Отговори
# 225
  • Испания и Стара Загора
zasmyana аз съм малко с наднормено тегло и ще ти кажа какво ми препоръча мойта АГ за храненето.Това е дневното меню
-закуска> 250мл пр.мляко
                 1л.захар
                  50-60гр корнфлекс
                   250мл натурален сок
-закуска в 10ч> 1 кис.мляко(тук са по 200гр)
                          или 1 плод
                           или 1 филийка пълнозърнест хляб със сирене
-обяд>салата(всеки ден)
           бобови(веднъж седмично)
           ориз или макарони(два пъти седмично)
           150гр месо,риба(всеки ден)
            1 филийка хляб(всеки ден)
            1 кис.мляко(всеки ден)
-сл.закуска >250мл пр.мляко с 1л.захар
                    или 250гр плодове
-вечеря>салата(всеки ден)
           100гр картофи
           150гр месо,риба(всеки ден)
            1 филийка хляб(всеки ден)
            1 кис.мляко(всеки ден)
Яйца-до 4бр на седмица

Това е ,което ми препоръча.Аз също се притеснявам за кг.С предната бременност качих 9кг,и от родилното излязох с 11кг по-малкоНе съм се ограничавала в яденето.Като 5кг качих в четвъртия месец,когато си бях в БГ и всички ме караха да ям за двама ooooh!.Надявам се и сега да е така. Praynig

Последна редакция: сб, 17 яну 2009, 11:18 от anita29

# 226
  • София
Добре дошла, Засмяна!
Аз първият път качих изненадващо само 11 кг. като през цялото време се съобразявах какво ям - ами имаше отражение, и то огромно. Сега го давам по-лежерно и видимо ще наддам повече.
Та първият път ще напиша какво не ядох, това по съвет на доки, защото стартирам с наистина сериозни килца /няма да си призная колко, че ме е срам/.
Не ядох - сметана, газирани напитки, въобще като цяло избягвах сладкото, сини плодове и зеленчуци /от тях бременните подпухват/, колбаси. Всичко се готви с минимално количество сол, аз се научих и до сега ям доста безсолно. Тогава режима ми беше вместо вечеря да изпивам 500 мл. пр. мляко /плодово, така или иначе не обичам натурално/, ако вечерях нещо друго го ядях без хляб. Сутрин доки препоръчваше фреш от портокал, но тъй като нямах време преди работа си купувах сок портокал с парченца плодове.
Естествено си важат и всички правила на здравословното хранене - да се избягва пърженото, много плодове.

# 227
Добро утро и от мен!
Zasmyana, по въпроса с храненето по-скоро бях чела какво не трябва да се яде , като например рохки яйца и меки сирена (камембер, бри, синьо). Мислех да отида на диетолог по принцип, защото качих много последните месеци ( и вече си изглеждам като 3-4 месец) и може би ще получа добри съвети.
Знам, че трябва да ядем повече млечни продукти за калция, защото нали се извлича от бебето и затова има често проблеми със зъби, кости. Рибата също е полезна, но също четох, че не трябва да се яде много от мазната риба (пъстърва, риба тон), защото може да е замърсена с живак.
Аз реших да ям и всеки ден по една ябълка. Редом с фолиевата киселина.
Zasmyana, благодаря ти за ведрите думи. Аз се мъча да съм по  по-позитивна и весела, но постоянно ме мъчат разни тревоги. Сега ще си пусна хубава музика за добро настроение  Hug.

# 228
anita29 , Ники. ,gingerina ,много мило от ваша страна така бързо да се отзовете! HugВсяка информация относно това е много полезна не само за мен,но и за всички тук,предполагам... Heart EyesОгромно благодаря,наистина!!!И аз съм чела,че предимно много млечни продукти,месо и плодове трябва да се поемат по време на цялата бременност,като основното правило все пак е да се хапва от всичко,но с мяра,защото бебето поема по малко,а всичко останало остава по маминка Mr. GreenАз си спомням,че по време на първата ми бременност качих 10 кг,като седмица след раждането установих,че съм хвърлила всички излишни килограми,качени по време на бременеенето,та дори бях с минус 1 кг.Но тогава бях на 20 години,а сега съм на 35. bowuu
gingerina ,няма да се поддаваш на негативни влияния при никакви обстоятелства-горе нослето,имаш да носиш щастливо бебче! Heart EyesПромените в настроението са нормални в нашето положение,нали ни тресат много хормони сега....Но аз поне винаги се старая да гледам позитивно на нещата,защото наистина опитът ме е научил,че щастето не се чака,а се създава!
Много любов и усмивки на всички засега от мен! Hug

# 229
  • София/Търново
valkata78 не знаеш какво си пожелаваш с това секцио. Първо. Най-доброто за бебето е да си излезе по нормален начин. Ако оставиш това настрана следват... Второ-рязането минава за час-два, а после. Аз имам поне година да се възстановявам. Това си е тежка коремна операция. И хич не е лесно-говоря за ежедневието, поне 6 месеца го дават едва ли не да не можеш нищо. Или поне аз се чувствам така. Спрямо преди... сега е ужас и ми е страшно непосилно. Тук, Ники., радвам се, че всичко е минало така добре. Искрени пожелания и сега да е така.   bouquet Аз минах през пълното разкритие и после секцио. И двете ги видях и виждам в пълна сила. И препоръчвам-нормално раждане... Боли един ден /дааа, цял ден, може и повече.../, но тези няколко дни минават и после сте като нови! Ще видите разликата в родилното...
Както казах и преди: не налагам мнение, а изказвам. Всеки си решава.

А за яденето-яжте каквото ви се яде, организма знае какво иска. Бебето също. Срещу Природата ли се опитвате да вървите? Накрая една бебешка усмивка ще ви накара да забравите всичко!  Heart Eyes А както се казва-всяко нещо си има цена...

# 230
Добре дошли на всички нови мами!!!! Мисля, че ще си прекараме добре в тази голяма сговорна дружина!

anita29 бях те мярнала във форума с 90-дневната диета. Мислиш ли да я спазваш сега, като знаеш че си бременна, в по-лек вариант например или я зарязваш???

# 231
  • Испания и Стара Загора
dd2 90-дневната диета може да се спазва и по време на бременност.За сега съм я оставила,но си спазвам само плодовата закуска и последното ядене да е преди 20ч.Но ако видя,че много започвам да качвам,може и пак да я започна.Само ще променя нещо в плодовите дни.Иначе диетата е супер Peace

# 232
... и още нещо да запитам ... кога мислите да съобщите на хората около вас - родители, приятели, колеги за факта, че сте бременни ???  Аз мисля да изчакам прегледа на сърдечни тонове. Хем ми се иска да кажа на всички, хем се притеснявам да не се селучи нещо неприятно. Какво мислите?

# 233
  • Испания и Стара Загора
Ние вече казахме на всички Heart Eyes

# 234
Благодаря за отговора anita29 .   bouquet Точно от такъв отговор имах нужда  Grinning !!! Сега мога смело да си прилагам диетката. Аз също мислех да пообогатя плодовия ден със обилни салати например. Ако не спазвам някакъв режим по време на бремеността съм сигурна, че ще стана слон!

# 235
  • Испания и Стара Загора
А ти спазвала ли си я преди или сега за първи път.Ако искаш може заедно да я правим. Peace

# 236
СУПЕР, СУПЕР, СУПЕР!!! Искам да я правим заедно  Joy !!! Аз я правих около седмица и половина и после видях двете чертички. Чувствах се добре докато я правих и определено мисля, че имаше ефект през първата седмица! Сега като я поизоставих и започнах да виждам + чета на кантара съм притеснена! Хайде да се мятаме от понеделник например!  Laughing

# 237
 dd2 ,благодаря за посрещането! HugЩо се отнася до споделянето на бременността ми,засега съм я споделила само с доки,майка ми и двама от най-близките си приятели.Е,естествено,таткото научи пръв Mr. Green
8Eos8,я разкажи повече за преживяното от секциото!Аз имах изключително тежко първо раждане-продължи повече от 16 часа,разкритие така и не получих като хората за нормално раждане,а бебето до последно си беше високо горе,сякаш нямаше никакво намерение да излиза навън #CrazyДа не ти говоря подробно какви обилни,грозни кръвоизливи имах по цялото тяло и лицето,а очите ми нямаха друг цвят,освен кърваво червен SickИзглеждах ужасно и се чувствах адски болезнено.Имах само 4 външни и 4 вътрешни шева като по чудо,защото се събраха цял екип от 12 души,за да помагат на бебето да излезе.Няма да забравя как доки ми седна направо над корема,за да се смъкне бебето и да избегнем форцебса.Не можах да си седна на дупето като бял човек близо 1 месец.Съжалявам,че така описах картинката,но това е реалността при мен.Сега твърдо съм решила второто бебче,живот и здраве,да го родя със секцио.Ако трябва да преживея отново същия кошмар,просто ще полудея.... BlushТа за това те моля,ако не е крайно неудобно за теб,да ми споделиш поне част от всичко,свързано със секциото,защото едно е да чета за него,друго-да науча от човек,който го е преживял.Имам две приятелки,които родиха със секцио по желание и са адски доволни,а и много бързо след това се възстановиха и си бяха като моторници.... newsm78Но наистина знам,че това си е една сложна коремна операциа,съпроводена с много рискове както за майката,така и за детето.
anita29,що за чудо е тази 90-дневна диета? newsm78...Може да звуча ужасно неподготвена,но нищо не съм чела за нея.... Blush
Ще наглеждам темичката,момичета!Чао засега! Heart Eyes

# 238
  • Испания и Стара Загора
zasmyana Аз съм я правила 2 пъти.Ами при тази диета се яде всичко,но храните са разделени по групи.Първия ден се ядат белтъци-месо,яйца,мляко и салата.Втория ден се ядат бобови,ориз и картофи,на третия ден само въглехидрати-спагети,пици(без месо),сладкиши,шоколад и т.н.А четвъртия ден е само на плодове и сурови ядки.
dd2 съгласна съм от понеделник Peace

# 239
anita29 ,искам и аз да се включа с диетата от понеделник! PeaceЗвучи ми доста интересна....Ей сегичка ще я потърся с батко гугъл и ще се образовам по темата Crazy

Общи условия

Активация на акаунт