Ето я АПРИЛСКАТА дружина, щурмува новата година!

• 14 117
  • 288
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Честит имен ден на празнуващите!  bouquet

Дейзи, честито на родителите! Не знам какво се подарява за 35, но за 25 на нашите им подарихме Кама Сутра /лъскаво издание с много картинки/, нищо че не е по традицията  Mr. Green

Nijntje, как си? Надявам се, че не ти е лишо и нямаш проблеми покрай малката бебка. Hug

Така хубаво съм се настроила след снимките на smooth, че няма да коментирам това за яслите и не само него.

Новият квартал е доста по-снежен от центъра /нали е по-близо до Витоша/ и много по-тих. Липсват ми парковете обаче.
Обривът на Калина мина за три дни, явно е била тая шеста болест /по телефона педиатърката каза, че няма смисъл да й я водя, щом Т е паднала и че не е шарка? та нямало нужда да се окартинваме/. Някъде в нета четох, че розеолата не спада към шарките, явно това е имала предвид докторката.
Поли, ако е тая розеола, много лесно се минава, няма страшно. По-скоро ви стискам палци да се разминете с варицелата.

450, напълно те подкрепям за яденето. Просто при Калина стана много дълго време неядене /над седмица/ и тя видимо отслабна, затова малко се шашнах. От вчера обаче яде пак /капризно и малко, както винаги/, но яде. Иначе и аз страшно се ядосвам когато въпреки мнението ми заварвам Калина и баба й над двулитрова кутия сладолед! Попитай ме дали Калина злоядства щом види сладолед. Яде все едно е сомалийче над хуманитарен пакет. Ама то детето трябвало от всичко да опита и от всичко имало нужда. Хайде, няма нужда, след година-две няма да мога да я спра, колкото по-късно, толкова по-добре! И никой не може да ме убеди колко много се нуждае от шоколад например.
Не изпадам в крайности, по случй Нова Година, аз лично й дадох близо цял бонбон, но искам аз да й давам такива неща - под наблюдение и в умерени количества. А не после, лошата мама с морковите и добрите баба, дядо, леля и т.н. със сладоледа. Ако я оставя ще се препитава с кроасани и шоколад.
Плод не е хапвала от месеци! Дори плодовите кисели млека не харесва, нищо че са сладки. А това определено ме притеснява, дайте идеи как да заобича плодовете? Ей, наоплаквах се  Joy

Клер, няколко новодомски съвета от личен опит:
1. От сега се примири, че надали ще е готово в края на март.
2. Не оставяй майстори сами за повече от половин ден /хрумват им странни, уж много красиви идеи, като розови фуги на бежови плочки например/.
3. Давай пари само за материали, плащай след свършена работа и то само ако си доволна.
4. Разходи се из бъдещия си дом и си представи един ден там с всякакви подробности. Ще откриеш колко много неща е добре да премислиш преди всичко да е готово /например къде и колко контакти да има, накъде да се отварят вратите и т.н./
5. Отсега ходи по мебелни магазини, без непременно да купуваш нещо, просто да събираш идеи.
...друго не се сещам в момента, успех!

Ето и снимките от декември, има и малко от новото място .

# 226
  • Чехия
Раде.....благодаря за снимките. Беше повече от удоволстивие.   bouquet

Илитче, честито у дома.  Hug

Дейзи...честито на родителите ти още дълги години да се обичат и радват един на друг.

ЧИД Йордановци.. здрави бъдете и весели. bouquet  bouquet  bouquet

Последна редакция: вт, 06 яну 2009, 16:36 от ivalex

# 227
Честит имен ден на всички !

Смут - чудесни снимки , така романтично е всичко ! Чудесно е че ходите често до там и прекарвата строхотни почивки и празници !

Илит - благодаря за съветите, много хубаво е станало при вас, сигурно и на вас сега ви е много фубаво, защото моят брат имат нов дом и е наистина страхотно ! относно майсторите, сигурно няма да ми е много трудно, защото моят свекър прави теракоти , майстори имаме доста познати, но се притеснявам за мебелите, цветовете , но ще питам когато дойде момента за подробности !

# 228
Днес, явно всички сме на вълна снимки. Ето и от нас:
http://chovecheto.multiply.com/photos/album/25/25
Честит имен ден на именниците!
Честита годишнина на родителите на Дейзи!

# 229
 smooth -наистина са много зареждащи снимките като в приказка!
Илит-Честит нов дом най-искрено ти завиждам и ти пожелавам много уют и смях да го изпълват!

# 230
  • Beyond the Frontiers
Честито на всички именници!

Малко снимки и от нас http://elku.multiply.com/photos/album/59/59#4. Въпреки че е болен, не издържах и го изкарах за 15 минути на снега Embarassed

# 231
Привет и от мен!
Досега гледах снимки и ви благодаря, защото ми стана много хубаво след този изморителен ден.

направо не смогвам с работата... изобщо не ми идва на ум как ще се оправя.

Илит, нали вече си ми съседка? Можем да се организираме да се видим по комшийски, нали?

# 232
Ето и напите снимки от декември - http://stra4iatela.multiply.com/photos/album/70/70

# 233
честито на всички празнуващи

за заминаването и ние сме ту за ту против.

имаме възможност за Канада, Австралия и САЩ

С моето образование и това на Филип можем да тръгнем когато решим. заминаването и документите за Канада и Австралия стават за около година. парите който трябват не са проблем. за САЩ можем след 3-4 години (майка ми трябва да е гражданин 3 години за да ми изпрати документи на мен)

знам че не е лесно навън и там предполагам, че има абсурди, но поне не мислиш за сметки, храна, дрехи и всичко което е от първа необходимост. не сме я закъсали тук за пари, но мен ме дразнят не само опашките за ясли и подкупите дразнят ме дупките по улиците, дразнят ме полицаите който не спазват закона, а искат ние да го правим, дразни ме и мисленето на повечето българи всички обсъждат проблемите на масата, а никой нищо не прави. хората в чужбина се вдигат и блокират всичко за да се чуе това което искат, а тук какво. какво направиха за жените който искаха пари за инвирто НИЩООООООООО , а трябваше всички да станем. най-вече семействата с деца, защото ние познаваме тази радост и не можем да си представим живота без тези създания. аз четох чаках да кажат къде и кога за да тръгна, но нищо не се случи. не само политиците са виновни и ние сме виновни че търпим.

моето стана като изповед, но това е действителността. това е нашето съзнание все пак сме свободни от 130 години, а 500 сме били заробени. въпреки, че сме свободни ние се раждаме и наследяваме този страх от нашите предци. може ми трябва да минат 500 години за да се освободим напълно и да се осмелим да се изправим. не знам само времето ще покаже

# 234
Илит, Дари прояде в яслата. Предполагам, че груповия принцип и това, че няма кой да се занимава да я храни и увещава 1 час играе роля. Вкъщи пак ми прави въртели от време на време, но като цяло нещата са много по-добре от преди.
За даването на боклуци, аз вече писах. Като направя забележка, ме гледат все едно съм пълен кукумицин. Аз и друго се чудя, всъщност каква им е идеята на хората като видят дете да му дават да яде? На мен никога, ама никога не би ми хрумнало да храня дете, просто ей така за спорта. Нали детето не е безпризорно, има си майка и баща..... И като му дадат нещо забранено, изпадат във възторг "Виж, виж, как яде. Гладна е".....
Ели, много поносима е цената на вашата ясла. При нас е 480 лв, но ако отсъстваш повечко, също се приспада.
Смут, почвам да се замислям да се преселим в Родопите след твоите снимки. Само незнам, от какво ще се издържаме там. Simple Smile

# 235
Момичета, някой ще ходи ли на протеста - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=358039.0 Аз мисля да отида, даже 100% ще отида! Помня преди години, когато цяла София беше парализирана от протести и викахме СДС и всички бяхме със сини ленти ( аз бях ученичка де...  Blush ) и как карах колело по Цариградско шосе ... Но имаше някаква промяна, дано този път отново се обединим и сами си помогнем. Peace

# 236
Добро утро момичета!Ванката черпи днес...Честито на всички именници!

# 237
Честито на всички, които празнуват днес! Simple Smile Бъдете здрави и щастливи!

Като чета за яслите, тръпки ме побиват.  Shocked
Рая няма да ходи на ясла, но доколкото съм чувала от познати, в нашия град не се налага да чакаш нощем по опашки, за да си запишеш детето. Подаваш молба някъде и чакаш да се освободи място, когато и да е това.

# 238
зДравейте,
Честит имен ден на всички празнуващи!Да са здрави и засмяни!
Стискам палци на всички,които кандидатсват за ясла да успеят да се вредят-наистина това е лудост да има бой за да запишеш детето си.............нямам думи....
  Водихме Теди на хомеопатка-стори ми се странна,след половин часово интервю ,почти през цялото време ми се караше за всичко,което съм давала на детето си Sad-даде ни някакви капки-да и давам по няколко вечер в продължение на 5 дена-незнам дали е от тях,или просто се поуспокои и е избил последния кучешки-но Теди още първата нощ заспа навреме и спа спокойна цялата нощ-снощи също!Искренно се надявам да и действа добре хомеопатията-склонна съм да я лекувам само така и изцяло да и се доверя!Със сигурност преглъща нормално и почти няма хрема! Grinning

# 239
  • София
  Водихме Теди на хомеопатка-стори ми се странна,след половин часово интервю ,почти през цялото време ми се караше за всичко,което съм давала на детето си Sad-даде ни някакви капки-да и давам по няколко вечер в продължение на 5 дена-незнам дали е от тях,или просто се поуспокои и е избил последния кучешки-но Теди още първата нощ заспа навреме и спа спокойна цялата нощ-снощи също!Искренно се надявам да и действа добре хомеопатията-склонна съм да я лекувам само така и изцяло да и се доверя!Със сигурност преглъща нормално и почти няма хрема! Grinning

И ние вчера бяхме при нашата хомеопатка, заради бактериите в урината на Бобо. Даде му ново лекарство, различно от конституционалното му, дано помогне  Praynig .

Много ми е странно, че интервюто е било само половин час. Нашето беше час, основно само задаваше въпроси без да ми се кара и без да коментира, след няколко дена чак ни определи конституционалното лекарство.

Общи условия

Активация на акаунт