Отговори
# 30
  • Stavanger,Norway/ Varna
Мерси момичета за успокоенито, дано наистина е от зъбите  Hug

Тиги, честита ти племенница, страхотно име са и избрали   bouquet

Теди, ох милата ти рожба. Дано следващата операция е последна и вече забравите за това. Много да я нагушкаш  Hug

И аз съм с раничка, но все едно нямам. Нито течение имам, нито болки, абе никакъв дискомфорт. И така си ходя профилактично на гинеколог всеки 6 месеца, така, че не ми пречи да я следя. Въпреки това, искам да я изгоря и да ми се маха от главата. Все още си чакам резултатите от цитото от преди две седмица. Но тук са мноооого мудни, ще си почакам месец и повече  Rolling Eyes

# 31
  • вкъщи
Здравейте и от нас!
Тук е стууууууд незапомнен.Но с Теди се разходихме,даже пихме кафе с приятелки.И на връщане и падна първото зъб4е.Кееееф голям.Сега 4акаме феятя на зъбките да донесе подарък т.е. татко и.
Мони днес е при свекито,имам по4ивен ден.Ех,4е хубаво.

# 32
  • В светлината на слънцето
Опа и от мен.  Heart Eyes
Тиги, честита ти племенница!   bouquet Да е много, много кротка и любвеобвилна като батко си Явор. Избрала си е прекрасен ден за раждане.  Hug Hug Hug
Дандулина, с цялото си сърце и душа ви пожелавам да минете бързо през този ад и да го забравите веднъж завинаги. А предстоящата операция да се окаже последна. И всички да сте много, много здрави през новата година. Големи гушки и целувки за малката шушонка!  Hug Hug Hug
Алма, гадният вирус върви без температура или най-много някаква около 37,3-37,4. Което всъщност не е температура. Няма повръщане, няма разстройство. Само болки в гърлото, така че да ти е трудно дори слюнката си да преглътнеш плюс неприятно отпадане. Не е задължително да се възпали синузита, но в повечето случаи има съпътстващи сополаци. При мен специално се възпали много лошо, но аз по принцип имам тежък хроничен синузит, който и без вирус поне веднъж през зимата ме изкарва от равновесие. Най-лошото на вируса обаче е друго - много коварно атакува дробовете. Както имаш подути сливици, ангина или нещо такова, и изведнъж се оказваш с пневмония или в най-добрия случай с дразнеща суха кашлица. Която остава дълго след като отмине цялата история. А неприятното е, че повтаря. На децата не дадох АБ, а ги лекувах с чайчета, сироп за кашлица (Проспан), дадох ударно осцилококсинум още в самото начало и нещата бяха позатихнали. На Сашко обаче му се възпалиха очичките гадно, та се наложи да капя опатанол, но той по принцип е с чуствителни очи и малко му трябва. Просто гнойните секрети от носа бяха започнали да се стичат в челните синуси и оттам да изтичат през очичките. Абе такова нещо досега не бях виждала.  Shocked Събирала съм с шепи секрети от очите му. Но опатанолът оправи работата. Дава се обаче само след консултация с офталмолог, не на своя глава.  Naughty Носът лекувах само със Стеримар и нищо друго. Вече няма сополки, само сухи корички. Но от вчера кашля много лошо с дълбока суха кашлица, и се опасявам, че може да се наложи по-сериозно лечение. Поръчала съм да ми донесат бронхил хил, да видим дали ще помогне. Давала съм на Теди ангин хил, така че продуктите от тази серия  са ми познати и поне от ангина бях доволна. Дано бронхила помогне, че иначе незнам.  Praynig ooooh! В същото време му избива четвъртият предкътник плюс всички кучешки накуп и от две нощи спи адски неспокойно, дупето му е червено като на маймунче, та си мисля, че може да има и някаква връзка с това, а да не е от вируса, който изкара.  Thinking А дано да е от зъбите. Praynig Абе ако се съмняваш за вируса, най-сигурното е да се консултираш с лекар, за да си спокойна. Но не пречи да дадеш една доза осцилококсинум, поне е безвредно.
Дидка, аз давах преди време на Сашко камомила 15 на Боарон срещу болките при зъбоникнене и мисля, че имаше някакъв ефект. Защо не пробваш? Довечера дори смятам пак да започна да давам, че много го мъчат тия дни гадните зъби. Thinking В краен случай помага панадолът.
Лелка, е хайде честито първо зъбопадане.  Grinning

Хайде сега да разведря настроението с весела случка от днес. Mr. Green То на нас не ни е много весело, еле пък на мъжа ми, ама ...нейсе. Сашундера има друг обект за люлеене вече. Меракът по пердетата му мина явно, та сега се е насочил към вратите на гардеробите. Бях излязла да се видя с приятелка на кафе наблизо, а през това време вкъщи станал екшън. Както се люлял нашият на вратата на гардероба, се чуло едно: Тряс!, майка ми и мъж ми изтичали да видят какво става, а в спалнята картинка: вратата (която хич не е малка) виси застрашително на едната си панта, до нея Сашко следи със съсредоточен поглед люлеенето й и невинно сочи с пръст: "До". Което на негов език иде да рече: Долу. Преведено на български: вратата падна долу, аз нямам нищо общо.  Naughty Crazy
Да се смееш ли вече, да плачеш ли.  Mr. Green До една година, ако не кротне, може и да ни изселят от блока предвид сигурността на основите на блока. Както е тръгнало, понеже сме на първия етаж, един ден може и да подкопае целия блок.  hahaha Joy Ей, голяма беля е. Ама да ми е жив и здрав де.  Mr. Green
Опс, сетих се още нещо весело. Под силен натиск от страна на родата пратих снимки на Сашко за конкурса за корица на сп. 9 месеца. Понеже съм работила в списания, много добре ми е ясно как се избират корици, така че не съм и се надявала на нещо повече от снимка в общия кюп на кандидатите. И днес случайно ми попада новият брой на списанието, отварям го от любопитство, за да видя дали я има снимката на Саши и гледам - има я. Обаче вместо името на Саши написали моето име. Пък той в сини дрешки и отдалеч му личи, че е момче.  hahaha Та така - малко го попрекръстиха.

Последна редакция: пн, 29 дек 2008, 16:16 от lulumba

# 33
  • София
Здравейте  Hug.
Аз отново ще ви се оплаквам Sad. Хремата, Т, неяденето и това, че е много кисела се оказа, че не е от зъбоникненето за съжаление, а е гнойна ангина  ooooh! и след час започвам да й давам АБ  Sad. Аман вече от болести, тъкмо единия оздравя и се разболя другия  Whistling. От месец насам вкъщи все някое от хлапетата е болно  Cry. Да свършва тази година, че много ни се насъбра на всички.

Дандулина, и на вас пожелавам да се оправи Дани и дано след последната операция всичко да бъде наред  Praynig.
Фава, Алма, дано да не е нещо сериозно и малчовците да се разминат с болесттите  Praynig.
Тиги, честита племенница. Да ви е жива и здрава и да радва много родителите си.
Дидка, и аз слагам Ефералган и съм по - доволна от Панадола (сиропа). Като, че ли по - бързо действа.
За зъбите, ами аз няма какво да пиша, защото Аничка е само с 3 зъбчета. Изглежда тя е бебето с най - малко зъби newsm78. Днес питах педиатърката дали да ходим да й правят снимка за наличие на зъбни зародиши, ама тя ми каза, че такива снимки се правят, ако детето няма въобще зъби и ме успокои, че рано или късно ще излязат и останалите  Mr. Green.

Ще приключвам, защото отивам да разтварям АБ  Sad.
Приятна вечер на всички   bouquet.

# 34
Марти, дано АБ-то помогне. Щом е гнойна ангина, не се колебай с АБ-то. При мен точно така започна, ама аз направих грешка и не изкарах целия курс с АБ, та затова сега ме повтаря. Дано Аничка се оправи до Нова година и да посрещнете здравички 2009-а.  Praynig

# 35
Тиги честита племенница

Марти
ангина лекувах веднъж само с млечен компрес, с гнойна нямам опит, но лекарката която ми го каза, лекува семейството си и за бронхити и за пневмонии с него, и хомеопатията помага. Не помня даваш ли или не  Heart Eyes

# 36
Пак здрасти!!!

Ние поспахме 1,5 часа,Ивон си изяде "кема"-сама Party,изчистихме с "мукая"(прахосмукачката),и сега си направих едно фрапенце и седнах малко на компа.

Лулу,ама ти вземи го записвай терминатор Сашко на камера.Уммирам от смях,като чета за лудориите му.То на те едва ли ти е смешно,но от страни Laughing
За списанието-ми как да не го сбъркат-с тея големи очи с красиви дълги мигли........мечта за всяка жена Hug

Марти,бързо се оправяйте.
Не искам вече да чета за болести.Да си заминава тая болна година и да се оттървем от тях веднъж за винаги Crossing Arms

# 37
Хемангиома се появи когато Дани беше бебе 2-3месец или поне тогава го забелязохме ...
Прочетох много различни мнения в интернет и послушахме нашата лекарка която казваше да изчакаме , да видим дали няма да се прибере...и така и не се прибра а растеше заедно с нея
Лекарката беше на мнение да изчакаме да стане на 3г и да се лекува с лазето терапия
Бяхме в Варна и Дани се разболя , ходихме до спешното и хирург я погледна и доста ни наплаши (не ми хареса отношението му и потърсихме мнението на друг)
И така се свързахме с др.Пертишки които даде съвет да направим операцията и че лазеро терапията не дава добри резултати...От лекаря нямам оплаквания напротив много свестен , отговаря на всичките ти въпроси и е много добър специалист просто всеки човек си е индивидуален - при нас кожата не се е захранвала добре и за зло или добро се е получило така
Иначе в същия ден имаше 6 деца за операция с хемангиом...наи малкото на 3месеца ...ние бяхме 5-ти по ред и големина
Видях операцията на бебето от нашата стая което беше на 4 месеца с доста по голям хемангиом и повече шевове ,-не му личеше...както казах индивидуално е
И сега си задавам хиляди въпроси - трябваше ли да се прави операция,не трябваше ли.....дали е било по добре като е била по малка ....или да се изчака, но каквото ти е писано..

# 38
Дандулина, за съжаление миналото не можем да върнем, нито пък можем да гадаем какво би могло да се случи, ако е бил предприет другия път на действие. И аз много често съм се изправяла пред такава дилема - за маловажни или пък за жизнено важни решения. Трудно е наистина, да се каже кое би било по-добро. Трудно е и да бъдеш краен оптимист в такава ситуация, защото винаги нещо те гложди отвътре, че би могло да стане и по другия начин. Опитай обаче да се надяваш и вярваш, че всичко е било само за добро и наистина ви предстои само добро. Пожелай си го на Нова година, в полунощ, напиши си го на следващата сутрин като основна цел и задача за 2009, и колкото и да е странно, то ще се случи. Когато човек силно вярва в нещо, то неминуемо се сбъдва. А и мисля, че при вас проблемът не е нерешим, трябва само време. И съм убедена, че ще хубавото ще се случи дори по-бързо отколкото сте предполагали. Вярвам го най-искрено.  Hug Hug Hug

# 39
Да проблемът не е нерешим определенно и слава богу
НЕКА ДА Е ТОВА - МАЛКОТО ЗЛО И ГОСПОД ДА ПАЗИ ДЕЦАТА НИ
Пожелавам си всеки ден да сме здрави ,всяки час и минута
За цялото ми семейство 2008 година не бе нито добра нито лоша , но на всички здравето яко се разклати и оправия няма(един порочен кръг) - само много некъдърни специалисти-аз се отказах да ходя на лекар и се лекувам сама, а мъжът ми от вчера до днес посети 3 лекаря с 3 различни мнения и се набута с 50лв за антибиотици-а не е било нужно(които са му 3-ти антибиотик за 2 месеца)
Но стига вече с болести - новата 2009 се моля да ни донесе здраве...другото с воля и усилия ще го постигнем каквото и да е то

# 40
  • ГОре на черешата...
Дандулина, наистина е страшно трудно...и аз само мисля как ще продължим напред, как ще се развият нещата. Мисля си за операция, изтръпвам, вечер се въртя преди да заспя и после сънувам кошмари.
В полунощ на Коледа си пожелах само едно - през следващата година да махнем очилата и да си имам двете най-хубави и прави очета Praynig...в полунощ на Нова година ще поискам пак същото Praynig...
Искам да плача, толкова много ми се плаче, а не мога да започна. Възпира ме мисълта, че има толкова много други страдащи дечицата, които може би никога няма да се излекуват, а нашето поне е поправимо. Но понякога ми се крещи от яд "защо точно на моето дете, каква вина изкупва то..." и така... Отговорите невинаги са еднозначни и толкова близко.
Знам и нещо друго - майчиното сърце е кораво. То ще преживее всичко. Със стиснати зъби и пресъхнали очи. Защото то вече не е само наше, то е на децата ни. И нямаме право да искаме от тях да бъде слабо. В името на тяхното добро.

Прегръщам ви с малката силно и вярвам, че следващата година ще изпратим със здрави, прекрасни и най-щастливи деца Peace!!!

# 41
Момичета, след лоша година винаги идва по-добра. Просто така е устроен светът. Трябва само силно да повярваме. Не съм нито религиозна, нито суеверна, такива са ми житейските наблюдения. Странен кръговрат. Вероятно, за да уравновеси нещата в природата. Или може би, за да ни направи по-корави и по-борбени...знам ли... Thinking Във всеки случай се надявам 2009-а да бъде много, много, много по-добра за всички ни. И да донесе на всички най-вече здраве. Останалото - както често се шегуваме, ще си го купим. Hug Hug Hug

# 42
...
И сега си задавам хиляди въпроси - трябваше ли да се прави операция,не трябваше ли.....дали е било по добре като е била по малка ....или да се изчака, но каквото ти е писано..
Аз си мисля, че място за такива мисли нЕма - всичко е зад гърба ви. И слава богу  Hug  Дали е било добре сега да го направите или не няма как да знаеш - вярвай, че сега е бил момента. Доктора също ви го е казал. Горе главата и тия мисли ги остави в тази година  Hug Целувки на малката сладурана!

# 43
Една красива тема, но и малко тъжна. За съжаление живота е безкомпромисен в много отношения спрямо нас. Пожелавам на всички болни малки слънца-Ани на Марти, Кирчо на Фава, Пламен на Алма и всички други, които пропускам-да са оправят бързо, защото не само дядо Коледа е дошъл, но и дядо Мраз ще дойде, а и мама и тати да не бъдат тъжни. На всички други много, много здраве, за да се радваме пълноценно на всички мигове с децата ни и радостите, с които света ни дарява!

Дандулина-
мисли само за настоящето и за всички хубави неща, които ви предстоят в бъдещето! Важно е човек да бъде силен, така побеждава всички лоши неща, които могат да му се случат!

# 44
Ех, каква тема сте започнали  Rolling Eyes
Дандулина бъди сигурна, че си направила правилното за детето ти и то ще бъде добре. Водена от любовта към рожбата си няма как да направиш нещо друго освен най-доброто за нея  Hug Така, че не се тревожи  Hug
Дано и всички други болни душички да с оправят и да не тревожат така майчетата си  Praynig
И на мен много често ми се плаче  Cry Веднъж Яни ме нервира адски и се разревах и той като дойде и ме гушна и толкова милно ми стана, че още по силно се разревах  Embarassed
Искам само да сме всички живи и здрави - и децата- за да ни радват, и ние- за да се грижим за тях  Praynig Praynig Praynig

А сега малко по-весело.
Тиги да ти е жива и здрава племеницата   bouquet Да расте здраво, умно, красиво и упорито дете!
Исках и на Френското Тони да кажа, че Тотончо е прекрасно дете  Heart Eyes За мен винаги са били по-важни топлината и искрата в очите, милата  усмивка, отколкото просто една красива фасада  Crossing Arms Детето ти е неповторимо, не се съмнявай в това  Hug

Общи условия

Активация на акаунт