Честита Нова Година ФЕВРУАРЧЕТА!

• 14 232
  • 303
  •   1
Отговори
# 135
  • Бургас
Честита Нова Година от снежен Бургас! Кое ли е нормалното в това изречение! newsm78 Едно, че сме почти средата на 2009-та, второ и този сняг... 1.Добре , че понатрупа, че тия от ВиК така ни аранжираха красиво улицата по празниците, че  #2gunfire Сменят тръбите, хубаво, ама на Коледа си закопаха рова и паркираха отгоре 2 камиона. Улицата ни и без тях е една от най-тесните не само в града, ами мисля и в света изобщо. Освен това е много желана, пак от целия свят, за паркиране, за двупосочно движение ( а е еднопосочна по закон), за обръщане в обратната посока, и за нощно преминаване на пияни компании. 2. Добре, че минаха празниците, да заживеем пак нормално. Аман ми беше вече от софри, гостита и гостуващи. То ние като се заредим не е за разправяне- Бъдни вечер, Коледа, Стефанов ден, на 31 леля ми беше юбилярка рожденичка и на Нова Година вече съм отрепана и само искам да легна и да спя. Подозирам, че Нова Година сама си идва, дори и да не я посрещна.
Стефко, естествено, с цел да усложни още повече нещата, съвсем спря да спи вечер. На Бъдни вечер заспа с голям зор в 1, на Нова Година, почти не го опитвах, легна в 3.
Празнувахме в едни комшии, всеки сложи на масата каквото му се ядеше. Домакинята горката пак естествено е най-набутаната. Майка дойде със сетра ми да гледат Стефко у нас , а аз прескачах между двете софри.
Честита месечинка на нашите Киара, Агафия, Мира и Ники! Да бъдат здравички, много да слушат и спинкат.
Честит рожден ден на Мациписи! Много здраве, късмет, поводи за усмивки и обич!
ЧРД и на Бубето! Доста закъснях, ама все пак я хванах преди следващия й рожден ден! И на нея здраве, щастие и здрав кръст/гръб/врат..Много сте готини, много ви се радвам на семейството
Краси(Изида), ако тоз човек  Дюкян разрешава такива количества каквито си показала, бройте ме и мен в редиците. Ама подозирам, че почерпката е за всички. На мен ми останаха едни 3-4 кг до перфектното ми тегло, но на пролет мисля да ги моря, най-вече с тичане след Стефко в Морската градина. А пък и аз имам някакво психично изкривяване, или зрително е  newsm78, но все се виждам еднаква и на 48 кг и на 57кг сега. Все съм си хубава  Laughing Laughing Laughing. Снощи само докато изчета всичко пропуснахто,толкова много си бяхте говорили за диети, че огладнях зверски и в 1.30 варих супа, после макарони, после "изчистих" 2 изостанали манджи, дълбах течен шоколад, после твърд шоколад. Днес останаха само развалените продукти, но все пак съм доволна защото няма да се хвърля храна.
Айде, целувам ви. А, и да, харесва ми идеята за бяло, зелено, червено, че напоследък нещо ме хваща яд. Не знам дали ще участваме със нимка, но съм се заканила, да развея трикольора тази година и да си създам традиция. Призовавам ви към същото. Имаме достатъчно време да се организираме да купим, ушием знамена и да намислим как и къде да ги окачим да се веят на 3-ти март.

Последна редакция: нд, 04 яну 2009, 12:09 от vivi.vivi

# 136
Честит Рожден ден, Мациписи! Бъди здрава, бъди щастлива, бъди обичана! 
Да почерпя за последната месечинка на моето слънце. Нека ми е здравичка и щастлива! Тя от сутринта не е спряла да ми показва коооооооолко голяма е станала Laughing
За Дюканките

А за останалите лакомници
нарочно в анимиран вариант, за да не изглежда толкоз апетитно и да не дразним по-горните Laughing

Последна редакция: нд, 04 яну 2009, 13:13 от yzida

# 137

МАЦИ ПИСИ..Честит рожден ден и от мен..Нека здравето,щастието,любовта ,късметът и красотата са винаги с теб ...Пожелавам ти един от най-незбравимите рожденни дни да е днешният.. Hug

ВИВИ-ВИВИ...Благодаря ти много,толкова щастлива ме правите.... Hug Еййй ..страхотни сте момичета..  bouquet

Честито и на днешните месечинки,послушни и добрички,красиви и умни,да радват всички...  bouquet

МЕРИ..не се притеснявай,варицела е може би..Съпругът ми и Виктория заедно я караха,той беше на 31 години.. ooooh!
Пиши какво е казала докторката после..Цунки..

Последна редакция: нд, 04 яну 2009, 12:24 от бубето 29

# 138
Ехоооо, ето ни и нас. Болни  Tired Всичките  #2gunfire Първо аз се разкихах и разсополявих, после малкия а сега и баща му. Малчо обаче най-зле изкарва всичко. То са едни реки от сополи стичащи се в устата и размазвани по лицето с ръкава, една кашлица едно хъркане....не е за разправяне. Педито ни го преслуша (това на 29.12) и ни изписа Вит. С, Осцилококцинум, Стодал, Калций, Саностол и некви др. подобни. Да обаче ефект нямаше никакъв и по неин съвет на 01.12 го заведохме в неотложното на 25 ДКЦ да го преслушат. Една супер сърдита лекарка го преслуша набързо, уж му видя гърлото през полу отворената му уста и постави диагноза, цитирам "Начален стадий на бронхит, но нали знаете, че това е на една крачка от бронхопневмония?"  #Crazy newsm78 Изписа ни Клацид и друг сироп за кашлица, Ентерол, Бивацин и Ксилометазолин. Последва пак консултация по ГСМ-то с нашта педи и отхвърлихме категорично антибиотика понеже до този момент той температура не е вдигал и като цяло си е весел и жизнен. Минахме на сироп Флудитек (Вал, сиропа с розовите бели дробове и вкус на банан Flutter) и новите капки, та така до днес, без някаква много голяма промяна. Междувременно баща му се разболя и той и въобще  #Cussing out #2gunfire
Гледам помпичките дет ги обсъждате и се чудя дали да не поръчам тази с прахосмукачката, че мойта така и не се научих как се действа снея.
За диетите - аз по едно време лятото почнах Дюкана и за 10 дни свалих 5 кг. но се отказах щото много ми се ядяха ягоди Crazy Обаче от утре и аз я подхващам пак, че .... и аз имам едни много кг. да махам....... Embarassed Бях и на Симеоновската диета ако сте чели темата в Диети.

ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ НА НИКИ, КИАРА, АГАФИЯ И МИРА!!!
МАЦИПИСИ, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!!!

след малко ще продължа....

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 3 нови отговора

Ееее срам нямате начи, кога ще ви настигна...

# 139
Здравейте,

Мациписи, Честит Рожден Ден! Желая ти много здраве, любов и много, много рождени дни!

Честити месечинки на Киара, Агафия, Николай и Мира !   ura

Хайде и ние в отбора на температурните. Тази нощ Йоана вдигна два пъти над 38 градуса без абсолютно никакви други симптоми. Педиатърката каза, че е нормално вирусно заболяване да започне така.. Къде го хвана, като ние от 01.01 никъде не сме излизали, а  и болни не са идвали. Ама ще чакаме да видим развръзката.

Вал, да добро и спокойно ни е детето  . Не можем да се оплачем с баща й. А и нали винаги става това, което тя иска, та няма как да не е добра Simple Smile Дано занапред не си покаже лимоните. Simple Smile

Евелинка , на басейн ходя в хотел Витоша. Малък е, но е екстра за "плувкиня" като мен, а и нали ми е безплатен. Фирмата, в която работя ни плаща фитнеса и басейна, ама пусти мързел и при това положение не мога да се наканя. Ако имаш интерес,  това е.

Дени, ти защо си предполагала, че Анна има атопичен дерматит? Какви са били симптомите? 

Кат, идеята за снимките е много добра. Аз ще се включа с удоволствие. Само нека модела да е в по-добра кондиция.

А за рожденните дни ...  newsm78 . Май ще трябва от тук нататък да празнуваме двете с Йоана. Аз съм на 6.02, а тя на 13.02. До сега често се измъквах по терлици и празнувах много кротко и тихо, ама сега май няма как да пропускам. Най-се плаша от организациите. Много съм си мечтала да стане като по филмите, отивам някъде нищо очакваща и  newsm59

Последна редакция: нд, 04 яну 2009, 12:28 от kokomania

# 140

Добро ютру!
Ч.Р.Д Мациписи!
Честита месечинка на Киарчето,Ники,Агафия,Мира!Да бъдат живи и здрави!Целувки на всички от мен Heart Eyes
Бени,много мъчно ми стана като те чета Sad....кво да ти пиша.... то моето мнение е като на всички и ще се повтаря....Много си добра,а близките ти злоупотребяват с добротата ти Sad,затова тропни с крак и отивайте да си вземете Таничка,знам,че може би не е толкова лесно изпълнимо,но настоявай!Няма защо да се измъчвате всичките ThinkingА на татито ме му ли е мъчно? Thinking
Аз също много се обиждам и наранявам,когато моя застане зад техните #Cussing outв такива моменти съм готова на развод Close...обаче нямаме брак
Вал,цъкам,цъкам Peace
Изида тентю за закуската Blush
Виви,и аз подозирам че Новта година ще си дойде без да я посрещам,ама пуста му традиция Mr. Green

ooooh! ooooh! ooooh!много отговори много нещо,то стана вечер докато ви изчета ooooh!инак кафе поднасям и добро утро викам Mr. Green

# 141
Мациписи, Честит РД и от мен!
С късмет и здраве, обич и щастие нека бъдат изпълнени дните ти!

Леле голям сняг е при нас! И кучи студ cold Аз втори ден носа не съм си показала навън - лежерно го раздавам Stuck Out Tongue Winking Eye

Мери, за хубаво или за лошо децата е добре да си изкарат варицелата! За да не я карат и като мен на стари години - писала съм много пъти - щях да пукна! Така че не се притеснявай - минава и заминава, но е добре да знаеш със сигурност дали е шарка Peace Радвам се за покупките ти, да си ги ползваш със здраве Peace

Бени, и аз съм на мнение да си вземеш детенце Hug

Ефросинка  Hug Hug Hug, мисля че диагнозата за детматита ще се окаже невярна!  Praynig Praynig Praynig Защо се стигна до тази диагноза? Не съм виждала принцеса Анна с зачервена кожа или обрив! Стискам палци всичко да се окаже невярно Praynig Praynig Praynig
Пух, мечетата нали папкам мед Simple Smile Хайде излекъвай се! До другата седмица да сте на линия Hug

Виви, най после се разписа - домъчня ми Hug Краси, честита ви месечинка Hug Както и на другите февруарчета, които имат месечинки днес Hug

Аз маам трици и Данон и си гладувам тихо! Попиках се от тоя чай дето се наливам по цял ден, ама пусто като не пия вода - само за къпане я ползвам hahaha hahaha hahaha
Алекс се събуди - It`s манджа time  feeding И няма да е зле да отида да се преоблека че още се мъдря по ношница - при това облечена наопъки в заспало състояние снощи hahaha

# 142
  • София
Роси, има си типичните екземи Tired. Нали лятото се оплаках- тогава се почна. Имаше едно лишейче (екзема) под брадичката. То мина, но се появиха след месец- два типичните за този дерматит- на сгъвките (нейните са на крачетата) и има и едно като паричка на гръбчето. Като форма и релеф са много характерни. Това е положението. докторката вчера ми обясни, че няма значение какво ям или тя какво яде. Това се влияе най-вече от климата- топло, судено, дразнение от дрехи, често къпане, водата, потта и т.н.  и се обостря, например при разболяване (което при нас стана точно така) и по това можело да се види, че е болничко още преди да е развило симптомите на грип или нещо, което е пипнало. Но от препарати и храни, не Rolling Eyes. Каза да не я къпем всеки ден, както до сега и само със специално олио за вана...аз взех на Spirig (от серията на Ексциппиалите, олиото на основата на бадемово масло... докторката ми го препоръча, както и на Мустела и Линолафет). Каза след банята да мажем само раздразнените екзематични места със специален крем пак за атопици. Освен това ми препоръча да направя един курс в рамките на един месец със Зиртек (капките), за да се разредят пристъпите на раздразнение (това чудо много сърбяло и аз мисля, че Анна е била често нервна, заради това) и за да се предотврати появата на евентуална астма Confused. Не мисля да я товаря с лекарства, за сега #Crazy ooooh!. Направила съм всичко, което е препоръчително за деца с атопичен дерматит, а именно да е на естествено хранене и да се кърми поне до 6 месеца изключително, а после след късното захранване да е поне до годинката на кърмицата. Уф, много ми е чоглаво, защото това е по моя линия...с моите хиляди алергии. #Cussing out

# 143
Ефросинка, мoля се това  да се окаже една мини алергия и всичко което е имала до сега буболина Анна да го израсте и да не вземе нищо от твоите алергии Praynig Praynig Praynig Знам ли - сега е зима, тялото ни реагира на всякакви температури - студено и влажно навън - сухо и топло у дома Sad Ти си много положителен човек така че дай целия си позитивизъм и обич  на Анна, а алергиите не Naughty
Боже тези моите деца ще ме побъркат! Баткото играе с бебешките играчки,  а Алекс пише с химикала #Crazy

Мария_м и кокомания бързо оздравяване и на вас Hug

# 144
Честити месечинки на Ники, Киара, Агафия и Мира!!!

Честит рожден ден на Мациписи!!!

# 145
Здравейте най-сетне и от мен Grinning.Тук от снощи вали като невидял бял пухкав сняг,и е толкова топличко ,че до обед се ровихме /буквално/ в снега с децата.И естествено понеже съм сама с тях,нямах време и себе си да навлека като тях та още ми тече сопола...ама нейсе,беше приказно.
Мациписи,честит Рожден ден,много здраве,щастие и топлина m/images/loveshower.gif[/img]
Честити месечинки и на Киара,Ники,Агафия и Мира-да са много щастливи бонбончета
Мери,шарката си е вирус,така че спокойно си давай на децата Осцилококцинум за да минава по-леко.И споко,колкото са по-малко по леко минава.Росито преди време бе обяснила с колко усложнения я е прекарала.А за новопридобивките ,честито -ама срама нямаш ли newsm78снимки кога ще показваш.Без ляво ухо останах тука от мърдане /нали така бе казала Wink/ а реакция тц.
Бени,,карай мила с рогата щото иначе оправия няма.Пък и няма какво толкова да го оставяш да защитава мама и тате,щото веднъж като му мине номера на тати-после по зле става Hug Роси,така като чета твойте мъже са като мойте жени.Каката с гумените играчки,Ани с нейния компютър Mr. Green
Ефросинка,а дано се оправи красавицата бързоходка.Опс сори,дипломатка,не е зле да се консултираш и с хомеопот.Тя е прекрасна алтернатива за алргиите.Пък за астмата да пази Бог.Не го мисли отсега
Еленийка,ми да вземете да се вземете,че да може като ти скимне да се развеждате
Кокомания,е това е ,вече ти завидях за работата-фитнес и басейн,евала.А за малката може и от зъбките да е,като несте имали досег с други newsm78Пък за лимонката-дано пропуснете да разбереш.
Опс събудихме се .После повече.

# 146
Не се видяхме с док, утре ще ни види, но по описанието е убедена че е шарка. Знам че няма едра от поне 20-30години, но знае ли човек, пъпките са твърде едри, някои са като бобени зърна. Днес няма Т, има много нови пъпки, чак между пръстите на ръцете и между големите срамни устни, мъчи се милата ми, и не разбира какво се случва. Ще мине знам. Да идва утре вечер, да идем при пед да си каже тежката дума и тя. Чакам Емма и Иво също да цъфнат  Tired
Честити месечинки!

# 147
  • ВАРНА
Мери, ще мине бързо и безпроблемно  fingerscrossed
Голдънчееее, изгуби се май? Нямаш сили да пишеш ли?  Wink
Ефро, вчера щях да пиша, но забравих. Гледах и аз снимките от прощъпулника, много джиджана Анна  Heart Eyes
Касче, супер за снега. При нас също вали, но не трупа, а се топи. Дори не е побеляло още.

Ей като пишете за тия шарки, чак настръхвам. Нямам наблюдения от близки и не съм много запозната.

# 148
Здравейте!
Току що се прибрахме от... зоологическата градина!  Crazy Голям мерак му беше на Митко точно там да разходим децата. За моя голяма изненада работеше, че и доста животни видяхме, даже тигърът беше навън, а Маги и Блажката се спукаха от кеф да ги возим в шейната. Само 2 пъти я обърнахме и Маги заби нос в снега и порева малко, а Блажката се е научил да се държи и не се пуска от шейната.
Кокомания, много добре изглежда, ама ми е далечко  Confused. Пък баня Мадара ми е на 2 крачки и се чудя от другия месец дали да не се запиша там на плуване. Да си кажа честно, много обичам да плувам и бих се записала моментално, единствения ми страх е свързан с това да не си гепна някои гъбки да си ги отглеждаме с Митко, че ни се е случвало.  newsm78
Ефросинка, дано малката бързо да я израсте тази алергия. Всички октомврийчета, наборчета на Блажко (а от тях имаше много с алергии), вече забравиха за тях, за месец-два и се оправиха. Маги също ми реагираше на нещо през последните 2 месеца, аз обаче си продължих постарому и мисля, че от Коледа насам е добре, имаше много неприятен обрив по дупето. Но й мина сам, така че си мисля, че го е преодоляла, но й отне 2 месеца (а може и малко повече). Съвпадна точно с първото застудяване - тогава се появи. И на мен ми казаха изрично, че не трябва да променям хранителния режим - нито моя (като започна още кърмех), нито нейния, за да свиква с храните. Не се обвинявай, че е по твоя линия, не можеш да си сигурна! Много  Hug!
Бени, аз пък им се моля на бабите и дядовците да вземат децата за 2 седмици, че и ние с Митко да се видим и аз да поуча. Но ако ти е много мъчно - отивай и си взимай детето, в крайна сметка то е твое, а не на бабите!
Хайде, манджата се сготви (бях сложила пиле с ориз, за да има какво да ядат децата) и отивам и аз да похапна.
Да попитам - давате ли вече свинско? Маги е яла филенца, супичка със свински бульон също, и се чудя дали да не й дам малко месце идните дни, вече наближава годинка  newsm78.
Дайте една варицела насам, моля, така искам моите диванета да я изкарат, че ако може и аз покрай тях, че да не бера душа от страх с третата бременност!

# 149
Здравейте и от нас!

Честит празник на рожденичката МАЦИПИСИ!Здраве, щастие и много обич да има около теб!
 bdbaloni

Честито и на месечинковците днес - Киара,Агафия,Мира
и Николай!

Ефросинка и Диана е с тази диагноза Sad. На нас ни казаха, че може да е от всичко:cry:.-храна, дрехи, и т.н.Мисля съм споделяла, че по лицето се появяваха и изчезваха,още от много малка, с Нахтхерцен справяхме доста време. Но от края на септември, бузите са почти постоянно червени. А от повече от месец се появиха петна суха кожа - започнаха от ръчичките(по кокълчетата) и тръгнаха нагоре, до рамената стигнаха. По крачетата също започнаха от долу има и по ходилцата и нагоре. И нашето е едно на гръбчето, но става по-голямо. Навън е много добре положението, но вътре, след баня, при затопляне стават много червени. Ние по сгъвките нямаме, и аз четох че това е типичното им място за проявление и сърбежа, но аз не мисля че при нас има сърбеж newsm78. Педиатър ни постави на диета-според нея от 3 до 10дни трябваше да има ефект, преди всичко без мляко, домашно приготвена храна и т.н.Така накрая и давах само картофи, ябълка,круша и оризова каша и ставаше все по-зле и по-зле, и като размер и като брой. Къпахме се с Линола Фет, мазах и аз с бадемово олио - но никакъв ефект.
Ходихме и на дерматолог-горе долу със същите препоръки. И аз късно захраних, само на кърма до 6м и сега се кърмим доста често. И аз с идеята да я предпазя от алергиите, колкото е възможно. Докторката накрая ми каза"това е ген, и на челна стойка да застанеш нищо не можеш да промениш.С възрастта гена би трябвало да отслабне, най-вероятно в пубертета" Sad
Изписа ни на А-Дерма, олиото за вана и EXOMEGA, Advantan-мляко, Aerius-антиалергичен сироп - всичко купих. Но за сега ползвам само мед. козметика на А-дерма и аз не искам да си тровя детето.От почти 2 седмици ги ползвам, като и ние през ден започнахме да се къпем. Кожата се успокой от првите намазвания още, рядко се зачервява, но е все още с променен вид и се изсушава повече. След няколко дни сме на преглед да видим, какво ще правим понататък.
И хремата ни продължава-много рядко тече носа, но през нощта свири, ли свири.
Мери, Роси да ви помоля, ако е възможно да ми пратите координатите на хомеопата, при който ходите. Необходимо ли е записване  на час много време предварително?
Много здраве на Ивка и бързо да се оправи детенцето Praynig
И в Русе вали, но ще направим кратка разходка?
Спокоен следобяд

Общи условия

Активация на акаунт