Дейзи, честито на родителите! Не знам какво се подарява за 35, но за 25 на нашите им подарихме Кама Сутра /лъскаво издание с много картинки/, нищо че не е по традицията

Nijntje, как си? Надявам се, че не ти е лишо и нямаш проблеми покрай малката бебка.

Така хубаво съм се настроила след снимките на smooth, че няма да коментирам това за яслите и не само него.
Новият квартал е доста по-снежен от центъра /нали е по-близо до Витоша/ и много по-тих. Липсват ми парковете обаче.
Обривът на Калина мина за три дни, явно е била тая шеста болест /по телефона педиатърката каза, че няма смисъл да й я водя, щом Т е паднала и че не е шарка? та нямало нужда да се окартинваме/. Някъде в нета четох, че розеолата не спада към шарките, явно това е имала предвид докторката.
Поли, ако е тая розеола, много лесно се минава, няма страшно. По-скоро ви стискам палци да се разминете с варицелата.
450, напълно те подкрепям за яденето. Просто при Калина стана много дълго време неядене /над седмица/ и тя видимо отслабна, затова малко се шашнах. От вчера обаче яде пак /капризно и малко, както винаги/, но яде. Иначе и аз страшно се ядосвам когато въпреки мнението ми заварвам Калина и баба й над двулитрова кутия сладолед! Попитай ме дали Калина злоядства щом види сладолед. Яде все едно е сомалийче над хуманитарен пакет. Ама то детето трябвало от всичко да опита и от всичко имало нужда. Хайде, няма нужда, след година-две няма да мога да я спра, колкото по-късно, толкова по-добре! И никой не може да ме убеди колко много се нуждае от шоколад например.
Не изпадам в крайности, по случй Нова Година, аз лично й дадох близо цял бонбон, но искам аз да й давам такива неща - под наблюдение и в умерени количества. А не после, лошата мама с морковите и добрите баба, дядо, леля и т.н. със сладоледа. Ако я оставя ще се препитава с кроасани и шоколад.
Плод не е хапвала от месеци! Дори плодовите кисели млека не харесва, нищо че са сладки. А това определено ме притеснява, дайте идеи как да заобича плодовете? Ей, наоплаквах се

Клер, няколко новодомски съвета от личен опит:
1. От сега се примири, че надали ще е готово в края на март.
2. Не оставяй майстори сами за повече от половин ден /хрумват им странни, уж много красиви идеи, като розови фуги на бежови плочки например/.
3. Давай пари само за материали, плащай след свършена работа и то само ако си доволна.
4. Разходи се из бъдещия си дом и си представи един ден там с всякакви подробности. Ще откриеш колко много неща е добре да премислиш преди всичко да е готово /например къде и колко контакти да има, накъде да се отварят вратите и т.н./
5. Отсега ходи по мебелни магазини, без непременно да купуваш нещо, просто да събираш идеи.
...друго не се сещам в момента, успех!
Ето и снимките от декември, има и малко от новото място .