Ти какво сготви?! Снимай, покажи! - 22-ра тема- Празнична

• 52 829
  • 365
  •   1
Отговори
# 45
Аз новогодишна маса не правих, носих само салати 

руска

и млечна

сарми

пълнени гъби и лукчета с кайма и сирена

Днес вече  омлет с картофи, шунка и сирена

баница със сирене и зелева чорба  Laughing Laughing за изтрезняване  Wink

за вечеря салата

и пре-пре-печено пиле с бира

Успешна Нова година на вас и семействата ви   bouquet

# 46
За много години за всички съфорумци. При нас се получиха много гости от 30-ти до днес(та и нещо като импровизиран годеж в съвременен вид--демек в общата ни къща с моя приятел поканихме на 1-ви родителите ни да се запознаят), така че започвам:

Днес за обяд домашен сладолед в машина за сладолед:

За Нова Година--топчета от сирене, оваляни в ядки (при мен смес от орехи, лешници и шам фъстък):

Чеснова майонеза/хайвер:

Банички:

Мезета и сирена:

Купена от свекърите торта:

Парчета от пънчето:

Агнешко в коричка от подправки и картофи на фурна за 1-ви:

# 47
Мариновани в терияки вратни пържоли на барбекю с глазура от горчица, майонеза и жълтъци:

камембер в хрупкава коричка на фурна, поднесен със сладко от смокини:

шишчета от бон филе с гъби:

руска салата, още в тенджерата:

броколи със сметана и синьо сирене:

бейби октоподи и сьомга:

шкембе в масло за 30-ти:

език в масло за 30-ти:

шницели от смляно месо пак за 30-ти:

Аранжировките не успях да ги снимам, някой неща са снимани после,но при всичката лудница даже не знам как намерих време да снимам всичко  #Crazy

# 48
Честита ви нова година и от мен, девойки! У нас също много гости се извървяха, но за Новогодишната вечер си бяхме само ние, по домашному, ето каквото успях да заснема,

питката

баницата с късмети

соленки кифлички

коледни кантучини (видях, че някой питаше за рецептата, тази е доста по-добра от първата в блога ми, но още не съм я качила, липса на време)

и торта на базата на Рафаело на Наталина, с добавени белтъци и разбита сметана в крема, с малини между блатовете, разрез утре ако остане Laughing

Манджата беше капама, готвена в глинен съд, не особено подходяща за снимки, но пък ужасно вкусна.
И разни добавки като руски салати, кисело зеле, туршии разни, и сирена и други подобни, не снимани  Joy

Желая на всички ви здраве най-напред, много късмет и много радост да имате през новата година, и все по-вкусни и красиви да ви стават манджите!

# 49
Роца, много благодаря за рецептата - непременно ще я пробвам!  newsm51

# 50
От вчера

-Snikerdoodle muffins

-какаови мьфини

# 51
  • Някъде на път....
Милен@, страхотни еклерчета!  Peace
Роца, много изящно подредена маса!  Peace
sneji_ , и у вас много апетитно!  Hug
mila_go, dalka, Lois, Bambinkamalinka, наистина сте вложили голямо старание и любов за трапезите, личи си!   bouquet

У нас:
Порция от капамата и Сърми от праз, ориз и кисело зеле

Снощи - Гювечета

# 52
Днес, за закуска, правих пенкейкс по рецепта на Narina , само че вместо с прясно, ги забърках с кисело мляко - получи се! thumbsup
Сервирах ги с мед, шипков мармалад и айрян.... ммммм...делишъс... newsm47

# 53
И аз с една закъсняла снимка от празничната трапеза, без мръвките, които забравих да снимам Simple Smile

Салати, мезета и питката:

Основното ни беше свински карета на грил тигана, с гарнитура тиквички и картофки с индисйко къри.

Честита нова година на всички!   bouquet

# 54
Апетитни неща сте сътворили всички. Особенно ме впечатлява търпението на t_ilieva да направи Капама. Мен нещо не ми се захваща, защото ме е страх да не би да не стане.

# 55
  • Някъде на път....
dalka, точно ти ли ми говориш за търпение, дето си натворила 27 манджи?  Rolling Eyes
Аз ти се възхищавам   bouquet, капамата е лесна - редиш на пластове, мяташ във фурната и след 3-4 часа е готово......

# 56
  • Някъде на път....
Хайде, спретнах и една Торта "Изненада"
Направо действах с подръчни материали, защото се оказа, че нямам достатъчно масло и сметана   ooooh!, ама....важното е, че имах желание!  Laughing
За вкуса ще докладвам след като хапнем!   Sunglasses

Моля, имайте милост, защото това ми е първата торта, на която собственоръчно съм направила блата, досега малкото торти, които съм правила са били с готови блатове, аз спретвах само крема!  :Simple Smile

# 57
Ето и от мен една паея.

# 58
  • varna
Натя,поздравления,изглежда невероятно апетитно.Ако можех само да опитам......  bouquet

# 59
t_ilieva, тъкмо ти гледах тортата. И с две деца си като гледам....не знам как успявате.   bouquet

Иначе днес от обяд сандвичите ще покажа--Филаделфийски.

И домашен ягодов сладолед:

Последна редакция: сб, 03 яну 2009, 16:32 от dalka

Общи условия

Активация на акаунт