Отговори
# 195
  • София/Търново
 Peace, изследванията са на гладно-особено кръвта, а урината е първата. Аз я приготвях от вкъщи в пластмасово контейнерче-10/25 ст. Първо малко се изпишквах, измивах и вземат стерилната проба. Така си спестявах второ даване, ако е замърсено нещо.

Има някакво специално изследване, специфично. То и специфично се прави. За мамите с диабет. Или когато се търси гестационен такъв. Тогава питате какво и как и спазвате инструкциите.

ЧХГ се взема по всяко време.

За изследването в МД, от 25 лева и не се поема от каса /по мое време/, в съответните периоди, за синдрома на Даун и т.н. също няма значение дали сте се нахранили. Тогава е важно снимката от видеозон да е актуална.

Това е май...  newsm78

# 196
Здравейте, мами   bouquet! Приемате ли нови попълнения в отбора? Втора бременност ми е, термин 20 септември, но ще е по-рано, защото ще съм планово секцио.

# 197
  • София
Здравей, Хедър и добре дошла!
Първото дете също ли със секцио го роди? Аз да, сега пак ще съм така, но при мен разликата е доста по-голяма.

# 198
  • София
 Heder   welcome Много мами станахме и много  с второ детенце  Grinning
toni84 този кеч-балсам съм го ползвала много отдавна като дете. Тогава нямаше боди лосиони и майка ми го купуваше, защото кожата ми беше толкова суха, че чак белееше по ръцете и краката. Обаче сега не съм го виждала по магазините сега. Не мога да кажа дали е ефективен, защото тогава бях малка, пък беше и единствената алтернатива.

# 199
Поздрави и от мен на Хедър !!!

Мариана и аз имам планиран преглед за сърдечни тонове за другата седмица и ми е много притеснено. Уж за втори път ще раждам, пък се шашкам повече от първия. Сигурно е от възрастта  Joy

# 200
Здравейте и от мен , днес ! Хедър, добре дошла!
Аз също вече се замислих за нещо против стрии, ще преровя теми из интернет и ще си харесам нещо.
Исках да ви питам някой от вас смята ли да посещава някакъв спорт, йога ? Аз ходех почти половин година на водна аеробика и ми се отразяваше много добре, засега прекъснах, но трябва да възобновя посещенията. Също така ходя и от време на време на плуване, което също го препоръчват много за бременни.
Освен това се замислих много и за йогата, понеже съм мнгоо тревожна натура и прсто се усещам посстоянно под напрежение , колкото и да се старая да се успокоявам. Днес даже толкова накриво ми тръгна, че ревах тука на работа, някои колеги ме видяха, въобще някакъв ужас. Много се притеснявам да не вредя на бебчето, някак си не мога да осъзная още какво става.
А иначе ако има някой ентусиаст, ще се радвам да ходим заедно на йога или на аеробика.

# 201
Благодаря ви за топлия прием, момичета  Hug!

Ники, да, и първото беше секцио, изчакахме до последно, дори преносих с един ден, но той, образът му с образ, да вземе да се омотае в пъпната връв и тоновете му паднаха, та се наложи набързо да го изкарат с цезарово. Беше повече от мечтаното раждане, защото както обеща доки - нищо, ама нищо не усетих. Когато преди два дни видях двете черти, се притесних не толкова, че е твърде рано, колкото че съм секцио. Но вчера доки каза, че няма никакъв проблем! И с мъжа ми решихме, че ще си чакаме септемврийчето!

Мариана, toni84, за Кеч-балсама - аз се мазах с него миналата бременност. Размесвах го с маслото на Икаров против стрии. Нямам нито една. И сега пак ще бъркам същата смес.

gingerina, и аз съм много за ходене на йога, но организацията ми хич я няма. Но гледам да ходя ... много да ходя!

# 202
Здравейте,
Мен темата за спорта също много ме интересува. На първия преглед попитах докторката и тя беше много скептично настроена- гимнастиката била много натоварваща, плуването не се препоръчвало заради мръсните басейни ...
Аз по принцип много обичам да плувам и доста съм ходила по басейни и никога не съм имала някакви проблеми, но сега някак си ме хвана шубето. Една от колежките ми беше бременна миналата година и ходеше на водната гимнастика в Спарта и не съм чула да има проблеми. Може би трябва да и се обадя.
Купих си една книжка с йога упражнения за бременни за периода 1-12 седмица с идеята да ги правя, но после прочетох, че не било добра идея да започнеш с йога за пръв път в живота си точно по време на бременност...
И нещо друго ме притеснява- понеже не съм ходила постоянно при една и съща гинеколожка (гинеколог) като си направих теста  EFP и стана ясно, че трябва да си намеря някой, който да проследи бременността и отидох при докторката на една приятелка. Проблемът е, че не ми направи много добро впечатление. Малко печалбарски настроена ми се стори. Аз нямам против да си плащам и ще го правя, но все пак не ми се иска да виждам касовия апарат в очите на лекаря! А и тази работи в Св. Лазар, а аз не мисля, че искам да раждам там.
Споделете моля, как си избрахте доктор за ЖК и какви бяха водещите мотиви?

# 203
  • София
Хедър, на мен лекаря, който ми прави първото секцио ми каза, че 8-9 месеца е минималната разлика и няма да има проблеми, всичко за това време си е добре зарастнало. И на мен операцията ми мина много лесно, възстановяването също, така мога и 10 деца да родя.  Laughing
На мен мечтата ми беше децата ми да са с много малка разлика, но нещата така се завъртяха, че сега ще са с "голяма - 2г. и 10м." по моите стандарти. Имам двама братя, с единият разликата ми е 1г. 2м. а с другия 4г.11м. и имахме невероятно детство, все бяхме заедно.
Мен за спорт не ме чакайте, ако някъде ще има 100м. вита баница ще дойда обаче.

# 204
  • Испания и Стара Загора
Здрвейте мами септемврийки,
хайде и аз да се запиша.Видях двете чертички на 31.12.,идеалния новогодишен подарък.Термина ми се пада на 1.09.09г.Това ми е трета бременност-първата приключи зле,със спонтанен аборт в 15г.с.,а от втората имам прекрасен син на 2г6м. Heart Eyes

# 205
  • София
Криска, бягай далеч от такива лекари. 100 причини ще ти измислят за да ти измъкват пари, конкретно в Св. Лазар дълго време ходих на профилактични прегледи - е никога не разбрах за какво точно и по колко трябва да плащам. Никакви документи за плащанията, всеки път различни сметки, абе като цяло с това печалбарство много ме отблъснаха. Дори да си напълно здрава ще те натискат за секцио, за да не им се бърка графика защото работят и на други места.
Аз първият път попаднах съвсем случайно на лекаря, при който ми беше ЖК, после при него и родих. Обаче сега, на една заплата, а и в близките 3 години все ще сме така, малко ми е съвестно да източа от семейният бюджет 2 500лв., че и повече за ЖК и раждане. Родих във Вита.
Смятам да ходя при един лекар в кварталната поликлиника, от който съм с прекрасни впечатления. Паднах в 7-ия месец много лошо по едни стълби и отидох в поликлиниката, човека веднага откликна, направи пълен преглед, тонове, всичко на бебето. Донесе ми вода, че бях много разстроена, изчака ме да се успокоя и категорично отказа да вземе пари, нито официално на касата, нито на ръка.
За раждането засега съм се насочила към Окр. б-ца Св. Анна, имам "връзки" там, пък и ВИП ражданията са доста по-поносимите 500 лв.

Добре дошла, Анита29! Прекрасна бременност ти желая!  Hug

# 206
  • София/Търново
Ники., провери цената пак... Аз като проверих преди 4 месеца друго казаха...  Sad

# 207
  • София
Ники., провери цената пак... Аз като проверих преди 4 месеца друго казаха...  Sad
В коя болница, във Вита, или в Окръжна?

# 208
  • София/Търново
За окръжна... За Вита питах по отдавна и не беше 2500... То не, че няма телефони, но има Дни на отворените врати. Ходих на всичките АГ-та, а тези без официален ден с уговорка. На места ти съобщават само цените  Joy Най-много е в "Токуда", ако си без направление. Да уточня-там ни разведоха и ни обясниха много неща. Даже бременлийски и пост-теми се обсъдиха...

Линк, за да следите где и кога, и как. Съвет: обаждайте се предварително-не им дреме-връщат! Все пак влизате навсякъде... Хмм, паднал им е сървъра, но иначе:

http://www.9m-bg.com/display.php?page=scool

# 209
Точно това, че ще искат да ме накарат зорлем да е секцио, най-много ме притеснява. И за това много се чудя. От една страна имам допълнително здравно в Закрила и те ще поемат част от разходите (не поемат избор на екип и VIP стая, но пък покриват голяма част от сумата, ако на фактурата пише само раждане). Това значи, че дали ще раждам в Щетев или в Токуда, ще платя почти едно и също. Но малките частни болници ме притесняват, защото всички казват, че при усложнения не могат да реагират. Може би на Щерев бих се доверила защото са доста близо до Тина Киркова.От друга страна големите мизерни болници също не ме привличат особено... Абе в голяма чуденка се вкарах!

Общи условия

Активация на акаунт