Израел 18

• 20 544
  • 294
  •   1
Отговори
# 105

Оф , хора ....бя  сирени ...бая  си е война ...Тел Авив  сякаш е друг  свят. Целнали са  от Газа  тукашен строеж  , на който работят араби .Един убит и  бая ранени....ама  че парадокс. На няколко метра от местото , на което е паднала бомбата има бункер .Не  бива човек да си мислли, че на него няма да се случи ...Чуеш ли сирена  влизай в бункера ! Пазари , магазини - всичко затворено в Ашкелон почти....бая народ  се  е изнесъл към близки и приятели навътре в Израел. Направо си е война. Танковете чакат да навлязат в Газа. Ще  видим как ще се продължи .Египет е  срещу Хамас.Накъде си водят народа, който ги избра - незнам...Доста сериозно става, край скоро не се вижда.Хамас не иска мир , бяло знаме няма да развее ... Продължават се ракетите ....до къде ли ще стигнат  с тях ....за  днес около 60 паднаха по израелско.... Израелците са подготвени хора ..това е  реалността тук.Чудя се  дали Хамас са очаквали такъв отговор и кога ще  се осъзнаят .Главатарите им са по бункерите иначе ....Знаят и познават тактиките на Израел , а войната с Ливан беше съвсем скоро ....Какво очакват и какво са си мислели ...незнам ...Новини и новини ...
..

smile3518 newsm17

# 106
Дтти, ти може  ... Аз  говоря  за масата народ , за по-възрастните също....За времето преди нета да навлезе така масово, кабелките също.  Трева не пасете , знам.Не  е тайна , че инфото е по-едностранчиво показвано обаче в  арабския свят като цяло. То да не се  задълбаваме  в това изречение , че  се отвлякохме за едната дума.Остави, разбирам.

44 "новодошли" олим хадашим  от Англия  имаме ...ама , че време  целнаха - планирано им е било, но не са се отказали. В интервюто се изказаха , че  ако чакат мирно време , то хич няма кога да се преселят насам .... Whistling Днес  си говорих с моята  етърва мароканката ...Тя  е родена по времето на 6 -дневната война ... Казва , че не си спомня от как е родена дълъг период на мир , но истински.Кибуцниците покрай Газа си работят полето хората - картофите им дерта ....Къде да отидем казват , няма да бягаме .... цените на стоката ги притесняват .... Ей такива работи от нашата шарена черга.Мента каза , че  израелците не са някаква  еднородна маса ...хомогенна и единомислена.И в тоя  случай , и във  всякакви случаи важи ...

Подгънах панталоните и сега мъжо ще се отплаща !  newsm53 smile3508

Лайла тов !

# 107
  • На дивана, под юргана
Днес малкия Тигър имаше Рожден Ден! Цели 4 години...
Снимка на тортата (домашно производство): http://www.snimka.bg/album.php?album_id=322716&pid=9648728
и дългоочакваната игра... :http://www.snimka.bg/album.php?album_id=322716&pid=9648745

Последна редакция: пн, 29 дек 2008, 22:48 от tigar-migar

# 108
за малкото тигърче!честито!

# 109
Тигре, да му е честито на малкото Тигърче!
Много радост и весели игри, да слуша и да радва теб и Тигрицата!
Страшна торта!

А като неговата шейна и аз имам (някъде в едно мазе, в един блок не далеч от ПаркХотел Москва)
Пиии потънах в спомени... искам сняяггггг  smile3514

# 110
  • T"A
Тигър,

Да ви е честит рожденикът, здрав и засмян, до 120!

П.П. Страхотен подарък!

Последна редакция: пн, 29 дек 2008, 23:23 от Mentha

# 111
  • T"A
Върнах се! Получи се така, че тъкмо съм излязла от териториите на Негева и е имало ракетна атака с Град.
Първото нещо, което прочетох, когато отворих темата, беше метафората за "бабка със забрадка"  Mr. Green
Алиса, разсмя ме, но е удачно "название". Петя, 3 пъти прочетох за строежа, не разбрах къде е била случката Thinking

Сутринта получих имейл от Университета с инструкции "как се действа", аз се чудя защо не публикуват никакви новини в сайта им, а те по имейл пращат... Беер Шева е в 40 метровата зона и "отпускат" 60 секунди за влизане в скривалищата - не е много, но в сравнение с другите три зони, направо изглежда, че и сандвич можеш да си купиш по пътя до скривалището  Crazy Аз съм голяма шубелия, обаче там си има скривалища във всяка сграда, бяха отворени заради нареждане на пикуд а'ореф и навсякъде имаше големи съобщения коя стая е "защитено пространство" (мирхав муган). Реално сградите са нови и са със защитени пространства, по-старите са с подземни етажи, така че от гледна точка на постройките там е по-сигурно отколкото в нашата къща, която е постройка от '46 год. и просто не е обезопасена. Confused

Споменавала съм ви, че в курса са социални работници. Те са задължени да пътуват до работните си места, заради естеството на работата им. Колежка ми разказа, че живее в кибуц в 30 метровата зона и там е спокойно, но дъщеря и учи в училище в 20 метровата зона  - там училищата са затворени. Фактически жената трябва да остави детето си само вкъщи. Тя самата работи в Ашдод (или в Ашкелон, не помня), не може и да я вземе на работа със себе си, защото там по-често има сирени... Голяма каша!

Мисля, че хората са спокойни, но някак по-намръщени ми се сториха по улиците. В Университета  ми се стори, че всички за това говорят, може би защото точно днес се обяви опасност за там и им е било прясно, а и в Б"Ш досега никога не са падали ракети.

Съжалявам за дългия пост, просто ми беше ден, претъпкан с преживявания...
И знам, че, за щастие, всички живеем далече от Газа (доколкото има понятие далече в страна като Израел), но пак е  важен линк  Peace

Последна редакция: пн, 29 дек 2008, 23:18 от Mentha

# 112
  • Някъде там...
 newsm59 Честит рожден ден на малкия тигър newsm59

Евала на жена ти за невероятната торта,изглежда страхотно и съм сигурна че е била много вкусна...

# 113
  • T"A
Пете, чух в късните новини за случката с ножа на строителния обект в Модиин Илит и разбрах за какво става дума  Peace
Те предупреждаваха, че има опасност от подобни инциденти заради Газа.

# 114
Цитат
ми детенце-като не 4етеш внимателно какво да те правя,ще пиша пак
на въпроса какво о4аквам като информирам тук-и преди писах,4е се интересувам от мнението на моми4етата живеещи там /не от твоето,но както и да е/ за събитията
Не знам дали чета внимателно , но ти четеш избирателно !
Ако искаш ми отговори на личен на 2рия въпрос , бая се заинтригувах за тея преводи , ко пък толко значат щом така упорито ги отминаваш ...
Т'ва с "мнението" не ми прозвуча много сериозно , та за тва попитах ( Е не съм и очаквала да си признаеш , че си дразнител А за мнението , факта ,че до сега не си разбрала настроението и мнението на пишещите тук към ставащото е доста показателен и говори сам по себе си достатъчно !

Цитат
пове4е с теб няма да се занимавам-щом дори и домакините си не уважаваш-именно те помолиха да се спре да се пише по този въпрос,аз спрях-но за теб явно няма граница-затова и писах да те укротят
Ами уважавам ги , не пиша по тоя въпрос ! Въпроса ми беше към тебе , за твоята намеса в темата ..а не за случващото се ( ако не си забелязала )!

Цитат
Анди има нещо,което се нарича дипломация,ако продължаваш така скоро и друг бан ще получиш,остави момичета ,които живеят там да се защитават сами,те най-добре знаят какво означава конфликт или война.
ДА проявяваш гъвкавост не означава да си безразлична,но не ознчава и да "хапеш".Деси е умна жена и знае как да провокира и подходи.
Криси , моите уважения , но не защитавам нито момичетата нито някой друг ! Чисто и просто става въпрос за позиции и провокации ! Може да имам да се уча доста как да си мълча , ама  наглост и нахалство  не ми понасят много ! Дали хапя е един въпрос , друг е дали не са ме ухапали първи !

# 115

Честит Рожден ден  на малкото тигърче и от мен  ! Нека да е живо и здраво ,щастливо и да радва  много господин и госпожа Тигър ! 

# 116
  • Paris, France
Тигър, да ти е честито рожденичето и много да ви радва!

Боряна, какво значи имато на селището Бет Шеарем? Стоте къщи ли? Със стоте порти (Меа Шеарим) правя асоциация. Много е красиво при вас. С удоволствие ще ви дойдем на гости цялото семейство. Само ни прати билетите и сме дошли! Laughing

Някой има ли новини от Снежана Хаж? Доста я мисля, нищо че са на Западния бряг. Как е обстановката там?

Тигър, дтти и всички други, тук във Франция рядко показват новини от държави, които не са тясно свързани с Франция, освен ако не са с много жертви или сред жертвите няма французи. Тук има свобода на словото, дава се думата и на двете страни. Има репортажи с коментари и анализи. Не мисля, че средностатистическият французин си затормозява мозъка с нещо, което не го касае и където няма да отиде на екскурзия-пакет, където не се говори френски. Иначе показаха бегло и годишнината от смъртта на Беназир Бхутто, жертвите при атентат в Пакистан. Общо взето на повечето от хората им е безразлично. Настроените зле срещу арабите се кефят, колкото и гадно да звучи, на безредиците, но тези хора обикновено са зле настроени и срещу евреите, които за тях са като арабите (тук повечето евреи са по произход от Магреба). Сред магребските мюсюлмани има гняв срещу Израел, имаше и протест. Не мисля, че пропаганда и телевизионно време биха променили настроенията и убежденията. Официалната позиция на Франция така и не я чух, сигурно такава няма да има. Празидентът Саркози е, цитирам " изразил безпокойството си от засилването на насилието в южен Израел и ивицата Газа" и призовава към спирането му. Стандартна реплика, ясно показваща становището на Франция. Саркози е разговарял с Абас, няма как, което пък е показателно за френското отношение към Хамас. Франция по традиция отказва да се намесва в конфликти, касаещи арабски страни (извън бившите колонии). Във връзка с бойните действия влязох в конфликт и с родната си майка Embarassed. Всеки си има позиция.

хард, дтти пита за мнение на живеещите там. Ние, тези които сме далеч, можем да си мислим каквото си искаме. Таралежът не ни е в гащите. Няма нищо лошо даден индивид да е или не съгласен с политиката на държавата в която живее или е гражданин. Аз например бях против възродителния процес, против това, че България не пусна руските войски през територията си когато трябваше да влязат в Югославия (шапка свалям на Гърция, че ги пусна), против изпращането на български контингент в Ирак ( от това само загубихме милиони, да оставим морала настрани) и така нататък. Какъв е този надпис, който искаш да ти се разчете? Пусни ми линк и ще помоля майка да го преведе!

Мента, или който може, би ли превела пасажа от статията за Ванга, които се отнася за война през 2010г?

# 117
Цитат
хард, дтти пита за мнение на живеещите там. Ние, тези които сме далеч, можем да си мислим каквото си искаме. Таралежът не ни е в гащите. Няма нищо лошо даден индивид да е или не съгласен с политиката на държавата в която живее или е гражданин.
Съгласна съм , но самата намеса на дтти не я намирам за непринудена , и подбудена от чисто любопитство ( просто се познаваме и си имаме и ние (пишещите от Израел и Арабските страни )  история ) ) За това и реагирам по този начин   Peace

Цитат
Какъв е този надпис, който искаш да ти се разчете? Пусни ми линк и ще помоля майка да го преведе!
http://media.monstersandcritics.com/galleries/1537501/0158567355085.jpg - Ето от тази снимка , какво пише на челата им и какво държи едната в ръката  newsm78 !
  Тука текста от по-близо
Мерси   bouquet

# 118
Честит рожден ден на момченцето на Тигър!

Да расте весел и безгрижен!

# 119
Да, наистина Снежи не е писала от няколко дни дано всичко да е наред.

Общи условия

Активация на акаунт