?Въпроси всякакви?

• 1 875 036
  • 5 381
  •   1
Отговори
# 2 760
Архивирай я (папката)! На архив лесно се слага парола.

# 2 761
Не, и нямат никакъв досег с България или българи. Тоест за тази държава ще чуят за първи път от мен. Много ми се иска подаръците по някакъв начин да са свързани с България, но все пак и да са интересни за децата.

В магазините за народни занаяти има интересни дървени и глинени играчки за деца, такива, каквито са били едно време. Бърдучета, дървени свирки, разни човечета, които се премятат... Предполагам, че ще им е интересно - хем нещо различно от купищата играчки, с които са зарити, хем и тематично.  Grinning
Виждала съм такива в Трявна, в Стария Пловдив, сигурно има и на други места.

# 2 762
@ Как' Сийка
Мерси за предложението. Не предполагах че там ще открия и играчки. Преди съм попадала случайно в такива магазинчета и бях останала с впечатлението, че там има по-скоро "посуда" и розова вода, икони и разни дърворезби, но човек като не търси нещо понякога и не го вижда.
@ Викито
Идеята за скрабъл с нашата азбука много ме изкуши, но едва ли ще имат желание да учат моя език. Докато моите племеници тук много се забабляват с тази игра.
Ще обиколя тези занаятчийски дюкянчета и дано да имам късмет.
А случайно някой да е виждал книжка с български приказки на английски? И ако на някой му хрумнат още идеи, моля споделяйте - колкото повече, толкова повече Simple Smile

# 2 763
Познат ми обяснява как щял да напусне работа и от борсата щял да получава 80% от заплатата си. Зачудих се първо дали е така? И ако е, има ли значение дали си напуснал по своя воля, дали са те уволнили или съкратили?

# 2 764
Познат ми обяснява как щял да напусне работа и от борсата щял да получава 80% от заплатата си. Зачудих се първо дали е така? И ако е, има ли значение дали си напуснал по своя воля, дали са те уволнили или съкратили?

Според мен има. Трябва да си съкратен. По собствена воля ако напуснеш... не става със сигурност. Моят преди една година напусна по собствена воля. Работеше в Глобул. Заплатата, на която го осигуряваха беше мисля към 780 лева (при тях бонусите май вървят в съвсем отделна графа). Но в бюрото по труда ни обясниха, че щом е доброволно напускане първо, че обещетението във времето е по-малко (мисля само 4 месеца) и второ сумата е фиксирана на минималното. Вземаше някъде стотина лева и отгоре малко.

Съжалявам за неточните суми, които цитирам, но съм ги забравила. Но така или иначе + или - 10-15 лева не променя картинката. Важното е, че при уволнение или доброволно напускане тези проценти, за които споменаваш, няма как да се вземат.

# 2 765
Stefka.b.k , мерси за отговора. Стана ми супер смешно, защото този ми познат също за Глобул ми говореше, че ще напуска.  Mr. Green

# 2 766
  • В голямото море...Живот
Променят или вече промениха закона за обезщетенията - ще се получава % от заплатата,върху която са те осигурявали/колко обаче незнам/.Доброволно напускане - 4м,уволнение или съкращение - 1г.

# 2 767
ПОМОЩ! Малчо напика дивана и сега като седнеш на него мирише прекрасно Sick Ще извикам някой да го изпере с машина, но дотогава има ли нещо, с което да го напръскам или полея, за да неутрализирам малко аромата. Че и няма друго място за сядане в дневната  ooooh!

# 2 768
  • София

Определено по-добрия вариант е да са те съкратили. Обезщетението, което се изплаща е 60% от получената средномесечна работна заплата за последните 9 месеца, а продължителността на изплащането на обезщетението за безработица зависи от натрупания трудов стаж  Peace

# 2 769
Мерси за отговорите. Не би беше спешен въпроса...просто се позамислих Simple Smile

# 2 770
На колко херца е добре да е настроен монитора на компа?
Моя монитор нещо се развали и временно съм с друг, LSD дислпей, но много дразни, синьото е буквално на вълни, буквите трептят, иконките са някак замазани, повече от минута-две не може да се гледа.

# 2 771
Моя монитор нещо се развали и временно съм с друг, LSD дислпей, но много дразни, синьото е буквално на вълни, буквите трептят, иконките са някак замазани, повече от минута-две не може да се гледа.
60 или 70 херца

# 2 772
Не по-малко от 75 херца, ако може.

# 2 773
Има възможност до 200 херца. Опитвах всякакви варианти, но нищо не се променя  Thinking

# 2 774
LCD мониторите не са на принципа на CRT /тия старите с електронно лъчева тръба/. Тук честотата не играе толкова. Най-вероятно имаш смущения по ел.мрежата. Аз имах същия проблем с моя монитор - една лампа да светнех в къщи и започваше да трепти. Имам хубава кутия на компютъра с качествено захранване. Включих си монитора направо в захранващия блок /отзад на кутията, но не всички имат допълнителна букса/ на компютъра и заспа.  Peace
За целта трябва захранващ кабел с мъжка и женска букса.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт