ПРЕДСТОИ МИ ИНВИТРО/ИКСИ, да поговорим - 13

• 64 544
  • 755
  •   1
Отговори
# 120
  • Оранжевата стая
Зюмбюлко, Мис Ив, Бурбошон .... много съжалявам за неуспеха ви...
аз съм още на инсеминации и си мислех че тежката артилерия действа безотказно но явно и там пътят е стръмен и труден  Sad

Няма да губим кураж - малко почивка и отново на фронта

# 121
Бурбушон, Зюмбюл, Мис–Ив, много съжалявам, знам колко ви е мъчно и аз го преживях 2 пъти, но няма място за отказване и отчаяние, надежда винаги има  Peace.
Не е станало сега, но при следващия опит вярвам, че ще се получи  Praynig Hug

Зази, ще стискам палци утре теста да е силно положителен  Praynig
Дессико, ти май нещо се спотайваш  Wink.

# 122
Честит празник, Йорданкиии.
Miss Iv,Zumbul,Burbu6on прегръщам ви силно и ви пожелавам душевно спокойствие.Незнам какво да ви кажа, още повече че в такива моменти не чуваме и не искаме да чуваме.Поплачете си и дано ви олекне  Hug Hug Hug

# 123
Zumbul,Miss_iv,Burbu6on, много съжалявам за това, което преживявате. spoko Дано скоро успеете да си стъпите на краката и пак с нови и по-големи сили напред, докато успеем! Praynig Hug
И на мене ми е много тежко, а и вече имам основателни притеснения дали поне другото ембрионче ще оцелее (преди около 8-10 дена гърдите ми уж започнаха леко да стават болезнни и по-големи, а от няколко дена тотално си спаднаха- и това ми беше първото съмнение, че нещо лошо се случва и резултатът за едното ембрионче не закъсня  Cry Но сега съвсем са спаднали и не зная какво и аз да очаквам повече Praynig
Все си мисля дали ако бях накарала доки да ми предпише Прегнил, щеше да оцелее ембриончето ми  ooooh!
Кюбит, трансферът ми беше на 12.12.08 на 2 бластоциста

# 124
Денива, изобщо не си самовменявай някаква вина. Лекарите са тези, които преценят и решават кой какви лекарства трябва да пие. Писах ти и в другата тема, сега е много важно да си позитино настроена и да си почиваш Hug

# 125
Все си мисля дали ако бях накарала доки да ми предпише Прегнил, щеше да оцелее ембриончето ми  :ooooh

Добре де, аз не разбирам нещо... Защо Прегнил щеше да спаси ембриончето?  newsm78
Прегнил е hCG, бият го при нас в края на стимулацията, преди инсе / пункция, за предизвикване на овулацията дефинитивно.
Моля те, обясни ми...

# 126
Кюбит, чела съм , че Прегнилът, освен че е ЧХГ, той помагал превантивно и за задържане на бременността. Да, обикновено се изписва, когато ЧХГ е ниско от очакванията ( а моето ЧХГ си вървеше доста високо), но понякога го предписват и превантивно..., но май само в БГ! Не съм сигурна, само споделям какво съм прочела от форума. newsm78

# 127
denniva или някой, който е запознат... В какви дози (колко единици) се изписва прегнил за задържане на бременността? На някой изписван ли му е? Каква е схемата?

# 128
denniva или някой, който е запознат... В какви дози (колко единици) се изписва прегнил за задържане на бременността? На някой изписван ли му е? Каква е схемата?

Схемата е различна, в зависимост от потребностите.

Понякога, поради различни причини, се наблюдава проблем при нидацията /имплантирането/ на ембриона. Също и отлепвания на плодния сак в началните седмици. Тогава терапията с Прегнил подпомага процеса до тогава, докато ембриона се имплантира правилно /или докато се коригира отлепването/ и започне да наваксва със собствената секреция на бета ЧХГ.
Нож с две остриета е подобна терапия. Или спасява ембриона и всичко е наред, или отлага неизбежното, ако спонтанния аборт е следствие генетични аномалии.
При една позната терапията подейства, при мен беше безполезна, защото бременността се оказа тубарна.

# 129
Хоуп, благодаря ти много.   bouquet И все пак ме интересуват ориентировъчни дози? Когато се позлва като тригър на овулацията са 10.000 или 15.000 единици обикновено. Колко се слага при долу-горе при една такава ориентировъчна терапия?

# 130
Какво значи тубарна бременност?

# 131
Хоуп, как се установява проблем с имплантирането на ембриона (от редовни вагинални прегеди ли?) и в какво се изразява този проблем? В какво се изразяваше проблемът на твоята позната, при която е помогнал Прегнилът и в коя седмица се установява обикновено, че има проблем? newsm78
Мислиш ли, че при добър показател на ЧХГ-то биха ми предписали Прегнил? Все пак кой би се усетил, че ембрионът ми може и да не се развие при такива високи стойноти на ЧХГ-то при мен - на 11-ия ден след трансфер ми беше 819?!
Или започвам да си мисля, че техничарката предния път, като ме гледа на вагиналния, не си е свършила добре работата  #2gunfire или доки, #Cussing out когато са видели, че единият ми сак е два пъти по-малък от другия и е можело да ми предпишат Прегнил- смятам, че дори само тази голяма очевидна разлика в размера на двете сакчета е била достатъчен мотив да ми бъде предписан Прегнил. Shocked  ooooh! и да се спаси ембриончето. Confused
Кюбит, мисля че предписват или от 1500 или максимум от 5000 единици с цел задържане на бременността- но пак зависи от случая и колко пъти в седмицата ще се бие.
Гери, тубарна бременност не е ли извънматочна,ако не се лъжа. newsm78 Много лесно може да се провери в Гугъла

# 132
Тубарна бременност е бременност в маточната тръба. Нарича се ектопична или извънматочна бременност.
Трябва да се отбележи обаче, че има и други форми на извънматочна бременност (абдоминална, овариална и др.) и затова знака за равенство не би бил много коректен.

как се установява проблем с имплантирането на ембриона (от редовни вагинални прегеди ли?) и в какво се изразява този проблем? В какво се изразяваше проблемът на твоята позната, при която е помогнал Прегнилът и в коя седмица се установява обикновено, че има проблем?

Това и мен живо ме интересува и чакам с нетърпение отговор и/или дискусия.  Peace

Денива, прегнил превантивно за задържане изписва ли се в САЩ? Аз не съм чувала сякаш...  newsm78

Последна редакция: вт, 06 яну 2009, 21:06 от Кюбит

# 133
Извънматочна се получава и при инвитро ли?

# 134
Цитат
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=97875.msg5677372#msg5677372
При инвитро възможността да се получи извънматочна бременност е 11%, а при нормална бременност 2%.

Не знам от къде е тая статистика, но факт е, че при ИВ може да има извънматочна бременност.

ЕДИТ:
Точка 3 (дясната колона): http://www.asrm.org/Patients/FactSheets/Gonadatrophins-Fact.pdf
ASRM = American Society for Reproductive Medicine
http://www.asrm.org/Patients/FactSheets/fact.html <-- линк с полезна информация около IVF, Fact sheets

Последна редакция: вт, 06 яну 2009, 21:03 от Кюбит

Общи условия

Активация на акаунт