Ето я АПРИЛСКАТА дружина, щурмува новата година!

• 14 108
  • 288
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте и Честита Коледа със малко закъснение и от нас.   bouquet

Да се включа набързо за 450, темп със свещички не спада ли? Йоана тези дни също ми изкара акъла с 40 градуса и панадола на сироп нищо не направи при такава висока темп само свещички, а те я смъкнаха за 10 минути. Аз не съм чувала за толкова безсимптомна шарка и да се изчака да мине такава висока темп от само себе си. А и дори и шарка да е, това не означава, че трябва да се остави детето да поддържа такава темп.

За Нова Година ние ще сме с двете деца на балкан с много голяма компания. Аз няма да разбера много от купона следователно, но не ми се иска да лишавам детето от това преживяване, а и общо 4 дена на балкан - сняг, шейни и т.н.

Дядо Коледа - Йоана е въодушевена и то до толкова че вече всичко хубаво е дядо Коледа, но баткото май вече е убеден че няма такъв. Жал ме е, за мен това е красива илюзия.

Това е засега, аз също рядко се включвам, но работя а сега няма и на кой да разчитам защото майка ми помага за другото бебе и ми идва да се клонирам за се справя с всичко.

Весело изкарване на всички на Нова година.  Peace

# 76
А пък аз имам предложение за среща - ОБАЧЕ да е на априлските мами само, да се наприказваме едно хубаво, примерно или някоя събота по обед или вечер, какво ще кажете, че на мен лично ми е толкова приятно на детските сбирки да си приказваме, но мноооого малко  Blush ? Татковците да гледат дребните...  Whistling
АЗ СЪМ ЗА С ДВЕ РЪЦЕ  Peace НЯМАМ ПРЕТЕНЦИИ ЗА ДЕНЯ, А И УГО МИ Е ЛЮБИМО МЕСТЕНЦЕ  Wink

# 77
  • Чехия
Привет пак от мен...

ЧРД на Мегън

Нуше пиши как е мъничето.
На мнението на Пепа_К съм не признавам Панадола за пиене..не сваля Т-рата просто..по-скоро е бебешки зъбобол..  Confused
Вдигне ли дребното над 38 само Нурофен и то на 3ч. давам ... нощем свещички.
Като почнаха да и никнат горните резци пролетта три дни беше само на него ..и мокри обвивания, че иначе за 1 час и чукваше 40 С..та косите би стояха изправени.

Марини, мъчно ми е като чета писаното ...но и на мен ми идваха такива мисли особено по празниците....Но ми струва че сега  виждаш само черната стана на нещата, има едно нещо което при нас не може и да се мисли..
Ако решите да си си идете за два дни до БГ можете, и така колкото ти душа иска в годината..
Вярно напълно различно е, но не ние може да се стегнем и да сме си  в София за празниците, просто може един път в годината за малко по-дълго и това.

# 78
  • Стара Загора
Здравейте момичета! Честита Коледа и от нас със закъснение!

При нас Дядо Коледа дойде с висока температура още рано на 25.12.Иначе нищо друго му нямаше - нито хрема, нито кашлица. Спря да яде, и многооооо крив беше , на 26 - просто беше кошмарно - ръце не ми останаха, за всяко нещо се плаче,  на 27 - бяхме вече на лекар - лекарката каза че има вирусно зачервено гърло и само да свалям температурата. Вчера беше вече по-добре, а днес няма и следа от температурата. Само не иска много да се храни, което е необичайно за него.
Оставих го тия два дни на майка ми, и снощи не е искал да заспива, галил възглавницата и плачел за мама Cry Със щерка ми съм нямала такъв проблем, а той е голям мамник Joy
Нуше - надявам се Вики да е по-добре вече. При температура над 39 г - към Панадола прибавям и 5-6 капки хексалгин. Или изпитаното средство докато чакам лекарството да подейства - с хавлиени кърпи напоени оцет и вода / 1:1/ завивам подмишничките и крачетата към слабините за около  2-3 минути. Температурата се сваля с около 0.5
А аз пък не съм доволна от Нурофена. Ползвала съм го няколко пъти. Единия не ни свали въобще температурата, другия път се опъпчи целия. Но явно е въпрос на организъм
Разгледах ви снимките от коледната срещичка! От тях струи такова настроение! Simple Smile

И да не забравя - Честит рожден ден на Мегън - здраве и много, много любов!

# 79
Здравейте и от нас, момичета! Честита Коледа! Ние се завърнахме, че бяхме при баба и дядо. Дани получи много подаръци. Най-много се радва на шейната и тази писта http://www.hasbro.com/playskool/default.cfm?page=browse&product_id=17160
Има вече 3 различни комплекта кубчета и постоянно ги изсипва на ламината. Май звука му доставя най-голямо удоволствие ooooh! После познайте кой ги прибира Crazy Има още въдица с рибки, топка за скачане, пумпал, голф, музукален телевизор и разни други дреболии. Аз също се смилих над една красива панорамна книжка, защото унищожението започна веднага. За всички тези неща казва, че Дядо Коледа ги е купил Joy

Извода - вече няма място за нас в къщи, а това е едва втората им коледа!!! Crazy

Ние за НГ ще сме си у нас с приятелско семество. Надявам се догодина на вила с много сняг (пепа_к, завиждам ти благородно).

450, дано вече сте по-добре, но аз също бих се побъркала от тази висока Т. Миналата зима когато Дани вдигна 40 градуса я смъкнах с Хексалгин (това е течен аналгин). Много ме беше страх да не направи гърч, а и доктора беше казал, ако се вдигне над 40 - давай! Смъкна я веднага и повече не вдигна.

емили_ска, можеш само да чакаш. Дано се разминете все пак с шарката.

Честит рожден ден на Мегън  bouquet

И да си похваля накрая детето - от няколко дни ми пее "Мила моя мамо". Изненадах се доста, защото не съм му е пяла много. Е, трудно я разпознах де, но се ориентирах по "моя мамо, ного бича мама". Напоследък говори страшно много и все по-разбираемо.

# 80
  • София
Явно панадола не спада температура. Сутринта като се върнахме от лекарката и купихме нурофен. Значително спадна температурата. На обяд беше нашето Вики, смееше се и едва я накарахме да си легле. Сега още спи, но май няма температура. Лекарката каза да даваме нурофен, а не да я държим. Просто каза, че друго лечение няма. Даже спомена течен аналгин ако продължава. Сега и се обадих за резултатите, но каза, че преди 17,30 няма как да ги види, нямала достъп до интернет каквото и да значи това. Сигурно ги гледа от някакаъв сайт. Довечера пак ще пиша. Благодаря за подкрепата.   bouquet

# 81
Явно панадола не спада температура. Сутринта като се върнахме от лекарката и купихме нурофен. Значително спадна температурата. На обяд беше нашето Вики, смееше се и едва я накарахме да си легле. Сега още спи, но май няма температура. Лекарката каза да даваме нурофен, а не да я държим. Просто каза, че друго лечение няма. Даже спомена течен аналгин ако продължава. Сега и се обадих за резултатите, но каза, че преди 17,30 няма как да ги види, нямала достъп до интернет каквото и да значи това. Сигурно ги гледа от някакаъв сайт. Довечера пак ще пиша. Благодаря за подкрепата.   bouquet
Нуше,на Алекс,когато не му помага Нурофен и Панадол,давам Хексалгих.Май беше по 1 капка на килограм,но пак се консултирай,ако решиш.
Дано да и минава бързо,каквото и да е! Praynig

# 82
Привет, момичета!

ЧЕСТИТА КОЛЕДА  и от нас!

Ние се завърнахме от празнуването при баба и дядо. Беше много весело и на сняг успяхме да си поиграем! Валко получи сума ти подаръци - голям робот (който вдига ужасна шумотевица), комплект различни домашни животни, въдица с рибки, дрешки и др., но най-интригуващото за него беше мотора от баба и дядо. Мислих, че е още малък и няма да се сеща да натиска педала, за да се движи мотора, но с малко тренировки и напомняне започна да се справя доста добре с карането.

За съжаление си донесахме хрема, която вчера ми се струваше, че отшумява, но днес е много силна и се появи и кашлица. Одеве Валко както си спеше се събуди с рев и не можа да се успокои сума ти време. И не знам от какво беше това. Нямаше Т, а сякаш нещо го болеше. Дадох Нурофен и заспа милото. Утре сме при педка да видим какво сме лепнали този път. Много ми намирисва на зъби (и дано са зъби, че голяма нова година ще посрещнем, няма що).

Софиянки, много хубаво коледно парти се е получило, както винаги! И децата много са се забавлявали! Толкова ви се радвам като гледам снимките!
Давайте да мислим за Втора национална среща!

Све, последно ти ли ще получиш КАЛЕНДАРИТЕ?

450, дано Вики бързо се оправи!

И всички болнички бързо да оздравяват, та да посрещнем Новата година здрави и весели!

Лек ден на всички! Hug

# 83
Да. Поли сигурно вече ми ги е пратила. Ще й ги платя с наложен платеж, а после ще се оправяме с Вас. Ларсен, Лина и Smooth вече са ми ги платили. Ако Поли не ги е пратила днес, най - вероятно няма да ги получим преди 5-ти януари, защото куриерските фирми май не работят на 31-ви декември  newsm78.

# 84
  • София
Pepetia, а при вас как е положението? Hug

marini, Ема си е вече вкъщи от обяд и успя да обърне цялата къща вече с краката нагоре  Simple Smile добре е, хрипове са казали, че няма вече, само трябва да внимаваме и да не излизаме в следващите дни.

450, дано Вики бързо да оздравее и да посрещнете новата година спокойни!

# 85
  • Варна
Да. Поли сигурно вече ми ги е пратила. Ще й ги платя с наложен платеж, а после ще се оправяме с Вас. Ларсен, Лина и Smooth вече са ми ги платили. Ако Поли не ги е пратила днес, най - вероятно няма да ги получим преди 5-ти януари, защото куриерските фирми май не работят на 31-ви декември  newsm78.

Ние сме ти платили календарите, но трябва да кажеш колко е и куриерската такса да си я разделим.

Честит рожден ден на Мегън!!!

И болничките да оздравяват незабавно - това е заповед  Wink

# 86
Оооох, не сме единствените дето си чакат варицелата и ние след среща с втория братовчед, нещо епидемия май има напоследък. Ние от 25. 12 чакаме, ама още няма нищо, до 05.01 ако ни се размине значи няма да е този път.
Емили нашата педка каза, че периода, в който може да се разболеем е от 11 до 21 ден след контакта, тъй че брой 11 дни от срещата и чакайте, не можеш нищо да направиш. Варицелата наистина е едра шарка с мноого гадни пъпки-мехурчета и аз съм я карала около 10- годишна и имах милиони пъпки на невероятни места, ама чак до болница не съм стигала  Twisted Evil Сега горкото ми дете от сума ти дни не се е виждало с други деца и още седмица поне няма и да се види, че си пазим другарчетата.

Лина с тия документи за ясла викам да спретнем една саморъчна бомба и да взивим Общината, може да я скрием в торта (естествено тортата ще е от тебе, де  Crazy). Писна ми от техните глупости вече, утре трябва да си вземем бележката за липса на задължения и сме готови. Само как ще чакаме цяла нощ в тоя студ ума ми не го побира, хайде мъжо поне ще е с колата, ама аз на втората ясла ще кристализирам отвсякъде  #Cussing out И накрая може и да не ни приемат  Twisted Evil

Целувки на всички болни душички, дано да се оправят скоро  Hug

Май след Нова Година трябва да започнем организацията на Обща среща 2, че като гледам много желаещи има, супер  Laughing

Светле само казваш колко пари и кога и идваме да си приберем календара, таман да се видим малко, че се затъжих.

# 87
  • Варна
Лина с тия документи за ясла викам да спретнем една саморъчна бомба и да взивим Общината, може да я скрием в торта (естествено тортата ще е от тебе, де  Crazy). Писна ми от техните глупости вече, утре трябва да си вземем бележката за липса на задължения и сме готови. Само как ще чакаме цяла нощ в тоя студ ума ми не го побира, хайде мъжо поне ще е с колата, ама аз на втората ясла ще кристализирам отвсякъде  #Cussing out И накрая може и да не ни приемат  Twisted Evil

Намаш никакви проблеми, щом е за общината и на три етажа ще я спретна.  Joy А това за посред нощите - направо тръпки ме побиват вече. В нашата градина /където е баткото и къде смятам да е малката/ миналата година от предния ден, т.е. в неделя още е имало хора и са правили списъци. От 8:00 до 10:30 ч. на другия ден са биле минали 120 молби, за има-няма 40 свободни места. Единствената ми надежда е това, че имам по-голямо дете в ОДЗ-то, въпреки, че пак малко е на кантар, защото той ще е на изписване вече. Ама да се надявам, че ще бъдем приети. Ще си стискаме взаимно палци, тъкмо да не ни е много студено.

# 88
Леле колко много болнички, дано всичко лошо остане в старата година.
Честно казано след това мрънкане на Гери на партито, очаквах, че се разболява, но се оказа, че е от долните кучешки, вече не минава и минутка без да си дъвче пръстчетата и дветe точно на местата на зъбчетата, но не е вдигала температура, просто си премрънква и иска да съм й под ръка по всяко време. Не смея и за минутка да я оставя на някой друг.
Страшно бих се радвала на СРЕЩА без опашки, но не знам дали при мен е осъществима идеята, ако Гери пак е в подобен период, няма оставяне. Рискувам да я намеря забакната от рев, което не бих и причинила, но ще следя.

emily_ska , ох, сега се сетих, като варненки коментират ужасът с яслите, че беше питала за такива в квартала. Аз знам само нашата с кухнята и Мечо Пух - на зала Универсиада, но от другата страна на трамвайната линия, между двата големи блока, отзад.
А от същата въпросна шарка, аз имам голям опит. Изкарала съм я 2 пъти, след като в картона ми е отбелязана на 3 и половина години, после и в 10-ти клас след една от най-пиянските ми зимни ваканции - стана ми лошо в автобуса, на връщане от Тетевен, точно, когато 11-нощният купон свърши, а момчето, което ме е беше заразило, милото цялата ваканция било в карантина. Е, това не е, за да те стряскам - възможно е да е някаква грешка, но в 10-ти клас със сигурност беше Варицела - с големите пъпки с водичка и пубертетската суетнята с една пудра да не ми останат белези.

Вчера водихме момичетата на Лешникотрошачката в Софийската Опера - кратък репортаж
И снимки от декември месец

# 89
Здравейте,
явно студеното време не се отразява добре на никой Confused
Ние също с тези вируси и настинки направо се побъркахме ooooh! Започнаха още от края на септември, след като на 01. септември тръгнахме на ясла. Лошото е , че при всяка настинка ние вдигаме много висока температура и веднага сме в графата „застрашени от пневмония”. Последния път искарахме остър бронхит и още се оправяме. Ние на 26-ти нощта пак вдигнахме температура, но явно този път е било от зъбите, защото през деня всичко беше нормално. Само където изпуснахме партито.
Между другото от нашата педиатърка (не че е много добра де) ама научих много интересен начин за сваляне на температурата – с белтък на яйце се мажат петите на детето с памук. Тя каза, че и цялото тяло може, но не съм пробвала. След като намажа краченцата, без други лекарства за 10 мин. Темп. Пада. При нас е по ефикасно от оцета и само това ползваме. Давам понякога и нурофен. Панадола не действа. Но при всички деца е различно.
Май neci ме пита дали сме взимали стерилна урина – не сме. Но изследвахме гърлен секрет и се оказа, че имаме две бактерии от яслата – moraxela branchamela catarchamis и heamufious parainfluencae ( сигурно бъркам в изписването). От тях беше теченето на носа. След многото антибиотици се надявам да са се махнали.
Дано всички дечица се оправят бързо. Целувки на всички. Hug

Общи условия

Активация на акаунт