87 Американски късметчета в новогодишната баница

• 23 782
  • 289
  •   1
Отговори
# 210
  • usa
майки на ученици-колко голяма трябва да е раница за К-1гр?

достатъчно голяма, за да побира два листа с размер а4. според мен основното и предназначение е да свикват да носят раница и да не я губят.

# 211
За чантите да допълня - нашите деца, а предполагам и другаде, имат веднъж седмично посещение на училищната библиотека и си избират книжка за четене, в К-1 беше по една. Така че може би е добре чантата да събира и книга за тази възраст, от по-големите формати. Не че иначе би било фатално, но самите деца се чувстват по-комфортно, ако могат да си затворят нормално чантата и няма риск от разсипване и губене.  Simple Smile

# 212
Честита Нова Година и от мен! Много здраве и сбъднати мечти! Hug

Честито на рождениците!  bouquet

Агентке, дупе да ти е яко, ако Ангелината е бърза и инатлива като ЕйДжей Laughing

Пристигнахме с доста проблеми, но живи в Остин.

Ще дописвам после, че 2/3 от кутиите са неразопаковани..........

# 213
[Успехът за мен е категория субективна,няма универсален такъв.

Има много статистики напоследък за академията, за жените в медицината, или при жени корпоративни адвокати, които показват, че "бебетата имат значение" за успех и retention в професията. Но това е тема, която явно само мене ме вълнува, така че млъквам.

Така е като никой не ми отговори за матресите Simple Smile BTW, не купувайте sleep number bed. Имат страхотна реклама в магазина и изглеждат много high tech, но имат и проблеми с air chambers i mold (не знам как се превеждат тия). 

Последна редакция: пн, 05 яну 2009, 06:41 от Pixie

# 214
Иве, казвай как се адаптирате, като имаш време..

миз, не е кръчмарски код, говори се и за кабелчета, радиаторче, ключета, колица, и подобни..

# 215
Пикси, всички работещи или не ни вълнува проблемЪТ.... аз съм оптимистка, ще се променят нещата, но може би не за нашето поколение....

# 216
Писки,би ли дала повече инфо ако имаш,моля,много интересно би ми било да прочета какво е обективно "успех" в моята сфера.Темата вълнува мен лично,като работещ родител на 2 малки деца и с доста "мъжка"професия, особено много. Определено викам до небето като чуя че децата са "виновни" за неосъщестяването професионално,никой не казва че е лесно,но и седенето у дома с 2 деца под 4 не е уок ин тъ парк,затова моята мантра е че човек трябва да е щастлив с изборите си,каквито и да са те,и да,това е успеха.Да се сравнявам с когото и да било,никога не ми е било интересно,известен факт е че жените взимат по-малко от мъжете навсякъде по света,ако не ми харесва ще си седя у дома.Ретеншън-пак ? на избор,никой не кара никого зорлем ни да ражда,ни да си седи у дома.
*
мерси за раниците,миз и блажка,помогнахте ми много.Ния верно е дребна,но 80% от предлаганите са и до под колената..има пак наука по темата се оказа,прискул раница
http://www.potterybarnkids.com/products/sm820/index.cfm?pkey=cba … Dlunch%2Dbags%7Ck
купих 1 размер по-голяма,ей таз
http://www.potterybarnkids.com/products/g100/index.cfm?pkey=cbac … Dlunch%2Dbags%7Ck

# 217
За много години на всички   bouquet
 ЧРД на дечицата на Кейси и Ати - да са ви живи и здрави.  newsm59
 Честити ходещи крачета на малката Агентка - да е много пъргава и да не прави огромни бели. Аген не е толкова страшно , само в  началото  Wink

ЧРД и на Аталанта да си жива и здрава     cook ( торта да чакаме ли  Wink )

# 218
Анет, не разбираш. Никой не говори за щастие, и моите лични избори са съзнателно и щастливо направени (с години обмисляни).  Никой не се оплаква. Но неравенството в гледане на деца между мъже и жени е действителност е факт за повечето семейства, дори когато жените работят. За това приказвам.  Данни и статистики има много. Спомням си, че си в академията, така че имаш достъп до тях.  

Малкото работещи майки, които познавам лично, все имат някакви съмнения за това, че вършат нещо половинчато защото никой не е супър-хюман. Каквото и да казваш, колкото и да си организирана, не можеш да отделиш толкова време и енергия на проект ако мислиш за обяда, за избор за училище, за възпитание, и т.н. както някой който няма тези задължения и може да дедикира 100% от себе си. Както винаги, много категорично звучиш за всичко. Може би някой ден ще постигна тая пълна липса на колебание в живота ми...

# 219
Писки,не разбирам очевидно,извини че се намесих с категоричността си,но ако имаш статистика какво е обективно "успех" в която и да била сфера бих била много задължена.

# 220
...

Последна редакция: пн, 05 яну 2009, 06:40 от Pixie

# 221
Пикси,благодаря. Не мисля че има (което ме връща на казаното за субективността на успеха), затова и помолих за детайли. Доколкото разбирам, моля поправи ме ако греша, описаното от теб е личната представа за успех на познатите ти академици,не обективна статистика базирана на систематичени изследвания. Колкото до съмненията-и те са въпрос на избор.

# 222
Анет, you keep missing the point. Моята теза горе е ясна (няма да пиша пак) и е свързана с разликите при мъжете и жените, когато става дума за семейни задължения и работа. Статистиките са за тях, и ако искаш, можеш да ги намериш. Дори ако отвориш архивите на CHE, ще намериш някои "науки" по темата лесно. Наскоро там имаше статия за младите жени-лекарки, които предпочитат да работят парт-тайм за да направят "място" за деца в живота. 

Твоята теза, обаче, не я виждам. Продължаваш да говориш за лични избори, което е клише to begin with. Разбира се, че са лични и субективни. Finally, dадох ти пример от област, която е сходна на твоята. Моята не искам да коментирам.

Това е пойнтлес. Take it easy, and enjoy the evening with the kids. Аз отивам да чета книга на моето  Peace

# 223
Пикси,мерси за чата.Разбрах какво каза още с 1 си постинг. Това к аз се опитвах да кажа аз е че всеки сърба каквото си надроби (вкл и търпейки мъж к не попипва нищо в дома) .Жените лекарки описани от теб така са си избрали,това прави ли ги по-малко успешни?За мен-не,дори напротив,което отново ни връща на субективността на успеха.

# 224
Анет, благодаря за интереса, но не ми се обяснява тука моята представа за успеха и още по-малко моята област.  Има много статистики за ролята на децата в живота на млади жени професионалисти. Ако те интересуват, намери ги.

А понеже познавам много академици, сред които си и ти, (SO преди да си продаде душата на корпоративния свят Simple Smile беше от тях също), знам, че за повечето успехът е пълен професор в R1 institution (защото трудно се живее на софт мъни в несигурна икономика), с грантове и талантливи Ph.D. studenti.  И ако жената академик води децата на клас по гимнастика през уикенда, докато нейният мъжки колега пише статия, можеш да си сигурна, че ако тя не се сравнява с него, то search и други комитети ще ги сравняват. Ще ги сравняват и като дойде време за всякакви други промоушънс.  And that's life.

Pixie,

Всичко, според мен, е въпрос на приоритети. Това важи и за дефиницията на "успял".  Преди да имам дете бях доста "успяла" за възрастта си и професията си (лицензирана професия упражнявам и освен това имах и академични аспирации, вкл. и научен докторат). Имах си всички предпоставки за сериозен професионален успех, обаче (както каза моят шеф "XXXXXX реши да се възпроизвежда). След като се "сдобих" със семейство и дете и ми се случиха редица непредвидими случки се наложи да си променя приоритетите. Сега също се смятам за успяла, но в малко по-различен аспект. Смених си хектичната работа за такава, която ми носи по-малко приходи (доста над средно-статистическите, но далеееч под средните на колегите ми).  Работата ми е много интересна, с регулирано работно време, пълни бенефити и много по-малко стрес. Имам време за семейството си и детето си с други думи. Освен всичко, има и перспективи за вбъдеще, обаче не съм сигурна че искам да се възползвам. Много ми допада работата ми и имам чудесни възможности да отделям време за детето си и не смятам да променям нисто поне засега. Май съм си намерила "нишата" или вероятно равновесието между амбиция и комфорт и смятам да се въползвам напълно от ситуацията и да се "радвам" на живота.
Пожелавам ти го и на теб -  не е лесно, но е постижимо.

Общи условия

Активация на акаунт