През ДЕКЕМВРИ резултатът ще е ясен - по-многоброен е отборът на момите или на мо

• 14 746
  • 315
  •   1
Отговори
# 240
  • На брега на реката
Само аз ли си държа детето "голо". Ние сме по камизолка с къс или дълъг ръкав и отгоре с гащеризонче, терлички и ръкавички, заради ноктенцата. Определено се чувства добре, защото ако я облека повече се поти и е много неспокойна. В нас е 20-22 градуса, през нощта и по малко. Винаги сме загънати, според това колко е топло, сме с различно до дебелина одеалце.
Ние днес ходихме да ни вземат кръв. Още не й е минала жълтеницата и ни пратиха на изследвания. А докато се облечем за излизане...на вън беше адски студ.
А аз вчера бях на преглед и според доки съм абсолютно възстановена. Матката е с нормални р-ри, даже съм в цикъл, белега е добре и избледнява. Само имам все още шкембенце, но то се оправяло по-бавно, та ще си чакам.
Честито на Краставичка и Дани. Да са им живи и здрави бебоците   bouquet

# 241
Велизара,на мен ми махнаха конците на 7 ден.след това раната ми от едната страна започна да гноясва и ми я цедиха.от това цедене се отвори там около 2 см беше отвора.постоянно слагах марля със спирт и за около седмица се затвори самичка и всичко мина.мен ме беше страх да не се отвори повече но доки каза че това е невъзможно.така че няма страшно.минава. Peace

# 242
  • София
Честито на Дани! да сте живи и здрави всички у дома!!! Simple Smile

Ники, дано най-накрая всичко с Алекс бъде наред и се приберете у дома!!! Praynig

и моите лохии накрая бяха станали жълти, само от време-навреме имаше ръждиви парченца.

за питката: важното е да е омесена от жена с живи родители, иначе на мен ми я чупиха две девойки и едната девойка върза кърпичката с паричките. след разчупването на питката се топи залче в мед (и сол и червен пипер, което сега направиха орисниците, със Сашето са ми я топили само с мед) и се дава на майката да го изяде, после се раздава и на останалите жени.

за обличането: боди или камизолка, ританки и чорапки (терлички) и отгоре жилетчица. у нас два термометъра показват различни градуси, та не мога да кажа колко точно са, но парното е на режим еко (на 3).

ние се къпем на обяд (между 12 и 13) и след храненето спи до 17-18 с будене около 15:30-16:30 за още едно хранене.

за пъпчето, ако не е възпалено не е нужно да се ръси топоцин, само се премива със спирт, след като падна продължих да промивам около 5-6 дни и това беше, прибра се и не се е възпалявало.

имаме проблем с обринато дупе, по-точно отстрани към крачето и малко над шушето, мажа с крем на Бюбхен и Судокрем, но няма ефект Sad кожичката е обелена и не знам вече какво да я правя. дайте идеи, моля! имам и кремче на Себа мед, със смрадлика на Бочко и едно на Клоран, дали да не почвам нещо ново? някоя мама има ли подобен проблем?

хубав ден на всички

# 243
Благодаря момичета, много ме успокоихте! Сега раната ме боли не там, където е отворена, а от другата страна. Лекарят каза, че било от претоварване- аз само бебето вдигам Thinking Каза ми също да си взема от дълбоките гащи, защото с това бельо съм щяла сама да си разтвора раната. #Crazy
За дрешките- ние сме с боди, чорапки и отгоре комплект ританки с блузка.Не знам дали му е студено, температурата в къщи е 22-24 градуса.Всички дрехи, които сме куплили са му големи въпреки че са 22 номер. Много ми е мъничък и дано да дръпне бързо!

# 244
Добро утро и от нас.
Честито малка принцеска на Дани кат да е жива и здрава и много послушна малката Поли.На
мама бързо възстановяване.
На мен конците ми ги манаха на 10 ден и ми изписаха един крем Спасател защото ми се белеше кожата , дето сам я почиствала  и със  спирта и още повече се лющеше.И сега вече трябва да я мажа с този за белезите Дерматикс ми изписаха .С Контратубекса не мога да се мажа защото получавам ужасен сърбеж и ставам на червени петна бях го пробвала на операцията на щитовидната жлеза и получих ужасен обрив и сега не смея да се мажа с него.
Малката не я навличам много  слагам и  боди с дълък ръкав, чорапки и  гащеризонче или комплект блузка с ританки и терлички .
plam_ на нас ни го бяха изписали това кремче и е доста ефикасно,от един път и се махнаха пъпчиците но слагаи по много малко и го разназваи добре.Щом са няколко пъпчици само на тях. Мойта цялото и лице беше в пъпчици но се оправи.

# 245
Здравейте и от мен  Hug

Днес нашият татко има рожден ден и с Крис искаме да ви почерпим

newsm64  party023  cook  food002 beer Wine Glass cheers

С Крис му подарихме Бейби Арт и даже вече направихме отливка на крачето и ръчичките й. Много сладко стана, ще му бъде чудесен спомен

Итърнити, ние имаме същия проблем. Изписаха ни Линола Фет за мазане и капки за баня. Имаме подобрение  Peace

Честити бебчета на Краставичка и Дани кат! Да са живи и здрави и много да ги радват. На мамите бързо възстановяване   bouquet

# 246
Честито на мама Дани! много да ти е здрава и послушна принцеската!

Честит рожденник на Ненна!
nbirthday

Мами, кога вече можем ние с нормалното раждане да се връщаме към "креватните забавления" luvbed  ,знам, че трябва да свършат лохиите, но дали има накакъв друг срок newsm78 На мен още не са ми свършили, но вече нямам търпение Mr. Green

# 247
  • София
Нена, това вид антибиотик ли е? или козметично кремче? и честит празник на половинката ти!

# 248
Това е кремче за омазняване на кожата, съдържа мас. Напиши в гугъл Линола Фет и ще намериш мнения и отзиви. Има много информация, за това не ти давам конкретен линк, ти да си избереш кое да четеш.

# 249
Честита принцеса на Дани!   bouquet Много да ви радва, слушка и да ви е жива и здрава!!!   bouquet   bouquet   bouquet
На мен конците ми ги махнаха на 6- тия ден. И за сега не съм имала проблеми. Само дето самия корем като го пипна ми е малко по- чуствителен.
Пъпчито ни падна още в болницата и още не го мокрим. Слагам лепенка когато я къпим, а после обработваме със спирт и с пудра.
Сосани и ние сме така, но не се притеснявам, все пак това ни е работата сега  Laughing

# 250
Добро утро и от нас. Доста сте изписали от сутринта.
И ние имаме проблема с пъпчиците по нежните места, около муцката. Мазахме я с Бочко, A-derma, и сега ни дадоха Фусидин (педито го изписа), но още имаме пъпчици. Каха ни ч1е това е защото кожаата не диша достатъчно или е от урината и акото (по лютиви са, ако мога така да кажа) и ни препоръча да я мием след всяка смяна на памперса (на 3 часа) и във водата да слагаме билката тетра. След това да я оставяме на поритка гола 5 минути и след това да й слагаме памперса.
На мен конците ми ги свалиха на 7-мия ден и нямам абсолютно никакви проблеми с операцията. Не я мажа с нищо, не ми казаха.
Ние от първия ден нямаме създаден режим, в болницата ми казаха не мъчи детето. Отрича се това да му се създава режим на хранене под точен час. Но въпреки всичко Галина си го направи сама, без да я караме. Такаче тези, които се притесняват че не са изградили режим спокойно, детето само ще си го направи.  

# 251
  • София
Честита принцеса на Дани. Да расте здрава и много послушна. На мама бързо възстановяване.  newsm51

Честит имен ден на всички празнуващи днес.   bouquet

Честит рожденник и на Ненна. Много да те радва и да ти помага.
  ura

На Алекс, стиснати палци всичко да е наред и скоро да я изпишат.  fingerscrossed

Май само аз останах 2 в 1. Дано днес вече да ми кажат кога постъпвам в болницата и да се ражда този разбойник, който излезе най-инатото бебе.  Twisted Evil

# 252
  • Бургас
Честита нова година на всички!
Честито и на скоро обебилите се майки!
Здравейте и от мен, ние бяхме на вилата по празниците с бебка и аз бях ужасно притеснена, но всичко мина добре. Като заваля снега се уплашихме, защото селото е на 70км от Бургас и не почистват пътя, но се прибрахме благополучно. Там имаме всички удобства и парно и беше по-топло от вкъщи. Бяха и сестра ми с близнаците и беше голям екшън с 4 малки деца, но беше весело.
За ваксините аз слагах на сина ми Пентаксим и сега пак нея ще сложим. Много съм доволна и не сме имали никакви странични реакции.
За обличането слагам и боди с дълго ръкавче, килотки, гащиризонче и терлички. Една приятелка ми подари спална торба и като я разнасяме си е в нея, много ми е удобно. Тя е без ръкави, а надолу е като чувалче с цип.
И моята госпожица е подсечена доста и вече се чудя какво да я правя. Мия я на всяка смяна на памперса, и слагам олио. Скоро смених зехтина с олио на Бюбхен и се чудя дали не е от това. Мазах я с всички кремове, които имам и Себа Мед и Здраве. Мисля да взема крема на Веледа, ползвах няколко мостри и май имаше ефект. Тази сутрин я покиснах в тетра, дано да помогне.

# 253
  • Бургас
Bubabo, за чистата молитва, свеки я записа седмица по-рано в църквата "Света Богородица" до Икономическия техникум. Нищо не се носи, плащат се 10лв май. Ние го направихме точно на деня и бяхме само майка, свеки, баткото и аз. Мина много бързо. За Стоян бяхме поканили и кръстницата, но сега ги нямаше в Бургас.
За еднократната помощ, молбата се подава в социални грижи по местоживеене. Аз я подадох като отидох за акта за раждане срещу Пиргос Стил. Там попълваш една молба и трябва да носиш акта за раждане, копие от него, удостоверение за семейно положение (издават ти го на място и се плаща 2-3лв) и личната карта на мъжа ти. На мен ми искаха и акта за раждане на баткото.

# 254
Добър ден  Simple Smile

Честит ти рожденник Нена да ви е жив и здрав много да ви слуша с Крис!  newsm59 Tada
и ние имаме от тези отпечатъци краченце и ръчичка /3Д/ добре ли стават че мен ме е страх да пробвам?

Мира стискаме ти палци, твоя момък много се е запънал да излиза вече  Hug Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed

Честит имен ден на всички именница, да им е живо и здраво името!!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт