Отговори
# 225
Ох, забравих, и ние ще кандидатстваме за ясла утре сутрин. Вече се записахме в списака, дано някой го зачете този списък, въпреки че аз ако вися пред ясата по нощите а някой само се е записал и е изчезнал...няма да е много чесно. Стискайте палци за Гого да си вземем предно номерче, че да го приемат и него. Laughing Hug Hug Hug
Вале, успех и на вас, и да не премръзнете на тези дежурства. Мойте юнаци няма кой да ги гледа, а големият е и малко болен, така че мъжат ми ще кандидатства, аз ще си стоя на топло в къщи Laughing

# 226
  • София
Ох, затрих си цял пост  #Cussing out и сега ще бъда кратка, защото детето е будно още - кучката се разлая по комшиите, които си изпращаха гости, и я събуди. Пък аз съм с една супертракаща клавиатура, понеже Василия ми строши безшумната, и рискувам съвсем да я разсъня.

Аз съм си фирнала порядъчно послучай края на ваканцията / с греяна ракия от камиончето на Юлето  и зимен Туборг  Embarassed/  и сега сън не ме лови, но ще се натискам, че имам по-малко от 5 часа да се наспя.

Днес си направихме много приятна разходка из снега, после Васето спа като отрязана 4 часа  Shocked  Щяхме да купуваме шейна, но в Щъркела бяха свършили и утре ще търся отнякъде. че с тая количка не ги виждам с Мими /бавачката/ как ще ходят за манджата. Ето и снимки от днес, на който му се гледа - http://www.snimka.bg/album.php?album_id=325852.

Честити ходещи краченца на Дани и Гого! Hug

Снимчице, мислех да те завлека някъде на кафе утре, ама ти явно си се барикадирала в къщи в тоя сняг. А и като се замисля, сигурно ще ме гони махмурлука и няма да съм добра компания. Айде друг път, от мен да мине  Whistling

Вече няколко нощи се събуждам около 3ч. с една рошава глава, надвесена над мен /това не е сцена от хорър, а е Василия, чието легло е до моето/. Не плаче, но се опитва да осъществява контакт, и ако не й обърна внимание, се разсънва. И иска да идва при мен в леглото. Та по туй време си се събираме двете, взимам я, какво да правя  Tired И спи като пън. Аз дето толкова се оплаквах, че детето ми не ще да спи при мен и да се гушка, сега пък не мога да се отърва от нея. Ще гледам да я отуча, колкото и да ми е миличко, като се гуши в мен. Все си мисля, че е етап от адаптацията й в новия дом.

Марианче, Дита, радвам се, че сте успели да се откъснете и сте си прекарали добре  Hug 

Василия си има нова дума - "бадаля" /благодаря/  Joy Носи ми разни неща и си благодари самичка  hahaha

Просто Аз
, успокои ли се Ная? Аз бих поизчакала малко, защото зъбите предизвикват подобни кризи и може и от това да е  Peace

Оставям ви, че сигурна ставам досадна, а и нищо смислено не ми идва наум.

Лека нощ! Мноооого кратка бях, няма що! Laughing

Биси, Валенсия, успех! Дано да се класирате в тия ясли! То и при вас същата галимация като в София ще излезе....

Дес, все забравям да ти кажа колко ме развеселява новият ти аватар, като го видя  Laughing  Как се е захласнала Хриската  Joy  Joy

Сладурче, как си, душичко?  Hug

Последна редакция: пн, 05 яну 2009, 00:41 от Цецето

# 227
  • София
Добро утро и от мен - една наспана мама ( Нина нощува при баба си и дядо си).
При нас е белоснежна приказка. Толкова много сняг има. Ние още си нямаме шейна, но май е редно да купя  newsm78 . То просто е грехота - само не знам кой ще я дърпа ( Аз не си падам ммного по мокренето в снега ).

При нас нощното ставане е всяка нощ. Пищенето и гушкането в мама също. Явно е някакъв период . Не е възможно всичко дае само  от зъбите.

Мишлета, по едно кафе за отскок...

# 228
  • София
Добро утро Simple Smile И аз пия кафенце, сега си сипвам второто Simple Smile

Днес няма да ходя за кухнята, защото не виждам начин, по който мога да стигна с двамата. От утре пускам Любака на ДГ и ще ходим с шейна или с количка.
Не се събират двамата в шейната, а пък за чук и гек-а Павката е малък.

# 229
Добро утро!

Юле, браво на Данката! Смело да стъпва напред!

Деска, нацелувай сладката Симона и от нас  Heart Eyes
Ние сме със столче на Чиполино от баткото, но ще го сменяме, понеже е до 10кг, а и не е никак удобно. Но все пак говорим за модел от преди 6 години  Whistling Както Юлето бе писала, когато Лили заспи, главичката и кимва надолу  Confused А и много дървено ми се струва и адски неудобно  Peace И аз въобще не знам какъв или по-точно какви да купим, че то и за баткото трябва, ама пусто много пари и баш в този период  ooooh! Ама като не ни стигна акъла на есен да вземем  Mr. Green

Катюшке, Ренка, много сладки Нина и Ема Heart Eyes

Дианче, качи малко снимки от проюапулника, пък и от Враца  Whistling

Просто Аз, как е Ная днес? Силно се надявам да е от зъбки  Hug

Валенце, радвам се да те "видя"  Hug
Успех със записването за ясла  Peace

Биси, честито прохождане на Гого  Hug
Стискам палци да ви дадат предно номерче  Peace

Марианка, успех и на вас с ялите  Hug

Свърши ми времето  Laughing

# 230
Добро Утро момичета!
Ная спи,мъжо не го пускам да влиза при нас (ние спим в общо помещение - хол-трапезария-кухня,където е и РС-то,а мъжо (и аз когато майка е тук) си спи в спалнята...)Та  сега мога да ви кажа 
Честита Нова Година! Нека 2009 донесе на вас,семесйтвата ви и любимите ви хора много късмет,много здраве и сбъднати мечти! И дано Бог ни дава сили да преживяваме всяко житейско недоразумение леко и бързо! Целувам ви и ви благодаря,че ви има (догодина мисля да ви сложа като късмет в баницата )

Сега за Найчи...Много се двуумих.На няколко пъти бях на крачка от палтото,но накрая реших да не я водя.Е - естествено го реших,когато след двучасова борба по никое време все пак заспа.Точно както арабела каза...когато се изтощи до край приключи борбата ...колко гадно звучи Sad  Днес мисля да я заведа за всеки случай на ушен и,ако няма много хора за чакане да ни прегледа.И аз обичам да се подсигурявам,да чувам различни мнения,пък после да взимам решения.  Благодаря ви момичета,че ви има пак!  Аз разказвах на майка ми тази сутрин как имам спомени от това,че ме е боляло ухо. Спомените са ми НАПЪЛНО ясни,а се оказа,че съм била на 3г и половина - е... мозъка ми не е запомнил по-голяма болка. За това така се притесних и разтревожих.

Кофти започна тази година за нас май... Ная е със сополи от миналата още,после слезе надолу в гърлото,но по думите на доктора е "леко сочно" и си останахме на капки.Аз и майка също минахме след това през сополите.Но ... всяко зло е за добро...каквото и добро да има в болестите Simple Smile НГ си изкарахме добре - аз си пиинах порядчно,а мъжо - малко повече от порядъчно Simple Smile суответно му се доспа в 3ч и се прибрахме.После се подрапахме на 2 и 3-ти .. но рова го отдавам на обща раздразненост покрай насъбралите ни се проблеми. Душичка ми е той.
Отделно на това майка ми само ми дърдори,че съм се разболяла от някаква нова болест (забравих името) - вманиачаване в здравословно хранене и въобще живот. Показа ми някаква статия...най-интересното е,че отговарях на 8 от 10 критерия ... странна работа.Малко се стреснах,защото много добре знам,че да си пристрастен към Каквото и да било не е хубава работа (имам ясен пример в семейството си - 2бр) Като казах на майка,че в такъв случай ще почвам пак да пуша по цигарка-две на ден (дааа момичета,все още ми се пуши и все още одържам фронта),защото няма нужда да се вманиачаваме в здравето тя реши,че е по-добре да съм маниачка хахахаххаха.

Радвам се,че сте изкарали добре момичета - по един или друг начин Simple Smile кой подремнал,кой в балкан без ГСМ,кой шумно с приятели - важното е,че в сърцата ни са били любимите хора,които пренасяме от година на година!
Сонче и аз с 2-3 кг отгоре,но останових,че от повечето алкохол съм задържала якоооо вода.Ужас.И аз ги свалям още,но главно със спорт.Е направих и един безвъглехидратен ден (но не от тези на Дюкан) и сега съм чат - пат добре Simple Smile Иначе и аз капя Тобрин - доволна съм.След като отмине конюктивита и изхвърлям,че има трайност 30дни след отваряне.
Ренито - един път сложа,друг път - не. Както дойде,но ако съм направила топъл хляб - задължително Simple Smile
Жуто - радвам се,че малчо е добре вече! А за ходенето някъде сама...аз пък така искам да ида САМ самичка някъде за 2 дни ей така да си помълча...но кой да ме пусне?
Катето - с Ная силно те прегръщаме за подаръка! Но искам да разгледам сайта,а не знам с каква програма да го отворя,моляяя...хелп!

Така....Ная ссе събуди докато пишех поста.Събуди се в много добро настроние,но... с ЖесТоКо зачервено дупе Sad   ще я водя при частния педи,понеже при другия ще е лудница сигурно и после на ушен...дано всичко е наред.

# 231
Естествено, нямаше да си дам последните пари за този стол или да се лишавам от други по- важни неща, за да купя "марков" стол. По същата причина не си сменихме седалките на колата, за да добавим Еди-какъв-си-фикс.

Сигурна ли си, че нямате еди-какъв-си фиксът? Те са едни скобки на седалките и столчето се връзва с едни каишки със накрайник към тях. Това е прословутата изофикс система. Има и една тънкост, която е масово непозната. Ако ползваш изофикс, не можеш да ползваш коланите на колата за закрепване на столчето. Или едното, или другото. Изофиксът е най-сигурният начин за закрепване в смисъл, че най-силно ограничава движениято на столчето напред при удар. Има и още една тънкост, най-сигурно е седалката да е максимално изправена, да не е в полегнало положение, защото при челен удар коланчетата се врязват в детето. Ако е изправено, силата на удара се разпределя равномерно, но ако е полегнало, силата на удара е предимно в коремно-стомашната област, което е опасно. Това важи за столчета, които гледат напред. Бебешките кошници, които гледат назад, са най-безопасни за превозване, при условие, че не са с вдигната дръжка.
Аз първоначално бях харесала  Конкорд, но като видях подпората за глава на Бритакс и веднага си предствих как на Иво няма да му виси главата настрани, като заспи и си казах - ето го моето столче...  Никога не бих си взела столче на Чиполино или Бертони, защото в момента имам именно Чиполино за Иво и се ужасявам всеки път, когато тръгваме нанякъде. Въобще ми е невъзможно да го стегна като хората, детето през цялото време се пързаля напред-назад, като заспи, главата му виси и се клати на всички страни, през лятото се спарва ужасно, коланите редовно се усукват и той си се измъква от тях с едно движение на рамото, дунапренената тапицерия се разпадна на първото пране и непрекъснато се пилее. Кошмарно е, а и аз си имам фобия към автомобили, така че парите не са ми фактор в това отношение.

Биси, самостоятелните седалки са за деца над 5 години. Както и столчетата, които не ползват самостоятелни коланчета за закопчаване на детето, а коланите на колата. Причината за това е, че коланите на колата не хващат добре по-малко дете и то може да изхвръкне при удар, въпреки че е закопчано с тях.

Ели, на Дани бебешката кошница все още му става, а и препоръките са да се ползва максимално дълго, защото е най-сигурния начин да возиш бебе  Peace
Той обикновено спи в колата, така че му е много по-удобно от обикновено столче.

Късмет на варненските кандидатстващи  Praynig

Ние, както казах, вече сме вкъщи. Успяхме да направим почистване вчера, сготвих за 3 дни напред, а днес трябва да изпера и подредя  Tired Хич не обичам да подреждам.
В Пловдив изкарахме добре, с няколко изключения. Децата вдигнаха температура между КОледа и Нова година, но без последствия. Нито едно сополче, нито едно закашляне. Но пък и не съм им давала лекарства, само едната вечер Панадол, за да заспят спокойно. Дани се обзаведе и с нещо като разстройство, по точно - със слуз. Вече трети ден е на диета и двамата не издържаме. Той, щото непрекъснато се мотаят храни край него, аз, щото ми писна да го свалям от столовете до масата и ми гръмнаха ушите от жаловитото "мамм-амм-аммм" ("мамууу, дай да яммммм").
С родителските тела си изкарахме много хубаво, аз по принцип не съм по семейните събирания, защото съм реалист, но тази година надмина и най-оптимистичните ми очаквания. Всичко беше песен и манджа, ама толкова манджа, колкото през живота си не съм изяждала. Минах на едно храненен дневно, щото просто не можех да поема повече. Качих 3 килограма за 3 седмици. Ако не ми беше дошло, сериозно щях да се замисля дали да не си взема тест за бременност. На децата за съжаление не им се отрази, а тъкмо те имат нужда да трупнат по някое килце. Те също си изкараха хубаво, затрупахме ги с подаръци. По този случай им събрах всички стари строители и бебешки дрънкалки и ще ги подаря на някоя ДГ или ясла. Легото е страхотно, аз им взех и на двамата по едно, съвместими са им частите. Днес следобед като заспят, ще седна да си поиграя и аз  Blush Има човечета, цветенца, оградки, прозорчета. Ще направя кулата на самотната принцеса.
Засега ви оставям, че този багаж наистина трябва да го разпределя по гардеробите.  Tired Tired Tired

# 232
Добро утро!

Кате, мерси за кафенцето! kaffeetrmker_2

ПростоАз, и Симона ми направи такова изпълнение преди 10тина дни - заспа и след час се събуди с голям рев, и рева и рева...пускахме й едни нейни любими филмчета, малко се успокои и пак рева...после се изтощи и заспа. Confused Тогава не предприех нищо, дано и при Найче е било някаква фазичка. Heart Eyes

Чета как си возите дечковците с шейни. Ние нямаме и много ми се иска да пробвам първо дали ще й хареса, да не се окаже поредната покупка, в която Моната не седи. Laughing Тук визирам проходилката (не повече от 5-10 мин на ден...), бънджито, кошницата за кола, и онзи период с количката... Whistling Благодаря и за мненията за столчетата и ние не сме от много пътуващите и май ще заложим на по-евтинко, колкото да имаме. Blush

Успех на кандидастващите за ясла. fingerscrossed Малее...не ми се мисли за този момент. Ако трябва да пусна Симона на ясла сега това би било трагедия за нея. Толкова е привързана за мен, идея си нямам защо. Не е да не идват хора, бабите, дядовците, оставяме им я...но чужд човек да я гледа, даже и за минута - абсурд! Naughty Ще реве до дупка. Tired За това по-скоро обмислям вариант да си вземам отпуските от държавното даскало до дупка и да бачкам в частното, ще търся и преводи и уроци...абе ще я скалъпим някак си. Wink за ясла - найййййй- рано есента ще мисля. Simple Smile

Ще ви наглеждам. smile3521

# 233
  • София
ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА!  Hug
ПОЖЕЛАВАМ НА ВСИЧКИ ЕДНА ПРЕКРАСНА, СТРАХОТНА ГОДИНА, ИЗПЪЛНЕНА СЪЗ ЗДРАВЕ, ЛЮБОВ И МНОГО ВЪЛНУВАЩИ ПРЕЖИВЯВАНИЯ.ДА НИ РАДВАТ ДЕЦАТА, ДА НИ ГЛЕЗЯТ МЪЖЕТЕ И ДА НИ СЛУШАТ БАБИТЕ   Laughing.ЦЕЛУВАМ ВИ ВСИЧКИ!
  lovekiss lovekiss lovekiss
Нещо не можех да пиша от вкъщи тия дни, надявам се днес да успея вече да се включа истински  Laughing
Много усмихнат ден  newsm47

# 234
  • София
Така, сега ще пускам по малко, но често, че в офиса е така  Mr. Green

Не съм писала дълго, още преди празниците ни изненадаха на работа, че няма да продължим дълго, най-вероятно ще минем на половин работен ден и най-много да изкараме до март.
Не се чувствам добре тук и беше въпрос на време да го кажа аз, но така като ме изпревариха е по-гадно  Mr. Green.
Ще видим, всяко зло за добро, може след време да ми е смешно като погледна назад /дано, де  Rolling Eyes/.

Иначе попътувахме около Коледа, видяхме се с близки и приятели, не бързахме като друг път и ми беше супер.Във Враца сме се разминали за малко с Дианка, но и късно прочетох, страшно щях да се зарадвам, ако бяхме се срещнали, щях да опищя района сигурно  Laughing.Казаха, че вторият ден /когато са пяли ПИФ е било супер/.
Във Видин поседяхме при сестрока, то направо се видяхме в промоция с племенниците, те гледаха Александър, а аз пиех спокойно кафе, даже излязох няколко пъти сама с приятелки  Rolling Eyes.Абе, друго си е да има кой да те отмени малко  Heart Eyes

Малко се поразглези малката ми душичка, ама сега се надявам баба му да го стегне пак.Аз не спрях да си го гушкам, не ми стигна времето даже, пак се залепи за мен, та ще видим сега прехода към баба как ще е Embarassed Hug

Със Слави не спряхме да се караме, не знам балкански или какъв синдром е, но не е на добре тая работа, хайде да не бързам да се оплаквам, но всяко предположение за трудност, която ни очаква, не ни сближава, а направо ни ...

Не исках да звуча мрънкащо, защото се чувствам оптимистично и очакващо, но така прозвучах.
Спирам с мрънкането и започвам по същество  Laughing

# 235
Здравеееййтеееее и добро утро!
 Hug Hug Hug

Леллееее, аз сериозно се притеснявам за нашия нощен сън, това дете спи спокойно до 23ч и се започва едно реване, сяда в кошарата и не се кротва изобщо. Опитах да не отивам изобщо и да не го азсейвам, викам си той ще се умори и ще заспи, аааамииии  Shocked ooooh!, седи и реве, изправя се после и със сълзи и хрипове продължаваме, на какво да го отдавам вече бе м*** му.....!?! Взимам го и го галкам по главичката и челцето и веднага се отпуска и заспива, страх ли го е, студено ли му е, /крачетата му винаги топлички/, в стаята е една и съща Т,спи със същите завивки, възглавнички, играчки, НЕЗНАМ честно-незнам какво да го правя,приспя си го на дивана гушнат в мен, оставям го в кошарата и започва кошмара отначало.Това с часове продължава и се усещам,че се плаша малко,......Аз която винаги съм била против спането на детето в леглото на родителите сега практикувам точно това, защото посреднощите съм парцал и спим заедно  Sick Twisted Evil Shocked Embarassed Хем ми е приятно, хем ми е притеснено, дано ме разбирате мацки, давайте съвети, кво да сторя аз сега???? Айде при Цеци може да има ефект новото жилище и е нормално, а при нас????

За столчетата - много се накефих от всички отговори и картинки! Юлче вашето има ли за регулиране до легнало положение като заспят децата, аз не видях, ама и не разбирам немски,че да си прочета.Решението ти много ми харесва, за колко време ще доставят столовете?Съветите ти също са адски ценни, не съм чувала за повечето неща, които споменаваш за "фиксовете", ще те помоля скоро за частна пресконференция Simple Smile  Joy

Иначе и ние за сега сме в кошничката, Ники не дава признак че му е неудобна, но за мен е несигурна....Крачетата му вече опират седалката на колата и е малка, личи си.Затова много бързо трябва да взимаме стол.

Някой може ли да ми каже в София къде тези столчета са с най-голям избор и къде има явно разлика в цените, в смисъл къде са по-евтини?В Джъмбо има ли столчета за кола, че мъжо ще ходи сам да го избира/а раб.време на Джъмбо знаете ли????.

Деси- Просто Аз - спокойно мила, снощи щях да ти пиша в Скайп-гледах че си онлайн, но сметнах че си заета с Най, предполагам е нещо временно, я зъби, я нещо друго, Ники редовно ми прави такива номера и вече съм свикнала, аз пък съм от тези, които последно звъня на педито, ама и тя е една заспа, че затова сигурно.Първо тук вас се допитвам и после друго. Не че е много правилно, ама за сега сме били така. Радвам се че пишеш дълги постове, знаеш какво отношение имам към твоите неща, писани и неписани!Надявам се скоро да осъществим някои планувани идвания, къде Плевен, къде София.Ще стане, споко.
Сладурче - в домашна обстановка сме, в механата на кумовете Simple Smile Ти как си, нещата поуспокоиха ли се, не си писала нищо....
Таш - не звучиш мрънкащо,а обнадеждаващо Simple Smile Спокойно сега, важното е че си си починала,  видяла си близките и си разнообразила, нали? Ще се оправите със Слави. Като ми заговорите за Враца или Видин настръхвам - мразя ги тези дестинации.Майка ми е от там/Враца/, съответно баба ми и дядо ми и свързвам редиците ваканции и гадни и скучни лета, които съм изперквала там, града също не ме привлича, незнам може би съм пристрастна вече....

Успех на всички кандидатстващи з аясли днес, да кажете после какво е станало.

Браво и за вчерашните 2 прощъпулника, децата са се ориентирали страхотно Simple Smile Да са ви живи и здрави.

# 236
Такаааа, получихме 58 номер за яслата, което е добре, тъй като номерацията е за цяла Варна, за всички ясли. Мисля че имаме голям шанс да влезем Grinning Дано Praynig

Юлче, права си, както винаги, за седалките, но мъжът ми е със служебна кола, в която разбира се не може да държи постоянно столчето. Поради което често се налага да го вози само с колана на колата, разбира се говоря за разтоянието от яслата до вкъщи, която е в квартала, т.е. няколко пресечки между блоковете. Та затова си мисля че седалката, която ще може да държи в багажника например, е по добрият вариянт от нищо. Още повече че моят големият син е доста слаб и ако става дума за килограми изобщо не е за такъв стол. но...както казах избирам възможния вариянт Hug  Hug Hug

# 237
БИСИ - честит ви 58 номер!   Hug Hug Hug

# 238
Мале, Гале, аз колко лета съм прекарала на Враца!Що не сме се знаели тогава да си играем с куклите заедно?? newsm78 Laughing Къде живеят баба ти и дядо ти? Нашия апартамент е до Суми, горе-долу, ако се сещаш. Wink

# 239
  • София
Галакси, изглеждате прекрасно с Ники.А ти си облечена точно в мой стил /с цвете-голяма съм почитателка на цветята  LaughingHug.И аз не обичам Враца, но май също съм пристрастна  Mr. Green.Ето, виж например Дита я харесва  Laughing
Столчета за кола в Джъмбо няма голям избор, но не мога да се сетя за някой голям детски маркет, в който да са изложени от всички  newsm78.Ние взехме на Чиполино, но няма да го препоръчвам, за пореден път на правихме "евтин на брашното, скъп на триците" Embarassed.Купували сме му по-скъпи дрехи, ама айде  Laughing.
Довечера ще ви пусна и аз снимки, тъкмо да ме видите с новата прическа, много се харесвам така, но изправена, де, да видим до кога  Laughing

Честито на новите ни прощъпулничета-да стъпват смело така и в живота  Hug

Просто-Аз, така ми е хубаво, че пак пишеш  Hug, големи красавици сте с Найчи, сигурно ти е писнало да ти го казват.Направи я като теб   bouquet

Дианка, то май навсякъде е валидно правилото, което прилагаш на бабите  Mr. Green.Аз не казвам, "може ли да изляза", а "излизам за еди колко си време', така вероятността да ти кажат не е много по-малка.ее, може да се случи, ама трябва да е някой нахален  Embarassed.Как е Любачето?

Биси, честита ви ясла Hug.Сигурно ще плачат, ама ние май повече.Аз отсега си знам, че моят глезльо ще ме трогва на оставяне, ама ще го мисля като дойде  Rolling Eyes.Какво става с твоите творения, нещо ново?Хайде, покажи нещо да ме настроиш на такава вълна, че си взех малко платове и да ми се дошие  Laughing.
Между другото, малко позакъсняхте с предупрежденията за червеният цвят, взех си вече двете най-червени дрехи, които може да си представите /ама от най-червеното/  Mr. Green.То да раздразниш бика звучи малко двусмислено и не задължително лошо  Joy

Сонче, мерси за хубавите пожелния, ти си невероятен човек  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes.Пожелвам ти успех и дано навсякъде те оценят и видят така, както ние  Hug

Липсва ми Ванилия  Hug

Дита, знаех аз, че ще защитиш Враца  Joy.На Слави апартамента е точно над "Тракийската принцеса", направо сте комшии.Хайде, дано се видим там това лято   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт