Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Кое е цветчето, изобразено на снимката?
Какво представлява цветът каланит (כלנית) на иврит?
Как се приготвя кисело зеле?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Кое е цветчето, изобразено на снимката?
Цветчето, показано на снимката, се нарича Каланхое (Kalanchoe) на иврит. Това е диво и красиво цвете с пролетна сезонна цъфтеж, предимно в северните части на Израел. Цветът е защитен и може да бъде в лилав, син, бял или розов цвят, но червените са най-често срещани. Има 6 чашелистчета и стебло до 40 см. В българските земи цветчето е известно като червена съсънка или макова (pavoniна).
-
Какво представлява цветът каланит (כלנית) на иврит?
Цветът каланит (כלנית) на иврит е диво цвете, което цъфти през пролетта, предимно в северните части на Израел. Той е защитен вид и може да бъде намерен в лилаво, синьо, бяло и розово, като червеното е най-често срещано. Има 6 венчелистчета и стебло до 40 см. В България това цвете е известно като червена съсънка или мак (pavoniна).
-
Как се приготвя кисело зеле?
За да направите кисело зеле, изберете средни стегнати зелки и ги нарежете равномерно. След това ги нарежете кръстосано на дълбочина 3-4 см. Поставете зелето в съд със студена вода, в която е разтворена едра сол (200 г на 10 л вода). Процесът се повтаря ежедневно за една до две седмици, докато зелето стане кисело.
-
Каква е ситуацията в Израел и Палестина?
-
Как реагира форумът на конфликта?

А когато майка е тук й превеждам сериали ....Някой път сериалът на БГ с кабелката , а аз почвам превод на иврит да й правя ....хаххахааа ... Едно плавно ми преминават езиците и не се усещам.... Днес бая се заседях на компа , ставам - сядам , свърших си бая неща, но все наминавам до компа , че и приятели от БГ ми звънкат по скайп ...То си стана телефон направо този скайп ... Като се замисля 3 приятелки си говорихме от 3 държави заедно .....хубаво е ...чува се по-добре и т телефон, а ако имаш добра камера - все едно сте си заедно.Майка така гледа децата (и мен на второ място
умря от смях,сега ме разказват като виц.А не било капузин било тапузин а колко невероятна била песента...сезона на портокалите.Та с тая връзка май ще сядам да гледам сапунки на иврит те и там едни и същи думи вътрят та може и те да ми влязат в главата...знае ли човек,макар че те там повече използват обичам те пък аз това го знам

....
Не ми писаха отсъствие, но не съм пробвала друг път... Бях си хулиганка
А си беше абсурдна ситуация!
и това е по закон, право, което се полага на всеки с еврейски произход, не е по училища