Камък-дезодорант?

• 187 181
  • 583
  •   1
Отговори
# 270
Lulova, благодаря за изчерпателната информация. Наистина е интересна!  Simple Smile
Имам обаче някои съмнения и въпроси, които бих искал да споделя по-долу.
Струва ми се, че в България думичката "БИО" се използва не съвсем съвестно и някои търговци много спекулират с нея. Едва ли някой ще отрече, че едно е даден продукт да има на него символа, удостоверяващ, че той наистина е био, а друго е да се казва, че е такъв и да се продава поради тази причина много по-скъпо.
Разгледах внимателно фирмения сайт на Essential Care (кристалът в платнената торбичка) и никъде не споменават, че камъкът е БИО. В бг сайта, където го предлагат, думата БИО фигурира. Всеки сам може да си прави изводите къде е грешката. А пък разликата в цените е следната: на предложения от Вас сайт е 18,90 лева (без вкл. доставка), а на сайта на производителя е 12,95 лева (според курса на паунда към лева също без вкл. доставка).
Така че логиката Ви относно връзката на цената с БИО-то нещо според мен куца.
В потвърждение на горното идва цената на SANTE, за които също не видях на сайта на производителя да са БИО и струват 18,90 лева (без доставка).  newsm78
А моето мнение относно БИО-то е, че когато за нещо са правени изследвания и е установено, че е абсолютно чисто от вредни съставки, то може да се нарече БИО. И в тази връзка, споменатият от Вас така съмнителен део кристал знам и съм виждал лично, че има всички необходими документи и изследвания, които удостоверяват неговата чистота, безвредност и натуралност.
Ако някой има нещо да добави, ще се радвам да прочета и науча повече по темата.  Peace

# 271
 На DM кристала, единствения, който съм виждала на живо, може да се нарече стик. Оформен е като цилиндър и е пъхнат в пластмасова кутийка. Инак си е камък. Принципно при претендиращите за "био" продукти са сложни според мен нещата. Това, че са с естествен произход не винаги е гаранция за безвредност и какви ли са "помощните вещества при преработка". А пък и хубаво да е без консерванти, но не трябва и да вкисва, ама си има начини сигурно. За део- кристала- на мен не ми изглежда като нещо направено. Прилича на изкопан от някъде Thinking. Знае ли някой какво е това всъщност? Преди години баща ми ползваше "стипца" за кръвоспиране като се пореже при бръснене, ей на таз "стипца" ми прилича. Ако съм близо до истината, че се добива някъде, тогава е "био" със сигурност и няма никаква причина да  е скъп.

P.S. Четох за "стипцата"- била калиев кристал. От Уикиречник-"Безцветно вещество със стягащо, кръвоспиращо, адстрингентно действие и с тръпчив (стипчив) вкус." Опитах и моя стик- кисело- тръпчив е.

Последна редакция: пт, 23 апр 2010, 18:20 от Тиквен цвят

# 272
Не се добива вече, произвежда се.
А на ДМ кристалът къде пише, че е био?

# 273
 Въх, не пише! Абсолютно убедена бях, че съм го прочела Embarassed. Толкоз много, че не проверих като ходих да го опитвам. Коригирах.
 Не го копаят значи... Явно за това са разликите в цените. Някои ги произвеждат по по- скъпа технология.

# 274
Привет MostWantedCorsair,  wflag
Не съм сигурна, че тълкувам много добре поста ти, но ако по някаква причина съм засегнала симпатиите ти за конкретен продукт и си преценил, че изказвам мнение за друг - не. Напротив - лутам се, чета, питам... Реших, че трябва да мина на БИО вълна и се ограмотявам, преди да скачам и да харча пари.
Камъкът Essential Care го има и тук и то на същата цена от 18.90 лв.- http://organic-bg.com/contact_us.php - представят се за официални вносители и представят марката като БИО. Т.е. анализите ти, че в официалния сайт Essential care няма надпис био, а в българския, който пуснах, има такъв надпис и най-вероятно той спекулира, може и да са верни, но тогава излиза, че БГ сайтове с твърдение, че марката е био стават 2, а дори единия претендира за официален вносител, което би било доста смело, ако е лъжа.  newsm78

Съгласявам се, че у нас, а и не само, с думичката БИО се спекулира. Затова докато се ограмотявах научих, че има специални сертификати, които удостоверяват това и пуснах линкът по темата. По-евтиният кристал не видях да притежава такъв сертификат и затова го подложих на обсъждане, но не и на дефиниця "съмнителен", тъй като не претендирам да познавам всички сертификати, но и описанието на продукта в сайта не дава категорично такова твърдение.
Не съм съгласна, че ако нещо е доказано, че е чисто, значи е био. Ако е био, значи не би трябвало да има причина да не бъде сертифициран като такъв продукт.

Иначе от своя страна категорично не твърдя, че по-евтиния кристал е некачествен. Убедена съм, че между "качество" и "био" има разлика. Един крем за бръчки може и да е био, но ако не ми изпъва бръчките, тогава по-добре и без него. Био-то гарантира чистота на продуктите, но не и ефективност, което всъщност никоя марка не може да гарантира, освен ако не се докаже успешно във времето.
Просто споделих с цел обсъждане и призовах за такова, че не виждам отпечатан сертификат върху по-евтиния от признатите в света сертификати за БИО продукти и затова той най-вероятно не е такъв, което не означава, че не е качествен.
Съвсем друг обаче остава въпроса дали това, че кристала е био или не е има някакво значение и дали това, че е например БИО има полза и дали си оправдава цената. Все още чета и се ограмотявам по темата и това, което научих е, че май има значение, защото тези кристали вече не се добивали по естествен път.

Коментарът ти за цената, че в сайта на производителя е доста по-евтино, ми се струва излишен - почти всичко е в пъти по-евтино извън БГ. Доставката е съвсем отделен случай - пазарувам предимно по интернет от 4 години и почти няма сайтове с безплатна доставка, просто, защото това си е спецификата на този вид търговия - спестенохото ходене и време в магазина се заплаща като доставка за нечий труд и бензин. Да, радвам се, когато някой сайт ми даде безплатна отстъпка, но повечето са дори и по-скъпи. Да са живи и здрави от магазина "Ягодка" с тяхната безплатна доставка и по-ниски цени, защото така си купувам козметиката, която все още ползвам (Клиник) на дооооста по-евтини цени от България.
Т.е. някакси ми се струва, че все пак Essential Care е БИО, респективно и този кристал е био, а когато се добива по изкуствен начин, това е много вероятно да има значение за хората, които са решели да избягват химията.
    bouquet

Последна редакция: сб, 24 апр 2010, 00:51 от Lulova

# 275
Извинявам се, че се намесвам така в темата, не бих искала да я превръщам в спор и да я измествам, но по повод поста на MostWantedCorsair искам да уточня нещо: продуктите на Essential Care имат този английски сертификат, който е сертификат за био (или органични) продукти. Всеки, който желае, може да се запознае със стандартите на сертификата от посочения линк.

Що се отнася до камъка-дезодорант, на страницата на производителя пише следното: This product consists of naturally formed crystals of a certified pure food grade mineral salt... The product is free from any fragrance and has not been tested on animals.

За мен лично "certified" в случая означава именно, че е био-сертифициран.
Това, че думичката "био" не се среща на сайта, не значи нищо, защото "organic" е синоним на "био".

Извинявам се още веднъж за отклонението.

# 276
Само искам да изразя едно лично мнение!
Според мен има доста български марки, които правят био продукти, но те не са сертифицирани, защото сертифицирането е скъпо и защото вземането на такъв сертификат повишава значително цената на продуктите!
Може и да греша, но това е ЛИЧНО МНЕНИЕ!
Иначе и аз още проучвам този камък! Simple Smile

# 277
Обещаният доклад за камъка - супер странно ми е да мокря някакъв кристал и да се "мажа" с него под мишниците, но определено съм много приятно изненадана - потенето, доколкото може да се каже, че изобщо го има при мен, е в пъти по-малко и най-вече без абсолютно никаква миризма. Доволна съм от покупката и най-вече от факта, че е безвреден и био козметичен продукт, който трябва да ползвам ежедневно.

# 278
  • Враца
Цитат
потенето ......................е в пъти по-малко
  ooooh! ooooh!

Камъкът прави всичко друго но не и да спира потенето. Дори го стимулира с това, че не запушва порите. Моля, не изнасяйте недостоверна информация  Peace
Също мога да кажа , че спира и убива миризмата, ползвам го година вече. Издържа ми по 10-ина часа.
Но не спира потенето!

# 279
Цитат
потенето ......................е в пъти по-малко
  ooooh! ooooh!

Камъкът прави всичко друго но не и да спира потенето. Дори го стимулира с това, че не запушва порите. Моля, не изнасяйте недостоверна информация  Peace
Също мога да кажа , че спира и убива миризмата, ползвам го година вече. Издържа ми по 10-ина часа.
Но не спира потенето!

А в комбинация с антиперспирант как е?
Примерно стикът да спира потенето доколкото може,а камъкът да убие надигащата се миризмица след някой друг час  Laughing  Thinking

# 280
Хайде и аз да споделя моите впечатления от камъка на Балеа. Ползвам го от около месец, като си навлажнявам подмишниците и след това търкам доста с камъка. Определено съм доволна! Неприятната миризма я няма никаква! За петна по дрехите и дума неможе да става. Една от най-сполучливите ми покупки, след това откритие не мисля повече да експериментирам с разни стикове и рол-они. Добре, че е форума за да науча за съществуването му   bouquet
А що се отнася до потенето, на мен така или иначе досега нищо не ми е помагало, затова варианта с камъка ме устройва напълно. И може и да си въобразявам, но май наистина е понамаляло. Vmarinska, не ме бий, моля те! Simple Smile

# 281
vmarinska, по-спокойно, прекрасна. Не съм производител на камъка и нямам интерес да го рекламирам, камо ли с невярна информация. Просто смятам, че потенето ми намаля. Отбелязала съм и "доколкото може да се каже, че при мен го има", защото принципно аз не се потя, а само леко ми лъсва кожата. Възможно е и да си внушавам, че е намаляло, но е възможно и да не си внушавам. Не споря и не налагам мнение. Принципно си права, че няма как реално да намали потенето  Peace

# 282
Това, че не спира потенето е положителен ефект, защото потенето е естествен процес, чрез който организма се освобождава от токсините. Аз ползвам Balea от DM от няколко седмици вече  Peace. Действа чудесно именно срещу неприятната миризма.

# 283
  • Варна
Само аз ли го ползвам и за крака  newsm12
Понеже съм любител на експериментите, след като си го купих си намазвах примерно лявата мишница и левия крак с камъка, а десните крайници съответно с рол-он и спрей за крака (в случая на Ейвън). За мишниците не съм много сигурна, защото рол-она ми свърши съвсем на втория ден, но за краката по-добър ефект има кристала.

# 284
Само аз ли го ползвам и за крака  newsm12
Понеже съм любител на експериментите, след като си го купих си намазвах примерно лявата мишница и левия крак с камъка, а десните крайници съответно с рол-он и спрей за крака (в случая на Ейвън). За мишниците не съм много сигурна, защото рол-она ми свърши съвсем на втория ден, но за краката по-добър ефект има кристала.

И какво му е действието върху краката?
Не се потят или не миришат  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт