?Въпроси всякакви?

• 1 865 637
  • 5 381
  •   1
Отговори
# 4 995
Някой знае ли коя е песента от рекламата на Глобул? Онази реклама, в която участва единият близнак- артист, напоследък постоянно я дават.
Много ми харесва и искам да си я изтегля.

# 4 996
  • Пловдив
Въпрос за отпуските,  разбрах, че за старите увеличиха срока за ползване до 2011 (или 2012), но

за тази година - изгарят ли неползваните дни  платен отпуск? ако не се ползват до края на 2010 г.?

Пускаш си една молба за отпуска с оставащите ти дни за 2010 г., която да ти отхвърлят с някаква обосновка и по този начин ще ти се прехвърлят за ползване и през 2011 г. без да ги загубиш   Peace /малко е фиктивна работата, но..../

В противен случай се губят, така ли?

sparkk, сигурна ли си?

# 4 997
Някой знае ли коя е песента от рекламата на Глобул? Онази реклама, в която участва единият близнак- артист, напоследък постоянно я дават.
Много ми харесва и искам да си я изтегля.

Заповядай http://www.youtube.com/watch?v=QNApjQ28YEg
Simple Smile

# 4 998
Супер! По цял ден си я тананикам, не знам какво толкова ми въздейства. Много ти благодаря!!!

# 4 999
Сигурно си четвъртата, която пита за тази песен в темата  Mr. Green Готина е, да Simple Smile

# 5 000
  • Точно където трябва
Въпросът ми е юридически. През януари тази година на баща ми откраднаха кон. След ежедневни търсения и проучвания той сам откри извършителите. Няма да обяснявам какво НЕ правеше полицията през това време. Полицаите го убеждаваха да се споразумее с тях, да му го платят, той беше съгласен,но те се криеха, нямали пари сега, като съберат и т.н. Не знам имаше ли срок за споразумяването, но впоследствие се заведе дело. Няколко дни преди делото татко почина, аз нямах още удостоверение за наследник /имало 30 дневен срок за издаване, а нямаше време/ Допитах се за адвокатка, тя пое нещата. Отложи делото, подписах и пълномощно да ме представлява на новонасроченото, тъй като нямах физ. възможност да присъствам. Пък и не съм наясно точно какво да правя там. Каза, че ще претендираме за сумата Х. На делото обаче се споразумяли за сума 3 пъти по-малка. Сега едва ли не ми казва, че сме ги осъдили едва ли не за цяло състояние и сумата била такава защото въз основа на някакви описания от страна на баща ми, животното било оценено на толкова и това не можело да се промени.
Заподозрях я в комбина с крадците. Първо, защото тя като започваше делото хиляди пъти повтори каква сума ще иска, ако знаеше че не може да се обжалва евентуалната оценка, която после спомена, защо не каза още тогава. Или не е била запозната, че има такава, но нали е адвокат, несе ли запознават първо с материалите. Второ, вярно ли е, че ако е имало такава оценка е неоспорима? Сега тече двуседмичен срок в който те могат да оспорват /но защо не и аз?!?/ присъдата.
И какви са приблизително лихвите, които трябва да ни платят, как се определят, от какво зависят?
Благодаря на решилите да се включат!

# 5 001
Нещо странно става. Мишката на компютъра забива за момент и като се опитам да я раздвижа се чува звук /същият когато се изважда нещо от usb/.

# 5 002
  • София
Въпрос за отпуските,  разбрах, че за старите увеличиха срока за ползване до 2011 (или 2012), но

за тази година - изгарят ли неползваните дни  платен отпуск? ако не се ползват до края на 2010 г.?

Пускаш си една молба за отпуска с оставащите ти дни за 2010 г., която да ти отхвърлят с някаква обосновка и по този начин ще ти се прехвърлят за ползване и през 2011 г. без да ги загубиш   Peace /малко е фиктивна работата, но..../

sparkk, сигурна ли си?

Напълно.

# 5 003

sparkk, сигурна ли си?

Напълно.
Но могат да ти прехвърлят най-много десет дена, нали? Другите изгарят.  Crazy

# 5 004
  • Пловдив
Ееее, аз имам по -малко от десет...Но що пък да горят?!
И във фирмата всички имат по много дни невзет отпуск...управителят каза, че няма нужда да правим нищо, за да се прехвърлят за следващата година...т.е. автоматично се прехвърляли оставащите дни.
Затова питам. Дали не е някакъв номер да си изгубим отпуските.... newsm78

# 5 005
Това, което ми се обясни на мен е, че от 2009 година не си губя отпуската. Тя си остава. Но от 2010 год. имам право да прехвърля 10 дена в 2011 год. /по начина обяснен по-горе - молби, откази и т.н., формалности/ и това е. Другото от 2010 год. - изгаря. Правилно ли съм разбрала?

# 5 006

Къде се правят и колко струват цялостни изследвания?Не за дете,ами за общо здравословно състояние включително изследване на сърце,мозък и т.н. Rolling Eyes

# 5 007
Нещо странно става. Мишката на компютъра забива за момент и като се опитам да я раздвижа се чува звук /същият когато се изважда нещо от usb/.
Cry умира
9 лева и си вземай една нова

# 5 008
Ооо, горкия мишок.  Laughing
Благодаря, Кроки.  Grinning

# 5 009
  • всеки тежи на мястото си, та и аз ...
На въпроса за отпуските - нашият личен състав ходиха на курс по промените и сега ни "задължиха" да ползваме отпуски, които иначе ще изгорят. Има значение кога е ползвана отпуската през 2010 г. Ако е след 1 юли, се брои като ползван отпуск за текущата година и имате право да прехвърлите за следващата година стари отпуски от минали години и до 10 дни от текущата. Ако обаче не сте ползвали отпуск след 1 юли, губите всички дни над 10. Така ми обясниха и понеже съм излизала в отпуск януари и юни, и единични дни през септември, в момента съм в отпуск за 3 дни, следващите седмици също ще почивам по 2 дни всяка седмица, за да ги използвам. Не се оплаквам  Joy

Общи условия

Активация на акаунт