Психолози,психотерапевти,психиатри

• 676 542
  • 867
  •   1
Отговори
# 270
Колеги, спешно ми трябва телефон/мобилен телефон на д-р Стефан Кръстев...Моля, ако някой има координатите му, да ми пише лично съобщение Praynig

Благодаря предварително Hug

# 271
[ayhn rand
"Споделяне на чувства", "болезнено лечение" "дълбоко уважавам"това са изрази втълпени от някой самозабравил се пси. Започвате вече да ги използвате в ежедневието. Вие сте станали в някаква степен зависими от "терапевта " си. Сега трябва да си намерите някой да ви лекува от терапията. Терапията според мен е провалена.
ЕДНА година за междуличностен проблем!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! доста Ви е струвало, според мен излишно.
Може би проблема е в "контакта" както казва nekoi. newsm78
Повечето хора (63%) подложили се на психотерапия имат подобни проблеми или проблеми с реадаптацията. (това не съм си го измислил аз, казват го от APA)
но.....

Тъй като, знам какво ще те посъветват тук, мога да го кажа и аз.
Отиди в най-близкия психодиспансер (лудницата, психиатрията или както там го наричат). Там абсолютно всички са специалисти, може да не са учили много, но са натрупали преживелищен опит. Ще ти назначат лечение, може и да те включат в изпитанието на някое лекарство. Психолозите, които работят там са най-големите специалисти по всичко. Ще ти кажат, че проблема е доста по-дълбок и има изключително голяма нужда от дъгосрочна терапия (горе-долу пет години). Резултат не можеш да очакваш, защото, може да не се изгради необходимата "връзка" между теб и терапевта.
Ако нямате наблизо психодиспансер, посети някой областен град. Ако имате нужда от телефони - в сайта.  bouquet

Между другото, защо не пуснете направо телефоните на всички психиатрии и диспансери в Б-я?
Хората не знаят къде да ходят. Ще вземе някой да се обърка и да не отиде където трябва. Grinning

# 272
От висотата на каква компетенция се държите толкова грубо и категорично? Пропуснали сте да забележите, че междуличностния ми конфликт се разреши бързо, но по-дълбоките причини, които са го породили изглеждат все така болезнено неразрешими...  #Cussing out. Защо смятате, че химията е по-добра от човешкия контакт? Аз нямам симптоми на психоза и съм един добре интегриран човек...само че не много щастлив, без да знам защо всъщност, много хора биха били щастливи с нещата които имам  Embarassed (не подценявам постиженията си). Тук се обменят мнения, имена и телефони все едно става дума за шивачи...

# 273
Всъщност нека не влизаме в спор, ако имате наблюдения върху хора подложили се на дългосрочна терапия и техните проблеми, би било неоценимо за всички да ги споделите. Благодаря

# 274
Незнам какви сценки разигравате тук и с каква цел, но звучите изключително фалшиво и настройвате хората против психиатрите, психотерапевтите.
Голяма агресия и пристрастие и неестествено поведение.
Голяма тъпня. Двама трима си играят с хората,като им представят неправилна информация и използват термини като лудница и т.н Прегплагам че сте некви тъпи психолози.

# 275
Ако някой от Бургас наистина се нуждае от човешка и професионална помощ - за себе си , приятел или дете, моето скромно мнение е Елеонора Милева. От скоро кабинетът й се намира на "Средна гора" 11 (това е пресечка на улица Републиканска, на много лесно място е ). Аз лично доста попромених себе си и отношението си към света и близките си въобще. Имам чувството, че свалих раница с камъни от гърба си. За тези, които се интересуват, тел й е:0878 468665. Желая ви късмет

# 276
Ако някой от Бургас наистина се нуждае от човешка и професионална помощ - за себе си , приятел или дете, моето скромно мнение е Елеонора Милева. От скоро кабинетът й се намира на "Средна гора" 11 (това е пресечка на улица Републиканска, на много лесно място е ). Аз лично доста попромених себе си и отношението си към света и близките си въобще. Имам чувството, че свалих раница с камъни от гърба си. За тези, които се интересуват, тел й е:0878 468665. Желая ви късмет

# 277
Просто наблюдавам какво е написано и го обобщавам. Grinning
Съветите са все от това естество.
Прочетете по-назад и ще видите. Предлагат се контакти, в голямата си част с клинични психолози и психиатри работещи или свързани по някъкъв начин с психиатриите.
Не съм си го измислил аз.
Те са представени като специалисти разбиращи от всичко.
Аз между другото не съм ги хвалил. Grinning
Не отричам заслугите на психиатрите и клиничните психолози. Просто не ми харесва агресивната им компетентност.
Относно тъпите пси., не приемам такива определения ....предполагам от психиатри. Grinning

# 278
Интересно ми е как се справят терапевтите със собствения си живот, в смисъл как се носи такова натоварване? Как се чувстват след края на деня си?

# 279
предполагам само осмислят нещата и се опитват да намалят напрежението с техники за общуване най-вече, без да го приемат вътрешно.

# 280
Здравейте!
Аз съм от Пловдив и имам нужда от съвет за терапевт. От няколко месеца се опитвам да спася брака си, но вече виждам, че имаме нужда от специализирана помощ. Моля да ми препоръчате семеен терапевт, по възможност в Пловдив. Аз видях координатите на първа страница, но съпругът ми е доста против ходенето по терапевти и затова ми се искаше да "уцеля" специалиста от първия път...
Ако някой има успешен опит, моля да сподели... Или въобще някакви впечатления от пловдивските терапевти.
А другият ми въпрос е попринцип към психолог или към психотерапевт е подходящо да се насочим? Благодаря предварително.

# 281
Ако трябва да промените динамиката на отношенията или да погледнете от друг ъгъл на нещата ви трябва терапевт Simple Smile

# 282
Благодаря за отговора Simple Smile

# 283
Бих се радвала присъстващите терапевти тук да се похвалят с някои свои успешни случаи: с какъв проблем са дошли при тях хората, как са го разрешили, за колко време ...? (разбира се, без риск да се наруши дискретността) Всички се нуждаем от вяра че терапията "работи" Simple Smile Как изглежда това в БГ сега? В Американското кино знаем...

# 284
Вярата е хубаво нещо. Аз лично го свързвам с религията.
Терапията е общо понятие. Има различни видове - медикаментозна, психотерапия, смесена и пр. Медикаментозната се осъществява единствено от лекари - психиатри понякога и от личните лекари. Всъщност това е единственият засега ясно регламентиран метод за лечение на пс. заболявания. Забележете не казвам, че е ефективен и ефикасен. Не е ефективен и еф. защото:
1. Методите на диагностика са субективни (зависят от самият диагностиращ)
2. Лечението чрез лекарства е свързано с диктат от фирмите, които ги предлагат.
Психотерапията е другият по-известен метод за лечение на пс. заболявания. Тук проблемите са следните:
1. Липсва контрол при обучението. Всеки може на практика да обучава в психотерапия. Аз например се пробвах и станах член на няколко известни школи само по интернет (в чужбина). Умишлено не ги споменавам, защото то не си е за хвалба а обратното.
2. Липсва система за сертификация на този вид терапевти.
3. Материалите, които идват в Б-я официално по видовете психотерапия са смешни и изключително оскъдни.
Хвалиха ми се (някои), че получили нови разработки от школата (международно призната) към която били членове и те били "изключително постижение".
Уви, бяха им пратили брошура от 5 страници (на език, който естествено те не разбират, но на който говори половината свят) за историята и създаването на школата по случай годишнината си.
А иначе имаме представители на всички знайни и незнайни течения в психотерапията у нас.

Как е по белия свят? Право да извършват психологическа помощ имат специалисти с висше образование завършили и специализирали там. специализацията винаги е след завършване на магистратура. не можеш да специализираш без да си завършил магистратура там. Всичко друго са курсчета и  те не дават право да упражняваш тази професия.
Сега ми кажете някой психотерапевт завършил образование по психология, подчертавам образование и специализирал там, който да работи в България.
на него бих му имал "вяра"

Общи условия

Активация на акаунт