Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са стандартните кръвни изследвания по време на бременност?
Какво представлява изследването с доплеров ехограф при бременност?
Какви са препоръките за хранене по време на бременност?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са стандартните кръвни изследвания по време на бременност?
Стандартните кръвни изследвания по време на бременност включват електрофореза на Hb (A2) за хемоглобина, кръвна група, HBsAg за хепатит, Anti-HCV за хепатит, VDRL за венерически болести, IgG, IgM Toxo за токсоплазмоза , IgG, IgM CMV за цитомегаловирус, IgG, IgM Rubella за морбили , Anti-Listeria за бактерията листерия и непряк Coombs тест за кръвни телца. Освен това се изследват хормонални показатели като FT3, FT4, TSH, anti-TPO и anti-TG, както и пълна кръвна картина, уринарна картина, захар, урея , креатинин и пикочна киселина. Тези изследвания обикновено се правят в началото и в края на бременността.
-
Какво представлява изследването с доплеров ехограф при бременност?
-
Какви са препоръките за хранене по време на бременност?
Препоръките за хранене по време на бременност включват консумация на храни, богати на желязо като коприва, спанак, лапад и други зеленолистни зеленчуци. Освен това е важно да се следи нивото на хемоглобина с редовни кръвни изследвания и да се приема желязо според нуждите. Вегетарианците трябва да се консултират с лекар за подходящо меню. Също така е от съществено значение да поддържате здравословна диета по време на бременност. Препоръчително е да консумирате хранителни продукти, богати на фолиева киселина, желязо, калций и други важни хранителни вещества. Важно е да включите зеленчуци, плодове, млечни продукти, риба и месо в умерени количества. Освен това от съществено значение е да се консумира достатъчно течност и да се избягва консумацията на алкохол и никотин.
-
Какви са симптомите на бременността и как може да се облекчи гаденето?
-
Какво представлява 3D ехографът и кога може да се чуе сърцето на бебето?
.Надявам се и сега да е така.
.
Огромно благодаря,наистина!!!И аз съм чела,че предимно много млечни продукти,месо и плодове трябва да се поемат по време на цялата бременност,като основното правило все пак е да се хапва от всичко,но с мяра,защото бебето поема по малко,а всичко останало остава по маминка 
Аз минах през пълното разкритие и после секцио. И двете ги видях и виждам в пълна сила. И препоръчвам-нормално раждане... Боли един ден /дааа, цял ден, може и повече.../, но тези няколко дни минават и после сте като нови! Ще видите разликата в родилното...
!!! Сега мога смело да си прилагам диетката. Аз също мислех да пообогатя плодовия ден със обилни салати например. Ако не спазвам някакъв режим по време на бремеността съм сигурна, че ще стана слон!
!!! Аз я правих около седмица и половина и после видях двете чертички. Чувствах се добре докато я правих и определено мисля, че имаше ефект през първата седмица! Сега като я поизоставих и започнах да виждам + чета на кантара съм притеснена! Хайде да се мятаме от понеделник например!
Да не ти говоря подробно какви обилни,грозни кръвоизливи имах по цялото тяло и лицето,а очите ми нямаха друг цвят,освен кърваво червен
Изглеждах ужасно и се чувствах адски болезнено.Имах само 4 външни и 4 вътрешни шева като по чудо,защото се събраха цял екип от 12 души,за да помагат на бебето да излезе.Няма да забравя как доки ми седна направо над корема,за да се смъкне бебето и да избегнем форцебса.Не можах да си седна на дупето като бял човек близо 1 месец.Съжалявам,че така описах картинката,но това е реалността при мен.Сега твърдо съм решила второто бебче,живот и здраве,да го родя със секцио.Ако трябва да преживея отново същия кошмар,просто ще полудея....
Та за това те моля,ако не е крайно неудобно за теб,да ми споделиш поне част от всичко,свързано със секциото,защото едно е да чета за него,друго-да науча от човек,който го е преживял.Имам две приятелки,които родиха със секцио по желание и са адски доволни,а и много бързо след това се възстановиха и си бяха като моторници....
Но наистина знам,че това си е една сложна коремна операциа,съпроводена с много рискове както за майката,така и за детето.