?Въпроси всякакви?

• 1 875 745
  • 5 381
  •   1
Отговори
# 1 650
  • някъде ... тук ...
ние не сме евреи, нали

# 1 651
...На този принцип ние можем да поискаме да станем щат от Американските Съединени щати. Нищо че не сме в Америка...
                              И със сигурност ще станем щат, ако Америка реши, че сме и нужни  Peace.

# 1 652
Някой има ли идея защо Израел непрекъснато я представят като "Европейска" държава? И на Европейското по футбол, и на Евровизия и на още много места...

newsm78

Израел е асоцииран член на Европейския съюз - ето споразумението в сила от 2000 г., ако ти е интересно да се запознаеш изтънко http://ec.europa.eu/delegations/israel/documents/eu_israel/asso_agree_en.pdf Предишното споразумение между ЕС и Израел е от 1975 година - споразумение за сътрудничество - и както забелязваш предхожда с двайсетина години решението на българско правителство въобще да подаде молба за членство в ЕС  Wink

# 1 653
  • Oslo
Здравейте, мен ме интересува нещо, за което май не  е тук мястото да питам, но все пак...:
       Работя на постоянен трудов договор, със заплата 415 лв., След няколко дни излизам в едногодишен неплатен отпуск по свое желание. Въпросът ми е - колко точно ще дължа за здравни осигуровки за този период? Цялата сума ли се поема от мен, или час от нея плаща работодателят? В началото на юни трябва да дам дължимата сума и ми се иска да знам точно каква ще е тя.
Благодаря предварително!

# 1 654
Здравно осигуряване е 8% от 210лв. и е за твоя сметка-16.80 лв.
Ако за тази година не си ползвала неплатени,30 работни дни ти се водят трудов стаж.

# 1 655
  • Oslo
Здравно осигуряване е 8% от 210лв. и е за твоя сметка-16.80 лв.
Ако за тази година не си ползвала неплатени,30 работни дни ти се водят трудов стаж.

Благодаря ти много  bouquet

# 1 656
  • В голямото море...Живот
Да питам - мога ли да си оправя здравните осигуровки по настоящ адрес?Постоянният ми е в провинцията.Става въпрос за осигуровки от чужбина.

# 1 657
Да питам - мога ли да си оправя здравните осигуровки по настоящ адрес?Постоянният ми е в провинцията.Става въпрос за осигуровки от чужбина.

Няма значение в коя банка ще направиш превода.
Подчертаното обаче не го разбрах.

# 1 658
  • В голямото море...Живот
Била съм в чужбина.Искам да си оправя здравните за минал период - с док.Е104.Подава се заявление в НАП - не знам дали става по настоящ адрес  Thinking

# 1 659
Аз съвсем не съм разбрала значи.
Има един клиентски телефон на НАП - може би е най-добре да звъннеш на него и да ти дадат най-точна информация.

# 1 660
  • Italia
Била съм в чужбина.Искам да си оправя здравните за минал период - с док.Е104.Подава се заявление в НАП - не знам дали става по настоящ адрес  Thinking

Не разбирам и аз точно въпроса, но от Здравната Каса вече имаш три варианта за получаване на формуляра (който вече не е Е104, ами Н013, но това не е важно) - лично, по пощата на адрес или на факс.

# 1 661
Дали някой може да ми каже как е "танц", "пламък" и "огън" на... латински?

Благодаря предварително.

tripudio, flamma, incendia - според http://www.stars21.com/translator/english_to_latin.html

Не знам доколко е вярно.

Много благодаря,  bouquet.
Предвид честата употреба на този език, всичко е вярно, Wink.

# 1 662
  • София
Днес нали е ВТОРИ ЮНИ -  ДЕН НА БОТЕВ И ПАДНАЛИТЕ ЗА НАЦИОНАЛНО И СОЦИАЛНО ОСВОБОЖДЕНИЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД. Защо нямаше сирени? Или аз нещо не си спомням добре,че на този ден имаше сирени някога newsm78

# 1 663
  • София
Днес нали е ВТОРИ ЮНИ -  ДЕН НА БОТЕВ И ПАДНАЛИТЕ ЗА НАЦИОНАЛНО И СОЦИАЛНО ОСВОБОЖДЕНИЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД. Защо нямаше сирени? Или аз нещо не си спомням добре,че на този ден имаше сирени някога newsm78

Имаше и тази година. Точно в 12 ч. на обяд  Peace.

# 1 664
  • София
Днес нали е ВТОРИ ЮНИ -  ДЕН НА БОТЕВ И ПАДНАЛИТЕ ЗА НАЦИОНАЛНО И СОЦИАЛНО ОСВОБОЖДЕНИЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД. Защо нямаше сирени? Или аз нещо не си спомням добре,че на този ден имаше сирени някога newsm78

Имаше и тази година. Точно в 12 ч. на обяд  Peace.
ееее,наистина ли? Как така съм го проспала и въобще не съм разбрала newsm78. Извинявайте тогава - грешката е в моя телевизор, но пак не мога да се сетя къде съм била по това време.

Общи условия

Активация на акаунт