Израел 18

• 20 518
  • 294
  •   1
Отговори
# 210
   В отделен пост казвам Честита Нова Година на празнуващите  Hug ! На нас  се случи война , но на вас в БГ да е мирна и оценявайте , че се намирате в  страна извън тези неща.Дано донесе на БГ Новата  2009 повече  благоденствие и повече  възможности за хората! Дано е  една крачка напред , а не  назад или на едно място! Майка отиват  днес  в Несебър  за празниците при познати ....Ще  видят зимното море за пореден път  Simple Smile ....Хубаво да си прекарате на  всички ! Тук е работен ден , а моят мъж  е на сватба довечера от работата.Аз ще си седя с децата - голяма Нова Година  hahaha ...И майка няма да  я има в Скайпа даже  Joy ...Ужас ....Мани ! Мента поне ще  си види семейството  Hug ...супер !

# 211
Тигър, много се смях с твоят политически анализ  Joy

В Канада покрай малката се запознах с няколко жени от Сирия и Иран и те не могат да се нарадват, че са се махнали от техните си държави и живеят тук. Е, ходят си жените с покрити коси  обаче се надяват за техните дъщери поне един ден да е различно положението. И точно такива им бяха думите, че обикновеният народ живее в бедност за да могат шепа хора да властват. Това е истината за мен казана от хора направили и невъзможното да емигрират и сега по техните думи не могат да се върнат и да посетят семеиствата си. Интересно защо една дума против Израел не чух, че видиш евреите са виновни за всички злини на света  Thinking

# 212
Ми защото са излезли от затвореното си общество и са си отворили малко по-широко очите. Е , то има всякакви  хора  де ...има и такива , които вариш го , печеш го  - това си баба знае , това си пее ....Разни хора .

Вие как сте ....Работата , малката ....дай малко снимки ....поне на околностите ако не на вас самите (знам , че не обичаш да  си слагаш публични снимки) .... Поздрави на големия човек - твойто мъж порасло бая нагоре ....досущ нетипичен израелец  #Crazy - те са по-ниски  Mr. Green ... Сладур! Simple Smile Саги до ден днешен като види влак и пита при вас ли ще идваме  hahaha ....

# 213
Пете, добре сме мерси!

Събрахме се с две български семейства на Коледа, утре пак за Нова Година и така. Хич не мога да усетя, че е Нова Година до 16:00 съм на работа затова другото момиче ще приготви за хапване а аз салатка и предястие нещо набързо.  Ходих днес да купувам вино и открих, че алкохол се продава само в специализирани магазини и завиват бутилката да не се вижда това е по закон.

И аз се чудя защо като дойдохме една вечер реших да пийна една чаша вино малко да си отпусна нервите (точно след интервюто за работа ) и виното от супера хич не можа да ме "отпусне" а пък то било безалкохолно вино  ooooh! . Цигарите не се продават открито само главната касиерка в супера отключва един шкаф и оттам ги продава харесва ми на мен, че се мъчат да ограничат продажбата на алкохол и цигари.

Ще ти изпратя снимки от планината където бяхме на почивка.

Тали получи ли е-майла от Мента?

Ах, Саги мъничкият смелчага  Heart Eyes спомняш ли си колко беше уморен обаче не иска да седне в количката на Нати нали е  мъж как ще го видят в женска количка   Joy

# 214
  Милото ми  Simple Smile  Heart Eyes ........ Така  било значи по Канадско ...Това е  хубаво за цигарите и алкохола ... Та вие  сте на едно от най-добрите места за живеене  в  света ....А Ванкувър е приказка ! Ще очаквам снимки ! А твойта щерка   е  едно момиченце , никакво бебе вече ....  Simple Smile ...Я , кажи ...кога ще си идвате  - смешен въпрос ,но  може пък да имате някой план ...При вас кога  ще се изсипе накой от родата израелска пак - те са хойковци  Mr. Green Току виж   взели билет и довтасали- малко им трябва!

http://i129.photobucket.com/albums/p214/klika68/vankuver.jpg
http://news.beograd.com/srpski/clanci_i_misljenja/petrigo/VancouverGranville.jpg
http://hotel-palsinn.com/images/vankuver.JPG
http://canadapics.1337hax0r.com/d/465-1/Vancouver_+BC_+Aerial+view.jpg

Ехе ..красоти ... Simple Smile Ще ми се по-зимни снимки да видя ...

# 215
  • София-България, Израел - където си поискам
И аз да пожелая весело посрещане на Новата 2009 годинана всички празнуващи!Да е мирна, да е спорна и плодородна!
На всички желая много здраве, късмет,щастие, любов и сбъдване на най-съкровенните мечти и желания през Новата  година!

# 216
  • Някъде там...
Весело посрещане на новата година  Tada

# 217
Боряна , вие ще ходите ли някъде , как ще празнувате ? Или никак като мен.  Whistling

# 218
  • Някъде там...
Ами ще ходим в приятели на мъжо ама по добре да не бяхме...Домакинята е Ужасия Ужасна....Понеже не обича вечер да яде месо не позволява на мъжете да направят стекове....та ще има риба.Моето мнение за нея не е от този момент де.Ще правят сватба догодина септември и тя е страхотна грандоманка,например иска след като гостите кажат мазал тов да се пуснат бели балони ама многоооооооо балони.Като видя че моя мъж ми подари годежен пръстен след 2 дни и тя имаше такъв....Та общо взето ще бъда на място където нищо няма да разбирам какво се говори,обстановката ще е стегната и тай...Мъж ми от къде да знае че аз от 8 год, Коледа и Нова година не съм празнувала все съм на работа,та човека да не съм се чуствала зле веднага приел поканата.Ама така де надявам се да не е така зле както си го представям...

# 219
   Ми както се настроиш ... Общо взето и аз не харесвах израелките в началото, но после видях , че просто е темперамент и друг манталитет .Сигурно и аз съм им се  струвала малко странна.  Отивам аз да си оправя ноктетата .Оставям форума и скайпа ...Студено вънка бе  - как не обичам такива дни , в които не излизаме много.Ние сме хойки ...това седене не ни се нрави.Саги в градинката поне  се заиграват.Шахар пък когато ми е сама много се кефи , щото  взема на малкия играчките и няма кой да й се меси - царица е ....Как се кефи само, чак като котараче  се подхилва и си играе баш с на саги играчките като го няма  hahaha  Flutter ..... Да пекне едно слънце и да зарежем форума ,а ?  Joy

# 220
  • Някъде там...
Много от израелци след като се уволнят от казармата заминават да пътуват,грабват голямата раница и тръгват по света.Мойто мъж е бил в Тайланд,Англия,Австралия и Индия а негов приятел Лаос,Камбоджа и Виетнам.Пете твойто мъж ходил ли е на масаж в Тайланд?Дори и момичетата си обикалят из света по този начин.Това най-много ми харесва на израелци,обичат да пътуват....Спестяват и се грабват нанякъде Simple SmileНа кораба се запознах с момичета също били в казарма....Винаги ми е било интересно да разпитвам,но ми е било неудобно-незнам до къде могат да се простират въпросите ми...

# 221
Щастлива Нова Година!
Надявам се да е мирна и благословена!
който има възможност пътува, който няма... и да иска не става Wink
едно приятел испанец с очи незабравки Heart Eyes от онзи ден е в австралия на почивка, работи вече, не е тийн.. във facebook-а редовно поства къде какво е видял... много позитивно и аз сякаш пътувам с него.. ако не бяха визовите ограничения и лееко ограничения ми бюджет и аз щях да ви поздравявам от там  Wink

# 222
  • Някъде там...
Страхотна песен Simple Smile

Аз обожавам да пътувам за това и почнах работа на кораб.Верно само средиземно море обикаляхме но беше супер...

Мъжо ми намери Улпан Simple Smile трябва да проверим кога почвам Simple Smile
А успокоението е че на лаптопа ми е изгорял само адаптера а не целия лаптоп ,че вчера бяха луди истерии всички снимки са ми там

Последна редакция: ср, 31 дек 2008, 12:34 от Boryana

# 223
   Ех ...не  всички мюсулмани са терористи наистина , но повечето терористи са мюсулмани днес. Тъжна констатация. За жалост води до много неразбиране на Исляма като религия . В такъв  свят живеем . Хамас наруши мирното споразумение , не желае повече  "мир" с Израел ...което не е изненада за нас .Та споразумението беше за повече от 6 м. И все пак цивилните жертви в  това гъстонаселено кътче на земята - Газа са около 60 , а всичко останало са хора на Хамас. Друг е въпросът , че някои ги смятат за герои освободители, а други за терористи.Всеки с гледната си точка наистина , но ако не живее в  близост  до тях само може да си  говори човек  теории, което също е  в правото на всеки - да си формира мнение.То е  много субективно и зависи от пресечната точка на много фактори като време , място, спомени, заобикаляща среда , хора , места ....какво да говоря повече .... Много е жалко, че палестинците хранят надеждата , че ще си върнат земите.Как са отнети и какво е станало - минало ,заминало ... Сега фактът , е че Израел съществува като държава и никой не  бива да я очаква като подарък.Е , те вярват в  един Божествен план - един ден Бог ...и т.н. Израел  ще защитава себе си , защото е длъжна. Да живееш до Газа не мисля , че някой от  пишещите  знае какво е , освен гледаното по новините. Трудно е да си в съседство с хора , които коленичат между къщите и стрелят от там .... Жив щит имат - стратегия ... Целта им винаги е била а порази хора в Израел. Мотивите им ги разбирам , но желанията им не ще бъдат изпълнени.Искаха късче  земя - изселиха евреи - дадоха им ... После пак ще искат и ще искат ....Това го разбирам.Разбирам още , че са прави  за себе си , но реалността , е че исканията им са отопия. Бомби при тях не се сипят постоянно от наша страна .Не забравяйте - сега е война. Какво би трябвало да направи Израел .Та  всеки гледа от камбанарията си и пази гърба си както намери за добре.А тази първична реакция на жал за  загиналите , плач ,сълзи ...и нея  я  разбирам , защото е човешко. Но тоя порив не е подчинен на логиката и на личния опит , а на картини - откъслечни и страшни за жалост. Дано скоро свърши всичко ! И така до следващия път . Тази държава друг начин за съществуването си няма . А пропагандите за  бойкотиране  на Израел са мнооооого  стари ..... Не пийте кока кола , не ползвайте Скайп и yahoo ....  Simple Smile Чувствайте се част от разрешаването на един нерешим конфликт по детски.

Моята маникюристка има брат , който го взеха  запас  още в събота.Тя  самата казва , че ако не беше омъжена с дете щеше да иде запас пожелание. В очите им се чете една  задружност , едно братско такова чувство , че  страната има нужда от тебе - отиваш ! За мене това е някак теоритично , защото аз не съм 100 %  израелка и няма да бъда .Опитвам се да видя обаче  нещата отблизо и ми е интересно.

Дано всичко скоро приключи !

Излияния ......но какво да се прави - това ни са мислите в главите , в такова време живеем в момента. 

# 224
....И все пак цивилните жертви в  това гъстонаселено кътче на земята - Газа са около 60 , а всичко останало са хора на Хамас.
как пък ги преброихте колко са точно newsm78
разбирам ги палестинците...  всеки би бил против, ако му бяха натресли такъв таралеж в гащите Peace
не знам какво точно ще стане... ако вземат и се намесят богатите арабски държави.... чета днес дубайския шейх забранил тържествата по случай НГ там... те май имат доста вземане- даване с русия... дано се укротят нещата, че ... не ми се мисли...
иначе мисля, че палестинците по-добре биха живяли, ако бяха на територията на израел отколкото така автономни, но... те за друго жадуват! 
ПС: допълвам, че тук говорят за Израел като за нов тип агресор...  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт