Честита Нова Година ФЕВРУАРЧЕТА!

• 14 228
  • 303
  •   1
Отговори
# 165
Честит рожден ден,Мациписи.
Шишетата на Рая ги сменям през три месеца.
Срещата с Вал беше много забавно,личи си че и двете сме като коне с капаци,добре че има любезни продавачки.
Аз малко не съм в час днес, че снощи имахем гости до 03 часа,голямо пиене и ядене падна Shocked. Изпробвахме коледния подарък от родителите на съпруга ми - холна гарнитура колко човека ще събере- 10 човека;) общо Laughing
Ще се включа утре отново.
Роси,звънни като идваш към Джъмбо, аз съм близо Simple Smile
Цунки.

П.С
Рожденния ден на Рая ще бъде на два дни. На 13.02 ще сме с родители и рода в нас. А на следващия ден по обяд с приятели пак в нас.

# 166
  • Бургас
ЧЕСТИТА НАВА ГОДИНА!Пожелавам ви много здраве, щастие и късмет през новата година.
Вчера се прибрах ме от почивката много хубаво си изкарахме само дето ми беше много мъчно за Илианчо.Утре ще пусна и снимки да ме видите каква скиорка съм. Mr. Green
Искам да честитя рождения ден на Бубето(на патерици).
Честит рожден ден и на Мациписи. Пожелавам ти всичките ти желания да се сбъднат.
Досега не съм сменяла шишетата на Илиан , той до 6-тия си месец беше на кърма и не пиеше вода.Сега ги изварявам на 1 седмица, а биберон-залъгалките ги сменям всеки месец.
Ави аз  купих столче на "МОНИ" и съм много доволна има и полулегнало положение , ама ти го знаеш. Wink
За рождения ден на обяд ще сме в къщи с приятелки и бебчета , а вечерта още не съм мислила н ай-вероятно пак в къщи с роднини.
Евелинар аз съм давала свинско и нищо му нямаше на детето.Аз май почти всички местни пюрета съм му давала.
Извинявам се ако пропускам някой , сега се връщам по-назад да ви чета.
О щях да забравя ooooh! Илиан направи първите си  крачки още на 2-ри и става все по-уверен. newsm44 newsm44 newsm44

# 167
Благодаря ви момичета за куража!!!Обичам ви!!! Hug Hug Hug

# 168
Благодаря на всички, които ми писаха на ЛС и скайп за питката на Чара - за РД на Алекс ще се пробвам да я направя   Peace
Златомирка, честити ви първи стъпки! Смело напред!
Хайде лека нощ Peace
А в София - можем да си направим една селска МОЛ-ска сбирка hahaha Звучи ми като комсоМОЛска Joy Оставям шахматиста на баща му, а аз ще се погрижа за сектата smile3532

# 169
Честит Ден Ден, Мациписи! Пожелавам ти здраве, здраве и пак здраве!

Честити месечинки на чаровните беби Киара на мама Yzida, Агафия на Evil, Мира на Pgzenga и на усмихнатия къдрокоско Ники на Lady V:

Не мога да се включа адекватно по всички теми, защото съм леко пощръкляла и не мога да си събера мислите. Днес не издържахме и по инициатива на мъжа ми заведохме бебо при дежурната лекарка в поликлиниката да го види. Кашля ужасно, дави се в сополи, минал е 90% на кърмене, днес по изключение изяде едно цяло бурканче пуешко със зеленчуци на обед, последните дни прави кисели муцунки на половинката и ако го залисам да изяде малко повече, като се задави в кашлица, го повръща. Утре ще му дам да яде само на обед и през останалото време ще кърмя. Докторката ни успокои, че гърдичките му са чисти, като се изключат хриповете от хремата и му изписа сиропче за кашлица. Иначе е много весел и жизнерадостен, но от време на време го хваща зъбобола от горното зъбче и започва да реве жалостиво. Хак ми, че не го разнасях много на ръце, докато беше лекичък. Откъснаха ми се ръцете да го дундуркам, разнасям и приспивам с гушкане, но това е най-бързия и най-ефикасния начин да се успокои. В резултат реве, като ме изпусне от поглед, а като ми е в ръцете, постоянно ме целува мамината душичка. Даже номера "бър-бър", който си прави с пръстче, тези дни го докарва на "мам-мам". Това му е първото боледуване от раждането насам и го преживявам много тежко. Минах всички фази на самообвинения и самобичуване, тъй като се зарази от мен. На 31 декември ревах като магаре каква ужасна майка съм, а сега просто се опитвам да туширам гузната си съвест, като го глезя максимално.
Бени, извинявай, че наливам масло в огъня, но много ме е яд, че са ти се наложили. Не мога да си представя как би се чувствала Таничка в подобна ситуация. На тази възраст майката е незаменима. Не се съмнявам, че родителите на мъжа ти ще гледат Таня добре (по техните си разбирания и критерии), но за нея няма нищо по-добро от това да си е близо до теб, а и ти ще се превърнеш в кълбо от нерви, като мислиш постоянно за нея. Може би трябваше да тропнеш с копитце, както правя аз. Ако не знаеш как, ще те науча Wink. На мен никой вече не прави опити да ми подхвърли подобна идея, защото ме видяха как реагирам, но в интерес на истината на мъжа ми не би му и хрумнало да застане на страната на родителите си в подобна ситуация, защото е наясно, че ще изпадна в истерия.
Сенди, Изида, точно вчера направих албумче във "фотозоната" с тема "Колко голям(а) ще станеш?". Чакам снимки на Анди и Киара там Heart Eyes. Чудни са ни всичките бебетата, вчера по късна доба се наслаждавах на снимките.
Дездемонка, на кое хоро вече е Емчо? Аз съм си купила самоучителя в петте части и като се пооправим, почвам да ги разучавам, вместо "Трай" и "Бой". Язък, че имах само шестици по народна музика в училище. Едно хоро не помня Embarassed. Заканила съм се да науча всичките хора от петте диска.
Калоян пък има нов номер. Като му разпръснем играчките и го попитаме "Къде е мечо?", хваща един гумен мечок. Като го попитаме: "Къде е бебето?", хваща едно розово гумено бебе със сини гащи. Казва нещо като "ето", като ги показва. Освен това се научи да ми подава патенцето, като е във ваната и му го поискам. Лампата обаче категорично не ще да я показва. Гледа ме втренчено в очите, докато му я показвам с ръка и не откъсва поглед от мен. Оказа се, че най-много се забавлява, когато се заиграят с мъжкия котарак. Той му носи разни играчки и му ги пуска в краката, после започва да ги подмята и Калоян се залива от смях. Двамата са неразделни, чак не мога да повярвам, че се разбират толкова добре. Женската котка продължава да го отбягва.
Мери, твоето предположение за предпоставеността на Калоян към алергия се потвърждава. Откакто не му давам сирене, кожата му е напълно чиста, но вчера изядох едно голямо парче кашкавал и обривчето на ръката му веднага тръгна да се показва. Явно и аз трябва да съм твърдо на кашкавалена диета, докато кърмя ooooh!.
Евелинар, аз съм купила "Зеленчуково ризото със свинско месо" на Bebivita, дават го за 4-месечна възраст, но изчаквам да се оправи напълно Калоян и тогава ще му дам. Между другото не знам дали сте давали от "плодовите дуети" на Bebivita. Щом и моят капризляк, който отхвърля всички плодове с изключение на мангото, банана и боровинките хареса йогурта с праскова и маракуя, можете да си представите каква вкуснотия са.
Златомира, браво на Илиан. Смело напред!
Galadriel, със здраве да си ползвате коледния подарък Heart Eyes
Лека вечер, милички. Аз се приготвям за нощния кърмачески маратон, а се налага и да поработя Hug

Последна редакция: нд, 04 яну 2009, 22:48 от Мама Пух

# 170
  • София
Честита придобивка на Гала! Да си я скъсате със здраве и приятели! Wink
Честити придобивки и на Мери! Wink
Пух, споко, не си лоша майка! Hug
Златомира, Честити Първи стъпки на Илиан!  bouquet
БениHug
Камчоwelcome
И сега да Ви кажа, какво открихме днес..... #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy, а именно, докато си играеше Яна на иди си - ела си с баща си и се смееше в захлас, в един момент виждаме черно петно някъде в устичката. Като погледнах вътре, какво да видя Shocked, на мястото, където ще има кътник, огромно мораво-лилаво-синьо петно от съсирена кръв #Crazy #Crazy #Crazy, събрана в торбичка. Явно гадината пробива доста упорито и затова са били онзи ден вечерта ужасните писъци с часове. #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #Crazy Егати, а още нямаме долните втори резци, нито пък кучешките имат зачатъци. Shocked ooooh! newsm78
Лека нощ, че и аз се запътвам към кърмилнята! Embarassed

# 171
Zdravejte momi4eta!  Hug
Izvinqvam se za latinicata, no nqmam kirilica v momenta.
Nie se pribrahme sled golqmoto gosti v Rodopite. Be6e hubavo kato izklju4im fakta 4e bqh non-stop sys svekyra i svekyrvata Confused.
4estit rojden den na Macipisi i 4estiti mese4inki na sladurite.
Avi, nie s jasi si vzehme na Maxi Cosi Priori i az pone sym dovolna. Ima i polulegnalo polojenie. ve4e navyrtqhme 2000 km s nego.
Hajde tova e zasega. Pak 6te pi6a 4e me drazni majmunicata.
Leka ve4er  bouquet

# 172
Честити ходещи краченца на Илианчо. Бургаския отбор-големи маратонци ( и маратонки) извъдихме...
Пухче, бързичко да се оправя Мечо Пух Praynig и да започне пак със своите  арии и песнопения. И Киара ми подава съответната играчка, която искам...Научила си ги е вече почти всичките.Ама така е, като обича да си седи по дупе....Ако не е по дупе само крачи напред назад, като професор. Още я държа с каишките и съм й меко казано като сянка.Ами тя като си набележи цел и тръгва с 200 #CrazyИзправя ми се косата като я гледам.
Евелинар, и аз съм давала вече свинско веднъж или два пъти newsm78
За шишетата и бибероните-по едно време бях луднала. Купувах какви ли не..Бибите гледах да се съчетават с тоалета(шшшшшшшшт, знам, че съм луда).Смятам след годинката да се отървем от тях...
Бени, много ми е мъчно. Аз често съм в подобна ситуация-още от раждането свекито и бабата на мъжо само в ръцете ме дебнеха кога ще се доберат до детенце. На моменти се чувствах като инкубатор износил така чаканото им внуче, а мен-кучета ме яли. Най-вероятно просто й се радват, ама като става насила Whistling( мноооого я ревнувам)Незнам как са те принудили, ама таткото е за бой в твоя случай. Той и моя понякога застава на тяхната страна, ама дет вика Ел, и брак нямаме, иначе развод веднага Naughty
Голдънче, внимавай с яйцата. Да не се натровиш. Не прекалявай с употребата им. И , Дюканки, да ви съветвам нещо-в началото имах страшно главоболие от прочистването на организма.Това се предотвратява само с пиене на мнооооооооого вода. Именно заради течностите ми се струва , че този режим се спазва по-лесно лятото, когато е жега и без друго човек се налива...А зимата има толкова изкушения и заседнал живот, чеее....Ама вие си знаете най-добре...Да не се обяснявам много, че както съ тръгнала, скоро пак ще си върна килограмите от бременноста.
Еления, пусни  снимка на столчето от Метро. Днес и мъжът ми спомена , че е виждал столче за 60лв, а аз не му повярвах.
За предстоящия рожден ден-идея си нямам, но и място в къщи нямам. Най-вероятно ще търся заведение с добра аспирация, пицария или нещо от рода и ще поканя 2-3 дружки и малка част от родата. Същия ден ще търкулна и погачата да видим накъде ще се ориентира моята кифличка...
Много хора ми се губят и не са писали отдавна. Не се ли прибрахте, бе , хаймани Rolling Eyes

# 173
За шишетата и бибероните-по едно време бях луднала. Купувах какви ли не..Бибите гледах да се съчетават с тоалета(шшшшшшшшт, знам, че съм луда).Смятам след годинката да се отървем от тях...

Не знам дали си луда, ама и моята концепция за залъгалките е абсолютно същата Embarassed - съчетавам ги с тоалетите, затова имаме синя, жълта, зелена, лилава, оранжева и червена (от 0-3 и от 3-6 месеца пак имахме същите цветове). Вкъщи ползваме три авентски, но само за заспиване. През деня вече не му давам залъгалка, а и не търси. Шишета почти не ползваме в момента. През лятото редувах три стъклени вкъщи (няколко пъти им подменях бибероните) и две пластмасови за разходки, които изхвърлих.

# 174
ЧЕСТИТА НОВА 2009 ГОДИНА!
НЕКА ТАЗИ ГОДИНА Е ПО-ДОБРА ОТ ПРЕДИШНАТА!
НЕКА СМЕ ЗДРАВИ ВСИЧКИ И НАЙ-ВЕЧЕ НАШИТЕ МАЛКИ СЛАДУРЧЕТА!
НЕКА ВСИЧКИ ВАШИ ЖЕЛАНИЯ БЪДАТ МОИ ПОЖЕЛАНИЯ!

Аз чак сега намерих време да седна да попиша, пък после ще чета!
Ах, да не забравя ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН МАЦИПИСИ! Бъди много, много щастлива!
Честито и на всички проходили крачета! Ех, и ние дано скоро се престрашим да се пуснем! Все още ни е страх.
Честито и на всички които имат нови придобивки! Дълго, дълго да си ги ползвате.
Пожелавам лека и стокойна нощ на всички!

# 175
Пухче,и Мони е със сополи още Confused,всички бяхме болни миналата седмица и не успяхме да я опазим SadНе се самообвинявай,не си виновна ти,ще се оправи Калоянчо,знам че ти е тежко да го гледаш така ,но горе главата HugАз нали забраних на всички да боледуват тази година Naughty
Пиле,избрах вече столчето ,сега само трябва да го намеря в Бургас.Благодаря ти,на Жаси и Голдънчето също Hug
Краси hahaha Joy,ние пък имаме обувки за всички тоалети Laughing
Златомирка,айде пак честито на пешеходеца HugИ искаме снимки от почивката.
Камчо,добре завърнали се Grinning
Бени Hug
Ели,сърбят ме ръцете Money и няма аз да го плащам столчето ,та затова гледам по-скъпичко Laughing,а пък и то се ползва доста време и си заслужава инвестицията WinkКато стана дума за пазаруване след 2 дни започват Редутските намаления и може временно да изчезна Mr. Green
Голдънче,нищо чудно кътник да избие,всичко е възможно PeaceДано поне пробие лесно и не плачка повече куклата Hug
Роси,Алекс е страшен сладур Heart Eyes HugУтре се надявам да се видим Simple Smile
Гала,честита гарнитура
Шишетата и аз не съм сменяла,Мони пие вода от месец-два някъде и още суче ,всичко яде с лъжичка.Имам 2 шишета за вода само ,бибероните съм ги сменяла веднъж досега.
Мони също показва колко ще стане голяма,на колко годинки ще стане,играчките не съм я изпитвала  Laughing дали ги познава ,но като я попитам къде е лампата,батко и т.н. поглежда веднага.Всичко разбира вече и започна да проявява характер.Имаме си и нови думички-яке Joy и ало(казва го като слага телефона на ухото) mobilephone
И аз като Мери си лакирах ноктите и си лягам вече,лека и спяща на всички

# 176
  • Пловдив
Здравейте ,момичета!
Днес мноооого сте писали,ама тъкмо имах да си почета.Седнах да пиша отговор,звънна ми една приятелка от Щатите и аз както не мога да си събера мислите,та  съвсем пък не можах да се концентрирам,пък да разговарям и щракам на клавишите -не върви.И то стана пак 100 часа,но нищо.

Биби ние изобщо не използваме.Криси тази вещ дори май незнае за какво е Joy,той нали си има на мама ц....те  Mr. Green.Много съм доволна,че и без интервенции от моя страна,сам се отказа и от пръста Sunglasses.Шишета имам едно ,две се моткат без история вкъщи,защото нито вода пием,нито нищо,аз сокове не давам.Взех си ей така за каузата едно голямо шише-260 мл, ей така да имам,ако ми се наложи.Така че и шишета не сменям.То си зависи главно от начина на хранене Wink
А за свинското-аз съм давала само един път пюре на Хип беше-шунка с макарони мисля newsm78,не си спомням вече.Не толкова ,че чакам годинката( защото и аз бях чувала,че е добре след годинката да се дава),ами Криси си има няколко любими неща и най-вече тях си му давам.Той с толкова зор прояде милия,та сега много плавно му давам нови неща.Предпочита най- вече зеленчуците,от месата пилешко и пуешко,с плодовите пюрета сме скарани,но пък пресни плодове яде-аз съм доволна и на това.Тези комбинираните плодови дуети,йогурти и всякакви такива на плодова основа така и не прояде,незнам как така тях ги мрази,а пък в прясно състояние ги хапва плодчетата-голямо мушмороче  Crazy
За рожденния ден съм си намислила да сме у майка ми,заедно с някои други близки роднини и приятели на семейството.Сигурно и ние цял ден ще посрещаме гости ooooh!.Нищо няма да правим домашно,сигурна съм.Просто кухнята е малка,времето е кът.Аз не съм много много по тези приготовления,та за да не се изложа Blush,ще заложа на сигурното.Има една много добра сладкарница тук и от нея ще взема хубава ,голяма детска торта,ще купим сладки,соленки,мезета.Баща ми ще иска 100% меса пак,скари-мари и всичко ще прерасне в един дълъг ,тежък семеен празник.Здраве да е,аз така искам.Да сме си всички заедно,така все по хубави поводи да се виждаме.Рожденният ден ще го правим заедно с прощапулника.
Днес бях излязла и като се прибрах мама държеше Криси на около 2 метра от мен и милото,като ме видя да идвам,дойде съвсем самостоятлно до мен.Много бях щастлива.Учудена съм колко бързо задобрява Party
Нашето столче е най-обикновенно на Бертони,върши ни работа,но и аз не съм гледала,защото това ни го подариха.

Имах и още,но ме гонят Rolling Eyes,нали спим с малчо на спалнята,а мъжа ми в хола,само се разпорежда кога да си лягам Laughing,понеже компютъра е при него.
Лека вечер Hug

# 177
Разписвам се пътьом и лягам че снощи не спах да дебна Ива Т. Днес е добре. Вече има поне стотина пъпки, навсякъде, много ми е мъчно да я гледам така.
Аз пера и суша като луда, щото Иво след 5 почивни дни тази вечер се сети че има две перални работни дрехи които му трябват за утре ooooh! и като попитах защо чак сега реши да перем, казва ми нали за това взехме сушилна  Twisted Evil
Изпекох чийзкейка преди малко, хм, хубав е но странен, освен това малко ми е дошло маслото за блата явно щото се троши, но не ми пречи да го ям от тавата с лъжица Mr. Green
Ави и аз взех като на Роси стола, хубав е и за спане е добър. Цената също я бива.
Шише ползваме със сламка, ново е, иначе сменям през 3 месеца, надрасква се с времето пластмасата и се замърсява, а и отдава вещества. Залъгалката Емма я захвърли тотално преди десетина дни, и Ива на тази възраст рече и отсече че таквиз боклуци няма да смуче повече. hahaha
Не ми тече мисълта, спокойна нощ!

# 178
Добро утро момичета, за много години.

Да сте живи и здрави, много щастливи и обичани. Дечицата от здраве да не се отърват, а мъжете да ви слушат.
Имам цели две теми да чета, изостанала съм много.
Честито на всички с поводи.
Пламенка може да се похвали вече с първото си зъбче, посрещна новата година с него. Отпадаме от класацията. Най-вероятно и скоро ще проходи. Много е уверена и не спира за две минути.
Срещата и с Дядо Коледа беше направо плачевна. http://picasaweb.google.com/slanchice1/612#5284149974885167858
За това пък на снега се радва много  http://picasaweb.google.com/slanchice1/612#5286719437188131330. В Бургас толкова сняг не сме виждали от доста време.
Ето и малко снимки от нова година http://picasaweb.google.com/slanchice1/2009?authkey=PjnxuKsP83g# .
За сега толкова от мен. Прегръщам ви и ви целувам всички.

# 179
Eйййй... най-накрая ви изчетох.....все вървях с по 4-5 страници назад ooooh!
Честито на всички ходещи крачета!
Честито на Мациписи    bouquet- съжалявам, че е на патерица, но ти пожелавам много здраве, щастие и късмет и много, много любов!

Много болнички, много нещо.... Sad...хайде всички да оздравяват, че бива ли така да започваме новата година....всички болести да си остават в старата Naughty

Мери - много е неприятна гледката, наистина, но като избият пъпките, после вече не му е толкова лошо на детето, бързо завяхват, ако ги мажеш редовно със спирт и пудричка. Хайде, дано днес вече е по-добре сладката кукла Praynig

Аз да се похваля - вече си имам сушилня newsm44  вчера в най-големия сняг го грабнах моя по магазинине, че майка още беше тук и гледаше децата. Той си помислил, че само ще обикаляме да харесваме, а аз вече се бях подготвила с парите и като се спряхме на модел, беше супер учуден, като извадих парите и му казах, че си я прибираме в къщи днес, и това е!
Вечерта вече я пробвахме и с кеф си прибрах дрехите веднага сухички Laughing Сега остава да поразучим всички програми, че доста е сложна пущината, ама имам голям стимул Wink
Габи има вече и второ зъбче Laughing...така и не разбрах кога е избило. Около коледа излезе първото и ние в еуфорията, докато му се израдваме, след няколко дена и хоп- второ.
И понеже първото го видя мъжа ми, трябваше той да й купи нещо беличко, ама мъжка му работа....ха днеска, ха утре...и то второто като излезе му викам - "Хайде сега иди купи един бял чорапогащник, че поне има два крачола....за всяко зъбче по един... Joy

Абе, сладурани, остана ли някой в беззъбия конкурс....какво стана с ченето....имаме ли победител, или борбата все ощи се води? Heart Eyes

Прощапулка правихме на 3-ти, че то моето дете откак направи първите си крачки за има - няма една седмица и си проходи съвсем стабилно, без да залита и да пада много. Хвана първо елката, но много бързо я пусна, после взе микрофона и най- демонстротивно си тръгна с него. Другите неща не можаха да й привлекат вниманието. Е, друг е въпроса, че като търкулнах питката и тя тръгна след нея, клекна и не искаше да се отдели от хляба, но с общи усилия успяхме да й фокусираме вниманието и върху останалите предмети.
Снимките още не съм ги обработила, че доста червени очи са излязли, но ще кача, обещавам!

Роси - ако заформите някоя Молска среща - споделете къде ще сте...ще се опитам да дойда.
Хайде, че времето ми на компа изтече....цунки от нас!

Общи условия

Активация на акаунт