Камък-дезодорант?

• 187 247
  • 583
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Аз си взех камъка от ДМ преди два месеца, да кажем.  Е, освен, че два месеца ходя миришеща на пот, друг ефект не видях. Не знам, какво неутрализира, но при мен ефект нямаше. Сега се принудих и се взех обикновен рол-он, че  вече ми писна постоянно да понамирисвам.  Пример-  изкъпвам се, на мокра подмишница  натърквам , но след около час не си личи се съм се къпала.  А аз не съм от тези, които много се потят и много мирише потта( поне не бях) , но ми направи впечатление, че сега потта ми е по- силна като миризма.

# 346
Явно си зависи от кожата ...
При мен е точно както трябва да е, всичко е 6 .
Потя се , аз по принцип се потя доста, но не мириша.

# 347
Всъщност за деца подходящи ли са кристалите?

# 348
Подходящи са, защото са натурални и безвредни. Не мисля обаче, че децата имат нужда от дезодоранти.

# 349
  • Враца
Е, защо пък да нямат ?
те са си деца , но се развиват,
моето дете е на 12 години и има нужда вече от антиперспирант.
Поръчала съм му камък   Peace

# 350
Душици,нямам време да изчета всичките страници.
Видях нещо за DM... Има ли го там? Откъде във Велико Търново мога да си купя такъв камък?

# 351
I_love_Tose, има го в магазин "Биоградина", срещу главния вход на полицията  Peace

# 352
Ааааадски много ти благодаря!!!
Писна ми докато ходя до Ректората да ставам вир-вода,че и неприятно ухаеща!
А някаква ориентировъчна цена?

# 353
  • София
 Ползвам този от ДМ вече година, има умерен ефект, затова нанасям и анти-пърспирант след това. Peace

# 354
*Elle*, защо ползваш камък, при положение, че след това нанасяш от вредния, пълен с химикали рол-он? Смисълът на камъка е именно да ползваш безвреден, натурален продукт, който не вреди на организма. И явно този от ДМ не е качествен, защото от камъка, за който става дума в началото на темата, миризма на пот няма.

# 355
Не съм чела цялата тема, сигурно е коментарино, но да попитам - този камък мие ли се, как се почиства?

# 356
I_Love_Tose, виж поста малко по-назад в темата, беше отдавна, но това е цената, ако не ме лъже паметта. Имам чувството, че цял живот ще си го ползвам тоя камък - няма свършване Simple Smile

Зелен дух, мие се, да. Аз го мия с топла вода след всяка употреба. А той трябва да е и влажен, за да го нанесеш (или на влажна кожа), иначе няма как.

# 357
А как се изхабява като е камък? Ефектът ли намалява или размерът съвсем се смалява?

# 358
  • на терасата
А как се изхабява като е камък? Ефектът ли намалява или размерът съвсем се смалява?

Смалява се. Ползва се много дълго време. Моят накрая се счупи на 2 части, но и така си ги ползвам, все едно се триеш с камъче. Мокри се преди употреба и после се изплаква след употреба.

# 359
Зелен дух, те му казват "камък", но то всъщност е оформена буца соли. Идеята при тях е, че създават под мишницата среда, в която не могат да виреят бактериите, които карат потта да мирише.

Две уточнения: това не е дезодорант, защото не ароматизира. Нито пък е антипреспирант, защото не запушва порите, както правят стандартните продукти с петролена и цинкова основа.

Тъй като въпросният "камък" е водоразтворим, той трябва да се нанася на чисти, влажни мишници. Зоната трябва да се намаже много добре, та даже и да се излезе от отчертанията на подмишнечната ямка.

Разбира се, че "камъкът" намалява на размер, но няма нужда да се мие след ползване. Нали се нанася на чисти мишници?

Понеже обилното потене може да доведе до "изтичане" на солите от подмишнечната ямка, може да не е лоша идея през летните месеци да си носите такъв "камък" в чантата. Веднъж или два пъти през деня може да обтриете подмишница с влажна кърпичка (намокрена само с вода!) и отново да нанесете солите.

Важно условие, за да има ефект от мазането, е мишниците да са идеално измити след продължително ползване на  антипреспиранти на петролова основа. Те имат свойството да се "залепват" за кожата. Колкото по-упорито се "залепи" продукта, толкова по-дълго блокира отделянето на пот. Затова при отмиване на антипреспирант трябва да се ползва по-топла вода, много сапун и да се търка упорито.

Общи условия

Активация на акаунт