Честита Нова Година ФЕВРУАРЧЕТА!

• 14 230
  • 303
  •   1
Отговори
# 150
Привет и от мен Hug
МАЦИПИСИ, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!!!
Мери, надявам се скоро да се нормализират нещата при малката красавица Peace
Касии, не бе не спестявам от към ядене, даже точно обратното - пукам та ям по цял ден Mr. Green. От две седмици насам фаворит ми са едни гръцки пурички "Capris", те от тях си хапвам ежедневно по кутийка та някой път ми и не стига Embarassed и пак не ми се лови нищо...катил Mr. Green. Вчера си бях изкарала летните дънки, които купих преди да забременея и смело мога да заявя, че влизам даже и мегдан за още има Heart Eyes
И Анди като Киарчето от вчера по цял ден показва кооооолко голям щял да порасне Laughing,казва чао. Аз го уча да духа свещичка та да не ни посере годинката той милия кадето види сега лампа вдига главичката нагоре и духа ли духа Joy. Показва ми бау-бау и мацето на книжката, казва как вика кучето а бе общо взето тука за една седмица има голям интелектуален прогрес детето. Личи си, че наближаваме годинката а аз се поуспокоих малко, че моята племенница тези неща ги можеше още на 7 месеца, но те момиченцата са друга бира Heart Eyes За вървежа сме с една ръка и яко пищи и врещи от радост, че ходел. Кога ще се пусне не знам, но дано да е като се почувства достатъчно стабилен, че иначе ще има да се удря и реве а той както не може Mr. Green.
Много интересно се кашли като не му обръщам внимание, ама силно чак очите затваря и като го погледна си умира от смях. Joy. Колко интересни стават, като папагалчета са Heart Eyes
Отиваме да разгледаме бебешките магазини за шейна, че днес преди обед времето беше хубавко в Пловдив а с количката ми беше трудно.
Чара, довечера ще пробвам и аз най-после да направя питата. На вид не вярвам да я докарам още първият път, но дано поне да е ядлива Mr. Green
Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 4 нови отговора. Ухааа Joy

# 151
За много години мили мами и дечица!Да сте много здрави  и щастливи ви желая! Heart Eyes
Първо да благодаря на всички за поздравите.Много ме трогнахте.И естествено да почерпя , а после ще чета , че нямам много време.Стягам празненство. Grinning
За Дюканки:
И за всички останали:
Да ви е сладко!

# 152
Мери,дано се оправи бързо Ива Praynig Hug,и Петьо не ми е карал шарка досега,заедно сигурно ще карат Confused
Честити ти нови придобивки,със здраве да си ги ползваш Hug
Ефросинка,Дар,дано не е сериозно при госпожиците и се оправят бързо Praynig Hug
Кокомания,и аз мисля че са зъбки,дано да е това при вас Peace
Евелинка,аз не съм давала свинско ,само едно пюренце с шунка на Гербер.Ако не е мазно не мисля че има проблем.  Опа,излъгах,давала съм парченца пържолка Blush
Бени,тегли им една #2gunfire и на Жоро му се накарай,трябва да взема твоята страна не на родителите си NaughtyИ ние се изпокарахме пак миналата седмица,защото само съвети дават и ми се месят ,а никой не помага.Върхът беше когато свекито намазала Петър с ракия и му сложила компрес с домашна ракия и нишадър(май така беше) ,направо ми падна пердето,настояваше и Мони да намаже и й спретнах един скандал Sunglasses.Аз почти 4 години все мълчах и се съгласявах каквото каже и сега като не съм съгласна с нещо веднага станах лоша,ама не ми пука вече,по-важни са ми децата Crossing Arms
Имам още много да пиша,но после че Мони мрънка Simple Smile

# 153
Момичета да ви питам вие на коко време сменяте шишетата за мляко/вода?

# 154
Забравих да питам мамите с по-големи дечица - как организирахте  първия рожден ден? Кой канихте? Какво сложихте на масата? Че ей го, то не останало до 15.01 ..... ooooh!

# 155
Честит Рожден Ден,Мациписи!Много здраве,от сърце ти го желая!maria_m аз сменям шишетата на 3 месеца,както и биберона-залъгалка.Смятам че няма смисъл по често.Апък за рожденния ден,нямам по голямо дете,но ще споделя аз как мисля да го направя.Вкъщи ще сме,ще поканя майките с които до последно като беше топло излизахме,както и мои приятелки.Ще купя балони,шапки и там такива джунджурийки,за хапване мисля да поръчам пици(понеже работих в пицария и от там направо),ще купя зрънчовци,сладки,освен тортата,сокове,ядки може би.И горе долу това май ще е,пак ще го мисля.За свинското-аз й правя редовно кюфтенца с бял сос и супички с месо.Забравих-честити месечинки на порасналите дечица! Hug

# 156
Аз не сменям шишетата(имам 4 големи и 2 малки),а само биберона и не защото се е изтъркал и т.н,ами за да всема по-голям размер,а загъгалките сменям по-често,че тях много ги употребяваме Blush,от началото имаше претенции само към Авнтски,сега дъвче Чиполинска и на Нуби,вече не ги подбира Mr. Green
За Рд-то н е съм мислила още Thinkingно смятам да е в тесен кръг,тя е малка и не разбира още от партита(то това си е повече за родителите)нашия ден ден е далече ,затова ще мисля още Thinking
Ави,и аз много се ядосвам на свеки като вземе да ми дава съвети със селски илачи(знам,че някои помагат и са полезни)ОБАЧЕ,аз живея в 21 век и се доверявам на купените неща.Те у тях нямат аптечка,само на самолечение го дават Naughty...Ако и трябва йод си вари зелени орехи и.т.н,за всичко са така(свиди им се да идат до аптеката)
Давай смело Игнора и така Peace
Мери,а дано се разминете леко,ако е шарка,хубаво е че сега я хващате,нали знаеш,пък ако ни дойдете на гости ,няма да се расърдя,че да се отървем и ние на млади години от нея.

# 157
Ави, Ийст, благодаря! И аз се замислям да почна да давам вече пържолки, че много гладно гледа брат си. А и ми писна да готвя все пилешко и телешко, в къщи сме най-големи фенове на "Гошко" - пържолки на тефлонов тиган  Heart Eyes.
Ето как празнувах първия рожден ден на Блажко:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=182895
Имам кофти спомен - юрнах се да приготвям всичко сама, дори тортата е домашна, и майка ми беше в болница цялата седмица преди рождения ден - преуморих се и на косъм щях да загубя Маги. На рождения ден съм бременна в 5 месец  Wink.
Бях комбинирала кръщенето, рождения ден и прощъпулката в едно и бях канила само роднини (и кумовете ни). Менюто беше салати, мезета, домашно приготвени сладки и соленки, месена от мен питка... луда глава. После 7 дни не ставах от легло заради тази тъпотия всичко да правя сама  Twisted Evil.
Тази година май ще поканя пак хората у дома (Митко така иска), но всичко без тортата ще е готово  Crossing Arms. Мисля да направя двойна торта - едната половина за таткото, а другата- за Маги и заедно да духат свещичките. Чудя се дали да не е във форма на сърце дори. Освен роднини ще поканя и няколко близки приятели - май ще сме около 30 души  ooooh!. Ще го правя събота следобяд, а после- децата при свекърва ми, аз ще си оправя къщата и с Митко и няколко приятели ще ходим на пиано бар да отпразнуваме и рождения ден на таткото  Wink. Поне засега това е замисъла.
За съветите - не се ядосвайте и не си го слагайте на сърце - да минава покрай ушите и да се забравя...
Шишетата не съм смяняла, сменяла съм бибероните с по-големи, залъгалка Маги не понася.

Последна редакция: нд, 04 яну 2009, 17:13 от evelinar

# 158
  • Sofia
За шарката искам да ви споделя, че някой деца имат железен имунитет към нея и не ги лови.  Laughing
Сестра ми е много работна и едвам смогва да си вземе 2 седмици отпуска, за да отиде на море, оказа се че племенницата ми е имала контакт с болно от варицела детенце 15 дни преди да заминат.
Надяваха се, че ще го изкара леко детето и че няма да им се провали почивката, вече всичко предвиждаха, само не предвидиха, че и сестра ми и зет ми ще се опъпчат.  Mr. Green
Резултата беше двама пъпчасали родители на 40 градуса жега с 39 градуса температура, затворени в хотелската стая и здраво дете, така и не се разболя малката.
Спомням си, че ми казваше как ходят на безлюден плаж едва ли не забулени, за да не им се виждат пъпките и я бъзиках че ще си помислят хората, че са от някоя секта с това голо дете.  Mr. Green
Та, кой хванал, хванал варицелата.

За РД на каката голямо старание бях положила, голямо чудо, за съжаление съм снимала само 3 детайла от приготовлението, а другите не съм, но ние сме малко като циганите по седмица - две празнуваме, та всеки ден имаше гости, докато не се изредят всички познати и непознати.
Разни джвъчки бях приготвила, предястие, основно и торта, имаше сандвичи с човечета и фигурки в дните когато щеше да има деца.
Добре че мъжа ми си слага някой от снимките ми по разни негови сайтове та са ми са се съхранили, ето няколко идеи:

За тези които не разбират какви са животинките, питайте ще ви отговоря, но все пак малко фантазия вложете, не е излишно.  Laughing

Миркам, другия път ще се снимаме стари с млади.  Mr. Green
Аз виках коремите първо да стегнем чак тогава да се подреждаме пред обектива ама ще пуснем Изабелка и Сенди да рупат пурички на първия ред, ние ще дуем кореми на втория.  Laughing

Днес водихме малка сладка Рая на Гала да и вържат връзките на обувките в Техномаркета.  Mr. Green
Много е сладко това дете  Heart Eyes много нахилено и лъчезарно, много се радвам, че най на края се запознахме с Гала.  Hug

Шишета още не съм ползвала, обаче свинско съм давала на Гербер, скоро разбрах че не бивало до годинка да се дава ама като няма реакция си го продължих, не го спрях.

# 159
Eли,аз се ядосвам на свекито,че не само дава съвети,ами и си налага мнението с крясъци и обиди #2gunfire,направо ме подлуди тази жена. Като сме били у тях тя щяла да решава какво да правим с децата Naughty,затова скоро няма да отидем на гости,да видим кой ще командва Twisted Evil
За рожденият ден аз вече съм решила-преди обяд събирам приятелките ми с децата вкъщи ,следобяд идват бабите,кръстниците и брат ми с гаджето.Сестра ми си замина днес ,в момента лети към Шотландия и пак няма да може да дойде SadЗа хапване на децата ще има бисквитки,солетки,нарязани плодове,сокчета ,може да измисля и още работи.За родителите следки,мезенца,пиене.Торта ще купя,защото не ме бива много по правенето BlushВарианта парти клуб отпада ,защото повечето дечица още не могат да ходят ,а вкъщи има място за пълзене,всичко е обезопасено и ще има къде да играят.Нашият рден се пада в петък и е супер, големите деца ще са на градина,защото иначе щеше да стане истинска лудница  Laughing(днес си направих списък и ще каня около 15 наборчета на Мони )
Следва рожденият ден на баткото Grinning-през деня ще празнува в градината,после следобяд в партиклуб с приятелчета и в събота пак родата вкъщи WhistlingГолям купон ни чака Laughing
Аз да попитам сменихте ли вече столчетата за кола на децата?Ние сме още с кошницата,но вече й умаля на Мони и мисля да вземем столче .Харесала съм това:
http://shop.danet.bg/product_info.php?cPath=40_42_125&products_id=2378 и това
http://shop.danet.bg/product_info.php?cPath=40_42_125&products_id=1121 ,накой да има отзиви за тях и ако знаете има ли ги в Джъмбо?

# 160
След освинването по празниците всички у дома сме на Дюкан hahaha Алекс е папкал само 2 пъти до сега свинско пюре - на Сънвал или на Гербер (не си спомням) - яде ги ама ми миришат на гадно и за това ги отбягвам.

За рождения ден - ох много ми е далеч още - най вероятно живот и здраве ще е на 2 пъти - с бургаския отбор и с родата отделно. Така винаги е било с баткото - не смятам да сменям традицията. След 3 годишни - само с приятелчетата празнуваме!

За шишетата - сменях и още как hahaha смлях се да ги топя в стирилизатора - забравях да слагам вода Blush Ами заради кърменето и непиенето на вода нямах тренинг с шишета и изваряване Tired

Днес ми е нервно, гладно, криво ... и снежно Crossing Arms Но за това пък вижте моите мъже каква идилия са днес  hahaha

п.с Ави ти го знаеш нашето столче - на Baby safe - много ни е удобно, привсе че аз съм нон стоп на колела! Ето го Peace

и още 2 неща:
1-во: в петък заминаваме за СФ,така че писанието ми е към бургаския отбор и околността - някой ако иска нещо от Джъмбо да ми се обади или пише на лични, скайп и т.н... Мери си даде поръчката вече Hug
2-ро : срам несрам, но някъде съм пропуснала рецептата на Чара за питката,  а много искам да я направя. Ще ми я копне ли някой - може и на лични Peace Ако не - ще си я взема лично от Чара Naughty

Последна редакция: нд, 04 яну 2009, 17:58 от rosi_bosi

# 161
Ави, към много скъпи столчета  си се ориентирала Moneyние нащо го сменихме от одавна,че в коша въобще не искаше да сяда Crazyтова с което сме сега си го взехме от Метро за 60 и нещо лева.прилича на Росиното но без поставка.Много е удобно,до Бургас си кара в него без да мрънка,ако се закриви,то е защото и се е доспало,но не я взимам,слагам и ръка на очичките и тя си заспива седнала(понеже няма положение за легнало)

# 162
  • Sofia
Добър вечер. Hug
Току що влизаме. Трудно пътуване с доста сняг, но важното е, че всичко е наред.
Ако се доредя ще ви прочета късно довечера.
Целувки. Heart Eyes

# 163
  • София
`Айде отчет и от мен! Grinning
Сварила съм си пет твърди яйца и чета ли чета, докато Яна спи. Grinning Mr. Green
Ходих и да си купя кисело, питайте ме дали върви в снега количката?! Mr. Green Върви и хоро играе! Heart Eyes
Виви, радвам се, че се разписа. Hug Няма те на скайп, нещо се скатаваш! Naughty
Дени, то това бадемовото, нали бадемите са алерген и може да засилят реакцията. Аз мазах Яна с него, и си бях купила и маслото за вана и още някакъв крем беше за след баня и за под пелените.  Rolling Eyes Забравила съм вече, това ми го изписаха в детското, а като ходих при алерголозите и те ми казват да забравя Ексипиал, тъй като съдържал бадем. Shocked Обаче аз си мазах и нямах проблеми! Confused
Ави, аз съм за Макси Кози. Peace Вероятно и на Яна такова ще купим, ама да видим кой модел точно. Peace
Шишета на практика не съм ползвала. Яна първият месец пи вода и до там. Имам и едно чисто ново!
Вал, Лили е така с шарките. Що деца се разболях в детската, е как не хвана веднъж бе ooooh!, а сополи до коленете ми влачи. Sick Twisted Evil Големи творения си му ударила.....   Peace А за МОЛ-а , аз понеже е София, затова реших, че е опълченският. Ти явно говориш за Скай-а, който придържам се към мнението ти, е отвратителен! Sick Ама ще те разходя, отпускам ти едно кръгче там, та да намажеш и ти по никое време от намаленията. Mr. Green
ЧРД, Мациписи! Да си жива и здрава! bouquet
Честити Месечинки!  bouquet
Оф, ставам, че яйцата ми присядат нещо..... Sick #Crazy

Последна редакция: нд, 04 яну 2009, 19:03 от GoldenEyeful

# 164
Аз сменям шишетата по-често,понеже ние до преди 2 месеца бяхме скарани с лъжицата и супите и манджите ги пасирвах и ги ядеше с шишето.Апък така много се засичат и колкото и да се мият и изваряват пак си миришат.Вече ядем само кашите на слънчо,киселото мляко с бисквити и нишестето,в шише.Иначе обяда е с лъжица.И когато и правя кус-кус или попарка (които не яде много) тогава с лъжичката.

Общи условия

Активация на акаунт