади, направо отвратително и все ми се хапват тестени неща.
Другата седмица и аз смятам да ида на лекар, и да питам за изследванията, на гладно ли трябва да се правят, или няма значение?

# 188
  • София
Добър ден, момичета!
Аз пък имам проблем с кожата с тази бременност. Толкова пъпки ми излизат всеки нов ден, че всяка уважаваща себе си тинейджърка би изпаднала в депресия от гледката.  Laughing Първият път имах изключително чиста кожа и сега направо не мога да се гледам.
Другата седмица и аз ще ходя на лекар, обаче не помня и аз дали изследванията трябваше да са на гладно. Май да, ПКК по принцип нали е на гладно, пък и нали искат първата сутрешна урина.  newsm78 Много бързо се забравя всичко, да знаете.  Laughing
Ето малко писано за т.нар. "пица-ефект" или защо ни се яде предимно тесто:
“В началото бременните често имат особено желание за сладки неща – обяснява д-р Николова от “Свети Лазар”. - И това е нормално, защото поради промените в тялото се появява хипогликемия, при която има недостиг на инсулин. Тогава е хубаво да се вземе нещо сладичко, защото организмът го изисква – но не много, а малко.”

След това пък се появява така нареченият в медицинската литература “пица ефект”, който е изследван и описан много подробно. В този момент ти се иска да поглъщаш щедри количества банички, пици и спагети. Но ако държиш да запазиш нормално тегло, е по-добре да наблегнеш на салатите и плодовете.

От тук

# 189
Здарвейте днес!!! Благодаря на всички за топлото посрещане!!!  Hug

По въпроса с мазането против стрии - вижте какво намерих в нета "Другото нещо, което трябва да направите е да започнете веднага да се мажете с крем против стрии. Даже и да сте още в първи или втори месец, веднага започвайте да се мажете, защото кожата има нужда от време да бъде подготвена.

Най-проблемните части са корема и гърдите, които започват да се уголемяват още в началото на бременността. Гърдите и корема не трябва да се галят и масажират докато сте бременни, защото това предизвиква контракции, така че мажете се по-набързо и без много втриване и масажиране.

Мазането с крем против стрии задължително се прави след всяко къпане, защото водата отмива крема от предишното мазане, а и след баня кожата най-добре поема кремовете."

Мацки, я кажете как ядете. УЖАСНО ме е страх да не стана слон и после да не мога да се възстановя!!!  Embarassed

# 190
  • на последния етаж
Привет момичета!
А вие с какво възнамерявате да се мажете превантивно за появата на стрии? Моята кожа е доста суха и използвам олиото на Johnson, както и още едно мляко за тяло с шеа (забравих марката - по-скоро е хидратиращо). И колко често да се мажем - веднъж на ден достатъчно ли е? newsm78

Хубав ден на всички!

# 191
Аз лично мисля да си закупя някое специализирано мляко за стрии, но със сигурност ще е българско !!! При количествата, които са необходими не мисля, че ще издържа на Виши например.....пък и българската икономика има нужда от подкрепа в момента  Grinning Laughing Grinning нали така!

# 192
  • София/Търново
dd2, то може и сама да си го направиш  Peace Иначе те подкрепям за патриотизма. Аз бях на френско... ама още седи  Joy А за храната се храни. Или прецени кое ти е по-важно...

За марки и т.н.... за всяка от вас това е индивидуално!

Ники., като безопасно по време на бременност знам Елеа гел за лице. На мен ми помогна.

Антицелулитнте кремове навлизат в кръвта и не се използват по време на бременност.

Гърдите наистина не се масажират и тормозят. Което противоречи на съвета да обтривате след 7 месец, за да ги подготвите за кърмене. Аз ползвах кремче и съм невероятно доволна.

# 193
  • София
Относно мазането мисля,че няма спасение от стриите и всичко си зависи от кожата. Аз си имам тук там още от пубертета, та сега не ми се мисли  ooooh! Но все пак ще се мажа с нещо специализирано. Даже имам едно кремче и мисля скоро да го вкарам в употреба.
Относно изследванията до колкото си спомням трябва да е нагладно.
За момента не мога да се оплача от нищо - нито ми се яде повече, нито ми се гади, нито повръщам. Дано е все така  Praynig Единствената ми екстра, от която страда предимно мъжо, е че съм страшно раздразнителна  Twisted Evil Ох, как ще издържа до 28,01 да чуем сърчицето не знам  Whistling

# 194
Забравих да ви споделя, че една детска лекарка ме посъветва да се мажа с кеч - балсам, даже незнам дали така се пише, и сега ще търся по магазините, то било най доброто нещо и нямало смисъл от тези специални кремове, той най - добре хидратирал и омекотявал кожата! Hug

Общи условия

Активация на акаунт