Отговори
# 240
  • София
Еййй...Тали...колко щеше да е хубаво да се видим там! А за трудностите, според мен много се обичате и е нормално да си го изкарвате един на друг. Нали за това сте двойка- да сте заедно и да си помагате, да се отпуснете един пред друг така, както само вие можете да го направите. Важното е после, след препядствието, да не остават следи, а само позитивни мисли и да сте още по-сплотени.
И ние така се караме когато имаме кризи в живота. За толкова много години (вече 10  Shocked) сме имали ужасни периоди с какви ли не проблеми и много сме се карали. Но това ни сплотява и прави много по-силни и влюбени. Сигурна съм, че и вие ще го осъзнаете чак, когато всикчко отмине.

Гале, единственото, което ми идва на ум са коликите от обедната, следобедната или вечерната храна. За столчето си нямам идея, защото ние бяхме на тази вълна преди години и сега не съм в час. В Джъмбо има столчета, но мисля, че няма избор. От там купихме седалката Чико на Любака. Работят до 21ч.

# 241
Гале, в 9+ има доста столчета. Намира се в Лозенец, ул. Златовръх в началото, на втория етаж на един голям магазин за хранителни стоки (влиза се от входа на магазина и после направо и нагоре по стълбите). В Хиполенд също би трябвало да има доста столчета (в Скай ситито).
По принцип столчетата за над 9 кила нямат легнало положение, по-скоро се свалят до полулегнало. Чиполиното на Иво има 3 положения, но разликата е към около 20 градуса. Бритакса има мисля 2 положения, не знам колко полягва назад. Между другото е добре да се мери и на колата, и на детето, дали се чувства удобно (моите и двамата бяха като кучка в каручка, хилиха се като репи и не щяха да стават, ние в 9+ ги водихме да ги мерим - в Софийския, и в Пловдивския магазин  Crazy - заради Младен  Crazy). В сайта на бритакс пък можеш да си въведеш модела и марката на колата и е показано на кои седалки може да монтираш и как точно.

Ние с Младен пък не се караме, освен за глупости. Много ме дразни, като ми каже - "аз сега ще сваля ей това (някаква малка найлонка) в колата, ти ме изчакай 5 минути да пуша една цигара, после приготви децата и ела". Аз все едно съм батман форевър да ги нося всяко под мишница  #Cussing out  Или "Ти ги качи горе, аз ей-сега идвам". Иначе го действаме сплотено, особено срещу роднините. ПОнякога даже ме озаптява, като почна да плюя по моето семейство и се разпеня особено много.

# 242
Здравейте милички,

Тук съм Сладурче  Hug

Васето така си е разбъркал режима тези почивни дни, че чак ей сега го приспах със зор, а това е сутрешния сън, хем мрънка уморен, хем не заспива Crazy

Бързам да поздравя с голяяямо закъснение Цецето за рождения ден! Много здраве, късмет и любов! Hug
Дита и твоята майчица да е жива и здрава!
Честито и на всички проходили момченца-Ангел, Дани, Павката, Гогата (Нали не изпускам някой newsm78)

Марианче за каква ясла ще подаваш молба, нали не ОДЗ?
Момичета а за ОДЗ нали не трябва да подаваме отново след като кандидатурата мисля че ми е активна от миналата година и съм на опашката в класиранията Thinking?
Успех на варненките Peace

Васко колкото и да ме е страх и да ми е мъчно май ще посети яслата скоро Cry

На всички болнички дечица бързо оздравяване Praynig

И още нещо да питам:на Васко устните са изпръхнали и напукани (те са си му такива по принцип като моите, но сега особено), с какво мога да го мажа?

Таш май вашия сектор го удари най-много кризата Cry ще видим и при милото как ще се развият нещата Cry Чакаме снимките Hug Аз нещо ви сънувах тези дни, нищо особено, засякохме се в едно детско заведение с Алекс и тъкмо те издирвах теб и се събудих #Crazy

ПростоАз  за вманиачаването и аз да кажа - снощи гледах по бтв за пристрастеността към интернет и установих, че отговарям на някои критерии ooooh!. Гледахте ли го? По света имало и клиники за такива зависими и дори смъртни случаи Shocked Загазихме Laughing

Оставям ви и ви пожелавам приятен ден Hug

# 243
  • София
............................... ( малка цензура )

За столчетата - в Хиполенд в Скай сити има голямо разнообразие. А за цена едва ли разликата в отделните маг е повече от 10 лв.

ПС Много пишете бе - три пъти не мога да побликувам...

Последна редакция: пн, 05 яну 2009, 20:55 от katiousha

# 244
Здравейте!
 На всички работещи мами успешна първа работна седмица. На останалите-весел ден с малките мишоци...
 Тези номерчета за яслата за кога важат-за сега или за следващия сезон от септември? Християна на 12 тръгва на ясла, записах я лятото . Тук с яслите няма проблеми, но с градините Sick, не ми се мисли отсега.ще се върна да ви изчета, и малко снимки да погледам и да ви се порадвам.

# 245
  • София
Привет,

От сутринта се каня да пиша и все нещо става и не успявам. Дано сега не ми мине котка път и да успея да си публикувам поста.

Юлче, честити ходещи крачета  Hug
Дианче, аз ходих сама до кухнята, Стефан си спи дори още  Wink Тя ми е съвсем близко та прескачам, че иначе верно незнам как щях да се дотътря с количката - то трябва със снегорин да вървя иначе няма минаване.

За столчетата за кола - Стефан в момента е с такова до 18 кг на Саm, а Таня е на Чико от 15 до 36 кг. По-малкото столче има положение като на кошница и за по-дълъг път няма проблем да спи детето, а и отстрани е така направено, че главата не се килва. Лично аз не мисля, че е огромна разликата в цените. Столчето на Кам беше около 180 лв, а това на Чико ни излезе към 150 лв. Това е дълготрайна инвестиция, а и най-важна е сигурността на детето в колата. И двамата си знаят местата и не реват - стоят си мирни и закопчани колкото трябва. Имам познати, които си возят децата без столче, но аз не одобрявам. Дори да градината Таня винаги е в стола си.
Столчета има в Пигиса доста, както и в Малечко, но ако знаеш какво търсиш в интернет магазините има всичко  Peace

ПростоАз, най-вероятно са зъбки това, но от зъби къщо боли и ухо. Заведи я на лекар за твое успокоение  Hug

Биси, честит 58 номер, дано се класирате на желаното место  Peace

Аз мисля другата седмица да водя Стефан да му сложат ваксината и да взема направленията за изследванията за яслата и да се меткаме. Живот и здраве мисля от началото на февруари да го пробвам пък ще видим какво ще стане.

Вече минах на друга тактика - Стефан е ясно, че ме прави на див петел, но реших, че няма да му се дам. Като се буди и вика - да си вика. И така снощи го оставих да прави квото иска и съответно аз съм наспана. Станах само веднъж и това беше. Надявам се да го приуча за 1 седмица някъде, че надали нервите ми ще издържат пищалник по-дълго време.
Снощи пак изтерясах като се прибрахме от гости...изкарах си го на мъжо, а той тактично сложи децата да спят и излезе. Върна се след час, а аз вече си бях сипала мартини и си гледах едно сериалче, което бях пропуснала по празниците  Wink
Чух го че срита една сергия долу на пазара  Embarassed ама и той трябва да отпеши някъде емоциите. Като го питах после - пречела му. То наистина тоя пазар тука е аз - едни въжета, едни тенти - ще се обесиш като минаваш и в тоя ред на мисли днес внесохме една подписка в общината от нашия блок /по празниците я разписаха почти всички/ да вземат да направят нещо предизборно и да не се ринем в разалени плодове и зеленчуци целогодишно.  Peace

Да попитам пак - някой да препоръча някоя вила?

Таш, чакам с нетърпение да видя новата прическа  Simple Smile

Сетих се още нещо - кога пак ще имаме срещичка в онази пицария, че съм толкова отнесена, че забравих  Blush

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 4 нови отговора.
После ще чета и пиша пак.

# 246
По въпроса за яслите и дестките градини аз искам само да ви помоля да стискате палци много, ама много силно. И на краката ако може.

# 247
Деска hahaha Joy, че и близо сме били, е как да не го знам Суми.Ние сме точно на същия булевард/на Суми/ в края  на улицата на кръговото по посока някакво старо сдание/Община ли беше, министерство на нещо ли????/Забравила съм.
Катюш - хич не се обиждам или пък не се чувствам засегната Simple Smile- майка ми е избягала то там още като студентка и не се е завърнала, дори тайничко с емоли да  еосиновена и да не е от там, тя също мрази северния манталитет или по скоро Врачанския начин на живот и всичко, не го долюбваме, дано не обидим сега някой свестен севрняк или севернячка, винаги има изключения... Simple Smile
Юлче - мерси за подробностите, не каза за колко време идват столчетата по интернет, къдет ги поръчахте,да си направя сметка???? Ще кажа на Николай да отиде и провери след работа, а до колко работят тези магазини / 9+

# 248
До 7 вечер работят. Мисля, че и в събота работят.
Иначе хубави столчета има в mytoys.de, ето тук: http://www.mytoys.de/is-bin/INTERSHOP.enfinity/eCS/Store/de/-/DE … me=de_DE-ba.ca.05 - отстрани са дадени категориите по килограми. Като си избереш категория, ти дава наличните столчета. Някои са с доста добри намаления.
Примерно това е добро - КОнкорд 9-18 кг (4 години): http://www.mytoys.de/is-bin/INTERSHOP.enfinity/eCS/Store/de/-/DE … 05.09&sort=pa  - илиза 160 лева. Доставката при първа поръчка е 12 лева, носят ти го вкъщи с куриер - идва за около седмица.
Ако си харесаш столче оттам, в "На пазар" има цяла тема с обяснения как се поръчва, как се ползват кодовете за намаления и т.н. Аз още не съм поръчвала оттам, но ще поръчвам скоро, щото си харесах лятна количка.
Иначе аз си бях харесала бритакс с намаление, но докато се накумим (за плащане ти трябва кредитна карта или дебитна Виза, а ние нямахме) и намалението отпадна. Затова претърсихме и-бей и намерихме там. Оттам доставката е малко по-сложна, защото е по пощата и се бави, освен това излиза доста по-скъпа - нашата е 50 лири, но е една цена за двете столчета, т.е. все е 50 лири, независимо дали е за едно или две столчета. Не всички продавачи доставят до Бг, трябва да се пита. 

# 249
  • София
Здравейте, младежта заспа и аз използвам намалението да се включа за две секунди.

Шлябада Сигурна съм за фикса, защото за новото А4 това се води допълнителна екстра, която не е налична в нашата кола. Ако искаме да я добавим трябва да платим около 6-7 хил. евро за подмяна на задните седалки. Не, благодаря. Знам, че е най- сигурно, но ми идва малко прекалено. Нашият стол се фиксира също толкова сигурно с коланите и е много стабилен. Той е един от най- добрите столове изобщо и затова го купихме. Рекаро са специализирани точно в това, но исках да кажа, че има и други достатъчно добри столове, които не  струват по 500 лева. За магазина 9+ си напълно права- има огромно разнообразие и много ми хареса, това че продавача разбираше от столове и не се опита да ни пробута най- скъпия. Аз знаех какво искам, защото първо преглеждам всичко в интернет и след това отивам само да видя на живо и купувам, но човека беше доста добре подготвен.

Изказах се и се оттеглям, а ако по- късно ме огрее някаква възможност ще драсна пак някой ред.   bouquet

# 250
  • Варна
Ха здравейте и от мен  Hug

Да драсна 2 реда си викам, че ми се спиииии  Tired То не стига че дежуряхме вчера и от рано тази сутрин, ами за капак и малкия нещо не му беше конфортно през ноща и мрънка-охка- пъшка  ooooh! Нито Панадол ни Калгел нито мляко помогна.

Ние сме 243 номер. Да не ви оставаме в заблуждение. Няма да си пускаме децата на ясла от утре. Това класиране е за тази година. Има 2 приема - май и септември. Аз ще го пусна най-вероятна Септември. Мога да подам документи през цялата година, но нали се сещате какъв ще е шанса ни, пред хилядата души преди нас.

Арабела как ще те изоставим  Flutter Просто от софри и сурвакания не остава време за форума, но влизаме в крачка. А и от офанзивата за яслите.
И как така не го видя снега. Точно по обяд си беше натрупало стабилно за шейна. А вечерта стана разкошотия. Днес ходих за храната с шейната  Mr. Green Дребния не дава признаци че му харесва возенето. Седи безизразен и като че ли с лека досада чака да свърши това което сме му намислили. Но пък като го пуснем да щъка, не можем да го приберем  Mr. Green

http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=9808816

Тали и ние така с моя мъж се изпокарахме. Аз затова и не обичам много-много празниците. Винаги тогава стават най-жестоките кавги. И, Дианче, уви - при нас не може да се каже че има сдобряване. Т.е. няма го сладкото. Пък и едни късмети ми се паднаха, и Алена от БТВ ги разправя едни за моята зодия  ooooh! Надали всичко е случайно и няма пръст съдбата.

Айде да полягвам че стана 1 час пиша, а трябваше да са 2 минути.

# 251
Тали, ма верно сме комшии! Shocked На улица "Екзарх Йосиф" ли сте? Я да вземем да спретнем една лятна врАчанска среща с Галето  Grinning

Оффф, омотах се с тия столчета... #Crazy Като дойде време да купувам пак ще ви питам.

Я сега пак да сверим малко часвониците - колко дечковци могат да пият от чаша?Имам предвид с или без накрайник? ние май пропуснахме момента да се научим и сега само дъвче накрайника... Tired Току дръпне, ама се ядосва нещо и си иска бибата...като запролети дали ще мога да я науча направо от чаша да пие, че сега ме е страх, че много ще се мокри? newsm78

# 252
Здравеите  Hug

Честити проходили крачета Party И Лена в събота отново проходи  Mr. Green Направо ми се беше свило всичко да я гледам как само пълзи.

Ето я и новата година с първата си работна седмица - дълга при това  Crazy
Мъжо закара сутринта Лена при бавачката. Но 15 минути не можа да излезе от нашата улица - пътя беше стъкло, вече се бях отчаяла  ooooh! Та в този ред на мисли да кажа за столчетата. Според мен столчетата са последните, които имат значение при евентуално ПТП. Ако ще да имам столче от 1330 лв (на Порше), ако съм със скапана кола, която тежи 800 кг само Господ може да ми помогне. Затова ме е яд на нашата бричка - колата е тежка, но стара и все ми се свива нещо като тръгнем на дълъг път  Rolling Eyes Иначе сме със столче на Кангароо. Удобно е за Лена, не й се подмята главата, но дамаската е калпава и ще трябва да шием калъфче за лятото. От 18 до 25 кг. е и струва 150 лв. от фирмения магазин в Илиянци.

Успех на всички с яслите  Peace

Таш, и вие сте от нашата партия.  ooooh! Като се зададе сериозен проблем и се хващаме за гушите, т.е. аз го хващам за гушата, защото ми се иска той да оправи нещата някакси  Thinking абе не мога да го обясня, но е скапана история от всякъде  Rolling Eyes

# 253
  • София
Здравейте!

Аз столче за кола ще взимам напролет, когато живот и здраве, ще попътуваме. Сега най-много с такси да отидем донякъде и взимам или кошницата, или - ако имам много багаж и ми тежи, направо си я държа в мен на задната седалка  Confused Но съм много боса по тая тема, сега ме заинтригувахте и дотогава ще се ориентирам. То да не дава Господ да разбираме кое е добро и кое - не  Praynig

Ние днес си имаме нови придобивки -  купих на Василия нови топли ботушки /с 2 номера над нейния, че да стават и с 2 чифта чорапки/ и шейна, както се бях наканила. Изпробвахме я веднага и върви като Ферари  Joy  Снимах я след като се върнаха от ДК у нас, че не ми се излизаше пак по студа - http://www.picvalley.net/u/967/1801193819.JPG. Търсех точно такава, която освен да се тегли, може и да се бута, че иначе не съм спокойна, като няма видимост към детето.

Девойката и тая нощ се събуди, за да се премести при мен. На всичкото отгоре в 5ч. се събуди от алармата на телефона и после е заспала чак към 7. Яко си объркахме режима, а беше железен.  Дано скоро си се върнем в стария ритъм.

Днес ме гони махмурлук и ме болеше главата сутринта. Изпих 1 л. Спрайт до 9 ч  ooooh! Стискайте палци да мога да дремна сега поне 1 час, че докато се намотам, и тя ще се събуди.

Чао! Hug

# 254
  • София
Брей, какво раздвижване в темичката-само като гледам кои са на клона и се усмихвам  Laughing
Хайде, пишете бързо, че ми е домъчняло.

Цеце, честита ви шейничка-много космическа изглежда  Laughing-да се вози Васето с кеф.Аз забравих да те похваля пред строя каква хубава къщичка си спретнала   bouquet, няма да прекалявам, че ще кажат, че сме с връзки  Laughing

Софче, преди няколко дни видях една мацка, дето толкова приличаше на теб, че се зачудих истински, ама ти не беше споменавала да сте в София по празниците, та я пожалих  Mr. Green.А ти защо само ни хвалиш твоите известни приятелчета, а не се развъртя с ония хубавец Орлин, например  Rolling Eyes /а я си предстви колко смс-и може да се съберат от бг-мама  Laughing/

Лилчо, не ме ли намери бе, душка  Hug, хайде, довечера ще те сънувам аз.Аз напоследък само сънувам Юлчето   Embarassed Embarassed, взе ми акъла тая жена  Hug , ама все нещо ми се кара  newsm78

Дес, новият аватар е супер, а Хриската се смее заразяващо смешно  Joy

Жу, кога е срещичката в пицарията, че и аз нещо съм изпуснала  newsm78.А ти изглеждаш толкова спокойна, че не ми се връзва като обясняваш колко си раздразнена  Hug.Спря ли окончателно с кърменето?А не споменаваше ли ти за трето бебе след още някоя година  Wink

Роси, Мерги и Скреч  Hug Hug Hug, бързо и подробно  Joy

Общи условия

Активация на акаунт