Ти какво сготви?! Снимай, покажи! - 22-ра тема- Празнична

• 52 829
  • 365
  •   1
Отговори
# 75
Мама Цоцоланка, не съм ползвала рецепта от форума,зная си една и все по нея си правя баницата - ето я - сигурно от някоя готварска книга съм я прочела... не помня вече. Иначе от началото на коледните празници се канех да я правя, та чак днес.
yagodka, ама аз днес само едни пенкейкс за закуска и тази баница следобед правих - споходи ме музата на готвача  Wink   chef Иначе претоплях един фасул и това беше .
Между другото дали има муза на готвенето ?  Thinking

Последна редакция: сб, 03 яну 2009, 23:22 от nela_66

# 76
  • NL
Честита Нова Година на всички с пожелание за много здраве,радост и сбъднати мечти.
И разбира се,все така кулинарно креативни 
chef

Старание и уют лъха от всички празнични трапези.Ние го карахме по-скромно  и последната седмица почти не готвихме.
Малко снимки от Коледа досега:

Питките днес ги правих и са с една измислена плънка от късчета свинско месо,зелен лук,спанак и топено сирене.Звучи вкусно и си мислех,че ще е но на не ни харесаха а и самото тесто стана безсолно.

Далка събрала си им акъла на свекърите с тез хиляда и една трапезни изненади  Wink
Лоис ще качваш ли рецептата на торта Рафаело в блога или тук ще ни напишеш как си я правила?Мен хич ме няма в сладкарството но Гараш и Рафаело са ми любимите торти и искам да се науча да ги правя и сама.Всяка рецепта за тях ми е добре дошла.
Ягодка ако знаех,че толкова вкусно у вас по празниците щях да дойда с колелото bowuu

Спокойна Неделя  ви желая.

# 77
Цоци та значи за крема от домашен млечно яйчен тръгнах.От идеята де Mr. Green ама който го мързи да припълзи до магазина зимъска та гледай кви работи бърка.Ще ти напиша крема както си е пък с червено какво промених аз.
Значи трябва ти 1 литър мляко.Затопляш го.Отделяш една купичка от него.Оставяш да изстине.В тази купичка се разбива едно яйце и 7 с.л брашно.В другата част от млякото се разтваря половин пакетче масло и една чаша захар(ако обичате по сладко може и малко повече).
В горещото мляко на тънка струйка се прибавя сместта с разбитото яйце при непрекъснато бъркане.
Аз сложих доооооста по малко мляко щото домашните добре си пийнали hahaha.Квото недостигна беше вода т.е разредих млякото с водичка Mr. Green Масло нямаше Mr. Green.И да не е хепнен никакъв крема в половина от вече готовия крем начупих половин шоколад.Разбърках сокато крема беше горещ.Много вкусно се получи.
Редих на два пласта и поръсих с орехчета.Това е.
Esy рецепти за погачата със сирене и масло и за Сладката козуначена баница ще чакам Hug.Когато сколасаш тогава Hug

Последна редакция: сб, 03 яну 2009, 23:26 от Бъни

# 78
Бъни, заповядай Мус от гъби в яйца    Grinning

# 79
Hug Hug Hug Горски гъбки нямам. Ще процедирам този път само с печурки.Предполагам пак ще стане невероятно вкусно.

# 80
Umbra, къде мога да видя рецептата за тутманика? Изглежда просто божествен! Оформлението го видях - лесно е Peace.

# 81
Hug Hug Hug Горски гъбки нямам. Ще процедирам този път само с печурки.Предполагам пак ще стане невероятно вкусно.

ще стане  Peace горските (манатарките) прибадават повече аромат, но ще мине  и без тях

Ягодка,  Hug

Последна редакция: нд, 04 яну 2009, 10:11 от пеп-4o

# 82
polina_a , заповядай рецептата за тутманика:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=320407.msg9686471#msg9686471

# 83
Милика, питката изглежда страхотно, незнам защо не ви е харесала.
За рецепта за торта Гараш аз правих по тази http://bg.wikibooks.org/wiki/%D0%93%D0%BE%D1%82%D0%B2%D0%B0%D1%8 … D1%80%D0%B0%D1%88 Т.е. учих се по нея. Laughing Първата не ми се получи, но втората стана страхотна. МНого е важен момента с изваждането на блатовете от тавичката. Винаги използвай добре намаслена готварска хартия /аз използвах фолио, но пак стана/ и ги изваждай бързо докато са топли за да не се начупят. Peace

# 84
Umbra, благодаря Hug! Аз мислех, че е само с типово брашно, но нищо - и така ще пробвам.
Просто няма да бухне много. Освен това сигурно ще го омеся в машината, което не вярвам да е проблем.

# 85
Не е проблем да се омеси в машината. Правила съм го и само с типово браяшно, не бухва толкова, но пак си е много вкусен Simple Smile .

# 86
nela_66, има, има муза на готвенето и тя е тази тема! Мен не ме напуска  вече няколко месеца! Laughing

Milika, и у вас изглежда много вкусно!  Но ако решиш да дойдеш на гости, ще ти трябва и лодка, не само колело.  Laughing  Hug

# 87
Umbra, Hug!

yagodka, мен да ти кажа ме понапусна музата да готвя, щото няма време - добре, че домашните ми не са претенциозни, та ядат каквото си купят общо взето Mr. Green. И някак не ми допадна идеята да съм по цял ден в кухнята и бебето да ме вижда само когато трябва да го накърмя Wink. Ти имаш още малко време - наслаждавай му се!

# 88
Aз затова и готвя по цял ден (а понякога и до късно нощем)--нямам деца! Ама иначе тази тема е супер вдъхновение.

Последна редакция: нд, 04 яну 2009, 21:00 от dalka

# 89
Ще ви дойде пак музата, като поотраснат мъниците Wink
На мен честно казано ми отнема повече време да се отчета из нета от колкото да сготвя, но нали и това е част от удоволствието Laughing
Умбра, благодаря, приятно е да чуеш такива думи от кулинар като теб Hug
Бъни, заповядай мила, дано се получат както на свекърва ми вкусни Peace
Погача
Сладка козуначена баница

Общи условия

Активация на акаунт