Психолози,психотерапевти,психиатри

• 676 312
  • 867
  •   1
Отговори
# 780
Здравейте!

Знам, че много е изписано по темата, но за цени нищо не виждам. Можете ли да ми препоръчате добър психиатър в София (по възможност с такса около 30-40лв)?
Цените на платените прегледи са обявени на сайтовете на болниците, ДКЦ-та и медицинските центрове. Първичните прегледи винаги са по-скъпи, а вторичните обикновено са с около 50% по-ниски цени.
http://alexandrovska.com/display.php?bg/%D0%A3%D1%81%D0%BB%D1%83 … D0%B5%D0%BD%D0%B8
http://www.svnaum.com/bg/cenorazpis#medical-services-bg
http://www.vma.bg/bg/informatsiya-za-patsienta/tsenorazpis/
http://dkc-alexandrovska.com/cabs/cab10
http://www.kalimatmc.com/price_list.php
и т.н.

# 781
Моля да ми препоръчате добър психотерапевт в София за депресия,  за предпочитане от когнитивно-поведенческата школа. Тъй като вече се разочаровах от двама с опит и име, моля за препоръки само след лични добри резултати. Искам да събера и мнения за провеждането на успешна терапия. Терапевтът правил ли ви е тестове, колко на брой и повтяряха ли се периодично за измерване на напредъка? Имаше ли ясна диагностика, формулиране на основните проблеми и конкретни стъпки? Имахте ли конкретни "задачи" за изпълнение и насоки как да ги изпълните,  не просто да ви каже концетрирай се върху сега и не.мисли за вече станалото. Редовна обратна връзка и обосновка, ако не сте съгласни с негови твърдения. Успя ли терапевтът да ви убеди, че някои от мислите ви са ирационални и не отговарят на действителността? Помогна ли ви да намалите интензитета на емоциите си спрямо травмиращи събития от живота ви? Ще бъда много благодарна, ако някой сподели по-подробно такъв личен опит. Може и аз да имам нереалистични очаквания за терапията. Но според мен дълго споделяне от страна на пациента (няколко сесии подред) и съвети като: Опитай се да общуваш не през травмата си или пусни чувствата да минат през теб като вълна, но не ги задържай и не минавай през тях отново и отново, няма как да свършат работа.

# 782
   В какви методи са работили предишните ви терапевти?
   Какво ви кара да мислите, че именно когнитивно-поведенческата терапия ще ви е от полза?

# 783
Провала съм с терапевт от психоаналитичната школа и от когнитивно-поведенческата.  Последната е най-препоръчвана при депресия,  а и отговаря на личностните ми особености.  Аз като цяло съм аналитична, скептична и по-лесно мога да "преработя" емоции през разума и логиката. Например позитивна психология не мисля, че съответства на нагласата ми. И наистина много бих искала да разбера от хора, които са доволни от психотерапевтите си, какъв е бил подходът.

# 784
Хм, и за мен ще е интересно.
На мен не са ми давали ясна диагностика, винаги съм искала да ми правят и тестове, никой не ми е предлагал, след това съм се отказвала.  newsm78 Всъщност наистина не знам какво да очаквам. Като че ли няма прозрачност.

# 785
И аз се включвам със същият въпрос, търся си психотерапевт с опит при силна тревожност и страхови състояния..

# 786
Аз мога да препоръчам  за София - психолог Виолета Шейнова.
Бях при нея няколко пъти и съм доста доволна. Наистина те предразполага да говориш и терапията й е доста освежаваща и лека. Почувствах се много по-добре след няколко сеанса с нея. Simple Smile

# 787
Мами мнения за Румяна Христова, ако сте чували?

# 788
Здравейте! Hug Hug Hug

Трябва ми адрес и телефон на психолога д-р Петър Кралев в Стара Загора. Ако някой има информация, моля да помогне! Praynig Praynig Praynig

# 789
Здравейте! Някой може ли да препоръча добър специалист в София, който да има успех с овладяването на биполярно афективно разстройство? Касае се за заболяване с дългогодишна давност при млад човек.

Ще бъда благодарна за всякаква информация!

# 790
  • Пловдив
Здравейте, дано съм попаднала на правилното място. Дайте ми съвет моля за съвестен и добър психиатър-невролог в Пловдив. Става въпрос до една степен за неврологични  проблеми в зоната на шията..... примесени с психологически страхови симптоми. Единствената която открих е д-р Веселина Андонова невролог-психиатър, но даже не излиза и снимка за нея....някой има ли впечатления.  А другата е д-р Неделя Щонова. Дайте съвет и помощ моля ви. Благодаря!

п.п. Ще помоля също, ако някой има координатите на д-р Елена Иванова -детски психиатър...работеше в Пловдив, но от няколко години била вече в София и е неоткриваема за мен, а се нуждаем от координати. Благодаря!

# 791
...ако някой има координатите на д-р Елена Иванова -детски психиатър...работеше в Пловдив, но от няколко години била вече в София и е неоткриваема за мен, а се нуждаем от координати. Благодаря!
Д-р Иванова работи в психиатричната клиника на УМБАЛ"Александровска" и в момента е по майчинство.
А д-р Неделя Щонова е невролог, няма нищо общо с психиатрията. Не знам, колко би могла да се справя с психотерапия, но очевидно е насочила усилията си към медийна работа (предимно в телевизията), а не към работа с пациенти.
Ако търсите лекар, бих Ви посъветвала да потърсите опитен психиатър, който се занимава предимно с пациенти, а не толкова с други дейности (преподавателски, административни, научни и т.н.). А ако търсите психолог, разумно би било да потърсите КЛИНИЧЕН психолог, т.е. човек компетентен по въпросите на болестните състояния.  Успех!

Последна редакция: сб, 04 юни 2016, 15:40 от Ленито

# 792
  • Пловдив

Ленито  bouquet   Безкрайно, безкрайно ви благодаря за информацията. Да ви се връщат хиляди добрини.  bouquet

Що се отнася до Щонова и аз така си мисля.....но нямам идея за добър, който да вземе присърце проблема. 

# 793
Здравейте! Бих искала да Ви попитам, дали някой има лични впечатления от д-р Нина Стойчева (Пловдив) и каква е цената на сеанс при нея към днешна дата. Тъй като открих инфо от преди 3-4 години, че сеанът е 30 лв.,  а на сайта й не пише нищо! Благодаря! Peace

# 794
  • Пловдив
Здравейте, вчера на случаен принцип си избрах д-р Балканска.... Пловдив...останах с много добри впечатления от нея. Дано и като специалист се окаже добър. Хубав дееен  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт