Отговори
# 210
Аз още не съм ходила на лекар, но следващата седмица е време да отида... втора бременност ми е, но още не ми се вярва и не мога да се настроя...  Rolling Eyes Честно казано събирам и информация и варианти за болници, бях се насочила към Токуда, но като чета за какви цени става въпрос се замислям има ли смисъл, при условие че те първа ни предстоят разходи по бебето... Въпроса ми е, Вие как се насочихте към гинеколог? Личната ми лекарка е в Лозенец, някой ако може да сподели опит, ще съм Ви благодарна!  

# 211
Здравейте момичета! Искам да ви честитя на всички и да ви пожелая лека бременност и здрави бебнца.   bouquet
Приемате ли ме и мен в отбора на бъдещите септемврийски мами?!
 Преди малко си направих тест -  EFP и разбрах, че чакаме второ детенце. Не беше планирано, но е желано, говорили сме за второ, обаче изчаквахме. Сега се чувствам някак странно - от една страна съм щастлива, защото това е най-голямото щастие в живота на човек, от друга страна - ми е притеснено дали всичко ще е наред. Объркана съм. Само с мен ли е така?!

# 212
  • София/Търново
^MIA^ , насочих се по съвет на моя гинеколог /не съм от София/. И съм много доволна. Макар на моменти да ми идеше да я фрасна с някой голяяааам тиган. Жената просто е добра и съответно-презаета...

kriskata1979
, има си решение. Поне аз го реших така. АГ-то ми не е свързано с болница. Даже като я питах къде, така ми се изрепчи. И е мнгооого права. Където и да е-бебето вътре няма да остане. Няма останал самолет във въздуха, нали? Та... бях си по ЗК. Почти не съм плащала... Смисъл само за извънредно... И то, ако не се води пак по каса  Joy
На мен си ми предложи секцио, че имаше показания. Аз твърдо си отказах. Тук няма пари. Има факти около бременността. Та се радвам, че не се вързах към някоя болница! Е, все пак родих секцио  Laughing Ама бая се помъчих-друга тема. Пари в болницата не оставих. Ни стотинка. А си ме обгрижиха повече от това, което очаквах. Макар и не там, където исках. То моето раждане си беше куриозно, но да не ви занимавам.  Hug

# 213
  • Испания и Стара Загора
Момичета,не мога да взема никакво отношения по въпроса с болници,цени,лекари и т.н.Аз раждах в Испания и пак тук ще родя, и за това незнам как е в България.Но не си мислете,че тук всичо е наред.За цялата бременност правят само 3-4 прегледа с ехограф.Първия ми ехограф ще е в 12г.с.До тогава ходим на консултации с АГ,където ни теглят и ни мерят кръвното Rolling EyesХубавото е,че тук не се плаще нищо за раждането.Всичко се поема от ЗК.А секцио се препоръчва само ако има някакви сериозни проблеми,пречещи за нормално раждане. Peace
TRINITI добре дошла  bouquetНормално е да си объркана.Аз също се чуствам так,въпреки че бременността ми е планирана.Но не съм очаквала,че ще стане от раз.Важното е да сме здрави и да износим здрави бебета. Hug

# 214
  • София
За окръжна... За Вита питах по отдавна и не беше 2500...
Сега погледнах в сайта на Вита, секциото е 2 100 + 520 ЖК + поне една ФМ около 80-100 лв. и прави поне 2 700. Ще го мисля, има време, но честно - не ми се дават толкова пари на този етап, първото ми раждане там се върза 1 800 + 50 ФМ, егати инфлацията в тази държава.
За Окръжна цените ги знам от форума, не съм се интересувала все още, по нататък ще се свържа с моите хора да ме разведат из отделението и да ме запознаят с лекар.
Аааа, разкажи за раждането ти, моля те!

Тринити, честито и добре дошла при нас!

# 215
  • София
На мен много ми се ще в Токуда, ама не знам дали ще мога да си го позволя  Rolling Eyes За сега е раждане 1500 + 500пакет за бебето, но до Септември може и повече да стане. Иначе за там само хубави неща съм чела.
За чужбинско и аз съм чела, че даже в някои отношения е по-ле от тука. Малко е като по времето на майките ни - без много прегледи и ехографи и секцио в много краен случай. От една страна това е добре, защото не се притесняваш излишно с толкова изследвания и ехографи, но от друга тази неизвестност сигурно те побърква. А аз както имам една неуспешна бременност по абсолютно не ясни причини предпочитам повечкото изследвания и прегледи. Ох, момичета да сме живи и здрави пък както дойде!

# 216
  • София/Търново
_мариана, по ЗК в България са 2 ехографски прегледа. Крайно недостатъчно. За пари иначе колко ти душа иска.  Peace А за чужбина. Ако имах шанс нямаше да се и замисля. Раждане в България... Е, вече го минах. Да не Ви плаша де. Но искрено се радвам за anita29 . Испания е прекрасен избор! И шанс  Peace До 3 месец не ги броят за бременни поради "щастливите" аборти. Аз и за това отидох чак 4 месец на преглед, та ми изгоря направлението /валидност 1 месец/.

А за "Токуда" съм чувала и доста неприятни неща. Какво и за навсякъде. Всеки си преценява какво иска.

Ако бях тръгнала да раждам преди 20 гестационна или под 500 гр бебе бих отишла в  "Майчин дом" или "Токуда" заради добрите неоантологии-спасяват ги без проблем  Heart Eyes

Ники., веселата част само, но по нататък.  Peace

# 217
  • Габрово
TRINITI , добре дошла и на теб Hug
Не си единствената, която е объркана. И аз исках второ дете, но имах планове първо това да тръгне на ясла, а аз да поработя малко и да се почувствам като бял човек, но някой отгоре е имал други планове за мен Grinning
Ники, като слушам колко си доволна от секциото чак на мен ми се прииска да родя по този начин. Предното ми раждане и на мен беше в Испания и честно казано като изключа няколкото часа ужасни контракции самото раждане мина бързо, но пък с много разкъсвания. С месеци ме придърпваха шевовете и не можех да си седна на д-то. Иначе там ме кефи това, че никой не те гледа в ръцете какво носиш и въпреки всичко ми обръщаха страшно внимание. Там лекарства по никакъв повод не изписваха докато с бременна, но аз четейки какво изписват в Бг на другите бременни си го купувах и пиех тайно при нужда. Този път мисля да пробвам епидурала- някой има ли впечатления?
Аз едва забременяла чак пък тръгнах и да раждам Joy

Последна редакция: пт, 16 яну 2009, 18:08 от valkata78

# 218
  • София
Валка, ние да сме си подготвени, че не се знае.  Joy
Не знам хора, при мен така се стекоха обстоятелствата, че на всички нива - психическо, физическо и емоционално, раждането мина прекрасно.
Възстанових се за отрицателно време, в деня на изписването у нас се извървя доста народ, ами съвсем адекватна си бях. Посрещах, изпращах, черпехме, имаше и за гладене, накрая след като си тръгнаха всички си и почистих.
На 11-ия ден си изведох бебето с количката, на 13-ия ден правихме пита, пак имаше 20 души народ, на 14-ия ден мъжа ми замина в командировка за месец и всичко си правех сама.
Белега от поне една година не се забелязва къде точно е, ей за това много ще се пазаря и сега да ме зашият като хората, не да правят шевици върху мен.

# 219
Здравейте и от мен на всички бъдещи и настоящи мамчета тук!
Аз съм чисто новичка в темичката.На Коледа получих най-големия подарък- EFPПо-миналата седмица бях на лекар и той потвърди бременността с малката сладка точица на монитора Heart EyesПо предварителни данни съм с термин 02.09.2009.На 35 навършени години съм,това ми е втора планирана бременност.От първия си брак имам прекрасна дъщеря на 15 години.Какво друго да кажа за себе си като за първи постинг тук-невероятно щастлива съм и странното е,че се чувствам като подмладяваща се в момента,не знам защо.Може би се дължи на емоциите.Засега се чувствам прекрасно и силно се надявам да е така по време на цялото ми бременеене FlutterПожелавам на всички очакващи мамчета тук леко и красиво бременеене,изпълнено с много любов.Успех на всички и много Hug Hug Hug от мен засега!

Последна редакция: пт, 16 яну 2009, 17:13 от zasmyana

# 220
Ееее,колко много нови мами! Добре дошли на всички и лека бременност! Hug
Събрахме се много мами вече с по едно детенце Wink

Анита:нашите дечица май са родени  в една година и един месец. Wink

Днес отидох на лекар,видях точицата. Mr. GreenЗа пулс беше рано, каза да отида края на месеца и да нося и направление от личния.ще ме поеме жената,видя ми се доста компетентна и свястна,хареса ми.Към нея ме насочи позната.И най-важното,изобщо не чаках,прие ме веднага. Grinning

И двата пъти,въпреки,че бременностите са ми планирани,след като разбрах ,че съм бременна,чувствата са ...хм,доста смесени.Особенно,като започне да ти става и лошо в началото ,започваш да си мислиш: Thinking как добре си живеех,чувствах,наистина ли го исках това бебе? Всичко е от хормоните момичета и е нормално. Hug
Лека нощ ви желая. Hug

# 221
Има ли някоя мама от Димитровград?

# 222
  • Испания и Стара Загора
Добро утро и от мен,
arllina ами Алекс е роден на 14.07.2006г.Твоето детенце кога е родено?И сега кога ти е термина? Simple Smile
При мен няма гадене и повръщане,но и с предната бременност нямаше.Е,има някои миризми,които ме дразнят,но се търпи.Аз съм на ехограф чак на 16.02. и тогава ще видим бебчо за първи път.
незнам дали днес ще мога да пиша повече,защото Алекс не е добре.Вече цяла седмица е с гастроентерит(повръщане и разстройство),не иска нищо да яде и е отслабнал.Вече незнам какво да правя.Лошото е,че трябва да спазва диета за да се оправи,а той нищо не яде. Sad
На всички лек ден и до после Hug

# 223
# 224
Добро утро,момичета!  Hug
Надявам се всички да сте добре,наспани и усмихнати....Нали казват,че бебетата дори в началото на развитието си приемат емоциите и светоусещанията на мама и за да имаме хармонични бебчета,трябва самите ние да се влеем в хармонията....Ама ме изби на философии днес рано-рано...  Joy
Момичета,тъй като отдавна съм била бременна и някак ми се губят спомените от това,искам да попитам,някоя от вас запозната ли е с някакъв по-специален режим на хранене,който да благоприятства за по-дългото запазване на оптималните килограми по време на бременност?  newsm78...Не съм маниачка на тема диети и здравословен начин на живот,но се старая винаги да изглеждам добре и да не се тъпча с боклуци само и само за да се наям.Откак разбрах,че съм бременна,много се притеснявам за килограмикте,понеже все пак съм и на 35 Mr. Green Да не говорим,че самото качване на повече килограми създава благоприятна почва за доста болести след това,в това число и диабет Sick Та молбата ми е,ако има тук мамче,което също да се е замисляло над тези неща,да си споделим някои идеи  bowuu
Пожелавам на всички лек и усмихнат ден и много положителни емоции!  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт