?Въпроси всякакви?

• 1 868 566
  • 5 381
  •   2
Отговори
# 4 560
.
Вени, благодаря за бързата реакция Hug обаче съм на Mozilla. Някакви идеи, моляя?

На мен ми се случи същото преди време. момичетата от тази тема ми помогнаха тогава   bouquet
 Рестартирай компютъра и точно преди да почне да зарежда програмите натисни Ф8. След това Safe mode, май така се пишеше.

http://www.elcomis.com/content/view/20/30/ виж ето тази статия. По точно Използване на System Restore (Възстановяване на системата) намира се почти в края.
На мен това ми помогна. Нищо не ми се изтри от компютъра. Идеята е да се "върнеш" в момент, в който компютърът ти е бил ОК.

# 4 561
  • София
Два въпроса, свързани с френски:

1. Почти сигурна съм, че навремето всички казваха "Луи дьо Финес". Само че на френски се пише Funès. Иначе казано напоследък са абсолютно прави като го транслитерират Фюнес. Грешни ли са ми спомените за Финес или наистина е било така?

2. Рене (René)  Госини - черно на бяло виждам как не едновремешната ми книжка "Малкият Никола" е изписано Рьоне.
Пур куа?  Mr. Green

ПП: Не знам френски.

# 4 562
Аз го помня все с Ю  Grinning

Хора, аз сигурно съм сляпа, но не мога да намеря къде да се регистрирам в портала на НАП http://portal.nap.bg/ Помагайте!

# 4 563
  • София
Анджелина, част от услугите на НАП стават чрез електронен подпис, а част от тях са свободни. Погледни този линк https://inetdec.nra.bg/index.html.

# 4 564
Аз съм с електронен подпис. Като натисна линка "Вход в портала за Е-УСЛУГИ ..." и ми излиза един червен хикс и надпис "Неуспешна оторизация с Електронен подпис." И започвам отначало да търся къде да се оторизирам  Thinking

# 4 565
  • София
Аха, разбирам, но за съжаление не мога да помогна. Гледам, че има посочени телефони в сайта, дали няма да успеят да ти съдействат?

# 4 566
Натам клоня и аз, към обаждане или лично ходене в НАП.

# 4 567
Аз съм с електронен подпис. Като натисна линка "Вход в портала за Е-УСЛУГИ ..." и ми излиза един червен хикс и надпис "Неуспешна оторизация с Електронен подпис." И започвам отначало да търся къде да се оторизирам  Thinking
Проблемът ти не е в подписа, а в настройките на ActiveX контролите. Ако искаш, мога да ти изпратя подробни инструкции.

# 4 568

1. Почти сигурна съм, че навремето всички казваха "Луи дьо Финес". Само че на френски се пише Funès. Иначе казано напоследък са абсолютно прави като го транслитерират Фюнес. Грешни ли са ми спомените за Финес или наистина е било така?

2. Рене (René)  Госини - черно на бяло виждам как не едновремешната ми книжка "Малкият Никола" е изписано Рьоне.
Пур куа?  Mr. Green

1. Не, не са ти грешни спомените. Моите сочат същото.
2. Е-то е без ударение и се произнася като еу или побългарено ьо.

# 4 569
Нямам лента, нямам от къде да натисна изглед newsm78

F11?

# 4 570
Някой знае ли какво е митото на кола пратена от САЩ?

# 4 571
................
На мен ми се случи същото преди време. момичетата от тази тема ми помогнаха тогава   bouquet
 Рестартирай компютъра и точно преди да почне да зарежда програмите натисни Ф8. След това Safe mode, май така се пишеше.

http://www.elcomis.com/content/view/20/30/ виж ето тази статия. По точно Използване на System Restore (Възстановяване на системата) намира се почти в края.
На мен това ми помогна. Нищо не ми се изтри от компютъра. Идеята е да се "върнеш" в момент, в който компютърът ти е бил ОК.
System Restore (Възстановяване на системата) се използва в по-тежки ситуации от тази, но е хубаво да се знае  Peace
Лорена  отваряш Мозилата, заставаш с мишката в най-горния десен ъгъл--> десен бутон на мишката --> слагаш отметки пред MENU BAR, NAVIGATION TOLLBAR и BOOKMARKS TOOLBAR/ последното не е задължително/
Дано се получи Simple Smile

# 4 572
  • София

Пур куа?  Mr. Green

1. Не, не са ти грешни спомените. Моите сочат същото.
2. Е-то е без ударение и се произнася като еу или побългарено ьо.

Мерси.
Абе помня аз, че дядо ми ме убеждаваше, че е Фюнес (той три езика знаеше човекът), пък аз грам не му вярвах.

# 4 573
  • Не от София.
Някой знае ли какво е митото на кола пратена от САЩ?
Порови се в този сайт : http://info.mitnica.com
Доколкото помня,там имаше един калкулатор,с помощта на който се изчисляваха митните сборове въз основа на информация-стойността на автомобила,произход и т.н..

# 4 574
  • в огледалото на живота
Здравейте момичета.Тъй като съм меко казано ,,ядосана,, бих искала да ви разкажа нещо и да помоля за помощ:днес,след приключване на учебните занятия,разбирам,че в училището на сина ми е имало инцидент.Накратко,за да не съм голословна,имало е спор,м/у моето дете и негов съученик.Обиди и боеве не са се състояли,просто типични закачяния на тези години.Влиза учителя и вижда техните отношения при което решава ,че виновен е моето моят синковец,съответно неговата реакция е няколко набързо зашлевени шамара през лицето,за да приключат дебатите и започне учебния час.....  без да се интересува кой,защо и как е завихрил проблема.Аз съм бих казала добър родител/опитвам се поне/,старя се да възпитавам децата си на добро поведение,уважение спрямо всеки,да отстояват правата си и да знаят задълженият си.Смело мога да заява,че боят е непозната дума за нашето семейство,и аз и баща му намираме начини да му  покажем грешките ,а когато има оправдателна причина за негова вина,да получи и съответното наказание ,което му се полага,така ,че да не се повтаря занапред.Няма да описвам подробности,за да не задълбавам,само ще вметна,че си направих труда да поговоря първо с него,след това със съучениците му/които за съжаление потвърдиха случилото се/,и накрая бях принудена да извикам и въпросният учител.Неговият отговор бе:,,Да,имаше проблем,часа бе започнал,но прецених ,че вината е в него и просто го шляпнах зад врата......    Извинявайте,но шляпнах и ударих два шамара едно и също нещо ли е.....аз изпаднах в потрес,синът ми бе унижен...и въпроса приключи .......според педагога.Опитах тънко да намекна за правила на поведение,права и т.н но  отговор не получих.Моля,помогнете ми,как да реагирам,към кого да се обърна имам ли някакви институции където мога да получа отговор на моите въпроси,а те не са малко.....не смятам ,че това е начина за изясняване на възникнал спор в едно учебно заведение,има много други подходи,които един учител би  преценил,че  е редно да наложи,живеем в нормален свят,а не в праисторическо стадо,извинавям се за израза.Благодаря на всички за търпенето,ако изчетете моя пост ,дано някой се включи в моя помощ,защото утре би се случило на всеки един от нас,и още нещо   не съм майка орлица,която  е тръгнала на саморазправа и трепери над гарджето си,а съм МАЙКА,която се опитва да учи децата си на стойностни добродетели и ценности,за да оцеляваме в този живот.С уважение към всички ви:просто една майка.....

Общи условия

Активация на акаунт