Честита Нова Година ФЕВРУАРЧЕТА!

• 14 227
  • 303
  •   1
Отговори
# 180
Оооо кафенце, много добре ще ми дойде  Simple Smile
Честито на вчерашната рожденичка Мациписи и на месечинковците Николай, Киара, Агафия и Мира.
Прекрасен малък празник и на Деница, Aлександър и Онур
Тео  Flowers Rose Flowers Rose
Бени  HugНяма нищо лошо дечко да е с баба и дядо, но когато ти решиш, че е добре и за Таня и за теб.  Недей да се тормозиш и не ги оставяй да ти се налагат така.
Еееее лоша работа това с племенника на Мери. Децата така се радват на снега, а заради някой калпак какви бели стават. Дано бързо се оправи и той и Ива.
Вал сори че така се получи с чашата. Нямаше как да я снимам по-рано – стана за след празниците, но тати и така и се зарадва. Ама ще гледам поне 1 пъти на тримесечие да се разписвам тази година, пък може и да уцеля някой празник Wink
Като отворихте дума за алергии - Иво преди около седмица се появи това, сега забелязах че има и на гърдичките и на сгъвката на едното краче, но са по-бледи и незабележими.  Не знам дали е като на госпожиците, но утре сме на консултация и ще видим що за чудо е.  И аз уж късно захраних, още се кърмим и ползвам Мустела от край време, но уви. Като се върна месец назад новите неща които е ял са мандарина, кус-кус на Плазмон и захраних с яйце. Мислех да го запиша на кухня и за това дадох жълтък, но явно ще отложа още. Доста отлагах, но по празниците ходихме и на гости на свекърите( гледат куче), а знам че козината също е алерген.
Мама Пух, след като изключи сиренето каква закуска предлагаш на Калоян?
Ави и аз се колебаех между Maxi-Cosi и Chicco, но в крайна сметка взехме Приорито. Видя ми се по широко, а и ги дават като марка най-надежни при краш-тестовете. В кошницата постоянно се дереше и не стоеше там, но в столчето е друга работа. Та това ме навежда на мисълта, че е удобно.
За рождения ден на малчо ми се искаше да го направя с деца, но май ще ме саботират. Ама за всеки случай ще събирам идейки от вас.
Честити ходещи крачета на Илиан и първо зибче на Пламенка!
Гала, Мирка ив., Мери - Със здраве да си ползвате придобивките!
Дез благодаря за обяснението Hug

# 181
  • София
Добро утро!
Честито на всички с поводи и без поводи!
Лек ден и много успешна седмица на работещите!  bouquet

# 182
Здравейте момичета.

Честито на всички мами и дечица по всякакви поводи, ЧРД, месечинки, имени дни, прохождания, озъбвания и ... абе всичко!

Много си ви обичам, но тези дни само чета, че ми е едно такова сиво и гадно... Много ме кефи белия сняг навън, но малката докато кашляше не смеех да излизам с нея. Само с каката за мъничко. Пък и при нас не спря да вали, 2 дни без прекъсване. Аз съм се смарангясала тотално .... за мнозина от вас може би причината ще се види смешна, но за мен не е - пустите финанси.  Sad Направо ми се реве. Защото да посрещаш декември месец с 80лв и заплатата на мъжо не е хич весела работа. А сега трябва да чакам в НОИ да ми обработят документите, което не се знае кога ще стане, и направо ще си откарам 2 месеца без пари. И ми е гадно, защото вдругиден татко ми има рожден ден, 3 дни след него баба ми (жива и здрава да ми е ще стане на 84 ) - и толкова много ми се иска да им взема по нещичко, и да им направя торта, а незнам дали ще мога. Освен другото явно ще си остана до края на февруари у дома и после - Марш на тръстиката!
Бени - и аз като другите момичета ще ти кажа, не оставяй свекърите ти да се налагат, ако трябва стягай мъжо у дома да не взима тяхната страна. Ние имахме караници с тях заради голямата, само я защитават а тя върши беля след беля, няма респект от никого, само отговаря и прави напук... и спасението е в баба и дядо... Лично моето мнение е: предпочитам през деня да е на ясла и да я гледат други хора, но вечер поне да е с мен... пък камо ли да я оставя на толкова км... Вики до 3 годишна не беше спала на с.Крайници (а е на 16км отиване и връщане) и за 1 нощ. Казала съм, че малката ако я гледа свеки по програмата за детегледачките да не си и помисля, че ще разреша да е на село. (Че те лятото там живееха.) Ако иска - в Дупница, ако не - има ясла в града, по-добре там.
Е - това е, излях си мъката и ми е малко по-добре. Тези дни ще кача снимки, да видите слънчо каква е станала.
Липсвате ми, да знаете и се радвам че ви има.  Hug

# 183
  • София
Пак да благодаря за думите за Анна Hug....много сте мили и се радвам, че мога да споделям радостите си с вас! А, това е и обещаното клипче от прощъпулника: http://www.youtube.com/watch?v=HbyMv7dyp3Q...тук са снимките (качих още от същия повод но от фотоапарата на брат ми):http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=9803260
Честито на днешните месечинки   bouquet  Hug
Нямам време да се включа по темите за съжаление ooooh!...надявам се по-късно да успея някак си Mr. Green

# 184
  • ВАРНА
Добро утро! То вече добър ден, но нищо.  Wink
Честито на месечинките днес!
Честити нови зъбки и стъпки!
Честити нови придобивки! Аз пък искам първо да съм си у дома  Crossing Arms, после ще дообзавеждаме. Имаме си почти цяла покъщнина, само къща си нямаме  Sad. Пожелали сме си за тази година, дано да стане.
Драгонче, и аз чакам от НОИ, не знам до кога обаче. Днес ще пращам на работа декларацията за изплащане на майчинските до 2 годишна възраст на детето. Защото когато подписвах декларацията, че искам да си ползвам майчинството /преди 2 месеца и нещо/ никой не ми каза, че и това трябва да разпиша  Close, ама здраве да е.

Аз прощъпулник още не съм правила, а Емо вече ходи много и стабилно. То и рожден ден ни предстои скоро, не ми се искаше да ги правя заедно, но може и така да стане. В същото време си мислех, че е по-добре да го направим в къщи, но пък място нямам. Не знам какво ще измисля накрая.  Rolling Eyes

Слънчице, мерси за кафенцето.
Аз от днес мисля да Дюканствам, започнах деня с любимите трици, дано устискам. Голдън и другите, минусова седмица
ви желая.

Аз хубаво се разписах, но трябва да отивам за храната.   bouquet   bouquet Цунк и до по-късно.

# 185
Farf, Калоян категорично ми отказа попарата, така че изобщо не ми е била вариант за закуска. Аз давах сирене само в зеленчуково пюре на обяд. На закуска редувам различни каши - елда, ориз, овес, пшеница, зърнени, зеленчукови. Винаги имам по две или три кутии, които му сменям. Обожава ги, особено елдата. Давам на Plasmon, Blevit, Milipa, Milasan, Netle, HIPP, Humana, Слънчо - почти няма марки, които да не сме опитали. Повечето му харесват, стига да няма плодов елемент в тях. Аз продължавам да му водя дневник на захранването. Пиша си всичко от първия ден досега. Не за друго, ами така ми е лесно да следя какво му давам и какви реакции проявява. Това, което си показала на ръчичката на Иво ми прилича точно на реакцията, която проявяваше Калоян към сиренето, само че при него беше по-мъничко петънце горе на ръчичката, при рамото и по-дребни грапави участъчета по гръбчето. Изчистиха се напълно, чак след като му спрях дразнителя, но и аз трябва да се ограничавам, докато кърмя. Сирене не обичам и не ми липсва, но за кашкавала страдам. На жълтъка не ми реагира, така че му давам.
Мъничък Тео,

thedragonbg,     remybussi

Последна редакция: пн, 05 яну 2009, 11:57 от Мама Пух

# 186
  • Пловдив
Добро утро!То вече стана ден де Mr. Green

Драгонче ,не унивай.Наистина е трудно с малко парички.И ние не правим изключение,но  все си казвам,че и нашата улица ще изгрее слънце

Сега видях и Анита на линия и се сетих,че питаше за т.нар ''заварено положение''.Доколкото разбрах,четейки от подфорума на СНБМ-за такива като нас ,на които са им изтекли 315-те дни ,но не са изтекли 410 дни най-вероятно ще трябва да се подава молба за прекусване на отпуската за отглеждане на детето до 2 год,след това се подава наново заявление за ползване на болничен за остатъка до 410-тия ден(преди Нова година,новите бланки не бяха готови) и след като изтекат тези 410 дни се подава пак молба за ползване на отпуск по майчинство до навършване на 2год от детето.Дните се смятат от първия ден на излизане в болничен 45 дни преди термина.Дано да съм в помощ.Всеки случай трябва да се следи постоянно за тези промени,защото всеки ден нещо ново изниква.На мен ми се струва,че сега докато се изгладят нещата доста време ще стоим без парички Tired

За алергиите-  и ние от мнооооггоооо време имаме проблеми с кожата,но не мога и не мога да разбера от какво са.През трима доктори минах,каква ли не козметика ползвах-Себа мед,Бюбхен(оттам тръгнаха и сега забравих за тази марка),после Ексипиали,пак Себа мед,сега съм с А-дерма(от която много добре се повлия и засега нея ще ползвам).Не мога да му хване края.Има някакво подобрение за ден-два после пак лишеи,зачервявания,пъпки.Незнам дали не е и при нас атопичен дерматит.Сега на 8-ми сме на консултация ще видим пак какво ще каже педката .

# 187
  • Sofia
Абе мацки  Mr. Green как викате че си бутате количките на вън?  Mr. Green
Мен трай за бой не ми трЕбе, имам мускулна в момента на ръцете, на краката и на корема и това само от 3 пресечки, ако мина 4 може и кило-две да сваля.  Laughing
А бузите ще са ми румени и засмени сигурно още 1 час.  Mr. Green
После ще излизам по тениска, една вада се стича в гащите ми отпред, една отзад, не е истина, това са много изразходени калории, язък че обядвах преди да излезна.  Mr. Green
Може би само около нас не са разчистили или по-вероятно е аз да нацелвам най-дълбоките преспи, но просто бяхме такава гледка, че хората се забавляваха искренно, аз бутам надупена, Пламена ме хванала за кръста и ме бута мене и се хили като пача и само вика "Ох, Въче, ох Въче, не мога повече, гащите са ти целите на вън!" викам и "Дреме ми, бутай, че  трябва да стигнем днес до училището!" и след малко чувам "Ох, Въче, напиках се!"  Joy и хайде обратно към нас да се преобуем.
Точно час ми отне да я заведа, разстоянието го взимам иначе за 10мин, накрая пред блока паднах като тапа, добре не захлупих и количката, после ще монтирам един снегорин на предните гуми.  Laughing
Имам шейна, но е чук и гек и Ева няма да се сети, че трябва да се държи, иначе бих впрегнала два елена да я теглят.
После пак ще пиша, сега ще си почина малко, че ръцете ми треперят.  Laughing
От 07.01 до 07.02 и мен не ме търсете за нищо, сляпа и глуха съм в този период.  Mr. Green

# 188
Вал,  Hug!
Досега  се заливах от смях, благодаря ти!  Joy hahaha
Страхотен стил!   bouquet
Аз, за да не горя излишно калории, днес си мързелувам на топло.  Heart Eyes

# 189
  • София
Валерия, rotfImao rotfImao rotfImao rotfImao rotfImao rotfImao smile3532 smile3532 smile3532 smile3532 smile3532.
Иначе, никакво мърдане, тук с нас да четеш и пишеш по цели фермани. Naughty Не може така - едни да се потим и морим, а други да са глухи и слепи. Crossing Arms Laughing
ДраконеHug Hug Hug. Дано всички по-скоро отмине и да се връща в старата година! Praynig

Последна редакция: пн, 05 яну 2009, 14:31 от GoldenEyeful

# 190
  • Козлодуй
Здравейте, мацки!  bouquet

Пожелавам на всички вас и семействата ви здрава и изпълнена с усмивки Нова година!

Mirkam, благодаря за инфо-то за т.нар. "заварено положение". Тъкмо мислех да се поровя за повече информация по въпроса. Нали все не ми остава време...  Cry

Да ви се оплача. Мира е болна вече цял месец. Първо лекувахме болно ушенце с Аугментин, после започнаха да се редуват едни кашлици, хреми и от 05.12. сме все на сиропи и капки /за къде ли не/...
Днес пак бяхме на лекар и ни казаха, че е с бронхит. Сега чакам резултати от ПКК и гърлен секрет. УЖАС!

Нямахме доста време нет и не съм ви чела скоро... Дано да няма много болни дечица.

Хайде и да почерпим /с малко закъснение/ за 11-та ни месечинка. Wink

Последна редакция: пн, 05 яну 2009, 16:00 от pgzenga

# 191
Хелоу бейбита,   bouquet
Аз се включвам набързо, че ще използвам да се боядисам докат малката гад спи и после сядам да уча, че.....мани-мани  ooooh!
Исках само да се изходя по въпроса за столчетата, като ви моля да не ми се обиждате.  Praynig За мен това е може би най-важната покупка свързана със сигурността на моето дете и затова за мен евтиното столче не отговаря на критериите за сигурност. Ние сменихме нашата кошница още преди 3 месеца със столче на Конкорд - http://www.bebemarket.eu/bm/?p=katalog&razdel=artikuli&id=31&marka=2 , взехме го за 300лв., които събирахме почти три месеца. Хубавото е, че облегалката се маха и остава само седящата част, която е до 36кг. и всъщност повече забравяш за столчеат. Имат книжка със сертификати от краш-тестове и са наистина сигурни. Пак повтарям, че е лично мое мнение, но мисля, че това е покупка, от която не бива да се пести. Само моля пак да няма обидени  Praynig  bouquet

Ай, до след малко....

Вал, знаеме те какви ги мъдриш - франсеска ще ставаш, пари ще харчиш.... atwork

Така да ви попитам ако има някоя мама от Младост или в близините и има мераци за спорт - да свирка, че на мен ми се подскача нещо ама като съм сама и ...........

# 192
Здравейте, момичета!
Честита Нова година! Желая на всички  здраве и една много щастлива 2009-а година!
Изкарахме празниците страхотно. Първо бяхме при свекър ми и свекърва ми в Тутракан за Коледа. После се прибрахме за 1 ден, оставихме Деница на нашите и отидохме с приятели в Благоевград да празнуваме Нова година. Ние си изкарахме страхотно, а Деница е била много добра и  се е държала много добре, докато ни нямаше. Прибрахме се на 2-и и пак гости и маси, тъкмо си помислих, че празниците са свършили и се сетих, че днес имаме месечинка  Grinning , пак повод за празнуване и радост.
Отивам да изчета темите от последните десетина дни.

# 193
Вал направо ме умори от смях.
Аз пък направо съм станала на шушулка. По празниците офиса не работи и не се отоплява, а сега с белите мечки карти да играем е направо тук.
Ще взема да отслабна от тресене от студ. 
Брей страшна работа, от когато съм почнала работата съм качила 5кг. Върнах се в изходна позиция, като след раждането.
С тези празници направо ужас. От днес почнах диета, че да видим до къде ще стигна.
От мен за днес толкова. Прибирам се при щерката на топло.
Чао.

# 194

Честити месечинки на Деница,Александър и Онур!!!

Тео,честита месечинка и на теб ,мило!!!

Мирка,честита сушилня Grinning,със здраве си я позлвай.
Честити зъбчета на Габи и Пламенка!!! tooth tooth
Дездемонка , и ние сме така,дано тази година си купим жилище,10 години съм по квартити вече Tired
pgzenga ,много кофти,да оздравява бързо малката кукла Hug
Валерия hahaha Joy,голямо шоу сте били Laughing.И аз днес излизах с количката ,като танк е през преспите newsm10
Драконче,ако можем да помогнем с нещо само кажи,мъчно ми е да те чета така Sad Hug
Петър днес се налудува в снега,много беше щастлив,сега и двамата спинкат и ще използвам времето да сготвя  chefДо после Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт