?Въпроси всякакви?

• 1 868 458
  • 5 381
  •   1
Отговори
# 4 680
А децата?  Пред тяхното бащино ли се пише?
Опитвам се да го докарам до фамилията това "хаджи" Simple Smile

# 4 681
Здравейте, имам няколко часа за губене в София,които смятам да опропастя в някой столичен мол.Въпросът ми е, кой от всичките е най-оптимален като разположение , предвид бързината на придвижване, спрямо летището и централна гара/става въпрос за придвижване с такси/? Благодаря.

# 4 682
  • При хората, които обичам
Внукът на въпросния Иван Йорданов Стоянов би трябвало /ако желае/ да носи фамилията Хаджииванов.

# 4 683
Внукът на въпросния Иван Йорданов Стоянов би трябвало /ако желае/ да носи фамилията Хаджииванов.

Мерси, Ваня, и аз тази логика следвам:)
Заговорихме се у нас, понеже министър Божидар Димитров сложи званието "хаджи" пред фамилията на човека, ходил в Йерусалим, а трябваше пред името.

# 4 684

Мерси, Ваня, и аз тази логика следвам:)
Заговорихме се у нас, понеже министър Божидар Димитров сложи званието "хаджи" пред фамилията на човека, ходил в Йерусалим, а трябваше пред името.
Според доц. д-р Борислав Георгиев думата хаджи да се изписва слято с фамилното име http://www.slovo.bg/showwork.php3?AuID=52&WorkID=13144&Level=2

# 4 685
Той по-скоро обяснвава как се изписват "хаджи" и фамилията.
Ето на тази госпожа е пред името: http://www.blitz.bg/article/3897

# 4 686
Дам, права си.

# 4 687
  • Перник
Здравейте, имам няколко часа за губене в София,които смятам да опропастя в някой столичен мол.Въпросът ми е, кой от всичките е най-оптимален като разположение , предвид бързината на придвижване, спрямо летището и централна гара/става въпрос за придвижване с такси/? Благодаря.

Не съм от София, но по този маршрут са The Mall - на Цариградско шосе и Мол Сердика - на Ситняково /май така се водеше/. Лично аз предпочитам първия. Като разстояние не са много далече един от друг.

# 4 688
Благодаря ти   bouquet

# 4 689
Аха, аз не го ползвам това "нови отговори на мои публикации", та не знам. Ползвам gmail и съм си инсталирала google talk , така като има ново мнение долу вляво на екрана ми излиза съобщение в коя тема и кой е публикувал ново мнение. Като натисна в/у линка ме праща точно на мнението, което съм прочела последно. Много е удобно така.

Ти ли си задаваш за кои теми искаш да те уведомява или можеш само в тези, които си писала?

В тези , в които съм писала си ми идват като имейли автоматично. А в тези, които не пиша, но искам да следя натискам бутона "извести". Така при ново мнение пак ми идва имейл.

# 4 690
Една колежка ще ражда в Пловдив, а сме от Пазарджик. Нямат брак. Какво се прави за припознаване на детето от бащата?  bouquet

# 4 691
Ако не се е променило нещо от 3 години, още в родилния дом се подписва декларация при секретарката на отделението. Детето се записва с имената на бащата...и той се подписва...
 Тази декларация отива до съответното кметство по канален ред и по акт детето ще се води на този, който се е обявил за баща  Wink
( самият акт за раждане ще ви кажат от къде да си го вземете...)

# 4 692
  • Mediterraneo
Говореше се нещо за нотариално заверяване на декларацията, но не знам прие ли се.

# 4 693
Мерси, хора.
Една майка писа за нотариално заверената декларация в друга тема, но и тя не е сигурна newsm78

# 4 694
Аз съм минала по пътя, който описах, дали има нещо ново не знам. ( Имаше един период преди да родя, когато припознаването ставаше в самото кметство по район и до тогава детето се водеше с имената на майката...)

Общи условия

Активация на акаунт