Израел 18

• 20 817
  • 294
  •   1
Отговори
# 90
   Ехе, твои снимки си е още по-хубаво! Ха да видим каква си разказвачка  Grinning.Я , кажи , а за работа мислила ли си ...Ако си казвала - сори ..не съм била в час.

Хора , хора  Rolling Eyes...всички  живеещи на 10 км. от Газа трябва да са постоянно на разстояние 15  секунди от бункерите / убежищата.Събирания на  групи са  забранени с цел безопасност. Тези , които  на 10-20 км. от Газа имат 30 секунди след сирената да са в  бункера.Тука са Ашкелон и Нетивот.До 100 човека могат да са  събрани на  група , но в помещения  със солиден покрив.Тези на повече от 30 км. от Газа (Беер Шева , Гадера , Явне ....) имат до 1 минута да са в бункерите след сирената.Безопасно е да се излезе от бункера 5 мин. след сирената или след  взрива.Такива инструкции чете и слуша израелецът , но той е свикнал , не е за първи и за последен път. Ракети си падат тук и по време на "мир". Нашият бункер  е готов , но не мисля, че ще се слиза долу.Тел Авив  е  далече .

Заминавам да се оправям за излизане - барчето ни чака по женски .....Казвала съм го и преди - става "дефект" на израелеца да  свиква и живее с мисълта за война. Незнам дали е възможно изобщо , но има нещо такова.Аз лично бих изхвърчала от тук при първата сирена , която чуя.Заминавам си в БГ с децата и това е . Който иска да го нарече страх, който иска - предпазливост, който иска-предателство ...не ме е грижа. Моят мъж обаче  няма да напусне с мене , защото  смята , че това  е времето да си тук, а не да бягаш. Аз имам 2  деца и първо за тях бих помислила .

Хайде от мене чао за сега ...Неможах да  говоря само за рецепти и саксии, а няма и как - това  е нашето  ежедневие в момента. Звънкаме по телефона на познатите да чуем как са и така  . Най-лошото предстои . Операциите са  в самото си начало . Решени са да унищожат всички сгради на Хамас (ген. Дан Харел).  Лошо време  настана!

# 91
  • Някъде там...
Пете много ми се иска да почна работа и това ще е първото което ще направя като получа разрешението.Работя от 13год. събота и неделя и ваканциите,след гимназията започнах веднага постоянна работа.Свикнала съм да съм сред хора,да се движа ,да си говоря пък ако щеш и да се ядосвам Simple SmileОбичам да работя а и понеже все още си нямам детенце мога да си позволя да не сум отдадена на семейството на 100%.Иска ми се и да запиша да уча(нямам висшо) но това го виждам в далечното бъдеще...За работата незнам какво ще работя,мъжо не дава да се връщам по корабите дори и за ден.Може да ми дадете примери какво мога да работя с моя лош иврит.В началото на мошава има разсадник може да се пробвам там,хем красота хем парички Simple Smileа и ми е на близко (нали нямам книжка все още)А и улпана трябва да подкарам ама чакам мъжо да провери тук наблизо имало курсове,не искал да пътувам до Хайфа изморително било....пфууу и той загрижен  Wink
  bouquet

# 92
Кукли , дайте ми линк към текста на "Златния Ерусалим " и изобщо към текстовете на песни.Само ако може да  е на латиница ,че нали ме знаете  Laughing колко съм наясно с писането на иврит!Ментичка ,ти беше пускала нещо наскоро...

# 93
ми детенце-като не 4етеш внимателно какво да те правя,ще пиша пак
на въпроса какво о4аквам като информирам тук-и преди писах,4е се интересувам от мнението на моми4етата живеещи там /не от твоето,но както и да е/ за събитията
пове4е с теб няма да се занимавам-щом дори и домакините си не уважаваш-именно те помолиха да се спре да се пише по този въпрос,аз спрях-но за теб явно няма граница-затова и писах да те укротят Mr. Green

петя ами сега малко трудно са налага цензура-има си интернет,и сателитни канали -аз ли4но следя и арабските и бг и енглоези4ните канали,4е и руските-пове4е от това накъде-ако се сетиш за нещо-давай

# 94
Анди има нещо,което се нарича дипломация,ако продължаваш така скоро и друг бан ще получиш,остави момичета ,които живеят там да се защитават сами,те най-добре знаят какво означава конфликт или война.
ДА проявяваш гъвкавост не означава да си безразлична,но не ознчава и да "хапеш".Деси е умна жена и знае как да провокира и подходи.

# 95
Миши, заповядай:
 Yerushalayim shel zahav

Avir harim tsalul k'yayin
Vereiyach oranim
Nissah beru'ach ha'arbayim
Im kol pa'amonim.

U'vtardemat ilan va'even
Shvuyah bachalomah
Ha'ir asher badad yoshevet
Uvelibah - chomah.

Chorus:
Yerushalayim shel zahav
Veshel nechoshet veshel or
Halo lechol shirayich Ani kinor.
x2

Chazarnu el borot hamayim
Lashuk velakikar
Shofar koreh behar habayit
ba'ir ha'atikah.

Uvme'arot asher baselah
Alfei shmashot zorchot
Nashuv nered el Yam Hemalach
B'derech Yericho

Chorus: ...

Ach bevo'i hayom lashir lach
Velach likshor k'tarim
Katonti mitse'ir bana'ich
Ume achron ham'shorerim.

Ki shmech tsorev et hasfatayim
Keneshikat saraf
Im eshkachech Yerushalayim
Asher kulah zahav.

Chorus: ...

Давам ти и един сайт, с чиято помощ написвайки името на латиница ще получиш текста  Peace:

http://www.hebrewsongs.com/search.asp

Ако ти трябва още нещо, само кажи.

# 96
Жаки,благодаря!   bouquet
Вече написах темата,ще я принтирам по-късно.
Включих и малка запознавателна лекция по иврит и традиции,не се сдържах.
Трябва да ми вдигнат паметник в у-ще.  Joy

Борянка,много красива къща!   bouquet

Поздрави!

# 97
Темата е деликатна, знам, но моля, запазете добрия тон в темата! Peace

# 98
  • Някъде там...
Меченце,къщите които виждаш не са къщата в която живея,те са из мошава където съм аз.Снимах ги отивайки към магазина лятото...Само градинката си е моя,тя си ми е като детенце,че аз с друго нямам какво да се занимавам тук,само форума и градинката ми Simple SmileИначе селото е невероятно наистина.Казах на мъжо че искам много снимки и историята на мошава за да ги споделя с вас и той се съгласи да помага с разказче а и да ме придружи за снимките(съкровище е той)Неговия дядо е от първите заселели се тук.Местността е била блатиста.Първоначално за засадили много евкалиптови дървета за да попиват водата,после са разбрали,че това няма да помогне и са изградили мрежа от канали които отвеждат всичката вода към водоем а после водата от водоема на обратно лятото за поливане.Умни хора са били.Моя мъж е със сръбско потекло и и неговия пра-дядо идва да живее тук през 1924год.

# 99
Борянка и на мен много ми хареса..помислих си,че това е вашата къща,но сега разбирам,че не е.
Петя,ама ти ме развесели-какъв парк в Банкя бе душа,шегувах се аз,всъщност имаме парк,но за сравнение не можем да си говорим.Това лято започнаха да го пооправят,надявам се догодина да изглежда доста по-добре,разбира се,че няма палми.Има кестени предимно.

# 100
  • Някъде там...
Нашата къща не е все още построена а и скоро не я виждам да се построи....Иначе е къща на един етаж но разлята и се получават нешо като 3 къщи в едно.В едната живеят свкърите,в другата сме ние а третата я дават под наем.Има също красива градина около цялата къща,но не така красива като тези които съм снимала а и повечето цветя са летни.Иначе смятаме да строим втори етаж тук ама трябва свекърите да ме заобичат пък то как ще стане като не ме виждат незнам.Още ми е чудно как няма да обичат такова невероятно същество като мен  Joy

# 101
Аз не можах да разбера само как така не те виждат като сте в "една" къща Heart Eyes

# 102
eli6eva ,  hahaha ужас ! Срам мЪ йЪ  ooooh!

Боряна, и по нашенско е било така - евкалиптусите са оправили положението....Все още имаме  евкалиптусова горичка тука наблизо. Моят мъж  си спомня как са ловили змийчета и таралежи на местата , където сега има блокове ....Тогава е било горички, храсталаци ...лимонови , мандаринови дървета.Ние имаме  едно мандариново дърво и пред  входа сега долу , но  киселец - за красота.Иначе  в градината снимах папагали зелени, които ядяха фурми ...то  тия  фурми ще да са кисели и сухи де ...Виж на пазара  фурмите са по 30 шекела , но какви фурми ...обичам страшно...Щом ги обичам повече от шоколад  - прави сметка  Crazy За работата - успех...Аз така и не работих в Израел изобщо, а  то и в БГ не съм .... Започвам да изпитвам някакво странно чувство, че ако реша един ден да работя  ще ми дострашее и аз не знам от какво - лудо съм!  Crazy Иначе учих  та се изучих, но за собствена   и на родата гордост  hahaha

Оф , хора ....бя  сирени ...бая  си е война ...Тел Авив  сякаш е друг  свят. Целнали са  от Газа  тукашен строеж  , на който работят араби .Един убит и  бая ранени....ама  че парадокс. На няколко метра от местото , на което е паднала бомбата има бункер .Не  бива човек да си мислли, че на него няма да се случи ...Чуеш ли сирена  влизай в бункера ! Пазари , магазини - всичко затворено в Ашкелон почти....бая народ  се  е изнесъл към близки и приятели навътре в Израел. Направо си е война. Танковете чакат да навлязат в Газа. Ще  видим как ще се продължи .Египет е  срещу Хамас.Накъде си водят народа, който ги избра - незнам...Доста сериозно става, край скоро не се вижда.Хамас не иска мир , бяло знаме няма да развее ... Продължават се ракетите ....до къде ли ще стигнат  с тях ....за  днес около 60 паднаха по израелско.... Израелците са подготвени хора ..това е  реалността тук.Чудя се  дали Хамас са очаквали такъв отговор и кога ще  се осъзнаят .Главатарите им са по бункерите иначе ....Знаят и познават тактиките на Израел , а войната с Ливан беше съвсем скоро ....Какво очакват и какво са си мислели ...незнам ...Новини и новини ...

Отивам да подгъвам едни панталони на моя мъж - в ГОЛФ има мивца -  втората дрешка на половин цена. Много  сладки панталони взехме. Извадил е машината и чака , а аз тука форумствам !  Crazy

Дтти , имате  бая  интернет сайтове , които не се отварят...Цензура  си е . Но ти си БГ чадо - там е различно ...

# 103

Дтти , имате  бая  интернет сайтове , които не се отварят...Цензура  си е . Но ти си БГ чадо - там е различно ...

Петя-не пасем трева,има пове4е от на4ин да се отвори блокиран сайт-и не е тайна веднъж  когато ме бяха баннали по грешка намерих един с който  с който си влезнах във форума с моя си ник и писах на ли4ни на Мамма

# 104
  • Някъде там...
Аз не можах да разбера само как така не те виждат като сте в "една" къща Heart Eyes

Ами сега как да го опиша хахахах значи те все едно влизат от север ние влизаме от юг,те са Румъния ние сме Гърция и Турция пък Бг е къщата   Joy като двата входа водят към съответно различни улици.Голяма глупост казах ама дано сте ме разбрали.  bouquet
 smile3532 smile3532 smile3532

Общи условия

Активация на акаунт