Ето я АПРИЛСКАТА дружина, щурмува новата година!

• 14 099
  • 288
  •   1
Отговори
# 270
Привет!

Да се оплача, че и ние спадаме към болните от преди Нова година още! Хванахме си софийски ясленски вирус докато бяхме на гости в Бургас за Коледа (от малкия ни племенник). Валентин, горкият изкара дните около нова година с Т, сополи, кашлица. Сменихме два АБ, защото от първия получи разстройство и обриви. Мен така никога не ме е боляло гърло както през изминалите няколко дни, загубих си гласа, кашлям като за световно. Само таткото се държеше, обаче с това чакане на студа за записване в ясла и него го събори (поне от цялото чакане сме 2-ри номер в ОДЗ-то до нас). В момента вече се пооправяме, но и тримата все още сме на АБ. Май започнахме годината малко криво Sad, но искрено се надявам, че няма да е така през останалата част от годината!

Светле, извинявам се, че толкова дълго се налага да съхраняваш календара ни, но не ми се иска да идвам да го взема, че току виж и вас сме разболяли.

На всички лек и спокоен ден, а на болничките - бързо оздравяване! Hug

# 271
Светле, извинявам се, че толкова дълго се налага да съхраняваш календара ни, но не ми се иска да идвам да го взема, че току виж и вас сме разболяли.
На мен не ми пречи да Ви го съхранявам. Само ми се искаше да Ви видя вече...

Клер, дано Даная да не е прихванала от братовчедката, а наистина да се окажат само зъбки  Praynig!

Моят Боян също е болен с кашлица и сополи, но не е кой знае колко сериозно. Няма температура и си играе както обичайно. При нас проблема е, че откакто баткото тръгна на у-ще след ваканцията, всяка сутрин го събужда рано - рано, към 6.30, защото е първа смяна и по принцип е по - тромавичък и шумен, а Боян обича да си поспива повечко. Днес сутринта ми заспа в пазарската количка на Пикадили (тези колички, които са във формата на коли с волан и колани за връзване, а отзад е кош за покупки). Аз много се учудих, че детето стои и си кротува 25 мин., докато пълня количката, а то каква била работата... След това продължи да си доспива в къщи още 3 часа.

# 272
Ей, много болни варненчета  Sad Ние засега държим фронта, но имам чувството, че сред толкова студ, влага и болни хора ни помага изопринозина. Но смятам да го спирам вече, че да се борим сами с/у заобикалящите ни вируси.  #2gunfire

среща- На 02,01 Томи имаше контакт /ама не интимен де/ с едно момиченце. Майката вчера ми съобщи, че се е ошарила. Икубационния период е 20 дни и сега очакваме включване. Така, че ние отпадаме, освен ако не желаете да си спретнем варицела-парти.

В тая връзка, мами сблъскали се с тая напаст, дайте повече инфо за първите симптоми, как протича болестта, с какво се мажат пъпките и т.н.

# 273
Sve_dim А, така, я какъв е кротушан Боянчо Laughing

Лелеееее, колко много априлчета сме карали нова година болни, направо е ужасно , и у нас всички сме болни, а утре трябва да го водя на контролен, в този сняг не знам как ще стане точно. ooooh!
При нас хрипчетата си продължават и док. пак смени сиропа за 4 път.
Еми този път мисля да не му го давам, писна ми да го наливам с какви ли не сиропи и да няма хич подобрение. Разбира се и АБ пи Клацид(като гледам май е доста "модерен" в момента)

reniboro Честита работа, разкажи повече.

ЧЕстит професионален празник на Роня(и да взима да пише да не се спотайва Laughing)

Много хубави снимки сте пуснали всички , ние вече нямаме фотоапарат - Монко му видя сметката и на него, просто е голям разрушител и унищожител. Вашите щурчета запъждат ли се понякога с играчките, тоест да ги захвърлят силно в незнайна летяща посока?

И да ви питам, ако някой се спавя успешно с миенето на зъбките, приемам съвети всякакви. Аз всеки ден му давам четката докато се мия , слагам му паста, той излизва пастата и това е. Насила даже не успявам, а незнам с напръстник преди се справях, дали да не пробвам пак Thinking
smooth дано ви подмине варицелата Praynig

# 274
neci, на Мая игрите са главно такива - мята играчки и каквото хване с всичка сила  Crazy И като и се скарам, още по-силно мята  Twisted Evil
Зъбки - мием ги с 300 зора  Crazy Много иска да ги мием, но като почнем, ми дава точно 2 пъти да тръкна и до там, почва едно смучене на четката, едно дърпане тя да я хване... Пробвах и аз да си ги мия, да гледа, ама не върши работа и продължава с дъвкането на четката...
Гърне - пак почнахме опитите, но са супер неуспешни... Вчера 2 пъти я слагах за по 15 мин. и никакъв резултат  ooooh! Дано да имаме. Учим се да казва кога има "аки" и "пиши", но не и не. Особено за акито, лъже, като се е наакала и я питам : има ли аки ? и тя : " неее, неее " и бяга в другата стая... Не знам какво ще я правя
  Thinking

# 275
Боби, нашия педиатър, преди време ми се накара, че родителите подценяват възстановяването след болестта. Каза ми, че поне една седмица след оздравяването било хубаво да си остане вкъщи, и чак след това на ясла. А и боледуването в яслата е неизбежно според мен. И да го местиш и да не го местиш ще си боледува детето.
Смут, и аз чакам много притеснено за варицелата. Четох,че се мажат пъпките с ментолов спирт, за да не сърбят. Иначе, чакаш да мине.
Гърне, Дари много иска да седи на гърнето. Даже крещи "гънето, гънето". Като я сложа обикновено свършва някоя работа. Но да си каже, хич не ме разбира какво искам от нея. Но аз така или иначе съм отложила ученето за пролетта. Сега зимата не виждам как ще стане.
Говорене - Дари вчера за пръв път зададе въпрос "Къде си, тати?" Иначе много говори,прави изречения от 5 думи и повтаря като папагал каквото чуе.
Хвърляне - вече ми унищожи един телефон. Иначе хвърля, аз се карам, тя пак си хвърля и така.
Момичета, какво стана с идеята за чисто женска среща? Нали не сте се отказали?

# 276
Честит празник на Роня!

Ние си мием зъбите мисля доста прилично. Първо аз изчетквам, а после той гризва 2-3 пъти четката с гордост, че съм му дала "там" или сам. И после плюе даже Mr. Green, но преди това е глътнал вече пастата.

С гърнето и ние сме наникъде. Не иска да стои там въобще.При нас малко по-успешно е пишането прав в банята, но напоследък много взе да ме мята и за него. За акането си казва като започне, но не иска на гърнето или тоалетната. И после не си го дава, винаги протестира и казва, че ще ака още.

Играчки или други вещи Дани хвърля рядко, когато съвсем се е изчерпал откъм занимания и не знае какво да прави вече.

Много съжалявам да чуя за всяко болно детенце. Дано бързо се оправят!

# 277
За срещата на мамите - предлагам примерно 24.01 - събота, заради работещите мами да се наспят на другия ден... ( нали и аз ще съм от тях скоро ... )  Wink

# 278
TanyaSSK, дано бързо се оправите цялото семейство
bobi_ko, направо тръпки ме побиха от твоя пост Rolling Eyes
smooth,kler дано са напразни тревогите ви Praynig
Благодаря ви момичета за поздравленията за работата.  Hug Работя в  ЦЛФХМ- Централна лаборатория по физико химична механика. Ще се занимавам с изследване на различни свойства на полимерни нанокомпозити. Настаниха ме в стая с климатик ( много е важно ,че не се отоплява на парно Wink и ми дадоха чисто нов компютър. Основното заплащане не е високо, добре е че  вече съм включена в един проект и предстои включване и в още, по този начин има възможност за увеличаване на месечния доход. Най важното е , че скоро ще има нова, много модерна апаратура, единствена в България, на която ще бъда обучена да работа и да приемам поръчки за изследвания от частния сектор включително. А и само в БАН ще мога да си довърша следването си, работата ми тук отчасти е  свързана с докторантурантурата ми. Където и да почна работа, със строго фиксирано работно време, няма да успея да се дипломирам. Много ми харесва колектива и всичко, дано не се разочаровам впоследствие.
Ламичке, я признавай ако си  в БАН ,къде си точно.  Simple Smile Аз защо останах  с впечатление че работиш другаде Thinking
Гърнето, и ние малко изоставаме, нещо се инатим, ще чакам пролетта  , че като поседи 10-тина минути понеже е по студено в къщи ( нали пуснахме парното Close) и потичат сополи.
Неси нещо "оправи" фототото, та и не сме вече 2 месеца без фото Embarassed

# 279
P0LLY- днес си взех календарите.1во мерси много и 2ро се извинявам искрено, че така с забавих, но просто нямаше кога по-рано да дойда.Лошото е, че не помня кави си бях поръчала и се надявам да не съм взела няой чужд.Александра пощуря като ги видя, почна да ги прегръща не иска да ги дава да ги закачим..въобще много им се зарадва! Hug

Шарката- и ние още чакаме да мине инкубационния период.На 25.12 имаше контакт с болно дете, така че още малко остава.Иначе, не се лекува чака се да премине просто.Изразява се с вдигане на температура докато избият всички пъпки.Дава се шоколад или червено вино / ама за нашие деца не става/, за да избият по-бързо пъпките.Мажат се с  ментолов спирт, за да не сърби и не трябва да се мокрят с вода.Не трябва да се чоплят.След като паднат коричките, ако има белези може да се маже с контратубекс или някое друго подходящо против белези.

За женската среща аз май няма да мога, за мое огромно съжаление, защото на 29ти заминава Вальо и искам да се възползвам от всяка минута да сме заедно преди това.

# 280
Добро ви утро!

признавам си без бой! н.с. съм в Институт по социология, секция Методи на емпиричните социологически изследвания. http://sociology-bg.org/display.php?page=section&type=26

Имам и частна практика, работя по различни проекти, но на основен договор съм в Института - там се занимавам главно с наука, или поне се опитвам newsm78.

Поли, Ради, не се настройвайте предварително - независимо от контакта, няма 100% гаранция, че децата са се заразили от шарка. И двамата ми братовчеди изкараха всякакви шарки, докато бяхме деца. Била съм в контакт през цялото време, но така и не боледувах

За срещата по женски - аз съм твърдо за както обикновено. Предпочитам да е през седмицата, че събота и неделя обикновено имаме семейни ангажименти, но ако мнозинството предпочитате уикенда, няма да се цепя от групата

# 281
О-о, съгласна съм и още как да се видим по човешки, а не по бебешки. smile3521 Май нямам претенции за деня и мястото само да се разберем по овреме, че да ангажирам мъжкото Слънце с отглеждането на отрочето.
Ще бъде удоволствие да се опознаем /не само чрез децата си/, а чрез професиите си, интересите си и да си побъбрим чисто по женски.  Peace

# 282
  • Beyond the Frontiers
Този път май и аз ще се класирам Mr. Green

# 283
Здравейте,

ние снощи пак бяхме с температура 38градуса, ече незнам от какво е , много се притеснявам и днес пак ще я водим на доктор !
През деня няма само през ноща, зъбите я мъчат ужасно, така ми е жал , така плаче като в истерия, и аз понеже немога да и помогна и аз с нея ! Дано са зъбките, че иначе незнам какво ще ги направя вече тия доктори ! Оплака се !

гърне - ние си казваме само ако !

# 284
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, ДЕНИ!/denitza zz/

ЩАСТИЕ И ПЪЛНИ С РАДОСТНИ ЕМОЦИИ ДНИ ТИ ЖЕЛАЕМ! БЪДИ ЗДРАВА И ВИНАГИ С ТАЗИ ЗАРАЗИТЕЛНА УСМИВКА! Р.Т.М.

Ей, Ламичке, много високоинтелектуално звучи там дето се подвизаваш....браво на теб....умницата ни!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт